icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

chani
10. nov 2010

@anjelicek26 super, tak mozeme ist do toho, som rada, ze nemusim hladat alternativu, lebo ta sa mi fakt paci 🙂
no on robil vsetko okrem kupania, toho sa bal ako cert svatenej vody 🙂

anjelicek26
10. nov 2010

@riska - idem to vytahat z tasiek, spravim foto 😵

Baby inak drahy si nachytal do laptopu virus chudatko moje, tak mu ho za chvilu pojdem odstranovat, to bude zahul, take nieco invazivneho som este nevidela 😖

ellysa
10. nov 2010

@anjelicek26 no hroznéééééééé, hauck, by som kúpila lacnejšie asi cez amazon, ale tú chicco nie, tak hovoríš, že je dosť veľká? no musím ju ísť okukať, len kde ju zasa budú mať 🙄
no blbá kombinácia, ale iné ma tak hneď nenapadlo a zasa aj v reštikách to robia, nie? že mäso na jablkách 😅

@riska no až tak po hodine dvoch spapá mliečko, nevynechá úplne celú dávku mlieka ale určite vypije menej

anjelicek26
10. nov 2010

@chani - ja som spokojna, aj dieta do 2 rokov sa tam urcite zmesti... to je super... a k tym farebnym a veselym alternativam... v stolicke sa papa, nema sa tam dieta hrat... to je moj nazor... ale poznam maminy, co dietatu robia sasa, aby otvorilo usta, ma tam kopu hraciek, len aby bolo zamestnane pri jedle... podla mna to vobec neni treba... v stolicke sedim, aby som jedol... proste tak... u Sasky to fungovalo, snad bude aj u Maxa... no a plastovy potah je podla mna velmi neprijemny na sedenie, hlavne neskor v lete, v kratasoch sa tam bude lepit zadocek... tato hauck je latka, v strede taka jemnunka mäkkucka, jasne, ze to budem musiet sem-tam prat, ale vecer operiem, rano suche, to mam odskusane od Sasky... odcvoknem 4 cvoky a mam to dole, ziadna veda...

anjelicek26
10. nov 2010

@ellysa - je dost velika. Fakt. Ti mozem vecer Sasku v tom odfotit, ked chces... budes mat asi tak predstavu... hlava jej z toho nevycnieva, len jasne, nohy ma moc dlhe na to opretie... ale to nevadi...

Praveze nie blba kombinacia, kamoska miesala jablko do vsetkych mäsovych prikrmov, lebo jej to maly inak nechcel jest, potreboval tam aj sladke... hlavne, ze dieta je... to je najdolezitejsie...

anjelicek26
10. nov 2010

Boze baby ja mam hlad, idem nieco zjest, sfotim tie vecicky a som tu nazad..

chani
10. nov 2010

@ellysa vcera po kupani zahlasil "kupem aj zajtra" , tak uvidime 🙂

inak v BA maju tu stolicku Hauck aj lacnejsiu nez na enikibeniki...v Brendone v Raci

http://brendon.sk/Products/ViewDetails/29375?st...

alebo tejto verzii

http://brendon.sk/Products/ViewDetails/29374?st...

chani
10. nov 2010

@anjelicek26 tak o tom potom, v stolicke sa ma jest a nic ine, tiez som toho nazoru...verim, ze Petko bude poslusny papkac a ze nebudem musiet lietadielka robit hehe

riska
10. nov 2010

@anjelicek26, moja reč, mne sa strašne nepáčia tie plastové poťahy, v zime to musí chladiť a lete sa to priliepa...no väčšina stoličiek je práve takých, asi kvoli lahšej údržbe...preto ja hladam podobný material ako ten hauck...a keby som náhodou kúpila s tým plastovým poťahom, určite kúpim aspon tú mäkkú vložku na chrbátik

chani
10. nov 2010

tak som objednala Petkovi zimnu zavinovacku od Emitexu do autosedacky, som dlho otalala, ale nakoniec som sa rozhodla pre, tak hadam neolutujem, ale zdalo sa mi to praktikus

ellysa
10. nov 2010

pozerám dámsky magazín, jemine aký fešný gynekológ tam je 😀 😀 😀 😀

ellysa
10. nov 2010

tak nie tak je neurológ, žeby ma začala bolieť hlava?

stastnevydatam
10. nov 2010

Ahojte mamicky junovych babatiek, mam prve babatko, tak sa ucim na nasej prvej malinkej dceruske... preto prosim o rady ;)
Nasa malinka bude mat 18 teho 5 mesiacik, a vazi cez 7 kg, cize dost na svoj mesiacik ( doktor mi povedal ze tak ma vazit az 6 mesiac)a ze jej mam davat aj pit cajik... a problem je, ze ona vsetky caje odmieta, nic len papkat cez prsnik a kazde 2 hodiny! (okrem noci, tu prespinka od 22 hod az do rana)
Kedy zacnete vy s prikrmami? az na zaciatku 6 mesiaca, alebo koncom 4 mesiaca? dakujem 😉

riska
10. nov 2010

@ellysa, heeeeeeej? idem kuk 🙂

riska
10. nov 2010

@stastnevydatam, ja som začala prikrmovať pred dvomi dnami, ale ja mam už málo svojho mlieka, takže ninka má aj MM a aj UM..preto som začala už teraz
a ked je tvoja dcerka len kojená, načo čajík? 😲

ameanda
10. nov 2010

@zfidorka
ano, zamestnavatel vystavil potvrdenie
boli tam datumy od kedy do kedy MD, potom ja cerpam este dovolenku a potom nastup na RD (datum)

mata0312
10. nov 2010

@stastnevydatam tak ja prikrmujem od ukončeneho 4 mesiaca ale preto lebo som uz nekojila byt tebou tak začnem az ked ukonci 6 mesiac ale je to na tebe a nas maly mal v 4,5 mesiaci 8,670 kg 😀 😀 😀

julinka2787
10. nov 2010

@stastnevydatam divné, že ti to povedal doktor. veď každé bábo je iné, niektoré ťažšie, iné ľahšie, niektoré malinké, iné je zase dlhé, a niektoré papá viac, iné menej. a keď ti čajíky odmieta, tak jej ich nedávaj. pri kojení dostáva tekutín dosť. ak ti vyhovuje vaše kojenie, tak len pokračuj. kľudne môžeš začať s príkrmami aj teraz, ale je zbytočné to uponáhľať, pokiaľ jej tvoje mliečko stačí, pekne prospieva a je spokojná...

bealondyn
10. nov 2010

@stastnevydatam ahoj, moja krpata mala 5 mesiacov teraz v nedelu a odvtedy davam zeleninovy prikrm kazdy den. aj doktorka mi to odsuhlasila, tiez uz ma 7 kil. 😀 skusala som zeleninku aj skor, ale casto z toho kakala, tak som pockala...a ona tiez nic ine pit nechce, ani vodu, ani caj. 😠

ameanda
10. nov 2010

@mojalili
aj ja som bola presvedcena, ze budem kojenie tahat do konca 6teho mesiaca
vcera v poradni mi doktorka povedala, ze mozem zacat prikrmovat
maly je dost velky a hlavne tiez si zacal pytat ovela viac, krmievala som ho raz za 3-4 hod, teraz pyta kazde 2-2,5
takze som s tym zacala, dnes dostal mrkvicku 🙂 najprv sa tvaril vselijak a potom si stala pytal viac a viac
nakoniec som ho este dokojila, aby ho nezapieklo chudatko

anjelicek26
10. nov 2010

@riska - dnesny ulovok

julinka2787
10. nov 2010

@anjelicek26 no slušná nákupná horúčka. 😀 😀 😀 peknučké veci... 😝

anjelicek26
10. nov 2010

@stastnevydatam - my tiez uz zaciname, maly tri tyzdne mizerne pribera... tak radsej... ale na pitie nedostava nic ineho, len mliecko... na pitie neskor vodicku a aj to az na jar... ked si uz bude vediet udrzat taky poharik zo sosakom... flasku mu vobec davat nechcem, ak nebude treba... MM na pokrytie tekutin uplne staci... len v lete ked je velke teplo, treba nieco davat... ale nie v zime... a nas maly ma uz tiez 8 kg...

anjelicek26
10. nov 2010

@julinka2787 - no ked obaja tak veeeelmi rastuuuu 😅 😅 😅 😅 Aj ked Saske stale kupujem veci na 2-3 roky.. teda v nexte 98cm... moja malinka... a to ma uz skoro 4,5 roka...

julinka2787
10. nov 2010

@anjelicek26 no keď má byť po kom malinká... 😀

chani
10. nov 2010

@anjelicek26 pekny nakup pekny 😀

anjelicek26
10. nov 2010

@chani - len ja tam nemozem moc casto chodit, lebo skrachujem 😝

chani
10. nov 2010

vcera muzicek vecer opat nadhodil temu druheho babatka, ze kedy pojdeme do toho, ci to nepotiahneme tak aby sme spojili obe materske/rodicovske....sa mu to tusim dako zapacilo loptosovi....tak som mu povedala nech sa ma spyta o rok....verim, ze dovtedy spomienky na porod vyprchaju...teraz si to neviem ani len predstavit....nedockavec jeden 🙂

chani
10. nov 2010

@anjelicek26 ja pre zmenu nemozem chodit do H&M, lebo vzdy donesiem nieco, co az tak nepotrebujem, tak tam chodim len raz za cas....nastastie H&M nie je az take drahe 🙂

riska
10. nov 2010

@anjelicek26, mnam, mnam....krása 😵 myslím, že aj maminka si tým spravila radosť, že? 😀

@chani, aj moj by bol najradšej, keby som bola znova tehu 😉