Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@mirka12011 hehe 😀 😀 😀
@monky1 kedy ideme na rande? 😀 s kockami?
baby, či veríte, či nie, náš malý vstal dnes o 9:30 a odvtedy ešte nespal. 😒
Nie je zlý, len nechce spať. Stále by len pil a oči dokorán ako sova. Už ma napadlo, či nemáme problém s mliekom. Monky bealondyn, vy ste spomínali nejaký míľnik v treťom týždni. Ako sa to prejavovalo u vás???
Už som z toho strašne unavená. 😢
@jarus8 aj ja som to tak mala timka vzdy chcela papat a ja hotova z toho bola ale ja som to mala skor ako v 3tt asi v 2tt 😅
caute babulky, tak tie nase deti to maju asi nastavene rovnako, aj ked kazde v inej krajine! Isabella bola tiez hore od 9 rano az do 4! chudatko spala medzitym tak maximalne pol hodku. este som musela ist odprevadit maminu na autobus na letisko lebo dnes odisla a malinka ani vonku nespala, staaale plackala ako naschval, to ste mali vidiet tie pohlady ludi v metre a buse! ako keby deticky neplakali. 😠 a potom sa mi tak pokakala, ze pretieklo az do kocika, chudatko...
a ked som mu doma prebalila, tak znova! vcera som jedla vela zeleniny, tak asi preto. 😕
co sa tyka nechtickov, ja som tiez este nestrihala, ja jej ich obhryzam, to nam poradila detska lekarka, ze by som jej mohla zastrihnut do kozicky, ze to ma este zrastene, tak nech obkusujem a ono to super funguje. pri kojeni. 😀 😝 tak skuste!
ja budem od stredy tiez na malinku uplne sama prvykrat odkedy sa narodila, ale zvladneme to! inak vcera som zistila, ze uz mi vyrastla z 'newborn' veci a nosime 0-3 mesiace! 😲 cakala som, ze to trosku dlhsie ponosi, mozem odlozit pre druhe. 😀
@jarus8 u nas sa to prejavovalo tak, ze chcela byt stale prisata, bola mrzuta aj ked bola najedena, vypila co sa dalo a zjavne jej to nestacilo - striedala som prsia pocas jedneho kojenia aj 4x
trva to par dni, kym sa zvysi produkcia mlieka - len casto prikladaj, malo by sa to upravit
@mirka12011 no neviem si predstavit, ze idem do mesta s kocikom a s Hankou zaroven - ked prides na trojku, tak kedykolvek 😉
@jarus8 ano my sme to mali tesne pred dovrsenim 3tt, takze ako je teraz tvoj malinky. no to bol des, ona stale len papkala a papkala, mala kratke prestavky, ja som myslela ze sa zrutim od vycerpania a depky a vsetkeho. a predtym sa mi naplnali prsia tak, ze az boli tvrde a hrckove, ale okolo toho 3tt nie, stale makke, tak som myslela, ze mam malo mlieka, ale mliecko bolo a zvladli sme to.
neboj, to treba len prezit, drzte sa! a vraj sa to opakuje okolo 6tt, tak sa sakramentsky tesim! 😠
@bealondyn viem, ze sa to ma okuskat, ale ja jej skor ten palec odhryznem ako nechtik odstrihnem 😀
a nsa je dnes zlatunkaaaaa - asi vie, ze musi, doobedu som varila obed - spala 4 hodinky na balkone, potom o 13h tato odisiel, vstala, pobudla hore a zase spinka - uz ani neviem ako dlho, ale spiiiii ... a co bude v noci, to netusim ... ošalejem 😀
@bealondyn - aj ja som vcera doobjednavala kopu veci z nextu, lebo newborn su mu malinke a H&M co mam pokupene 56-ka tak v tom plava, nechapem... tak snad to bude nieco medzi tym 😖
Inak maleho som vybrala z postielky, kvalitne sa pos*al, prebalila, nakojila a zasa spi... asi dnes budeme pro forma kupkat, aby som ho na noc aspon trocha unavila...
@anjelicek26 inak som sa pobavila lebo ty volas vasho maleho zabiak a pirana a ja nasu malu som premenovala zo zabky na maleho zraloka! 😀 😝 lebo ide dravo za prskom vzdy ako zralok po koristi, sa na tom este stale smejem! 😀
@bealondyn - no ked sa tak spravaju, tak su to male piranky ci zralockovia 😅 😅 😅 Ale podla mna je fajn, ze im to chuti, ze im to staci, ze su spokojnucki...mne dnes maly prdkal len rano a cely den ho brusko netrapilo, normalne uspech. Inak sa puci a tlaci polku dna... sice pri tom spi, ale tie zvuky o piatej-siestej rano aj tak nikomu nedovolia spat...
Videla som malinku na fotkach, je nadherna 😵
Inak babulky co mate starsie deticky - aj vam sa zdaju zrazu take velikeeee??? Ja ked pozeram na Sasku, tak sa mi zda zrazu obrovska, nenormalne... stale si hovorim, ze je to este len 4 rocna zabka mala - ale nejako mi to nejde 😕
jéj, malý zaspal na mm- konečne a to teraz chcem ísť na prechádzku. 😖
a nehtíky sme trihali včera. Ruky sa mi triasli ako na štátniciach 😀
@anjelicek26 dakujem
aj nasa mala sa stale puci a vydava zvuky pri spanku a najnovsie sa vie uz aj odkopat z perinky, ked jej ju nezazipsujem na noc! 😀 my mame taku s 2 zipsami po oboch stranach a uz jej ju moc nezapinam, nech vie kopkat nozkami ked potrebuje a rano vzdy najdem perinku odkopnutu z jej spacieho kosa. 😅
inak uz spinka hodku a pol a ja som este furt na nete, idem sa k nej rychlo zvalit aj ja. papa
baby, co mate len jedno dietatko, jedno co vam zavidim je spanok s drobcekom aj cez den - u nas je to nepredstavitelna skutocnost, kedze mam aj Hanku, kt. nepotrebuje spat cez den - dokonca ani v chorobe
tak ako začala dojčiť podľa poradkyne adgam, že musí proste piť s toho prsníka kým ho celý nevytiahne, tým, že mám veľa mlieka sa zasýtil tým predným, to cez neho len prebehlo a spôsobovalo mu bolesť bruška, tak to skúšam od obeda a naozaj to pomáha, ale dnes sa mu nechce spať, len tak 15 min, cuc a dokola....hádam v noci to bude lepšie, tak zas bežím.papa
vtipny vecer za mnou - Hanku sme spolu s Elou "uspali" - este vzdy si vyzaduje, aby si k nej niekto lahol .. a kedze tatka doma nemame, tak som musela ja - teda my ... bezne Ela v tom case spi, ale dnes bola hore, tak sa prisala aby stichla a Hanka zaspala do 5 mninut
Ela teraz lezi v koliske a ja naivne cakam, ze sama zaspi ... ale kym je ticho, mam nadej 😀
no ty brdo, zaspala 😲 ... som v soku
@monky1 no zazraky sa deju! 😀 ja na take nieco tiez este len cakam, u nas sa bez cicky nespi! 🙂 akurat som si schrupla hodku a pol s malou, parada! teraz sa kojila 10 min a zase spo, tak teda pokracujeme...
@anjelicek26 aj my mame moses basket, taky vesely farebny, len mam pocit, ze o mesiac jej uz bude maly! dufala som, ze vydrzi aspon 5!
@fatimuska drzim palce!
@bealondyn - ten nas je velky, tak tam sa dufam zmesti dlhsie, lebo postielku ma v izbicke a tam sme ho chceli stahovat najskor po pol roku... do nasej spalne by sme ju narvali dost tazko, resp. by stala priamo v ceste, teda o nicom... a pokial sa bude v noci budit, bude u nas v izbe. O tomto s drahym tento raz nebudem diskutovat 😠
My sme sa s Maxom okupali, nakojil sa priamo vo vani a je tuhyyyyy, ten sa nepohne najblizsich par hodin 😅
@anjelicek26 Po citani tvojho prispevku ma napadlo, ze som si to iste vravela, ked som sa vratila z nemocnice. Strasne sa mi zdala starsia dcekra velkaaaaa, akoby za ten tyzden vyrastla....a veru vyrastla. JA to vidim na vytahu, po ktore poschodie dociahne......my byvame na 6.tom, a zrazu nan dociahne, behom par tyzdnov... 😉
My sme opet nespali od 00.30 hod......stale stonal ako pri porode....potom zaspal na 2 minuty, potom rev....pit....a natahovacky....dookola do rana....rano som sa nasrala, supla ho muzovi,nech vstava a ja som aspon na 1,5 hod zalahla znicena.....teraz mi muz vravi, ze je unaveny, lebo malo spal...hahaha....
@mojalili - vcera som na Sasku pozerala, ako spinka, vzdy sa mi zdali jej rucicky, nozicky take malinkate a teraz take velikeee, proste taky strasny rozdiel je to oproti Maxovi... Ona je na 4 roky strasne mala, ma len 95 cm, ale aj tak...
Mne to moje chudatko ide v anglicku od septembra do skoly, ideme kupit buduci tyzden uniformu, mi to prijde straaasne skoro prijst o tu moju zabku... ale co uz... nic nenarobim.
@anjelicek26 woooooooow, naaaaaadhernaaaaaaa, tisko zavidim 😉
@monky1 - dakujem, stihli sme tyzden pred tym, ako sa krpcek narodil 😎 Veeelmi sa mi paci 😵
@anjelicek26 no bodaj by nie, ved je uuuuplne perfektnaaaaa ..... kraaaasna 😵 😵 😵 😵 😵
tie zvieratka na stene su malovane al. nalepene??
a aj ja mam pocit, ze Hana je obrovska, hlavne ked ju idem vecer pozriet do postielky ... vyzera ako dospela 😀
aj ked prisla do porodnice na navstevu - som len zirala, aka je velka ... mam presne tie iste pocity
a zase ona je praveze na svoj vek vacsia - kazdy si mysli, ze uz ma 4 prec a pritom nema ani 3 a pol
@monky1 - tie nalepky patria do rainforest serie od fisher price, rovnako ma Maxik aj postielku - teda to povlecenie a tu deku na zemi... mame z tej serie este lehatko a este jedno mobile... mne sa to moc paci pre chlapceka 😵 Super sa s nimi robi, daju sa prelepit bez problemov, neposkodia stenu... uz mam take vyhliadnute aj pre Sasku do herne, len s princeznami... tam su zatial len biele steny, ale vsetko postupne... sme prestahovani len 6 tyzdnov...
@anjelicek26 saska bude isto stastna prestastna 😉 ... potom chceme foto aj jej izbicky, ok? teda chcem 😔 😀

tu ste babenky idem sa pochvalit nasa timka dnes dostala tricko a teraz bacha....DAMY STOP MOJ OCKO JE ZADANY 😀 odfotim a ukazeme 😅