Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@ellysa - to ste šikovní aj tak ,
robím tú čiapočku, kúpila som Danielu, dúfam, že už ju do piatka dorobím, mi to trvá ako hladnému s...ť 😀
@miculienka tak sa teším na výtvor, ja som teraz u našich a chcem aby ma mama ešte naučila lepšie štrikovať 😉
no hej je šikulka, myslím, že má na to vplyv to plávanie, pekne tam posiluje 😎
baby dne som si bola po autíčko, už som si ho aj priviezla k rodičom, je super, sadli sme si
@angie267 - z hribou mu nie je nic, ale napr. z cokolady ma krce v brusku 😖 Hlavne z nutely 😖
@sofinka2009 - ked je vidno spicku, uz je dobre, do dna-dvoch je prerezany. A potom to uz neboli. Saska mala tiez prve zubky skoro, presne v 4 mesiacoch jej vysli prve dva... tak cakam, kedy aj ten nas zacne slintat...zatial sa to drzi v rozumnych medziach..
@miculienka - ono je to strasne individualne zo zubkami, niektorym vyjdu prve zubky v 3-4 mesiacoch, inemu v 14-16 mesiacoch, vsetko je ok.... Saska v tych 14 mesiacoch uz mala komplet cely chrup - teda 20 zubkov - a jej kamoske z porodnice sli prve dva 😅
@ameanda este osetrujes pupcek? Fuha... my sme len tych par dni po odpadnuti, aj to len cistou vodickou a vatickou, ked mal dva tyzdne sme s tym definitivne prestali, na piaty den nam odpadol. Zahojeny ho ma krasne. Myslim, ze nie je dobry napad sa v tom 3 mesiace vrtat a davat na to lieh 😲
@zojec
@chani to ja mam pocit ze u nas je stale s niecim problem, uz sa v tom nevyznam pretoze nasa princezna je velmi nepokojne babatko potom hladam pricinu v hocicom 😒 uz som z toho na prasky 😖 😢 ked spinka tak mam vianoce a ked nie tak placka a takto stale dookola, ruky mam uz ako rambo 😀 uspavam ju asi hodinku aj to este nespi hlbokym spankom 😒 ani neviem co to je polozit dieta do postielky a este aby sa samo uspalo...... 🙂
@anjelicek26 dakujem za odpoved, no ja som dnes zjedla skoro polovicku studentskej pecate 😒
pri prvej dcerke nam prvy zubok vysiel az v trinastich mesiacoch 😀
@angie267 moja tiez nezaspava sama.. ale je uz celkom pokojne babatko.. veeela som ju nosila v satke, ... teraz uz tak nie.. vydrzi aj sama... a casto ju aj prikladam... mam pocit , ze dnes to bolo asi aj 10x.. 😉 mam pocit, ze to nosenie velmi dopomohlo k tomu aby bola kludnejsia.. niet nad teplu naruc a pocit istoty 😉
@angie267 - u nas to uz celkom ide, dam ho do postielky, ked zamrnka, tak mu nieco poviem, ze som ako este v izbe a on si strci palec do ust a zalomi do par minut... cumel totiz vypluje po chvili a uz pocujem, ako tam ten palec dava...ale ked zaspi, tak mu palcek vyberam, zavislakovi...
Ta cokolada vraj robi vela detickam zle, ach jo.. si ani dopriat nemozeme 😝
@zojec zacinam uz aj ja rozmyslat o satke, s tym papanim sme na tom podobne taktiez niekedy aj kazdu hodku si vypita, ale hlad to nie je podla mna, len potrebuje si trosku cucnut 🙂 ale uz som si zvykla, to vies moja mama hovori "daj jej flasu uz a bude klud uvidis" toto pocuvam aj kazdy den no proste stara skola 😉
@anjelicek26 ja uz som skusala vselico ako ju udrzat v postielke, hold nic na nu neplati, ona dokaze tak strasne revat ze az piaty susedia ju pocuju 😉 a plackat ju nenechavam, mame dve postielky pretoze mame dom na poschodi, ale ani jednu sme nemuseli mat 😉
asi ani ja by som taktiez nekojila 😉 to su stale hlasky " ved je stale hladna, predsa pred chvilou jedla" atd. 😀 musim kuk na tie satky na nete....
@riska ahojcek a v akom stave si to dávas mrazit?? nastruane, odkrojene, alebo ako?
@angie267 - na deti neexistuje univerzalny recept, kazde je ine... moja prvorodena sa budila do 2,5 roka aspon 2x za noc a ten prvy rok to bolo 8x za noc bez prehanania - keby mam vtedy rozum ako mam teraz, tak ju svacnem k sebe do postele a neriesim, aspon by som sa vyspala... Ale Max je iny, ten je pohodak, v postielke mu je dobre, place - no to dieta vlastne neplace - len ked ho raz za par dni brusko boli, tak si pomrnka, ale je to maaalinko.
Saska visela na prsku non-stop a mlieka som mala HODNE, takze hladom to nebolo, ona sa potrebovala tulkat, mojkat, byt pri mame... Max sa koji za den uz len 4-5x... ked na neho vytiahnem prsnik inokedy, tak sa len skeri alebo sa zacne certit, ze co po nom chce. Proste ani nahodou sa neprisaje 🙄
Su uplne rozdielni... a ziadne hlasky si netreba pripustat...rob ako najlepsie vies, je to tvoje dietatko, vy musite byt spokojne. Tymto som ja vzdy odpalkovala dobre mienene rady, ako ked mi kamosky v nemecku davali dobre rady, ako mam odstavit... som len povedala, ze mne a Saske to este vyhovuje a bodka.
@ellysa tvoja mala rozpráva mama a nee, ak je to tak tak je genius, lebo sa mi to zda velmi nepravdepodobné........... 😔
@kuriatko33 však to nie je ešte úplne zreteľlné ale jednoducho je výkriky tak znejú, a naozaj už odmalička, keď je nespokojná mrnčí mamamamama a vykrikuje nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, jasné, že to nie je normálne krátke zrozumiteľlné nie, len keď to robí každý to počuje tak...nemyslím si, že moje dieťa je geniálne, to ani zďaleka 🙄
dobre rano kocky tak mi sme spinkali od 20:00 do 06:30 po vcerajsom ockovani nemal vobec teplotu to som bola velmi rada a som mu to potierala tou octanovou mastickou......
@ellysa Aj nas maly ked place tak tam pocujem to Nieeee nIeee nieeee je to zlate.....
@anjelicek26 a co tie ponozky alebo rukavicky aby si necumlal palec si este neskusala.... 🙂
@katka512 a aké opatrenia si ešte robila aby nemal teplotku? my ideme v piatok na očkovanie a som z toho dosť na nervy, kúpila som octanovú masť a viem teda, že nekúpať a ešte niečo? ako často merať teplotku? a dať pre istotu niečo proti bolesti, alebo až ak bude mať horúčku? a merala si mu teplotu aj v noci?
to ti krásne buvá 🙂 , ja neviem kedy sa toho dožijem naša od 20.00-2.15-6.15
@ellysa pripajam sa k tym vykrikom, rano ked sa zobudi a usmeje, ja mu poviem AJOJ a on take nieco podobne akob zopakoval a usmeje sa....potom ked place, tak tiez mame ňeňeňeňeňeňeee....takze ti verim, ze deticky maju svoj jazyk a ked sa s nimi casto rozpravame, tak iba sa rozvijaju. Ja s Dankom kecam stale 🙂
Dokonca TIEZ nam ide mamamamamamama.... JE TO VSETKO LEN O KOMUNIKACII, maly tak toci jayckom...no skusim nahrat a dat to sem...
@katka512 ten spanok ti mozem zavidiet, ale asi je to tym, ze je na UM, ktore je sytejsie. Zisila som, preco Danko tak casto pije, lebo ma v nosohltane sopliky a tym ich dava dole...to nevadi,radsej si privstanem,nech sa len uzdravi...
@ellysa Tu octanovku som mala v ladnicke a hned ako sme prisli som mu to stim potrela ....on to mal este zalepene a trosku som mu nadvihla tu vatu a potrela a nechla tak uz som mu nato nedavala ziadny obvaz ani celofan a od 14:00 som mu to tak 4x potrela do tej 20:00 nez isiel spat ale na noc som mu to nicim nezalepovala...pre istotu som mu kupila tie detske cipky paralen ale to Dr povedala ze mu mam dat az ked bude mat 38,5 a pozdlzne ten cipok este prepolit.....teplotu som mu vobec nemerala lebo som na nom nevidela zeby plakal alebo bol nervozny ,horuci.....
Tak drzim v piatok palce 🙂
@mojalili urcite je to tou UM spi mi tak posledne 3dni bodaj by mu to vydrzalo,Tadeasko tiez vykecava a hlavne rano ked sa zobudi to je vyzdereni od ucha k uchu...a pocula si otej posunkovej reci pre male deti ze ked nevedia este rozpravat mozes sa snimi dorozumievat posunkami..... 😵
cafte... davno som tu nebola... mam dotaz...pýtam sa hlavne báb čo dávaju UM... ja už mam pramálo mlieka... dokažem odsatim vydolovat ráno tak 30ml takže prechádzam na UM...3 týždne som bojovala s prsnikmi, nič nepomáhalo...hlavne, že som za mesiac mala 2x menzes...takže hormonalne zmeny urobili asi svoje...
takže otázka..ako krmite UM? niekedy mi mala vypije 90ml, niekedy 120ml, niekedy 150ml... ked vypije menej tak sa mi zda, že o 2 hodiny je hladna... ale zase UM sa travi asi dlhsie ako MM a mam obavu, že ak jej dam skor ako za 3 hodiny tak ju bude boliet brucho... podla tabulky na krabici si velmi nemožeme fungovat... noc mi prespi, tak tam nedavam mlieko, inak by to vychádzalo krit každe asi 4,5 hodiny... ako krmite vy?
inak sa mi zda, že mam strasne náročne babo...uplakane, nespokojne... nejako začínam byt s energiou v koncoch... ked nespi tak place...zabavi sa samé, len ked ma dobru naladu... a aj to na nejakých 10min... ach jo
@bubina1 Ahoj ja davam nutrilon malemu cez den 120 ml a pred spanim 150ml a ked sa zobudi tak mu dam 150 tiez.....ale uz sa mi zda ze mu je cez den tych 120 malo no uvidim.....zase im netreba roztahovat zaludky sprav malej 120 cez den a uvidis kolko ti vypije a za kolko ti bude hladna,to mas pravdu umela strava je sytejsia....A ake mliecko sa chystas kupit???
@katka512 ja som jej k MM davala Bebu... tu prijala...začali sme nutrilonom HA, ale nechcela ho...aj s flasou mala problém...žiadny avent...prijala antikolikový nuk s dudlom, ktorý ma formu bradavky..aj to len tak, že najprv som jej musela dat dudel tak, aby sa do nej mlieko lialo...už teraz pije podla predpisu... ja jej už tiež cez den robievam 120ml..a ked vidim, že nestači dorobím 30ml... inak počula som, že ružovu uplne neperlivu lucku netreba prevárat? zatial preváram všetko... a este sa mi stáva, že po dvoch hodinách mi grcka z mlieka....to asi nebude celkom v pohode, či? pritom si dokáže už aj odgrgnut, grga aj po hodine, dvoch...

@sofinka2009 -fu, tak to vám nezávidím, mi to nedalo, vyhrabala som manuál na pestovanie detí a tam je fakt, že aj 3mesačnému môže narásť zub, že sú také výnimky