icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

sportpark
10. aug 2010

anjelicek no krasa teda ako spinka mala my nechce cez den hajat.....neviem prečo ale zasa v noci pekne spinka.....

miculienka
10. aug 2010

cavte kočky, tak čítam tu, že máte rovnaké mimčá ako aj ja 🙂 , cez deň tiež každú chvíľu papkáme na prsku a spíme len na pol oko v noci je to lepšie, ale každý deň máme Silvester 😀 , potom odpolnoci spinkáme do tej tretej štvrtej zasa sa napapkáme a ešte pospíme hoďku , potom sa začíne ten kolotoč - papám , spím, papám , spím , kukučkujem atď a cumeľ tiež odmietame , moje prsia sú lepšie na dudkanie, najnovšie tak zaspávame, no čo už keď inak to nejde a aj si chcem pospať 😅

inak sa chcem opýtať - zvykne sa aj vašim drobcom tak máličko chvieť spodná pera - či bradička ? ja to u mojej niekedy vídavam

a ešte nás trápia šupinky vo vlasoch a v obočí , ale to má po mm , aj ten je taký šupináč, ale malá má vo vláskoch len jedno miesto šupiniek, musím sa opýtať dr čo to je 😒

miculienka
10. aug 2010

@sportpark a aké homeopatiká to máš ??

anjelicek26
10. aug 2010

@sportpark - Max spi podla mna super, ked to porovnam s dcerkou... cez den po nom ten spanok zasa nechcem - ale on to proste este potrebuje. On ked je hore, tak sa hra na deke, v lehatku, v kociku, kuka a je dobrucky... alebo ho mam v nosici a drieme si tam ci "rozprava"

bealondyn
10. aug 2010

@miculienka to supanie hlavicky je normalne, tak ako sa im po narodeni supali rucky/nozky, tak teraz hlavka. tu sa to vola 'cradle cap', neviem ako to na SK volaju, prejde to same. kamoskina mala to mala dost brutal, az take chrasty, ale nic nezabralo...vraj niekedy pomoze natriet celu hlavu vazelinou a vycesat. a citala som, ze jej to mozes supat. Ze to nevadi ani nezanecha nejake nasledky. 🙂

miculienka
10. aug 2010

@bealondyn - tak to bude to, vyzerá to tak divne a dá sa to odšupovať, ja som jej to natrela hrubo modrou indulonou a potom vyčesala - asi jej rastie hlava tak sa šúpe 😀 , no vďaka za informáciu , som kľudnejšia 😉

maja_25
10. aug 2010

mojmu starsiemu na to supanie hlavicky pomohlo ze som mu to natrela olivovým olejom z lekarne a vycesala som to hustým hrebenom.s oliv.olejom to islo potom lahucko

anjelicek26
10. aug 2010

@miculienka - velmi vela babatiek ma tie jemne supinky na hlavicke, treba ich vycesavat a tu suchu pokozku na hlavicke natierat po kupkani olivovym alebo detskym olejcekom - ale olivovy je lepsi. Take tie detske kefy s vela chlpkami su na to vycesavanie idealne. Max to nema, ale Saska mala asi prve 4 mesiace tie supinky, potom to zrazu zmizlo

anjelicek26
10. aug 2010

Inak babulky, aj vy mate tak strasne suchu az bolavu kozu na laktoch? Ja kojim len po leziacky, teda stale je zataz na laktoch, ked kojim, ta koza je uplne vysusena, az praska, uplne drsna... cim si to natierate??

miculienka
10. aug 2010

@anjelicek26 - to je dobre , že to zmizne, takú kefu máme, tak budeme česať a kožu na lakťoch mám aj ja ako stará baba na pätách, ja aj to mastím tou modrou indulonou, tá je taká dobre mastná a zdá sa , že zaberá, tiež kojím poležiačky, ale mne sa to urobilo hlavne v nemocnici z tej naškrobenej plachty 😒

kucierka24
10. aug 2010

Ahojte, tak aj my sme júnový a som rada, že je tu táto téma, aspoň v tom niesme sami......Je tu niekto kto prikrmuje...LEbo ja prikrmujem nutrilonom, ale je dost drahy, tak som chcela zmenit na Babylove z DM drogerii ale bojim sa aby nemal koliku...Zatial pekne prdi aj kaka, tak ho nechcem zatazit....Myslite si ze by som do tych 3 mesiacov mala vydržať?? Ďakujem za radu 🙂 🙂

anjelicek26
10. aug 2010

@kucierka24 - kamosky prikrmovali DM mlieckom a boli velmi spokojne, vyskusaj, ak mu nesadne, uvidis to na boleni bruska ci zapche. Ak by mu to nevyhovovalo, mozes sa zasa vratit k nutrilonu.

@miculienka - pochybujem, ze v UK zozeniem modru indulonu ☹ To je nechtikova ci aka? Ze by som pohladala nieco podobne..

takyna
10. aug 2010

@anjelicek26 aj ja kojim len po leziacky, tiez mam suchu kozu na laktoch, co s tym? 😒

dnes sme boli v poradni , tak za tyzden mame 4350g a 57,5cm, a stale nam vyhnisava to ockovanie po TBC, ale uz je to ovela lepsie 🙂

katka512
10. aug 2010

@kucierka24 Ano nutrilon je dost drahy ale ja malemu davam Nutrilon proti zapche a kolikam a ten mi dava Dr na predpis je to 400g za 5,20eura vydrzi mu to tak 4-5dni.. 😒

anjelicek26
10. aug 2010

@takyna - mne to drahy natiera niveou rano a vecer (ja na to stale zabudam 😖 ) ale teda vobec to nepomaha. Uz to aj na dotyk boli, nielen, ze je to drsne... Mate pekne miery 😵

Mne Max uz skoro tyzden nepribral ani gram, ale natahuje sa do dlzky... papa pekne, tak neriesim... nabrate ma dost, ved pri 57 cm ma 5420 g 😎

miculienka
10. aug 2010

@anjelicek26 - to nie je tá nechtíková, taká klasická, možno by stačil obyčajný dobre mastný krém

flamenga
10. aug 2010

baby,náš anjel už štyri dni kaká svetlo zelené, riedke, s hlienom... predtým to bola stále praženica, teraz ju už štyri dni nemal 😒 A dnes sme začali aj teplotovať....som z toho zúfalá, akosi lekárom neverím... tvrdila nám, že zelená stolica môže byť z toho, že má soplíky a tie mu stekajú do hrdielka a z toho kaká zelené... ale to sa mi nezdá, pretože tých soplíkov nie je až toľko.... ☹ 😢

anjelicek26
10. aug 2010

@flamenga - moze to byt z toho, vazne 😉 Saske zatekali sopliky + mierna teplotka, ked jej sli zubky. To mala tri mesiace, v 4 jej vysli prve zubky... tiez kakala par krat zeleno s hlienom 😝

flamenga
10. aug 2010

@anjelicek26 😲 zúbky? A vieš, že aj na to som myslela?....

ale nie je to dlho? Štyri dni? A za tie štyri dni nemal ani jediný raz žltú... praženicovú... len zelenú

anjelicek26
10. aug 2010

@flamenga - no ony sa tie zubky zosuvaju, navru dasienka a to sposobuje aj ten soplik. Zuzle, slinta ti maly? Ono by to to vysvetlovalo. Kolko ti kaka tej zelenej, hlienovitej? Je to len take sprtnutie v kazdej plienke? Potom ten riadny naval este dojde...

No vravim, Saska mala presne 4 mesacna prve dva zubky, v pol roku rovnych osem zubov... v 14 mesiacoch mala vsetkych 20... ona bola v tomto rychla, tak uz pomaly zacnem po Maxovi poskulovat, ci aj on nieco nevymysli 😅 Aj ked on este ani slintat nezacal...

flamenga
10. aug 2010

@anjelicek26 žužle, slintá, papá rúčky, cmúľa si ich až po lakte 😕

no nakakané ma raz viac, raz menej.... ale v každej plienke je aspoň šplechnuté... ale on aj predtým tak kakal... do každej plienky

zojec
10. aug 2010

ahojte dievcata.. ako sa tu mavate? ja nejak nestihacky sem prist.. ☹ dnes sme boli v poradni , mala ma presne 2 mesiace 4550g.. 🙂 velmi sa tesim, za 3 tyzdne pribrala 500g 😉 takze to moje mliecko sa predsa len umudrilo.. a co to tu mame za novy odkaz, ze opravit preklepy?? to je dobre to sa mi paci 😀

sofinka2009
10. aug 2010

jaj aj my sme kalali do kazdej plienky.co by som za to dala.stale nic.ziadne zlepsenie.zobudi sa napapa potom rev nejakoho utisim a spi 1omin rev spi 15min rev potom pospi max 1hod a zase rev.a laka sa pri kazdom .zvuku.ked najdem okakanu plieku vyskocim po plafon.moje chuda.este mame doniest moc v skumavke.zatial sa nepodarilo odobrat.

ellysa
10. aug 2010

ahojte babule ,to už fakt zúbky? moja má za týždeň 3 mesiace. slintá ako bernardín, žužle ruky, sople má tiež a kaká zeleno 😕 , aj nejako pomáhate, ja mám taký náprstok ako froté a tým jej masírujrm ďasienka, vždy sa pri tom rehlí a sama ovára pusu

weirdo
10. aug 2010

@miculienka - aj nasa to ma, mala to na celom cielku, Dr.kazal natierat bud modrou indulonou, ako robis 😉 alebo olivovym olejom z lekarne. Postupne to odchadza, aj nasa ma uz len v oboci a vo vlasoch ... 🙂

weirdo
10. aug 2010

@zojec - no vidis, a tak si sa strachovala, krasne 😉

leveretka
10. aug 2010

@ellysa co to je za naprstok? lebo nasa tiez slinta ako keby mala besnotu, zuzle si prsty, paste, oblecko, jazykom prechadza po dasienkach, stale place cez den spi uplne sekano po desat minut a potom rev, v noci nastastie spi pekne aj zelene kako mala par dni teraz je uz lepsie, obcas ma iba zelensi splech, ale inak zlta prazenica.
@anjelicek26 ty si s tymi zubkami nieco robila, aby si malej ulavila, ked to trvalo tri mesiace? a krasnaaa ohradka 😵
@zojec krasa gratulujem 🙂
@sofinka2009 drzim palce, aby sa Maxikovi polepsilo a vyhli ste sa nemocke

anjelicek26
10. aug 2010

@leveretka - praveze my sme sa zo zubkami vobec netrapili. Trosku par dni soplikovala, bolo to vidiet na plienke, slintala, ale nebolelo ju to, spala "normalne" - teda hrozne ako vzdy, ale nic vynimocneho. Az sme potom odhalili zub. Jedine neprijemne boli ocne zuby, tie boleli teda aj ju 🙄 Mala pokupene hryzatka - tie hryzla do nemoty - no a podbradnik mala okolo krku, lebo inak by poslintala asi vsetko.... Inak fakt nic.. masirovala som jej to niekedy rukou alebo takou kefkou masaznou...

weirdo
11. aug 2010

@leveretka - leve, ja mam doma cosi taketo, od Tupperware ... http://www.i-bazar.cz/pictures/mid/tupperware-a...

ellysa
11. aug 2010

@leveretka ja mám niečo takéto, len od nuk a na jeden prst a potom aj také ako weidro ale zasa kúpené v lekárni, to je od 4 m to prvé-froté od narodenia, ale ja jej to masírujem len pár dní