icon

Je vhodné navrhnúť tykanie s bývalým učiteľom?

peti_2005
10. nov 2023

Dobrý deň, pomohol by mi váš názor. Len tak pre ZAUJÍMAVOSŤ mi napadlo či je vhodné navrhnúť časom tykanie s bývalým učiteľom ako píšem v nadpise... Keďže som jeho bývalá žiačka bol/nebol by s tým problém? Ďakujem

Strana
z2
diewcatqoo
10. nov 2023

Ja si teda tykam s jednym ucitelom zo zakladky. Bol uplny mladas, ked nas zacal ucit, my sme boli vtedy osmaci. Stretli sme sa neviem ci uz po alebo este pocas posledneho rocnika na strednej na niekolkych akciach, tiez som mohla mat vtedy asi 18-19 a on navrhol tykanie. Tykam si aj dvoma ucitelmi zo strednej (z toho jeden starsi pan a mne to stale nejde do huby tykat mu, ale ziadal to, tak...). A do tretice, po statniciach sme si potykali aj s niektorymi vyucujucimi z VS. V kazdom pripade, vyucujuci boli prvi, kto navrhol tykanie. Mne by to samej od seba nenapadlo a keby som bola na mieste toho vyucujuceho, asi by mi to od byvaleho studenta prislo aj dost drze, keby mi on navrhol tykanie.

nikaeli
10. nov 2023

Nevidím problém v tom, aby ste si tykali, ak by to navrhol on. On ti tyká, ty mu vykáš. Takže ty mu vlastne chceš navrhnúť, aby si mu mohla tykať. A to nepovažujem za vhodné. Zvlášť, ak je medzi vami taký vekový rozdiel. Predpokladám, že učiteľ má po 30..

anonymanonym
10. nov 2023

Mne to pride ako keby sa ti pacil ako muž a pokukuješ po nom aj tymto smerom... Je mozne, ze sa mylim 🙃 Ale fakt si neviem inak vysvetlit preco by bolo 18 rocnej slecne blbe vykat byvalemu ucitelovi, ktoreho raz za cas niekde nahodne stretne 🤷‍♀️

zuzana76
10. nov 2023

ja mam pocit, ze ludia uz nevedia, co so sebou, tu mlada zaba chce navrhnut tykanie ucitelovi, v tejto teme mamicka ucitelke https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/tykanie-vykanie-v-skolke-s-pani-ucitelkami/ to uz kde sme, ked si toto ziaci a rodicia chcu dovolit

zuzanockamt
10. nov 2023

@peti_2005 Veľmi nevhodné a drzé.

danyelia
11. nov 2023

Ahoj, navrhnúť mu tykanie sa mi nezdá vhodné, pôsobilo by to dosť rozpačito, no ak potom tak veľmi túžiš, skús mu možno nenápadne, akoby omylom raz ,,zatykať,, v rozhovore, napr. ,,Nevieš mi poradiť...joj, prepáčte, neviete mi poradiť...,, a uvidíš, ako sa zachová. Možno povie ,,To je v pohode, kľudne mi tykaj, resp. Môžme si tykať.,, Ak by sa ale nechytil, nechala by som to tak a nesilila to, ak bude mať záujem, počkaj nech Ti to navrhne on...

patus_2
11. nov 2023

@peti_2005 som učiteľka, momentálne učím na strednej škole. Ja svojim žiakom vykám a aj oni vykajú mne. Byvalim žiakom taktiež vykám. Poznáte sa a učiteľom lepšie? Alebo sa len náhodne stretnete niekto v meste, autobuse? Mne by bolo blbé, keby mi moji žiaci (aj byvalí) týkajú a to sme takmer rovesníci...

zuzubb007
11. nov 2023

Mne tiez pride co si zalubena do neho? Ako nevidim dovod si tykat s ucitelom, naco? Navyse je to arogantne a drze ak by si mu to navrhla, v tomto pripade keby si chce s tebou tykat zacne prvy takze sa vopred neponizuj

patus_2
11. nov 2023

A ešte môže nastať aj veľmi trápna situácia, keď by navrhnuté tykanie odmietol...

Strana
z2