icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

fatimuska
6. júl 2010

@anjelicek26 no tak som s počiatku myslela, že tam druhý prsník mi zatiaľ praskne, ale tým že mám veľmi dobré bradavky, sa malý bez problémov prisal aj na úplne naplnený prsník, Maximko je krásny🙂

fatimuska
6. júl 2010

@zojec mna chytilo včera ráno čisté zúfalstvo, a po hodine malý akoby to vycítil, spinkal skoro 4 hodiny, to som stihla ešte aj auto si umyť🙂 dnes už to nebolo také ružové, držím palčeky, veď nech upratujú svokrovci🙂

zojec
6. júl 2010

@fatimuska no to je riaden tucik 🙂 moja ma 55cm a cca kg, a aj to neviem.. uy drieme na prsku... tak uvidime co z toho bude

fatimuska
6. júl 2010

@zojec toto robí aj Maximko, ale už je špekulant, ako by to cítil, že a tak teraz som odhodlaná odísť, a musíš spať, akoby cítil zaváhanie, že veďešte celkom až tak nespí🙂 teraz spí pri ňom aj mm, tak som zvedavá dokedy, mm som povedala, že nech sa tvári, že som ja....inak ma strašne pobavil, vravím mu, hádaj čím by som bola na dvore v stredoveku? /mala som na mysli, že napr. dojka/ a on že na dvore by som bola chlpatý mamut🙂

bealondyn
6. júl 2010

caute babule, my mame tiez den blbec, vidim to ale tak, ze to uz bude kazdy den lebo nasa zabka ma reflux a nemoze ani poriadne spinkat. ☹ tak som si dnes zase poplakala...musim nas objednat k lekarovi, ze co sa s tym da robit, ale asi nic...
@fatimuska vcera som si na teba spomenula, ked som preluskavala stranku lakt. poradkyne a nasla som clanok o predcasnom odstaveni babatka a zastaveni laktacie, vypichujem len jednu cast:

začneme dojčiť viac dojčení za sebou z toho istého prsníka. Druhý prsník bude stáť plný a nevyprázdnený. Ak doteraz napr. mamička dojčila cca každé 2 hodiny, začne prvé 4 hodiny ponúkať iba pravý prsník, ďalšie 4 hodiny iba ľavý a v tomto striedavom rytme bude postupovať 24-48 hodín. Následne začne 1-2 dni dojčiť do 6-8 hodín z toho istého prsníka. O ďalšie 1-2 dni to už bude 10-12 hodín z toho istého prsníka – teda pol dňa bude dojčiť iba z pravého prsníka, druhú polovicu iba z ľavého prsníka. Napokon bude 1 celý deň – 24 hodín dojčiť iba z ľavého prsníka a ďalší deň iba z pravého prsníka. Ak bábätko pri dojčení začne reagovať na slabý tok mliečka, začne sa ho púšťať, hnevať … ponúkne mu zakaždým na dokŕmenie mlieko napr. z fľaše , pohárika tak, aby sa bábätko dobre zasýtilo. Stále sa však bábätko môže dojčiť koľko chce, len vždy z toho istého prsníka.

tak ja len, ze pozor na to, aby sa ti netvorilo nakoniec menej mliecka pre Maximka.

fatimuska
6. júl 2010

Malemu sa robia v ustach bublinky...mate to aj vy?

bealondyn
6. júl 2010

este to ma jednu cast:

Dojčením takýmto spôsobom sa bábätko samé “dobrovoľne” prsníkov vzdá a mamička sa vyhne nepríjemným,” naliatym ” prsníkom. Laktácia sa utlmí zvyčajne v priebehu cca týždňa – dvoch, tempo si určí mamička viac menej sama, podľa toho , aké napätie v prsiach bude cítiť.

anjelicek26
6. júl 2010

@fatimuska - aj Maxovi sa to robi, po kojeni, nie vzdy... podla mna mu trosku stupa kyselinka... vtedy bublinkuje a vyplazuje jazycek... tvari sa divne vtedy 😝 Ale je to malo kedy...nemyslim, ze by mal reflux, vobec nevracka, nikdy vlastne...

bakatuska
6. júl 2010

@marcelka123 a to si ako myslela na tie vedierka ze pomahaju na koliku a prdiky? ci tym ze su tam babenka tak zohnute?

anjelicek26
6. júl 2010

@bealondyn - toto napadlo aj mna, ze som to citala niekde v spojeni ako odstavit dieta bez naliatych prsnikov.

bealondyn
6. júl 2010

aj nasa ma bublinky ale to je tym tichym refluxom 😖

ellysa
6. júl 2010

my sme dnes tri krát spali cez deň huraaaaaaaaaaaaaaaaa 🙂
a inak vedierko odporúčam, mám aj v albume ako ho má oliv rada 😉

anjelicek26
6. júl 2010

My sa kupkame spolu s malym, on sa potvorka cely cas pri tom koji 😀 😀 Posledne nam pri tom skoro zaspal 😅

ellysa
6. júl 2010

@fatimuska no veru poriadny chlapisko, my sme mali pred týždňom 4150g a 56 cm, už to bude zasa asi o nejakých 200 g viac

jarus8
6. júl 2010

Jáj babky, náš malý opäť zaspal po celom prebdenom dni...
Už som z toho zúfalá, ale on sa tvári, že spať nepotrebuje. 😒

weirdo
6. júl 2010

@zojec - zojec, my tak isto ... cim dalej tym radsej je na prsniku, dokonca uz vobec nechce cumel a doteraz ho cumlala 2 ci 3 tyzdne v pohode ... ono je to tazko, ze clovek fakt nic nemoze, ale stale premyslam, ze cim to je, mliecka je dost, ale asi ma to cickanie rada ... jediny cas ked tolko na nom nevisi je obedny ci aky je to spanok (neni to stale rovnaky cas), co je 2-4 hodiny a predtym a hlavne potom vkuse s par prestavkami ... neviem ci je to teplom alebo "zlozvyk", pretoze podla mnozstva by sa vedela najest ... co ma tesi je aspon to, ze v noci spava dobre a na prve nocne jedenie ju musime budit (po 4-5 hodinach) a na druhe sa zobudi sama do 3 hodin, ale to je uz skor ranne ... keby mam kojit tak vela aj v noci, asi ma picne 😒

mojalili
6. júl 2010

Ahojte kočky, tak my sme mali skor prebdeny den, malý ked tak pospal po 30 minutach parkrat.....aj teraz sa akosi mrvi, aj ked ma ruky hore a spi...

Kocky, nehnisa vam prosim vas pichnutie po TBC, ktore sa robilo v 3.dni babatka? Malemu to hnisa, plno hnisu...aj LILI to mala tusim

leveretka
6. júl 2010

ahojte dievcata

prosim vas viete mi poradit co na zapaleny prsnik...ako na potvoru som chytila zapal a do toho to vyzera aj na mykozu bradavky, lebo ma boli ako keby ihla pichala aj ked zacne sat, hrozna bolest to je...zajtra ideme do poradne, tak snad nam nieco na tu mykozu daju...a neviem, co na ten zapaleny prsnik...skusala som kapustovy list, hrcky som uz rozmasirovala, ale stale ma boli to miesto a mam tam aj horucku. Aj mne teplota kolise, ale snazim sa od vcera iba spat a nic nerobit. mate este nejake ucinne rady na ten zapal? dakujem

weirdo
6. júl 2010

@mojalili - vraj okolo 6.tyzdna to moze hnisat, nasa mala to ma cervene, akurat dnes som to obzerala, ze po akom case to oziva ... vraj to treba nechat tak, pokial to neni nejake velmi zahnisane ...
@leveretka - leve 😢 . Zrejme to je mykoza, presne hentak to boli, picha, aj medzi kojeniami, a pri prisati auuuuu, nema to rad chlad a prenasa sa to aj cez malu ... tusim som citala aj Canesten ze sa ma davat. Na zapal neporadim, drz sa, nech Ti to cim skor prejde ☹

evina0
6. júl 2010

melinka aj mna sem tam boli ta jazva- je akasi tvrda ale to este potrva kym sa to zrastie a niekedy ma tam aj picha.podla man je to po sekcii normalne. boli ma vtedy ked sa dost ponatahujem ci uz s Majkom alebo pracou.

sportpark ja mu davam od 2 tyzdna 120 ml davku a ked tam dam Nutrilon tak to ma spolu 133ml. niekedy vydrzi 3 hod ale stava sa ze aj 4 hodinky ma pokoj a v noci hlavne po okupani vydrzal uz aj 6 hod. ked si pyta uz po 2 hod davam cajik lebo by s neho bola riadna gulicka a to ja nechcem.
inak aj my sme mali az do 16.00 den blbec- Majko takmer stale plakal aj na rukach uz som bola s neho hotova az dosiel manzel a sli sme vybavovat autom veci ohladom stavby a ked sme ho dali v sedacke do auta hned zaspal 🙂 pevneverim ze v noci bude pekne spinkat.

leveretka
6. júl 2010

@weirdo dakujem...strasna bolest to je uz len ten zapal, som uplne hotova, teplota, triaska, na prd mi je...nastastie je manzel doma...uz ma to chytilo druhykrat...najhorsie do toho este ta strasna bolest bradaviek a mala ako keby just chce byt stale na prsiach...tak dnes mam doma muciaren...snad to prejde cim skor...antibiotika si nechcem dat teplota je iba mierne zvysena...ale je to hrozna bolest...opytam sa zajtra u doktorky co na tie bradavky, snad mi to zaberie cim skor, lebo skusala som aj kalciovu mast a bioclin - lanolinove obklady a mast a nezabera to 😢

weirdo
6. júl 2010

@leveretka - juj nezavidim Ti ten zapal ☹. Snad poradi nejaka kocka, co to uz prekonala ... ja poznam len ten list ... juj Leve vydrz, presne viem aka je to bolest, ja s tou mykozou este stale bojujem a to takmer vobec nenosim prsne vlozky, doma vkuse vetram, natieram a este to neni ok ... myslim, ze pomoze zial len nieco s antimykotickym ucinkom ... popytaj sa, nech to mas co najskor za sebou, lebo ta bolest toboz so zapalom musi byt otra. Drz sa 😢

lenocka84
6. júl 2010

@mojalili ahoj aj nam to riadne hnisa, a neviem ci je to ok, maly si to nejako zasuchol alebo mozno oblecenim, a tolko hnisu ze dovi a dopo, som sa az zlakla, a zase mu to nejako navrelo a vyzera ze hnisavo

bakatuska
6. júl 2010

baby a co je ta mykoza na bradavkach?

fatimuska
7. júl 2010

@lenocka84 viem ,že ak je to nejaké extrémne,tak sa chodilo na plúcne

bubina1
7. júl 2010

cafte divcata...som mala poplachový budíček.... zobudila som sa na to, že malej zapol monitor dychu.... a včera večer sme tiež utekali, lebo tiež zapol...ja neviem, či ma tak hlboký spanok, že aj zabudne dychat.... lebo jej len nadvihnem hlavičku a ona je hore...sa pomrvi a spi dalej.... a s tým cuckanim bradaviek...no važne..cim je staršia, tým je vychcanejsia... už aj v noci bola na bradavke viac ako 15 min... po 15 min prestane sat, a len si cicka..ked vidim, že zaspava, chcem ju dat do postielky a placeme... tak je na prse asi pol hodku, ked je už jak stolverk..aj ona aj bradavka aj ja... a može ist spat....

fatimuska
7. júl 2010

@leveretka ja som brala pri Vladkovi oxicilín - antibio, ale to bola mastitída

fatimuska
7. júl 2010

@bealondyn mám to všetko naštudované, mám pocit že mám ešte viac mlieka, davam ho už iba 2x za sebou)

fatimuska
7. júl 2010

prajem krásne ránečko, jemne sa tu ochladilo, nevadí, aspoň budme lepšie spať🙂

fatimuska
7. júl 2010

no a som zistila, že Maximko to má rozdelené, 1 deň vymýšla, druhý deň zlatý synčeka tak dokola🙂)