icon

Je vám smutno, že končia prázdniny?

tilly
1. sep 2024

Je tu ešte niekto taký?

Každoročne chytám posledný prázdninový deň úzkosti z toho, že končia prázdniny.
Keď si predstavím, že zas u nás bude prevládať slovo "rýchlo", je mi zle.
Rychlo vstávajte, rýchlo sa oblečte, rýchlo ro školy, rýchlo zo školy, rýchlo úlohy, rýchlo tréningy a choďte už spať 🤢😭😪.
Zas ranné vstávanie, chystanie desiat, každodenné varenie obedov, buzeracie kvôli úlohám...
Zas sa blížia sychravé dni. Zas bude skoro tma. Fakt je mi smutno.

oblecenie99
2. sep 2024

Mňa skôr zaujalo, kde je taká práca, okrem školstva, kedy cez prázdniny fungujete v inom režime, ako cez školský rok. Lebo pri väčších deťoch, ktoré už viete nechať doma samé a vy pôjdete vo vlastnom tempe do práce ešte rozumiem, ale čo tie mensie, napr. škôlkari? Lebo ak máte škôlku aj v lete, tak idete rovnaký režim ako cez rok, ak nie, tak síce sa nevstáva a nechystá do škôlky, ale stráženie tiez treba zabezpečiť, ak rodičia idú do práce. My s manželom sme fungovali v rovnakom režime v práci ako cez rok. Dokonca je to horšie, lebo ak kolegovia vypadnú, tak ťaháte aj za nich, čiže robili sme ešte viac. Keď my sme boli na dovolenke, tak ťahali aj za nás. Brala som aj home Office, ale to bolo ešte horšie (nemala som zázemie kancelárie, tlač, skener, telefonáty namiesto osobného rozhovoru, vypadávajúci sygnal a do toho domácnosť, dieťa, variť). Lietali sme každú chvíľu.
Ja aj prave preto vítam, že už konečne budú mať tie dni nejaký režim, a nie improvizáciu každý tretí deň a dolaďovanie si kalendára so starými rodičmi, ktorí tiež pracujú 😳

tilly
autor
2. sep 2024

@wonder13 okej, držím palce. Náročné obdobie

tilly
autor
2. sep 2024

@silvike ja práve teraz musím viac varit. Cez prázdniny si urobili niečo sami, ale teraz nebudú stíhať

oskvarka
2. sep 2024

@deti95060810 tak ked je to choro nastavené aspon tak by sme s tym mohli niečo robiť a nie sa na to vyhovarat ze je to o znamkach tak je to nastavene...

oskvarka
2. sep 2024

@beronsche u nas CVC zacina az v oktorby takze kruzky ladime dva mesiace :D.. cista katastrofa :D.. ale ked duz sa to vyladi tak si tiez priam autisticky uzivam tu zabehnutu rutinu..

oskvarka
2. sep 2024

@tilly som na tom podobne .. to pocasie a slnko .. ja by som asi pol roka mala byvat na inej pologuli.. aj ked septebrove pocasie mam este rada...

kris_tin257
2. sep 2024

U nás je jedno či prázdniny či rok, syn je škôlkar čiže chodí do škôlky aj cez prázdniny, jediný rozdiel že konečne zas nabehnú krúžky ktoré mu chýbajú 😊

h2
2. sep 2024

@oblecenie99 Okrem školstva napríklad niektoré oblasti kultúry. Môj muž robí v divadle a v lete má 2 mesiace prázdnin (je to, samozrejme, dovolenka + náhradné voľno za všetky tie nadčasy, keď od septembra do júna robí "piatok-sviatok").

victoriab
2. sep 2024

@h2 boze moj sen robit v divadle 😍😍😍

h2
2. sep 2024

@victoriab Každá minca má dve strany. Ono je fajn vidieť predstavenia, v lete mať prázdniny... ale na druhej strane, robíš skoro vždy po večeroch, víkendy a sviatky sú samozrejmosťou. A tým, že máš voľno v lete, si ho potom nemôžeš (alebo len s problémami) zobrať v sezóne.

oblecenie99
2. sep 2024

@h2 Hej, môže byť, ja len tak tíško závidím :D u nás je leto snáď najhoršie obdobie, boli časy, keď sme mali pomerne kľud, ale posledné roky, najmä po Covide to vnímam presne opačne. Čiže ja len vítam koniec prázdnin a dúfam, že čoskoro aj koniec horúčav.

beronsche
2. sep 2024

@mandarinka555 začalo by ťa to veľmi rýchlo zaujímať, keby sa decká autobusom nedokázali na miesto včas dostať. A peši už dupľom nie..

Rozmýšľam, či by si nechala deti ísť hoci len 10 min peši, keby v rovnakom čase odchádzaš rovnakým smerom autom do práce....
Toľko k tomu krasnemu skatulkovaniu..

lenka.25
2. sep 2024

@mandarinka555 kedysi chodili všetky deti do rajónnych škôl, kedysi , keď rodičia vedeli, že dieťa nie je schopné samo sa dostať na krúžok v požadovanom čase, tak ho ani neprihlásili ....a mimochodom kedysi sa žilo aj v jaskyniach

victoriab
2. sep 2024

@h2 ano, ved ja to chapem, aj rozumiem, ze to takto funguje. Ale ja divadelnu magiu milujem, aj to, co sa deje za oponou 🥰

kristiii
2. sep 2024

@tilly nečítam všetky odpovede, ale podľa mňa záleží dosť od toho, aké má kto veľké deti. Keď bol syn malý a musela som riešiť stráženie, choroby, zabávať ho celé prázdniny, vstávať skoro aj cez prázdniny a pod., tak som sa tiež tešila, že už ide konečne do škôlky/školy a nastane nejaký režim. Teraz, keď je syn už viac-menej samostatná jednotka, tak prázdniny milujem, presne z dôvodov, aké píšeš. Žiadne naháňanie do učenia (tiež je deviatak a to detské prirodzené pachtenie po vedomostiach dávno uplynulo 😆), vstávanie ráno aj cez poobednú, po nočnej čakať, kým odíde do skoly @bublinka1426 (predstav si, že pracujeme, len je to proste väčšia pohoda cez prázdniny) a o počasí ani nehovorím, ja milujem leto.

silvike
2. sep 2024

@tilly Fuu, tak to mas uz paradne. Super ked sami si uz navaria. Tak to ano, to potom chapem.

tilly
autor
2. sep 2024

@silvike hej, zo dňa na deň začali byť úplne samostatní. Už je to pohoda, zas ale viac starostí a stresu

lucia.t
2. sep 2024

@tilly áno, tiež to tak cítim. Bude mi smutno na letom, prázdninami. Nemám rada hlavne to skoré stmievanie.

luccija
3. sep 2024

@tilly veľa ľudí pri menších deťoch si myslí, že keď budú v puberte bude to už lazo plážo.Nasa má 17 r a nevidim, že by bolo niečo ľahšie.Naozaj platí malé deti, malé starosti...

tilly
autor
3. sep 2024

@lucia.t už teraz je mi smutno, keď je o ôsmej tma...

tilly
autor
3. sep 2024

@luccija presne tak to je. Malé deti, malé starosti, veľké deti, veľké starosti. A nikdy to neskonciiii

tilly
autor
3. sep 2024

Presne takto sa cítim...

sisska96
3. sep 2024

Ja som rada, konečne 🥳

sticker
vroni
4. sep 2024

@tilly, teraz si ma po ranu rozosmiala, ďakujem. Závidím ti ten pocit. Mne sa naopak zdá, že takyto deň nepríde tento rok vôbec.

tilly
autor
4. sep 2024

@vroni ja mám zas pocit, že na teplo nadávajú ľudia, ktorí ani vôbec nechodia von... hej, taký celonocny dážď by sa hodil, ale stále je leto, tak môže byť pekne. Teraz bude 8 mesiacov mokro a výkyvy počasia a choroby k tomu

vroni
4. sep 2024

@tilly, áno, som vinná v zmysle obžaloby 🤣 Najradšej by som v lete nevystrcila ani nos, v daždi sa budem spokojne spacirovat alebo pôjdem na bicykli, v lete ani keby mi za to platili (teda, hovoríme o teplotách 30+ a nie dátume). Mňa slnko a teplo zabíja, berie mi energiu a chuť žiť. Keď začne pršať, som ako tráva, ozivam...

kofa77
4. sep 2024

@vroni pod to sa ja podpisem...

tilly
autor
4. sep 2024

@vroni sranda, ja presne naopak. Bohvie čím to je. V akom ročnom období si sa narodila? Ja v strede leta, možno preto ľúbim leto.

vroni
4. sep 2024

@tilly, ja tiež, 25.jula. 🤣🤣🤣

tilly
autor
4. sep 2024

@vroni tak tým to nebude