Jsou zde nějaké opravdové muslimky?
Assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh (At je s vami mir, milosrdenstvi a pozehnani Bozi) sestry.
Mam-li byt uprimna, jsem velmi smutna z toho, jak na nas nynejsi svet pohlizi a jak jsou lide ovlivneni medii a televizi hlavne u nas v Evrope.
Nemam zadnou kamaradku, se kterou bych si popovidala "jen" tak o zivote a vsednich vecech, nebot ze strachu z odmitnuti uz ani nevim, jak se vubec s nekym seznamovat 🤐 😔
Na internetu jsem nenasla zadne diskuze ciste mezi muslimkami - myslim nasimi muslimkami. A tak jsem po delsi dobe sebrala odvahu zalozit diskuzi ciste jenom mezi muslimkami a nebo pro ty, jenz rozumi Islamu a vi, ze Islam znamena mir. To jak ho dnes muzeme videt (valka v Syriri apod.) si udelali lide sami. At jim Allah odpusti jejich velike hrichy.
PROSIM NEPISTE SEM VY, KTERE ODSUZUJETE ISLAM A VY CO MATE CHUT MORALIZOVAT NEBO URAZET NAS MUSLIMY. 🙄
Myslela jsem na celem internetu se nenachazi diskuze ciste jenom muslimkami. ☹
@vevesh no vd ludi z moslimskych tem ktore tu uz su. pisala mi ze o temach vie, ale vstupuju im tam nemoslimsky ludia, kt. to kazia. jedna verejna. som moslim, pridaj sa a sup pridame moslimov do sukromky. hop a mame temu kamosky moslimky: stretavajme sa, pisme si, zdielsjme pocity, modlime sa, oslavujme...
@cinkatko Ja som asi pred mesiacom dočítala jednu knihu: Joseph Fadelle- Daň za Krista. je to o moslimovi, ktorý sa obrátil na kresťanstvo a musel čeliť mučeniu, prenasledovaniu zo strany svojej moslimskej rodiny. Skončilo to tak, že musel utiecť do Európy, lebo by ho zabili, o čo sa aj viackrát pokúsili. A je to príbeh pravdivý, zo súčasnosti. Toto ja nikdy nepochopím, že prečo moslimovia nevedia rešpektovať slobodnú vôľu človeka, a ešte aj v 21. storočí dokážu za zmenu viery zabiť vlastného syna! A to ani nebudú stíhaní, lebo sa to nepovažuje v moslimských štátoch za trestný čin! Takže vysvetli mi tú vašu mierumilovnosť, pokoj a bratskú lásku v islame, lebo ja toto nikdy nepochopím...
@vvia Jenomze kdyby to bylo tak jednoduche, tak bych tuto temu nezalozila ☹
Ja jsem normalni zenska jako ty, taky beham doma v teplacich a tricku, ale vetsina jinych si mysli, ze mame nejakou nemoc a nebo ja nevim. ☹
Jsem z toho smutna, ze si moje prispevky nekdo vzal z te nejspatnejsi stranky...
@evening_star Veris mi, ze ja i vlastnimu manzelovi rikam, ze nekteri muslimove (jako pises ty) jsou debilove? A on se mnou souhlasi i kdyz je chape - protoze je od narozeni muslim.
@cinkatko lebo si ich tak podala. tak zakozim temu. zijem tam a tam, mam tolko a tolko deti vo veku. som sama doma, nudim sa, nikoho nepoznam. hladam kamosku. ako preco do toho pleties otazku viery, a zakladas si priatelstvo na Alahovi? ked sme rovnake tak bez rozdielu viery. my respektujeme nabozenstva vy taktiez (vraj) tak kde je problem.
ako ja ta vobec neodsudzujem. mne je to fakt jedno, ja len ze sa nemozes cudovat reakciam, lebo sama si ich vyvolala.
skus napisat sukromne ip babam ktore moslimky su. je ich tu viacej.
alebo neverim ze sa nenajde ziadna z vas sikovna ktora by nezalozila moslimske forum, ak chcete byt spolu
Sice som nedostala odpoved na svoju otazku, asi uz samotna otazka bola odpovedou, napriek tomu, nevidim nic zle na tom hladat si kamaratku s nejakou podmienkou na verejnom fore. Chce prezivat nieco, comu aj druha rozumie... Vid forum, kde si pisu matky, kt. maju autisticke deti, alebo co skusaju nejaku bizard dietu. Chce skratka zdielat nieco, co ju s
Pokr. Co ju spaja s inou zenou, matkou.. Ak to ona citi autenticky, ze je moslimka, tak co nas do toho...
V te diskuzi se to nakonec sebehlo kolem politiky a vecech, ktere s temou nemaji moc spolecneho... 🙄
Ano to som mala na mysli..
@zuzkat1 Skôr naopak si asi chcela napísať- korán z kresťanstva...islam je totiž oveľa mladšie náboženstvo ako kresťanstvo... len taký detail 🙂
@cinkatko mas tu temy kde su podobne ako ty, podla toho ako pisu vies ci su za alebo proti a mozem im napisat IP a dostanes pozvanie do sukromnej temy ktoru zrejme maju, pripadne si mozes pisat s nimi IP a blizsie sa spoznat. Aj by som sa pocudovala preco si mala potrebu zalozit tuto temu ked je cesta k tvojmu cielu jednoduchsia, ale nezaujima ma to. Dam ti taku radu ktora neplati len pre muzov krestanov z europy ale pre muzov, ba ludi vseobecne. Az ked su v krize, bez penazi alebo s vela peniazmi, ked su v bode zlomu ukaze sa ich charakter, takze akokolvek je tvoj muz chrumkavy teraz, skus s nim zazit nejaku krizu ako sa prejavi, ci nebude odrazu blizsie k islamu a jeho odvratenej strane a bude viac nez len chapat tych co vrazdia svojich rodinnych prislusnikov ak sa snazia odist z absurdna, ci nebude viac veriaci a teda dalej od predstavy bezneho europana o laske a vztahoch, nabozenstve, viere 🙄
Poznam osobne len jednu taku ako ty, matka im zomrela ked boli deti, otec alkoholik im moc lasky nedal. Jedna je moslimka, jeden je jehovista, dalsia neviem...videla som ju par krat robit spolocnicku starsim muzom. Rozvratena rodina, vztahy patologicke. Ostatne poznam len z kniziek. Vsetko podobne osudy
@evening_star nie nechcela som to naopak napisat.
Baby neprehanite to trochu? Tak hleda kamosku muslimku, tak at hleda..proc vam to vadi? 😕 Kecy jako toto neni muslimske forum...vsak je to maminkovske forum, pro ruzne maminky.....
@czechzuzanaba mne napr. vadi len jedno-ohana sa mierumilovnostou a neviem cim, ale opacny nazor neberie a jeho majitelku oznaci za povrchnu ... tak neviem, ako je to s tym nabozenstkym presvedcenim ... samozrejme, beriem to tak, ze nech si hlada kamosku, ale nech sa nehra na tu, ktora jedina vie, kde je pravda 😉
@evening_star chcela som povedat ze tu ma krestanstvo kazdy za pupok sveta... Nie je... Su to rozpravky ako aj islam.. keby tu napisala ze hlada krestanku za kamosku tak ju este aj podporite... Ale kedze je moslimka tak je to provokacia...
@awalancha3 jak moze byt tema na MK hledam kamaradku (muslimku) v case Vanoc nevhodna? Co je MK, nejaky krestansky magazin? A ti cernosi v Parizi..to teda no comment 🙄
@zuzkaanicka ale ona vubec nehleda nazor. Hleda muslimskou kamaradku. Nezadala tema: Co si myslite o tom, kdybych tu zalozila tema o tom, ze hledam kamaradku.
To je jak kdybych zastavila ciziho cloveka v obchode s hadrama a rekla mu: Hej pane, na co si kupujete takove gate, bezte do jineho obchodu, tady na vas nic nemaj!
@zuzkaanicka citala si co napisala ta maminka ktoru obhajujes? vzdy s tebou suhlasim ale tu nie... Ta maminka napisala ze jej vadia cernosi v oblekoch,lebo patria do africkej dzungle atd... Tak u mna je to rasizmus...
@czechzuzanaba no, dobre ... keby mi niekto odpovedal na to, na co som sa nepytala, tak nebudem komentovat ... vies, ked niekto vyhlasuje ako je hlboko veriaci a nedokaze respektovat to, ze niekto moze mat iny nazor, tak to s tou jeho vierou asi nebude celkom v poriadku ... ale mozem sa mylit 😉
@zuzkat1 citala, je to jej nazor a s niektorymi castami aj suhlasim ... ja sa ale vyjadrujem k tomu, ze jej bolo vytknute, ze je povrchna ... ale co ak je povrchna ta druha strana? ... ja som tam rovno napisala, ze sa nezastavam ani jednej 😉

@cinkatko neni na to nic zle, len hladaj medzi sojimi, lebo toto je tema na styl: co bolo skor, ci vajce, alebo sliepka... ci ockovat, alebo neockovat.... viera, neviera