Je vám smutno, že končia prázdniny?
Je tu ešte niekto taký?
Každoročne chytám posledný prázdninový deň úzkosti z toho, že končia prázdniny.
Keď si predstavím, že zas u nás bude prevládať slovo "rýchlo", je mi zle.
Rychlo vstávajte, rýchlo sa oblečte, rýchlo ro školy, rýchlo zo školy, rýchlo úlohy, rýchlo tréningy a choďte už spať 🤢😭😪.
Zas ranné vstávanie, chystanie desiat, každodenné varenie obedov, buzeracie kvôli úlohám...
Zas sa blížia sychravé dni. Zas bude skoro tma. Fakt je mi smutno.
@deti95060810 tak ked je to choro nastavené aspon tak by sme s tym mohli niečo robiť a nie sa na to vyhovarat ze je to o znamkach tak je to nastavene...
U nás je jedno či prázdniny či rok, syn je škôlkar čiže chodí do škôlky aj cez prázdniny, jediný rozdiel že konečne zas nabehnú krúžky ktoré mu chýbajú 😊
@oblecenie99 Okrem školstva napríklad niektoré oblasti kultúry. Môj muž robí v divadle a v lete má 2 mesiace prázdnin (je to, samozrejme, dovolenka + náhradné voľno za všetky tie nadčasy, keď od septembra do júna robí "piatok-sviatok").
@h2 Hej, môže byť, ja len tak tíško závidím :D u nás je leto snáď najhoršie obdobie, boli časy, keď sme mali pomerne kľud, ale posledné roky, najmä po Covide to vnímam presne opačne. Čiže ja len vítam koniec prázdnin a dúfam, že čoskoro aj koniec horúčav.
@mandarinka555 začalo by ťa to veľmi rýchlo zaujímať, keby sa decká autobusom nedokázali na miesto včas dostať. A peši už dupľom nie..
Rozmýšľam, či by si nechala deti ísť hoci len 10 min peši, keby v rovnakom čase odchádzaš rovnakým smerom autom do práce....
Toľko k tomu krasnemu skatulkovaniu..
@mandarinka555 kedysi chodili všetky deti do rajónnych škôl, kedysi , keď rodičia vedeli, že dieťa nie je schopné samo sa dostať na krúžok v požadovanom čase, tak ho ani neprihlásili ....a mimochodom kedysi sa žilo aj v jaskyniach
@tilly nečítam všetky odpovede, ale podľa mňa záleží dosť od toho, aké má kto veľké deti. Keď bol syn malý a musela som riešiť stráženie, choroby, zabávať ho celé prázdniny, vstávať skoro aj cez prázdniny a pod., tak som sa tiež tešila, že už ide konečne do škôlky/školy a nastane nejaký režim. Teraz, keď je syn už viac-menej samostatná jednotka, tak prázdniny milujem, presne z dôvodov, aké píšeš. Žiadne naháňanie do učenia (tiež je deviatak a to detské prirodzené pachtenie po vedomostiach dávno uplynulo 😆), vstávanie ráno aj cez poobednú, po nočnej čakať, kým odíde do skoly @bublinka1426 (predstav si, že pracujeme, len je to proste väčšia pohoda cez prázdniny) a o počasí ani nehovorím, ja milujem leto.
@tilly, áno, som vinná v zmysle obžaloby 🤣 Najradšej by som v lete nevystrcila ani nos, v daždi sa budem spokojne spacirovat alebo pôjdem na bicykli, v lete ani keby mi za to platili (teda, hovoríme o teplotách 30+ a nie dátume). Mňa slnko a teplo zabíja, berie mi energiu a chuť žiť. Keď začne pršať, som ako tráva, ozivam...

Mňa skôr zaujalo, kde je taká práca, okrem školstva, kedy cez prázdniny fungujete v inom režime, ako cez školský rok. Lebo pri väčších deťoch, ktoré už viete nechať doma samé a vy pôjdete vo vlastnom tempe do práce ešte rozumiem, ale čo tie mensie, napr. škôlkari? Lebo ak máte škôlku aj v lete, tak idete rovnaký režim ako cez rok, ak nie, tak síce sa nevstáva a nechystá do škôlky, ale stráženie tiez treba zabezpečiť, ak rodičia idú do práce. My s manželom sme fungovali v rovnakom režime v práci ako cez rok. Dokonca je to horšie, lebo ak kolegovia vypadnú, tak ťaháte aj za nich, čiže robili sme ešte viac. Keď my sme boli na dovolenke, tak ťahali aj za nás. Brala som aj home Office, ale to bolo ešte horšie (nemala som zázemie kancelárie, tlač, skener, telefonáty namiesto osobného rozhovoru, vypadávajúci sygnal a do toho domácnosť, dieťa, variť). Lietali sme každú chvíľu.
Ja aj prave preto vítam, že už konečne budú mať tie dni nejaký režim, a nie improvizáciu každý tretí deň a dolaďovanie si kalendára so starými rodičmi, ktorí tiež pracujú 😳