icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ellysa
9. júl 2010

@monky1 daj recept na tú špenátovú

monky1
9. júl 2010

@etuska uz mas satku? uz sa nosite??
my sme dnes mali premieru 😀 ... Ela prespala v satke viac ako 2 hodiny, behali sme po uradoch, po obchodoch - parada
zatial mame len pozicanu z predajne do pondelka na skusku, ale som rozhodnuta si ju zakupit 😵
ale nepaci sa jej poloha koliska, len kriz 😒
a pozerali na mna ako na mimozemstana, ze co to mam - este aj chlapi v aute za volantom sa otacali 😀 😀 😀

monky1
9. júl 2010

@tibinka22 asi nevedel ci sa mu sniva al. ci je uz hore ... ale nakoniec doslova vycuval ... myslim, ze sa citil trapnejsie ako ja

@ellysa uplne jednoducha - na masle oprazis cibulku, pridas zmrazeny spenat - ja davam take gulocky mrazene - tusim znacka Findus, roztopim, pridam nasekany cesnak (i ked teraz nie ked kojim), zalejem vodou a necham povarit - pridam sol, vegetu bez glutamanu, rozslahane vajicko, zase trosku povarim a ponornym mixerom rozmixujem ... a nakoniec vlejem sladku smotanu (moze sa aj skombinovat s kyslou - tiez je to dobre, len pozor na hrudky 😀 )a papame s oprazenym chlebikom
a uz som robila aj bez vajicka so zemiakmi na kocky ... je jednoducha a rychla

monky1
9. júl 2010

my dnes mame ukazkove dieta - cely den spi a spi ... ako Ruženka 😀
vecer dojde dalsia rodina, v plane je grilovacka, ja zase mozem labu lizat 😝 , asi si pojdem lahnut, nech zajtra na tom krste nesmrdim za dymom hehe ... prelozili nam to na 7.30!!!

jarus8
9. júl 2010

@monky1 to si so šatkou behala po BJ? Tak to si viem živo predstaviť. 😀 😀 😀
my už tri dni chodíme po obchodoch a pozeráme nosiče, ale na to že sú väčšinou do 8 kg a za 50€ a vyššie sa mi zdajú drahé.
Šatku sa bojím, že nebudem vedieť viazať a zase až taká aktívna matka nie som, že ho budem všade nosiť na sebe, som dosť pohodlná, ja radšej pekne pomaličky, vychádzkovým krokom s kočíkom.

My krstíme v nedeľu, zajtra ráno máme náuku, už teraz mám strach ako to dopadne, náš malý papá aj 2 hodiny, takže ráno asi vstávam o 5, aby sme do 8:00 dorazili na náuku. 😒

tibinka22
9. júl 2010

@monky1
ze 7,30 😲 nam to dali na 9,00 a to sme nestastni, lebo sa nam to zda skoro....

cuki
9. júl 2010

@jarus8 tak kup liliputi nosic, je do 20kg, stoji okolo 65eur,alebo si usi mei tai, to ta vyjde do 25 eur, na webe je mnozstvo roznych strihov.

cuki
9. júl 2010

@monky1 ja som si pri lucke uplne uzivala, ked som ju mala vonku v satke ako sa ludia pozerali na mna ako na mimozemstana, dokonca aj tie ich blbe poznamky, o tom ci mame kocik ma bavili... teraz ked tu na ihrisku na mna zazeraju maminy, ze ako tyram svoje dieta a ohovaraju nenapadko, tak mi je to neprijemne, ale co treba robit osvetu.
Adamko je tiez vymyslavy, niekedy frci na koliske a inokedy ho mozem dat len nazvislo do kriza s kapsou.
Aku satku si si pozicala? hoppedizku?

cuki
9. júl 2010

@leveretka nemam spocitane, kojime sa furt, cca a 1,5-2 hodky a niekedy cucame aj medzitym. U nas je mliecko naozaj na poziadanie.

jarus8
9. júl 2010

@cuki ten liliputi nosič vyzerá dobre, poznáš ten výrobok? ide mi hlavne o vystužený chrbátik, lebo našli sme také nosiče, ktoré sú veľmi mäkké, slabo vystužené. 😖

monky1
9. júl 2010

@jarus8 ano, po BJ - dokonca aj pani v detskom obchode sa divila, ze take cosi este nevidela - tak vies, male mesto 😀 😀 😀
a zatial vyuzivam len jeden uväz - pre novorodencov - vobec to nie je tazke, len dnes som sa doslova poviazala hlava nehlava, lebo sme isli po uradoch "5 minut pred dvanastou" ... nebolo to az take esteticke, ale ucel splnilo a urcite sa zlepsim 😀

@tibinka22 my sme to mali tiez povodne na 9h, ale vsetci knazi cosi maju - nejaku spolocnu ekšn, tak nam to presunuli ... a zo spolocneho obedu mozu byt ranajky, hehe 😀

@cuki ano, adi, tu ... mam peknu bordovu, neviem nazov, je jednofarebna a na nej je nenapadne vyobrazena matka s dietatom v naruci .... pozerala som aj na timbuktu, lebo zaujala podla stranky www. ...ale zdala sa mi na leto trosku tmava, zaujala ma a teraz neviem - bud tunis al. kairo - jednu z nich si asi vezmem
a som si dovolila ta spomenut Adi, ale nevedela, o koho ide - ale tuho premyslala 😀 😀 😀

zojec
9. júl 2010

@etuska len v rychlosti som si precitala poslednu stranku, ze ti veeeelmi tecie mliecko.. skus si zohnat toto: http://www.biga.sk/avent-zberace-materskeho-mli..., ja som to videla aj na vlastne oci, doniesla mi to ukazat laktacna, ale ja to chvalabohu nepotrebujem..
anjelicek pisala o makkych prsiach.. ja som tiez vobec nemala tvrde prsia, a v porodnici ma strasili, ze kym mi nestvrdnu nebudem mat mlieko.. je to riadna somarina.. citim ze su naliate, ale nie su tvrde.. 🙂 ja nemusim pouzivat ani prsne vlozky.. ja neodstrekavam, tym sa len zvysuje pordukcia.. myslim ze malicka ma mliecka tak akurat.. ma dni ked saje ako besna cele doobeda, inokedy prespi aj 6 hodin, a to uz mi trosku mlieka vytecie.. 🙂

@monky1 xi xi xi.. chudak svokor,.. sa ti potom pozrel normalne do oci??? 🙂
inak baby ja mam posledne dva dni strasnu zravku.. ☹ neviem ako sa mam prehovorit aby som nejedla, ale radsej isla cvicit.. ale v tejto horucave sa mi teda vobec nechce.. ☹ ☹ ☹

zojec
9. júl 2010

@jarus8 a preco potrebujes mat vystuzeny chrbatik?? ako do rovna? alebo to nejak nechapem.. ved ani v satke nie je vystuzeny...

@cuki aj moja mala je dojcena na poziadanie..ale niekedy mam chut jej ziadosti po 15 min. od predchadzajuceho dojcenia nevyhoviet.. 🙂 no ale neda sa... ja to neviem pocuvat tie revy... 🙂

evina0
9. júl 2010

@sportpark ja domrmujem od narodenia.v nemocnici som nemala skoro vobec mliecka a cosi nabehlo ay ked som dosla domov ale malinko. no a teray uy nekojim 3 den som ani neodsala co mam prsia praydne a len sem tam nejaka kvapka a to je nic tak som to uy nehala tak a papame len nutrilon.

evina0
9. júl 2010

@anjelicek 26 ze 140 ml to ja som nenazbierala za cely den ☹ a odsavala som nikedy aj polhodinky a mala som najviac 60 ml ale to bolo tusim raz. teraz mi idu uz len sem tam kvapky takze som stratila mliecko.ja kd som mliecko mala tak som mala naliaste prsia a boleli ma trosku tearz absolutne nic..

hori
9. júl 2010

@cuki ak sa smiem spytat, co znamena mliecko na poziadanie? lebo moja mala casto plakava a najradsej by len tak cuckala... tak mam dilemu dovolit - nedovolit? ono je to tak... 1,5 hodinove intervaly sa mi zdaju dost nahusto, kedze len samotne kojenie trva okolo 45 minut, odgrgnutie 10 minut, to by znamenalo, ze mimo mna by bola len cosi vyse pol hodinku... tak prosim, poradte niekto skuseny...

mojalili
9. júl 2010

@hori 1,5 hod intervaly su naozaj malo, aspon 2-3 , ale aj to mozno pride casom....

Kocky, takto LILI strazila Danka pred potravinami pred domom, kto sa priblizil, uz vytahovala palicu 😉

leveretka
9. júl 2010

@mojalili aká je zlatá sestrička 😵

mojalili
9. júl 2010

@leveretka aj toto su moje deti....

leveretka
9. júl 2010

@mojalili tak to su krasneeee fotky...naozaj uzasneeee 😵 to si ty robila?

mojalili
9. júl 2010

@leveretka hej, v albume mam plno inych. Dnes sme sa s LILI trosku doma nudili, nechcelo sa nam ist von 🙂

cuki
9. júl 2010

@hori adamko sa koji ako chce, ked place, davam prsnik, aj ked je to po par minutach, aj keby ho len nico bolelo, moze to prave s mlieckom prekonat ovela lahsie (sanie znizuje bolest) nekojim v pravidelnych intervaloch a tiez sa mi zda 1, 5 hodky malo, ale ked si vypyta neriesim. Deti do pol roka sa nedaju rozmaznat, a zo skusenosti s prvym viem, ze v momente ked sa to rozhodnem zmenit (napr. ked bude starsi) a budem to jasne a dosledne vyzadovat, tak bude papat, ako ja urcim. Teraz mi to vyhovuje takto, ze takmer vobec neplace 😉

bealondyn
9. júl 2010

@etuska no ja som k GP nabehla dnes lebo vcerajsi den bol strasny, mala bola hore 7 hodin a nie a nie spat, kyselinka stupala. ☹ a v noci som ju po kazdom zobudeni uspavala vzdy hodku a pol, kazdych 5 min sa zobudila na ten sprosty reflux. nasa negrcka, iba raz poriadne grckala ale inak nic, ona ma ten tichy reflux, vsetko vybehne do pusinky a potom to prehlta.

moja doktorka tam nebola, tak ma dali k druhej a ta mi hned povedala, ze to oni neriesia, ze mam ist za health visitor (v pondelok) a ze ona mi nijak nepomoze, ze mala z toho aj tak vyrastie. no to je super, ja sa dovtedy zrutim alebo upadnem do poporodnej depresie a moze riesit mna, krava jedna! 😠
dnes som malej objednala homeopatika, kuk stranku ak chces, uvidim ako to zaberie.

http://www.coliccalm.com/baby_infant_newborn_ar...

akurat mi zaspala, zas bola hore od pol piatej. ☹ tak si idem aj ja lahnut, som hotova zo vcerajska.

mojalili
9. júl 2010

@bealondyn aj ja mam podozrenie na tichy reflux, vidim, ze kolkokrat vygrcne mliecko, niekedy jej vytecie troska kutikom, potom vsetko prehlta...a skeri sa pri tom...ako sa toto riesi pri plne kojenom babatku? Ma to len niekedy...

A este som spozorovala, ze ked zaspi cez den, tak spi kludne, ale ked zaspi vecer..akoze vecerne spanie, tak sa natahuje ako elektrika a stona....

aktak
autor
9. júl 2010

@mojalili krasne fotky 😉 dcerka sa ma teba velmi podoba 🙂
@hori ja davam prsnik hocikedy, uz sa mi stalo ze aj 4 krat za hodinu, vobec to neriesim, ak potrebuje cuckat tak koho ineho ako maminu? 😀

co je presne ten tichy reflux? ak je naozaj tichy mozno o nom neviem 🤐

my ficime s manducou a som velmi spokojna 😵 tiez ludia kukaju az si idu oci vyocit 😀 a maminy co maju vecsie deti sa mi zda ze zavidia, aj moja maminka lutuje ze nezazila neco take lebo vtedy boli na vsetko striktne pravidla 😒

etuska
9. júl 2010

@zojec -dakujeeeem-mrkenm kde v UK sa daju kupit 🙂

etuska
9. júl 2010

@bealondyn
Šimonko aj ked dost vygrcka a place,lebo ho asi pali zaha,tak mu dam este trosku cucnut-lebo vraj mliecko posobi aj proti paleniu zahy-takze ja uz mu ziadne lieky nedavam

anjelicek26
9. júl 2010

@bealondyn - je mi luto, ze sa tak trapite a hlavne, ze vam vobec nepomozu 😠 Takze len dat znovu cucnut proti tej zlej chuti, ine riesenie nie je... pockat, kym z toho vyrastie... nemyslim, ze je v tomto pripade UM nejake riesenie... bola by to hlupost kvoli tym par tyzdnom, co staci vydrzat, kym ten zvierac dozrie...

Ja len rozmyslam, co by sa s tou kyselinkou dalo robit, co by si ty napr. mohla zmenit v strave, kedysi som nieco citala, skusim to pohladat, bolo to davno jej... co to bolo... aj nas maly tak, negrcka, sem-tam bublinkuje a skaredo sa zatvari, ale je to urcite nic proti vam. Moj spinka furt. Dnes bol rano hore dve hodky a potom podvecer pol hodinu a to je cele, inak sa nakoji a spi dalej... bublinky nebublinky 😝

@ hori - ja davam malemu, ked sa zobudi, ale nie pri prvom pipnuti... pri Saske som vyskocila, len co troska zamrnkala k postielke a ona to zneuzivala podvedome jasne, ale zneuzivala, teraz to uz tak nerobim, maly sa casto len puci, prdka, natahuje, sniva sa mu... keby ho kazdy raz vytiahnem z postele, tak je rozospaty, len si cucne - teda sa nenapije poriadne a zasa zaspi - a o chvilku je hore zas, lebo ma hlad. To by som si moc nepomohla. Takze ja pockam, kym sa poriadne zobudi, az potom sa kojime... a to uz mam niekedy aj hodinu pocit, ze uz je uz uz hore, ale nie... zmuri, drieme, ale nie je hore...

@mojalili - krasnunke deticky mas 😵

My sme dnes boli zo Saskou a malym korculovat, teda maly priputany v kocari, Saska na kiddy boarde s helmou a ja na korculiach, uuuzasne to bolo konecne sa zasa hybat, doteraz som robila len brusaky, ale mam pocit, ze mi boky nejako sa rozisli, tak musim korcule pravidelnejsie vytiahnut... Sli sme len nejake 3-4 km, ale s tou zatazou vpredu som aj tak funela ako slon 😀

mojalili
10. júl 2010

Dobré ránko kočky, my sme mali super noc... 😵 😵 😵

Citim, ze sa mi mliecko upravilo a kriza je zazehnana 😉 😉 😉 Maly sa okupal, a o 19.30 zaspinkal do 00.30, bol hore o 3.30 a teraz este spinka... 😵 😵 😵 Tak som si pripravila cesto a ingredience na jednohubky, dnes ideme k svagrovi na cely den a bude dat opekacka vecer 😉 Tak sa tesim, tam je super chladok vo vnutri domu (fary) 🙂 🙂 🙂

Dakujem za detičky, @aktak prekvapila si ma, ze LILI je na mna podobna, skor jej otec je taky ako ona, ale mozno z toho ona vyrastie,ze sa bude podobat na mna. 😉 😉 😉

mojalili
10. júl 2010

@anjelicek26 anjelicek, ty kojis, ze? a robila si brusaky uz? V pohode? ak ano, tak uz zacnem i ja. Celkom sa na to tesim, teda na to, ze mi to bude ubudat z bruska 🙂 🙂 🙂