Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte baby. Kočky ktoré krmite deticky UM piju vam ho v pohode... moj malicky mi bohvie ako nechce pit ...vypluva a huka ako najaty...skusali sme uz vsetko mozne aj ine mlieko aj ocukrene a nic.... tak zatial sme na tom tak ze ked ho uspim, tak mu vyberem cumlik a vtedy mi vypije tych 110-120 ale na mlieku pisu ze by mal vypit tych 210ml.... Neviem co mam robit...bojim sa ze je to dost malo ☹ ... ci si musi zvyknut na chut UM????
@kivec, zlatíčka krásne 😵 😵
@miculienka , to akoby si o mne písala 🙂 tiež sme si pár rokov museli na ninku počkať, a chcem si ju vychutnavať čo najdlhšie, no neviem, či nebudem nutená ist po 2 rokoch do práce, no zasa sa mi od mojej nechce odísť k cudzím deťom do školy...vôbec, ale vobec mi nechýbajú 😝 😝
@miculienka ahoj, ako sa mate? pozeram ze aj ty sa stazujes na chrbticu. kolko vazite?
@majjka0806 ahoj, my sme na UM od 6tt, a v pohode.tabulkami sa neriad, pokial vypije menej asi tu mo staci. si presla na Um len teraz niekedy ci uz davnejsie?
prikrmujes?
@kivec - male su krasne, obe 😵 Co sa tyka toho ist do prace, tak ja mam rodicak nemecky az do marca 2012 a dovtedy sa do roboty rozhodne nechystam... potom nas v lete aj tak caka stahovanie do nemecka nazad, Sasenka zacne tam v skole, nejako sa unormalnime a nejaky december asi do roboty, to krpec bude mat aj tak uz 2,5 roka... takze ja si doma asi pobudnem dlhsie... ale skrie ma, ze nic nerobim... aspon nejaku skolu, kurzy, predklady... nieco fakt musim vymysliet... lebo mi odumru mozgove bunky...
@lenocka84
no uz asi 2-3 tyzdne sme len na UM predtym dostal aj MM ale uz nemam... A s prikrmami sme zacali uz od 4 mes. Tam problem nie je.... pred tyzdnom som mu kupila kasu (ryzovu...vola sa Moja prva kasa)... tak mu davam aj trosku tej kase.... Len to ma trapi, ze ked je hore...len vidi flasu tak spusti plac zatne dasienka a nedostanem donho ani kvapku....ale ked ho uspim a spinka tak bez protestovania pije.... no neviem co to budem ja s nim robit.... ☹
@majjka0806 - deti nie su stroje, prosim - na krabici su MAXIMALNE mnozstva, teda to, co by si nemala prekrocit. Ked pije menej, je spokojny a pribera, neni co riesit. Mne Max momentalne pije mizerne, prsnik ho nezaujima, prikrm tak kazdy druhy treti den, raz zje celu vyzivu, inokedy neotvori pusu ani na jednu lyzicku... nutit ho nenutim... aj ked mi uz mesiac nic nepribral 😖
Btw. co to moze sposobovat nechutenstvo? Nedostatok zeleza? Ci co to bolo? V decembri ideme v Nemecku k doky, tak by sme dali spravit krvny obraz...
@lenocka84 A tebe malinky papa mliecko bez protestovania??? A Ake mliecko mu davas???Sladis mu ho?
A kolko ti ho vypije???
@anjelicek26 No ja viem ze deti nie su stroje, ale vies som matka a trapi ma to. Tam ani nejde o to ze vypije 120 ale skor o to ze ho musim v spanku krmit, lebo inak by som don nedostala ani 1ml.
@majjka0806 - nejdu mu zubky? Moze mu to drazdit bolave dasienka. V spanku to tak nevnima. A este k tomu prisladovaniu - to ani nahodou - len ho s toho bude boliet brusinko a neskor do neho nic "nesladene" nedostanes. Vsak za chvilu bude mat zubky a presladene mlieko...akurat bude mat pokazene zubky...
A jasne, ze chapem, ze ta to trapi, mna trapi, ze Max nechce pit z prska, z 7x za den sme na 4x za den... väcsinou tiez az v polo-spanku ci spanku. Ale jemu idu zuby a podla mna je to tym.
btw. dnes nam dorazil ten cumlik, do ktoreho sa dava ovocie, ten zo sietkou... chcem to vyskusat... len ake ovocie?? Jablcko?? Ci nieco ineho na prvy pokus??
@majjka0806 my pijeme babylove mliecko, uz 3.mesiac a bez problemov
na davku vypije 200ml, to ma na ranajky, na olovrant max 150ml a na veceru ma kasu z 210ml mlieka
@riska - tak sme dve 😉 , tiež sa bojím , že po 2 budem musieť aby my nevyfúkli miesto
@lenocka84 - ahojki, my máme práve 6,5 , to stačí, ale moje je stále naučená nosiť sa a v noci to vyberanie z postieľky - fuška , keď prestaneme s kojením, tak asi navštívim dáku masáž , a vy ako ?? ako malý Paťko, užívate si jeden druhého ?
@majjka0806 a tak sa správa od začiatku ako mu dávaš UM? Ak áno buď mu vadí fľaša alebo mlieko, tak treba len skúšať, ak to robí len v poslednom čase možno to naozaj môžu byť zúbky 😕
no Oliv teraz papáva tak že ráno spapá 150 ml mliečka cca o 8.00 potom okolo 11.30 má ovocie o 12.30 150 ml mliečka, 15.30 zeleninku, 16.30 120 ml mliečka a 19.30 180ml mliečka a v noci papá okolo 2.00-150ml
@miculienka no uz az taky maly nie je. uz bude mat 7mesiacov, a tipujem mu ze ma cca 9,5kg, zajtra sa dozviem na poradni.
uzivame si kolko sa da, kedze furt lietame medzi ba a za tak aj cestovanie si uzivame 🙂
@anjelicek26 no co sa tyka tych zubkov tak idu mu...uz od nedele ma na dasienkach take 2 ryhy a zubky nie a nie vonku....ale ked mu davam cajik z flase tak ho v pohode pije
babenky, tak sme dnes mali prvu mrkvicku... 🙂 Mala sa tvarila, ako keby som jej davala citron, tak ju striasalo a pritom ta hippka bola podla mna dost sladka... zjedla asi 3-4 lyzicky, viac som ju netrapila, reku, ze zapi mlieckom, tsi beki, ona uz potom nedoverovala ani tej flaske. Esteze sa nakoniec chytila. 😉
Pravdu povediac, cakala som lepsi vykon, na to, ze vecer zbasti lyzickou 150 g kase len sa tak po nej zaprasi.
Asi musim byt trpezliva. 😉 Skusim tri dni mrkvu, potom vymenim za zemiak a uvidim.
@ellysa no toto s tym mlieckom mi roby odkedy sme presli na umele a uz som menila aj flasu aj mlieka... neviem...
A ty ake mliecko davas malickej??? a Flasu mate aku??? My mame rozne ale najviac pouzivame flasku od MAM s tym odskrutkovacim dnom
@majjka0806 - aj my mame ryhy uz vidno... ono to este tyzden potrva... aspon u Sasky to tak bolo... tiez vtedy moc nechcela papat... davas mu cajik z inej flasky? Ake ma cajik zlozenie? Mozno ho prave ukludnuje a zmiernuje mu tu bolest...
@majjka0806 no asi mu fakt jednoducho nechutí UM, snáď si časom zvykne, skúšala si už aj sunar, ževraj ten zvykne detičkám chutiť, no a ak nič tak len prikrmovať, verím, že ťa to trápi 😒
Fľašky máme mam a avent, z avent pije vodičku a z mam mliečko a pije bebu, ale my sme na UM od narodenia, len chvíľu som mala nejaké mliečko a vtedy sa skôr na mm tvárila čudne, len ja som jej ho odsávala a pila vždy z fľaše, tak bola zvyknutá
no cajik mu davam z inej flase... davame cajiky granulovane od HIPP harmancekovy, potom mame zmes harmanceka,feniklu a anizu, a este jeden ktory som mu kupila minule je to zmes harmanceka, fenikla anizu, listov medovky,a tymianu...
Dakujeme za pochvaly 😵 .
@anjelicek26 - To ti verim, ze potrebujes nieco robit, podla toho, co si pisala, tvoja robota vyzaduje tvoju plnu mozgovu kapacitu, takze si nesmozes dovolit aby ti odumierali mozg.bunky. 🙂 😉 Mne je to jedno, lebo aj tak robim hlupu robotu, pri ktorej v podstate ani nemusim rozmyslat, takze par mrtvych mozg.buniek si nikto ani nevsimne. 😀
Ale pri dvoch detoch uz asi s mojou ,,karierou" aj tak nic nespravim. A aj roky mi uz utekaju. No co uz.
No, deticky mi spinkaju, Paracetamol uz zabral, mozem sa pustit do riadenia a varenia. 😝
@ellysa no ja si myslim ze to nie je tym ze by nechcel z flase, lebo ked som este kojila a boli sme niekde tak som si odstriekavala a davala z flase a nemal s tym problem....
@majjka0806 ešte ma napadlo ak chce čajík, skús mu UM zamiešať do čajíka, ja som to oliv robila keď nechcela jesť a viac jej to tak chutilo
no skusim to este tak a uvidime....dakujem za radu 😉
bodaj by to zabralo
@majjka0806 no bodaj by pomohla 😅
@majjka0806 - harmancek mu to moze "znecitlivovat", je to take prijemne ak mas napuchnute dasna, ja som si to davala, ked som mala zapal dasien. Medovka je tiez urcite fajn... podla mna maly dobre vie, co robi 😅 Skus ako ti ellysa radi, primiesaj mu to do toho, aby aj ked je hore nieco vypil..
@kivec - nejaka si akcna, ze upratovat... mne sa nic nechce a snad okrem zehlenia dnes ani nic robit nebudem... maly konecne spi, tak si lahnem na hodinu ku nemu, potom ideme po Sasenku do skoly...
@anjelicek26 tak dobrú, mne dieťa spí dve hodiny, ale stále chodím k nej, mrví sa, dnes je strašne veľa ľudí v meste tak ju to vyrušuje, hádam pol blavy je tu dnes na nákupoch, teraz to už bude v obchodoch o držku a skončí sa to až po výpredajoch 🙄
@anjelicek26 - Musim makat dnes, lebo vcera som nic nerobila. 😝

@kivec - krásne babuľky 🙂
tá chrbtica bolí aj mňa, neviem čo s tým idem robiť, už som začala cvičiť, tak dúfam, že sa to aspoň troška spraví, inak tak túžim každý večer po dobrej masáži , no len čo keď ju nemá kto urobiť, mm len tak pohladká a hotovo 🙄
riešite tu aj prácu, ja sa plánujem vrátiť po dvoch rokoch alebo aj tretí budem s malou, čakala som na ňu 4 roky, ja už mám tiež dosť rokov, neviem či bude aj ďalšie, tak si ju chcem vychutnať a venovať sa jej, lebo to mi už nikto nevráti a práca počká a hlavne keď si predstavím, že by som sa mala venovať cudzím deckám ako učiteľka a svoje strčila do škôlky