Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@majuto tu na modrom koniku je ta tema myslím že suhlas, nesuhlas s povinným očkovaním.. ja uz neviem presne link ale ak si spomeniem tak sem hodim
@ellysa macko je kraaasny, ma super usmev 😀
@zojec jeeej tato v satke, moj to vola hippie styl a dava prednost nosicu 😀
@maja_25 maly je rozkosny, krasne okale ma
@kuriatko33 ja som si o neziaducich ucinkoch nic radsej necitala, mne stacilo, co mi vsetci dobraci hovorili, ked som sa tehotna dala zaockovat proti prasacej chripke. v londyne to bolo ale paradne rozsirene vtedy. 😒 no a taktiez mi stacilo, ked som isla malinku prvykrat ockovat a sestricka mi v ordinacii ukazala na nastenke fotky deticiek, co mali tie choroby proti ktorym nase deti teraz ockuju. strasny pohlad. 😔 ja viem, ze vacsina tych chorob sa uz v europe nevyskytuje, ale to len vdaka tomu, ze sa deti ockuju. ked to zacnu maminy rad radom odmietat, coskoro sa choroby vratia, tak to bolo aj s tuberkulozou. ☹
tolko len moj nazor...ale je velky rozdiel, ze moja mala vyrasta v londyne, tam bohuzial narazis na hocico, takze ja davam ockovat. 😔
ja len dávam do povedomia, že aj zajtra sa ešte dá zapojiť do štrajku ohľadom zníženia rodičovského príspevku. Stačí napísať list a rozposlať ho poslancom. Nech vedia, že nie sme hlupane za pecou, ktoré len čušia. 😠
@sofinka2009 - mozno mate len blby den. Chudatko malinke, drzim palec, nech je aspon noc lepsia. Mozno bol uz tak unaveny, ze nevedel zaspat. To je u nas to najhorsie - ked v momente, kedy by on rad zaspal, vleti Saska do dveri, ze nieco nutne potrebuje, ten sa strhne a je po spanku a potom mu uz nejde zaspat. A je po srande, umrncany, urevany, z kazdeho dalsieho slofika sa budi a strhava... vtedy pomaha len jedine, ostat lezat pri nom 😝 Alebo tresknut do kocika a ist sa s nim prejst, vtedy vytuhne bez problemov.
Nejedla si nieco, z coho ho mohlo boliet brusko? Cokolada, mlieko, hocico? Niekedy to moze byt uplna blbost, na co clovek hned neprijde... a zubky, to uz odteraz moze byt fakt aktualna tema... ved vezmi, nas exot ma stolicky 😝
@bealondyn - ja vobec nie som proti ockovaniu, mne sa to len zda strasne priskoro... deti si este len buduju imunitu a taketo svinstva do nich pichame... ved polka z tych ockovacich latok ma v sebe zlozky ako ortut, etanol, zive viry a podobne zazraky, to ma odstrasuje viac, ako fotka choreho dietata 🤐
Ja urcite dam Maxa zaockovat vsetko, co bude treba. 6-ku davam urcite, pre mna najdolezitejsia, hlavne kvoli detskej obrne, to ma zmysel uz v rannom veku. Ako druhe ale pichaju meningitidu - ktora je vsade vo svete pichana az po roku, lebo je to velmi invazivne ockovanie. Ale budiz, ano dam zaockovat, lebo na menigitidu deticky este aj dnes umieraju, je to zakerna choroba, rychla, clovek nie vzdy vie odhadnut spravne priznaky (malatnost, strata chuti do jedla, apatia, dezorientacia, krizenie oci, mdloby - ale to uz je neskoro, na zaciatku len mierna teplota par dni). Rotavirusy - urcite nie, tych virov, ktore moze dieta je tolko, ze byt zaockovany proti urcitym kmenom nezabrani, aby tvoje dieta aj tak skoncilo v nemocnici. Saska tu vakcinu dostala, vracacky a hnacky sme mali do dvoch rokov nespocetne krat, bola na to nachylna... v 6 mesiacoch v nemocke, kvoli dehydratacii... lebo uz nebolo tolko MM aby dokazalo doplnit to, co stratila... Pneumokoky - z asi 200 moznych kmenov pokryva ockovanie pokial viem 11. O com to je? Isteze su to tie najrozsirenejsie, ale my sme museli jasne chytit jeden z tych 189 ostatnych a Saska tri tyzdne vyradena. Ockovali ju 3x... tri injekcie a na NIC. Velmi invazivne, neprijemne ockovanie, väcsinou spojene s teplotou. Ale ano, Maxa dam zaockovat, ked bude mat 2 roky - lebo az vtedy pojde do kolektivu, dovtedy bude so mnou doma. A staci vtedy len 1 injekcia. Jedna miesto troch. To stoji za zamyslenie. Tetanus a zaskrt, bolestive, ale nutne ockovanie. Jasne, dam ockovat. MMR, kiahne, ruzienka a mumps - toto je pre mna najviac stresujuce ockovanie... fakt neviem, ako sa zariadim... citala som tolko prispevkov, kde po tomto ockovani boli badat u deti zmeny spravania, autizmus. Hovorte mi paranoik, ale citala som to uz tolko krat, ze sa aj bojim. Proti ruzienke ma zmysel ockovat, da sa osobitne kupit vakcina, len nieco stoji... a aj to keby bol baba a tak v 12, aby neboli neskor problemy pocas tehu. Inak nech ju pre mna za mna dostane - co uz? Par vyrazok, svrbenie, zvysena teplota... ockovanie proti kiahnem nie je 100%, kiahne dostanu aj ockovane deti, len maju lahsi priebeh... ja fakt neviem, to si budem musiet dobre rozmysliet...
Sa tu rozpisujem, vsetci spia... idem aj ja...bru nocku
dobré ráno, tak dnešná noc nič moc ale po káve som už rozlepila oči, tak sa dá 😉
my sme mali dnes super noc, raz hore o stvrtej, napapali sme sa a spali dalej..mala vstavala asi o siedmej, ale si rozpravala potichucky v postielke, tak ja som spala do osmej 😀
@anjelicek26 ved hej, suhlasim, ze je to velmi skoro. 😒 a urcite by som nad ostatnymi ockovaniami rozmyslala inak, keby Isabellka reagovala s horuckami ako tvoj malinky. ☹ ale u nas nastastie absolutne nic, ako keby ju ani nepichli, snad to tak zostane nadalej.
no dnes letime domov, uz teraz som zasa v strese z toho pristavania, ach jaj... 😖
@anjelicek26 ja tiez silno zvazujem MMR, je tam aj cukrovka, ako neziaduci ucinok ☹ a citala som prispevky od rodicov do pol roka sa prejavila, samozrejme lekári, kt ockuju tvrdia, že je to iba casova zhoda, ale treba si uvedomit,že farmacia je strastne silný priemysel, takze velmi zarabaju na vakcinach 😠
http://deti.bazos.sk/inzerat/5078541/Predam-sto...
pozrite prosím, oplatí sa?
@anjelicek26 nevadí🙂kamošky z Ba tiež ich pár to rieši ako Ty
my ideme dnes prvykrat plavat, juchuchuuuuuuuuuuuu strasne sa tesim, dufam, ze sa malej bude pacit 😵
treba dúfať🙂
Ahojte babule 🙂
Tak sme po očkovaní, plačkali sme riadne našťastie iba chvílku, v pohode bola do večera , ale podvečer rev ako pavián až nenormálna reakcia u nej, až sa mi zajakávala, tak som ju rozbalila nechala iba v plienke namočila som riadne handričky do studenej vody, a prikladalo som je to, po 15 minutach jej dosla aj naladicka 🙂 a sa nam rehotala na hlas 😵 , noc prespala nastastie v pohode, nakojila som ju a spali sme dalej, uvidime ako dnes ci jej teplotka sa nezvysi.
@sofinka2009 maly ma 67cm.
@anjelicek26 ty mas tak vsetko presne vysledovane, ja mam taky stres s tych ockovani ☹ , nejako mi pokaslieva mala dufam, ze to nebude s tym spojene, lebo by som zošalela
@takyna Ahoj moj malicky sa bol tiez ockovat ale to už pred tyzdnom, a vsetko bolo super ani neplackal, len ked ho pichli ale to len chvilku-to som ja viac plakala.... Cely den bol pohode ani horucku nemal ani neplackal tak sme mu nemuseli nic davat, ale na druhy den nam trosku akoby zachripol... ale nemal ani teplotu ani nekaslal.... tak som mu davala olejovy obklad na krk a aj Fenistil a na druhy den to uz bolo dobre ale sem tam zachrcal....o 2dni bolo to uz uplne OK.....
@majjka0806 ahoj, a olejovy obklad si ako spravila?, fenistil kvapky? , ja jej okolo vpichu natieram fenistilovou mastou , a doktorka mi kazala dat kvapky ak bude mat vacsiu reakciu
Mamičky ako uspavate vaše deticky??? Moj maly mi zaspi len na rukach, a uz je dost tazky (6,9050kg)
@majjka0806, pár strán dozadu sa tu riešilo uspávanie, skus kuk...a nie si sama, komu zaspáva dieťa na rukách 😉
@takyna Ahoj moja svokra je zachranarka a zijeme s nou, tak to ona mi poradila ten obklad aj kvapky. Ten obklad som robila tak, ze som si do salky dala trosku normaleho stoloveho oleja - zohriala trosku v mikrovlnke namocila do vaty (my sme vtedy vatu nenasli, tak sme improvizovali s papier.vreckovkov) trosku vyzmykala a prilozila som mu to na krk, ale najskor som mu dala podbrabnicek,aby nemal vsetko masne.
Mne doktor kazal okolo vpichu natriet Sudocremom. a ked mal okolo toho vpichu cervene som mu to natrela a krasne mu to preslo..
A tie Fenistil kvapky mu davam aj pri nádche (5kvapiek 3xdenne) a krasne mu to prejde...

@kuriatko33 nemas link na nejaku stranku kde sa o tom píse?