icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

bzucinka2
30. okt 2010

@miculienka
@jarus8 ja nastastie ziadny taky problem nemam my fungujeme v pohode, ale zase nejak extra chut nemam 🙂
@miculienka som si predstavila ten nitran s nosom a chytil ma zachvat smiechu , mm sa len diva, co sa mi stalo 😀
@riska 🙂 no manazerka od narodenia 🙂

mici111
30. okt 2010

@riska zlata Ninuska, ale ako sa dolezito tvari.. 😀

ellysa
30. okt 2010

@mici111 no to hej ona ich kríži stále, sme si s mužom hovorili, že nech jej to aj do dvadsiatky vydrží 😀

chani
30. okt 2010

@ellysa parada , a ako jej to super ide 😀

chani
30. okt 2010

@miculienka my sme zacali hned po tych 6 tyzdnoch, prve 2-3 razy ma to bolelo ale potom sa to dalo dokopy...ale musime pouzivat lubrikacny, bo ked nie tak som cela vydrata z vonku a pritom problem s tym ze by som nebola vzrusena nemame 🙂...teraz posledne sme lubrikacny nepouzili a uz 2 tyzdne mame pauzu vyse tyzdna sa mi hojili ranky zvonku a teraz dofrcala cervena....kazdopadne sexujeme vzdy ked sa da, aj ked len super rychlovky 🙂

chani
30. okt 2010

@tintinka1 no tak nech vam to do tretice vyjde 🙂

zoja78
30. okt 2010

@niga ahoj, tak píšem ako som sľúbila, chcem len povedať, že je to knižková teória a nemusí platiť na každého. nám to poohlo, no niekedy je v noci taká nepokojná, že neexperimentujem ale pomojkám, dám cucnúť a spinkáme, skúšala som to , keď sem sa budili pomaly každé dve hoidny a pritom sme to predtým zvládli iba dvakrát za noc a veru bolo to únavné celú noc skoro nespať.

no poďme na článok: medzi 4 a 6 mesiacom bábätka sa vyvinú spánkové cykly a aj nočný spánok, ktorý sa podobá na spánok dospelého človeka. bábätko sa za noc preberie čiastočne asi 8 -10 krát, aby sa pomrvilo a skontrolovalo, či je všetko ok. za normálnych okolností iba dve z týchto prebudení sú úplné. úplné prebudenia môžeme využiť na dojčenie (ak je to potrebné), ak ho začneme dojčiť aj pri čiastočných prebudeiach urobíme z nich úplné a narušíme munočný spánkový cyklus..cez deň prijímame potravu v pravidelných intervaloch, no v noci sa žalúdok neotvára a my necítime hlad. papanie v noci nám môže zvýšiť telesnú teplotu a pozmeniť vylučovanie hormónov, ktoré nám pomáhajú lepšie spať a spánok tak získa niktoré charakteristiky denného zdriemnutia. a tak sa bábätko prebudí viackrát za noc, reálne hladné a požaduje krátke dojčenie aby sa uložilo na spánok na ďalšiu hodinku. ....

čo na to: cez deň sa má bábätko poriadne napapať 5 -7krát aby to nedoháňalo cez noc (tie dojčenia mu chýbajú)
, spomínajú viac metód, no keďže vy perfektne zaspávate napíšem tú, čo sme skúšali aj my, keď bábätko vydržalo predtým spať napr. 5 hodín a teraz sa budí častejšie, treba ho len učučíkať a dať mu najesť až po tých piatich hodinách a neustúpiť, možno sa viac nakolíšeš a namojkáš ako naspíš no malo by to zabrať, píšu, že do týždňa sa to upravilo, nám sa to podarilo za dva dni, teraz to niekedy porušíme, no pokiaľ je to príležitostne tak to neriešim, ak by to bolo už dosť časté tak nenakrmim, len pomojkám, no a má sa to robiiť v tedy keď je drobec v pohode (žiadna choroba, zúbky, mrzutosť, ...)
asi tak v skratke, keď tak sa pýtaj

my dnes drobcovi upravujeme čas som zvedavá ako budeme spať a vstávať, nemali sme radi kočiar no dnes zaspala iba tam na prechádzke a bez protestov až som žasla čo sa robí

zatiaľ ahoj a dúfam, že som pomohla 🙂

mojalili
30. okt 2010

@tintinka1 Ja ti veru neviem, zistila som, ze dnes ho zubky neboleli. To bolo poznat......ale on je taky herec....neuveritelneeeeeee.......tak skusa na nas, aby nebol sam a stale sme sa mu nonstop venovali. Uz sa mu nechce ani lezat, ani konikovat, ani v kresielku polosed....proste neobsedi... 🙂

@ellysa Olivia je uzasna, ako je vlasky plavu vo vode, super 🙂 🙂 🙂

mojalili
30. okt 2010

@zoja78 Super, metoda vyzera dobre, Danko sa budi cca 2x, zaspi cca 21-22 hod, 2.15 - 4.30 a potom rano...niekedy len raz a rano.....teraz tie zubky dost robia sarapatu, tak uvidime, ako bude ked vyjdu von......ja by som ho aj ucicikala bez kojenia niekedy, len nevladzem na ruky....

Toto su klamlive fotky 🙂 ALe ked ho nic neboli, tak je smejko 🙂 NO a takto ho tatko nosi, ked uz nevieme kudy kam... 😉

zoja78
30. okt 2010

@mojalili máš pravdu, aj moja kočka je už dosť ťažká, no vy ste v pohode dvakrát za noc, my sa kolíšeme niekedy aj cez deň, no asi som ju rozmojkala a teraz rozmýšľam ako to zmeniť, skúšame aj na posteli,no trvá to dlhšie a nechcem ju ukrátiť o spánok, lebo spáva vždy iba po polhodinke

leveretka
30. okt 2010

@ellysa jeeeej Olivka je aka uzasnaaa a ako sa jej paci 😵 😵 😵 my ideme vyskusat od novembra, tak som zvedava, ci budeme mat uspech 😉 🙂

anjelicek26
30. okt 2010

Ahojte babule, tak my sme uz domka, som nejaka zabitaaaa, takze asi nedocitam...snad zajtra... krpec tu cestu nezvladal nejako slavne, dve hodiny cestou tam lietadlom odvrieskal a krokodiiiilie slzy hadzal... fakt nic moc... spät to uz bolo lepsie... prijde mi tazky ako slon, som zvedava, kolko vazi... prestali sme prikrmovat, lebo z toho nevedel poriadne kakat... tak snad to bude ok aj tak... pretacat sa stale nepretaca a ani to v najblizsej dobe nehrozi... nema o to ziaden zaujem... len stat, stat, stat... drzi sa ma za jeden ci dva prsty a stoji stastnyyy prestastnyyy... strasne je pevny... a bavi ho to... potvorku... vsetci spia, tak idem aj ja, len pred dvoma hodinami sme dosli domov...

fatimuska
31. okt 2010

@ellysa no nááádherné

zojec
31. okt 2010

@ellysa krasna olivka 🙂 to jej isto aj fenujes vlasky 😉 my chceme od januara zacat, tak som tiez zvedava ako sa to malej bude pacit 😉
@anjelicek26 vitaj spat 🙂

miculienka
31. okt 2010

@mojalili - júj, tak to si ma nepotešila, inak zvyknem to cítiť občas, akoby ma to tak šklbkalo
@ellysa - škoda, že si nemôžem kuknúť tú tvoju kočicu, mňa z youtubíčka zhadzuje, neviem prečo, ale je to tak už dlhší čas a nevieme na to prísť, prečo nám to pc robí

miculienka
31. okt 2010

@chani - no, rýchlovky to boli aj u nás, tak pôžitok mal z toho len mm, ja som len odbavila povinnosť, aj to s jedným okom na postieľke, či malá spí
@zoja78 - musíme už len odlíšiť kedy je to budenie z hladu a kedy to omrkávacie , ale ja väčšinou registrujem len to od hladu 2x v noci, inak sa môže mrviť keď aj ja spím zabitá od únavy 😅 , no a inak kolíšem v košíku keď nechce búvať, len sranda je, že máme všade plávajúce podlahy a tie kolieska na tom hrkocú a svokrovci pod nami majú dojem, že pristáva lietadlo 😀 , malej to nevadí, ju to hrkotanie uspáva 🙂

chani
31. okt 2010

@miculienka aha, no u nas to nie je nastastie len z povinnosti a s jednym okom na postielke...jedno oko je na postielke len vpripade, ze sa tam maly zacne mrvit a vzdychat 🙂

tintinka1
31. okt 2010

@chani tak sex do tretice sa nekonal , lebo mladý pánko zaspal o 19.00 a zobudil sa o 21.30 a chytil druhý dych. Takže pri následnom uspávaní som bola tuhá skôr ako on 😀 . Tak uvidíme čo dneska....
Babule tak dnes som malému objavila prvý zúbok. Nechcela som tomu veriť tak som si zobrala kovovú lyžičku a fakt cinkalo to. 🙂

mici111
31. okt 2010

@tintinka1 suuper 🙂 uz sa nam to tu zubatiiii 😀 😀 😀 my este nic..ale nervy ma teda poriadne..uz nech sa vyderu von, zubale jedny neporiadne 😠

etuska
31. okt 2010

@anjelicek26
ani Šimi sa dlho nepretacal-tak som mu zacala davat dole plienku na par minut a hned sa zacal hybat ako divy a vcera sa na svoje meninky 1.krat uplne bez pomoci otocil,aj dnes parkrat-sice stale len do jednej strany-ale parada 🙂

a uz dlho mu vykukaju 2 spodne zubky-aj ked este nie su prerezane-ale uz ich vidno.
Miška si dnes vykyvala 2-hy mliecny zub-tak mame doma "šterbaňu" 😀

nonika1979
31. okt 2010

"zienky,babenky prosim vas mam skoro 4 mesacneho synceka a dostal mi silnu nadchu staci sopliky len odsavat alebo sa takym malinkym detickam davaju aj nejake kvapky poradte mi prosim vas dakujem..."

mici111
31. okt 2010

@nonika1979 my ked sme mali nadchu, tak nam lekarka doporucila homeopatika - coryzalia - velmi dobre..roztlacit na PLASTOVEJ lyzicke v troche vody 3x denne..nemoze byt kovova ta lyzicka..a pri odsavani aj do nosteka sterimar..

fatimuska
31. okt 2010

tak sme naspäť z hrobov, všade sme jedli, som prepchatááá🙂
a nejak ma berie na spanie,,,,🙂

bubina1
31. okt 2010

cafte...dnes som uplne hotova...dvakrát som isla spat po polnoci... v piatok boli na navsteve svagrovci a v sobotu som mala stretavku... a zakaždým som isla spat okolo druhej v noci... a samozrejme o siedmej k malej som už bola hore... teraz už len čakam na hodinu osmu, ked ju pojdem uložit spat...inak manžel zvladokl s malou dva večery prvotriedne...okupal, obliekol, dal napapat a spat a smalou nebol ževraj žiadny problém...som na svojho mm celkom hrda... asi im doprajem castejsie tata-baba večery... 🙂

mici111
31. okt 2010

@anjelicek26 suuper haloweenske fotky 😀

anjelicek26
31. okt 2010

@mici111 - diiiik, ideme prave von, drz palec, nech sa Saska niekde nebodesiiii 😅 😅

zoja78
31. okt 2010

@miculienka no my sme sa znova vrátili ku kolísaniu na rukách a je to dobrá posilka, posledné dva dni mi nevie zaspať pri krmení, je neskutočne unavená, mrzutá a zaspí len pri hojdaní a kočiar si až teraz obľúbila, no zaspí v ňom iba vonku, čo doteraz nehrozilo, tak neviem, čo budeme robiť akde sem urobili chybu 🙂

hori
31. okt 2010

Tak mala sla spat namiesto o pol devoatej o pol osmej... 🙂 nech zije casovy posun... len zial, ci to budem hovorit aj rano, je otazne... aspon ze je zajtra den pracovneho pokoja, manzo je doma, bude skoro vstavat s malou... len skoda, ze nemame zvukotesne steny. 😉

mojalili
31. okt 2010

AHojte kočky,
my mame za sebou dalsi uplakany den, hrozne, kedy tie zuby vylezu, Ani dotknut sa mu dasienok, no hruza......sice ked hmatam, tak ma tam nieco driape uz, ale necinka este... 😒
Dnes nespal od 14.30 - 20.00 - nemohol sa ulozit aj od bolesti, ale myslim si, ze je dost vymyselny.....

Nechce byt na chrbte, na bruchu, len dole nohami sa nosit a do sedu sa berie.Vsetko chce vidiet....Hrozne sa zacal jedovat na to... 😒

Pozrite, ako lezie dopredu, takto mi polozi celu postel... a takto bol cely den...takyto jedovity... ☹

mojalili
31. okt 2010

@mojalili Zabudla som napisat, ze som dnes urobila 21 jablkovych predsnidavok, este ma caka 2x tolko, dostala som jablka,tak to musim vyuzit. 🙂
@riska - pytala si sa, ako robim predsnidavku, jednoducho, rozvarim jablka (na spodok hrnca dam trocha cukru a pridam trocha vody. CUkor preto,aby sa zacali rozvarat poriadne tie jablka, lebo by to potom neislo dobre. JAblka mali dobru chut, tak som nic nepridavala, ved ked dam do toho piskotik,tak to bude super. Potom som len rozmixovala a naplnila do poharov, zasterilizovala. Pre LILI som robila aj s pudingom Zlaty klas, ani neviem preco, ved to su Ecka, myslim, ze vyziva je dobra aj bez toho... 😉