icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
30. jún 2010

K zapalu prsnika - do podprsenky vychladene kapustne listy (znie to divne, mne to minuly tyzden ale uzasne pomohlo), ku tomu tvarohove obklady studene (do bavlnenej plienky alebo gazovych pruzkov tvaroh a prikladat na horuce miesta), tiez to vytiahne horucost. Odstriekavat jemne tie hrcky pod horucou sprchou a co najviac lezat. Na horucku len paracetamol - nenechat ju ale stupnut nad 38,5 (co sa neda vzdy, ale treba sa snazit), lebo potom sa vraj uz nema kojit. A ak by sla horucka na tu 40-ku, tak po antibiotika k doky, s tym neni sranda, bolest je to velika... ja som pri malej mala par zapalou, nejaka som na to nachylna, teraz pri Maxovi sme to zatial ustali domacimi metodami...

leveretka
30. jún 2010

@katka512 my ortopedické nohavičky dávame, kázali nám v pôrodnici, ukázali ako poskladáme plienku a dokonca na prepúšťacej správe uviedli, že sme boli poučení, že ich máme používať...

@sportpark neviem presne ako mi priberá týždene, lebo sme boli po dvoch týždnoch na prevážení a pribrala 510g, tak sme sa veľmi tešili...predtým, keď mala žltačku, tak za jeden týždeň pribrala iba 55g, bola som zúfalá, ale žltačku už ustúpila a pekne papá, tak sa tešíme 😵 nám kázali na kĺbiky, keď má ukončené 3t, tak do 4t, ale to je individuálne...vyšetrenie dopadlo v norme, ale aj tak nám kázali preventívne baliť na široko až do dalšej kontroly, ktorá bude o 3m, tak tak aj robíme non stop...tiež som počula, že bývajú s tým problémy, aj som čítala na webe o tom, hlavne dievčatká by mali...

@bubina1 nám kýpeť odpadol po týždni, každý deň sme to čistili liehom okolo na tyčinke s čím sa čistia uši, jemne nadvihovali a odstraňovali krv, tak nám to ukazovali v pôrodnici...treba všetko odstrániť, ale iba jemne pootočiť, aby si mu to neotrhla, nám predpísala doktorka aj framykoin prášok a to sme po vyčistení tam nasypali, lebo už na jednej strane odpadával a potom jej aj odpadol dosť rýchlo a mala to veľmi pekné...nesmieš jej to ale odtrhnúť ty...to sa musí zahojiť, my sme ho potom raz našli v plienke už odpadnutý...

cikyta
30. jún 2010

@anjelicek26 vyskočený klbik nemože byť,lebo to ešte nemá vytvorený klbik-tu misku.Ked cvičíš každu 2 hodinu pri každom prebalovaní,tak sa bábo vyprdká.
A balí sa tak len v strednej europe,lebo len tu je to rozšírené a mávaju to deti často zlé.....Každe zem.pásmo má vo svojich predkoch niečo iné zakodované....ale to už je o inom....
Každá mamička sa rozhodne sama,ako chce.Ci to tie dva try týždne vydrží baliť,alebo potom nedajbože bude sputavať dieťa remencami,pri ktorých si ani nesadne,aj ked by už mohlo kludne sedieť,loziť,dvíhať sa na nôžky.

pa...

leveretka
30. jún 2010

@cikyta plne súhlasím, čítala som, že sme na to náchylnejší preto to treba...radšej prevenciu ako potom mať problémy, ale je to na každom...takisto pred balením malinkej dáme dole poštolky a necháme ju poriadne vyprdkať a je spokojná...a pekne prdká aj s poštolkami...

anjelicek26
30. jún 2010

@cikyta - no mne maly spi 4-5 hodin v kuse cez den a aj v noci, ziadne dve hodiny a tak by sa ziadne cvicenie nekonalo. Chudak by v tom bol spoteny, ze az. Vsak vidim, ze ma pekne klbiky, pri tom, ako spi z rozcapenymi nohami. Uz ked sa narodila mala nam lekar vravel, ze to je najlepsie vidiet, ze ma dieta zdrave klbiky... By tu na mna pozerali ako na blazna, nieco take dietatu navliect. Ale jasne, kazdy podla seba, ja som rada, ze sa tomu moje obe deti vyhnu.

anjelicek26
30. jún 2010

@cikyta - no co vravim - otazka v clanku - Je to naozaj nutne? Tazko povedat! Ze by to skutocne "pomahalo" ti nikto nepotvrdi. Dieta, co ma chybne postavene klbiky ich bude mat rovnako v tych 4 tyzdnoch ako ich malo v tych prvych dnoch. Neni to "terapia" - teda nevyliecis tym nejake vrodene vady - tie budes riesit az dalsim balenim po tych 4 tyzdnoch alebo vyväzovanim. Tym, ze budes balit aj pred sonom teda nic nevyriesis. A len pre "dobre svedomie??" balit dieta v 30 stupnovych horkach sa mi zda byt tyranim, sorry za vyraz. Taka pekne zaparena ritusa moze byt vysledkom...

sportpark
30. jún 2010

anjelicek 26 plne s tebou suhlasim.....teraz je vela nových zákonov čo sa týka aj týchto veci...jeto zastarale.a ako hovoris aj ty ak by bol nejaký problem povedia ti to už v porodnici....takže si to neviem predstavit ze by som to robila aj aj...
no dieťa ma priberať týždenne 20 až 25 g takže si myslim že v pohode a kolko mala mala ked sa narodila?
leve

anjelicek26
30. jún 2010

@sportpark - denne, nie 😀 😵 ? Tyzdenne 100-200g ten prvy mesiac... Inak by ta moja buchta, co ma 750g navyse, trosku rozhodila statistiku 😀 Priberat by mali nekojene deti od 10. dna, dovtedy dohnat porodnu vahu. Kojene deti maju dohnat porodnu vahu po 14. dnoch najneskor a odvtedy tych 100-200g priberat tyzdenne.

mojalili
30. jún 2010

Ahojte kočky, tak sme prisli z poradne, maly pribral za tyzden 320 g, takze mame 3920g, pekne sa rozpapkal.....

@aktak - snazim sa lezat, zakial sa da, no moj maly mi moc nedovoli, horsie je, ze nie som schopna si nic navarit a som hladna, ale ani to nevie ci somô Bolia ma vsetky kosti tela, mam len 37.3 eplotu, to je dobre...ziadne vysoke... ☹

leveretka
30. jún 2010

@sportpark to si sa asi seklo na tých gramov, že? ja som niekde počula, že okolo tuším 150g, ale neviem presne, lebo ja sa moc o tie čísla nezaujímam, hlavne že priberáme...keď sa malá narodila, tak mala 2,98kg, keď sme odchádzali z nemocky, tak mala 2,90kg a po týždni 2,95, po ďalšom týždni 3,05kg a po dalších dvoch týždnoch 3,51kg, tak nejako...plus mínus tie gramy

sportpark
30. jún 2010

hejj týždenne ja som napísala denne? hej ja malú aj dokrmujem a krasne priberá....týždenne tých220 g...

sportpark
30. jún 2010

no malo by to byť tých 200 - 250 hej tak....týždenne...tak super leve pekne len ta dalej...už s nou chodíš aj von

maja_25
30. jún 2010

@mojalili to z toho prsnika? a bola si aj u doktorky?

anjelicek26
30. jún 2010

Mne sa maly narodil s 2550 g a vcera mal 3300 g, takze pribera slusne 😀 Aktualny stav nasej buchty - hlboky spanok v kocari 😎

anjelicek26
30. jún 2010

@mojalili - skusala si tie kapustne listy do podprsenky? Mne sa to zdalo ako blbost, ale vdaka tomu bol ten zapal minuly tyzden do dvoch dni prec... vytiahlo to horucost... a keby sa mi v UK podari odhalit, ako sa vola normalny tvaroh, tak by som si dala na plienocku aj ten, nech mi vytiahne tu horucost z prsnika 😒

fatimuska
30. jún 2010

@leveretka ja som ten spurt, či ako to voláte , tak to sme prekonali keď mal začiatok 6 týždňa, na zbláznenie, ale už je ok

sportpark
30. jún 2010

ANJELICEK 26 no krása krása tak sa má pekne priberat a len kojis?

sportpark
30. jún 2010

malý je krásnúcky musim aj ja nejake fotky dat do placu...

anjelicek26
30. jún 2010

@sportpark - len sa kojime, spi mi strasne moc, nacucka sa a spi dalej, pije tak 90 ml a asi mu smotana tecie ci co 😅 Pred kakanim mal dnes rano uz 3500 g, ale to neratam, ratame vykakany stav na vahe 😎

Kiez by mu to tak ostalo, idealne dieta 😀

aktak
autor
30. jún 2010

@mojalili fuha to ma mrzi, neporadim ti lebo nemam ziadnu skusenost a dufam ze ani mat nebudem, idem si dat studenu sprchu a obklad, Alenka konecne nachvilu zaspala lebo od rana nemohla kvoli tomu tazkemu dychaniu, pred kojenim som jej dala Nasvin aby aspon vladala tahat 😖
@anjelicek26 kapustu nema, ale tvaroh ano, taky v kelimku z raja "jemny hrudkovity", to je ten normalny? mam si ho prilozit? dik

anjelicek26
30. jún 2010

@aktak - poloz si latkovu plienku, daj vrstvu tvarohu, preloz, zasa vrstvu, nech mas dve - lepsie tri vrstvicky, ono to bude take mokre, ale neva, a tak si to priloz na ten prsnik. V porodnici to robia z gazou, vrstva gaza/tvaroh, par cez seba a tak prilozit. Ale kto ma doma tolko gazy... Tvaroh priamo z chladnicky, nech je studeny. Viem, ze kamosky natierali aj priamo na prsnik a az na to plienku, ale to sa potom drobi a mas to vsade....

leveretka
30. jún 2010

@sportpark áno, chodíme aj von, nie úplne každý deň, ale chodíme a už sa chystám chodiť každý deň, len keď zalezie slnko zvyknem ako na potvoru zaspať s ňou 😝

@aktak aj ja som počula o tom kapustovom liste a tvarohu, hovorili nám to na kurze a že ten tvaroh potom nemusíš vyhodiť, ale dáš ho opäť do chladničky a priložíš aj neskôr...neskúšala som to ešte

sportpark
30. jún 2010

anjelicek no krasa si myslim idealne....aj ja chcem smotanku.......musim dokrmovat....ale nevadi malicka rasie a vsetko je oki....tak sa tesime....

sportpark
30. jún 2010

leve no len nie ked je taketo teplo......az na večer skor asi...

mojalili
30. jún 2010

@anjelicek26 MAlická je krásna, hotovy anjelicek 😉
Manzel mi uz isiel kupit kapustu, tak idem na kapustnu liecbu.....teplota mi teraz vyskocila, tak som ju zrazila PARALENOm....no idem lezat, pokial Danko dovoli... 😒

mojalili
30. jún 2010

Kočky, prave mi družinárka priniesla plno kvetov a aj oblecenie pre Danka, sladkosti.....od mojich deticiek v skole.....moje zlaticka aj a som neprisla sa s nimi na zaver šk. roku ani rozlucit. ☹
Ale potesili tymi kvietkami, velmi, nachvilku mi ostalo dobre 🙂 😉 😵

anjelicek26
30. jún 2010

@mojalili - ja som tu mala nastastie sesternicu, tak som sa tie dva dni minuly tyzden radsej nehla z postele... ja som pri malej mala zapaly z 40-41 teplota, ani som uz nic nevnimala 😖 Antibiotika a tabletky a zastavenie kojenia ako vysledok (kojenie sme neskor zasa rozbehli, ale bola to fuska)... to nikomu neprajem, hned od zaciatku od prveho pocitu, ze ide zapal to treba riesit.

Kapusut tiez z chladnicky, cely ten velky list a dat do podprsenky, studi to ze az, ale mne to pomohlo... som si ich kazdu hodinu menila, aby tam bol studeny.

Dakujem za pochvalu Sasenky, ona je zlaticko 😵

@sportpark - ono nie to vzdy s kojenim vyjde, ako si clovek predstavuje... ja zasa musim pred kojenim odsavat, aby sa mi maly pri tom mnozstve nezadrhol 🙄 On proste stale spi, len kazdych 4-5 hodin je hore a mne sa medzitym naleju obe prsia ze az, on vypije tak jedno a z druheho cucne... Ale to nejako skusime uregulovat postupne...

leveretka
30. jún 2010

@sportpark jasné, že večer, len to ja väčšinou padám na hubu, ale však treba sa premáhať...len si neviem predstaviť hodiny brázdiť tie naše kopce... 😖

@mojalili to je milé od detičiek...zlatučkí 😉

bubina1
30. jún 2010

@anjelicek26 na piaty den mu odpado pupíček.... no my mame už 13 dni a este nic...akurat len dnes som si všimla, že spod pupka vytekala asi tekutina podobna krvi...lebo aj na body mala trochu akoby krvi..nie jasnej farby ale už vlastne hnedej... ale pupik este drží.... ako nechcela som pupíku velmi pomahat, len som nevedela naisto, či odpadne uplne sám....