Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
Fuha, neviem ako zena prijde na to, ze ma malo mliecka... ja mam uplne mäkkucke prsia a mliecka je dost, maly pribral za mesiac 1350g... a to bol krpec s 2550g, ked sa narodil... tri tyzdne pred terminom... ked si ho prevazujem, tak vypije 90-110ml, ako kedy... vecer aj 140... a napapany je za 5-10 minut, potom este chvilku cucka, najneskor po 15 minutach nakojene...
Mne maly od desiatej spi, som zvedava, kedy bude vstavat, zatial to na to nevyzera... rano bol dve hodky hore, bolelo ho brusko, co bolo najdlhsie hore, ako kedy bol, tak dospava... chcela by som sa s nim ist prvy raz korculovat, uvidim, ci to uz pojde... len ho na to musim obliect, tu je ani nie 20 stupnov...
koľkokrát denne vám detičky papkajú?
iba MM nie UM
@ leveretka - to je kazdy den inak, v noci su dve varianty
22:00 - 03:00 - 07:15 - 10:00
20:30 - 01:00 - 06:30 - 10:00
Vzdy ked vstava, tak papa a hned znovu zaspi... a cez den... kedy sa zobudi... tak kazde 2-4 hodiny... po obede spi aj 5 hodin... nemyslim, ze je to viac, ako 7-8x denne...
leve malá papa asi 5 - 6 x za den......anjelicek 26 no to je super....to fakt a ako vies ze olko vypil to si tolko odstriekas?alebo ako vies ze vypil tolko?
@sportpark - ja som si kupila vahu 😅 A ano, odsajem si niekedy medzi tym, ak sa mi maly nezobudi, ale vzdy len s kazdeho prsnika trochu, co viem, ze sa dotvori, kym sa maly zobudi.... okolo 100 ml z tych dvoch aby som sa nebudila mokra... ak odsavam jeden cely prsnik, tak tych 140 odsajem, uz som to skusala minuly tyzden...
leve no krasne ste pribraali...
@anjelicek26 tak to máte super režim...hneď by som brala 🙂 a to máš naozaj dosť mliečka...to mne sa ani nesníva...ale malá sa zatiaľ nesťažuje
no to más super a ako dlho odsavas?
@sportpark dakujem 😵
@anjelicek26 a ja mám ešte taký problém, že jeden prsník je menej produktívny...proste od narodenia dáva menej a nejde ani za ten svet viac nabehnúť...prikladala som zakaždým malú, odsávala a nie...takže ja používam ten jeden stále, lebo iba z toho malej nestačí...max. ked je iba smädná. Ale my klobukujem, lebo sa nevie prisať, tak môže byť aj z toho, že tvorba je slabšia
ahojte, reagujem neskor, lebo sme u svokrovcov, zajtra krstime
@bubina1 tie uspavanky sa pacia hlavne mne, hehe, malinka ich este nepocuvala, nebolo kedy, kedze hned na druhy den ako som ich objavila sme cestovali
a to CD Relaxacni hudba pro miminka - dobre sa pri tom spi - starsia dcera na to mprakticky vyrastala a doteraz sa jej to paci
a idem vas zbezne precitat 😅
@weirdo k tomu papaniu nocnemu - ja nasu nebudim, no nie som salena, ked sa vie aj sama zobudit - keby ze ju budim, tak potom mam na dve az tri hodiny o zabavu postarane 😀
...dnes napriklad spala 6 a pol hodiny vkuse - od 20h do 2.40, potom hodinku bola hore - to sme sa napapali, v rychlosti prebalili a spali dalej, ale nedala som ju odgrgnut a do rana sa napinala, lebo mala problem s bruskom - ale spala do 8h 😀 ... zato ked je hore, tak je a je - nema dno 😀
nestiham citat velmi dozadu-len v tvojom prispevku som videla,ze odsavas dost vela mliecka.Chcem sa opytat ake prsne vlozky pouzivas,ak idete niekam von? 😕 -lebo ja aj ked si dam jednorazovu +1 latkovu do podprdy a kojim,tak z druheho prsnika tecie dost mliecka a podpda hned mokra 😖 😝 -citala som ze existuju nejake zachytavace mater. mliecka,len som to este nikde nenasla
ak si skusam odsavat a nejde 10 min ani kvapka tak asi tam nie je mliecko?
etuska aj mne saje tak 15 min ale potom je hladna saje jasne ak by tam nic nebolo tak by tam nebola nalepená
@bealondyn
ako to u vas vyzera s papkanim/grckanim?-zlepsilo sa to?
U nas trochu ano-a aj ked Šimi este dost grcka,ma dost vela mokrych aj pokakanych plienok a zda sa mi ze pekne pribera-tak sme ani k GP-kovi nesli.
Citala si tento clanok?
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
@sportpak - 5-10 minut a je odsate.... ide to prudikom....
@leveretka - ked som mala Sasku, tak som odsavala 260ml na prsnik, sialene... chodili si pon z porodnice pre predcasniatka, aspon po liter denne 😝 Teraz som uz rozumna a odsavam co najmenej..
@etuska - my ideme von len ked je maly nakojeny... a to stacia tie obycajne...mliecko sa nalieva az po 1-2 hodkach a to uz sa snazime byt doma. Ked kojim tak mi tiez vyteka z druheho, ja si chytim a zatlacim bradavku donutra, tak to prestane tiect 😎
prikladam si ju stale v noci je celu noc....niekedy sa podarí ze sa aj napapa a nemusim dokrmit ale málokedy......takze tak mne sa neda nic odsat aj si teraz myslim ze niečo mám a skusila som a nic ani kvapka.....
Mne maly hlta a z kutikov mu sem-tam vyteka mliecko - a to su prsia pred kojenim mäkke. Tie skutocne napnute naliate prsniky su aj tak len prve dni ci tyzdne.
@sportpark - nie kazda zena vie odsat MM a aj tak ho tam je ze az...
@anjelicek26
no ja som z toho obcas na nervy,lebo aj by sme chceli ist niekam na vyletik-aj na pol dna-ale neviem si predstavit co asi by som si obliekla,aby som nemala mokre flaky 😝 Doma si dam do druheho kosicka taky maly flanelovy uteracik-ale zase vonku? 😕 😝
@sportpark
skus precitat toto:
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/odsava...
mozno tam nieco najdes co ti pomoze.Ja som musela pred kazdym odsavanim do sprchy 😝 -teraz uz nemusim-lebo maly casto papka,tak mam aj dost mlieka
@leveretka - aj mne ide z jedneho menej, pri Saske sa mi v nom aj strasne robili zapaly.. Ale aj ked pije z toho, mu to staci. Pri malej sme tri mesiace klobucikovali...praveze som mala mooc mlieka v tej dobe... stacil najmensi tah a uz miecko tieklo. Po troch mesiacoch sa naucila pit z prsnika a kojila sa do 2,5 roka 😵
No napisala som tri prispevky jednym prstom a zabiak nakojeny, asi my ideme na tie korcule 😀
@etuska - to je fakt, to ma ani nenapadlo... v nedelu chceme vybehnut k moru, mame to kusok... netusim, co si navleciem... Doma normalne vybalim obe prsia, tu jednu pritlacim, aby nic netieklo, ked sa maly prisaje a potom je to uz ok...ale neviem, ci sa to da praktizovat aj vonku 😕
@mojalili spenatovu mozes, ja som ju varila uz 2x - dokonca so sladkou smotanou - taku kremovu, mixovanu
co sa tyka tvojich makkych prsnikov, ides do 6. tyzdna - to je druhy rastovy spurt - len prikladaj a prikladaj a hlavne pohoda, nestresuj, je to normalne, ono sa to rozbehne 😉
ja som uz vysadila aj benedikt aj caje pre dojc. maminky som uz 2 dni nepila, lebo mam prsia ako melony - hlavne v noci, ked mi mala tak dlho spala
baby a aka sranda sa mi stala - rano som uz zufala iskla do kupelne, kde som si zdvihla nocnu koselu a zohnuta nad umyvadlom som si odstriekavala mlieko, ked v tom vosiel svokor a s takym vaaaaaaznym, pohladom ostal stat vo dverach a nevedel sa ani pohnut 😀 😀 😀 😀 😀

aktak lebo som si skúsala odsat a mala som tak z oboch 40 a nič...ani kvapka...po 10 min..a malá je ešte hladná a vidí ked kojim ze mam prazdne prsia a nic nejde z nich.....je ine ich mat naliate...