Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte.. 🙂
dievcata, mne sa zda ze tie deti az prilis pozorujete.. tichy reflux, natahovanie, krce a neviem co este... aj my mame blbe dni, malej sa nieco nepaci, a bolo ich par a bola som z toho aj ja na prasky, ale myslim si, ze take je kazde dietatko, ked je malicke, moja si tiez grcne, tiez ju natahuje, ked sa napuka.. aj bublinkuje, ale vobec ma nenapadlo ze to moze byt nejaky tichy reflux.. 🙂 na kyselinku treba babatko este prilozit, nech sa mu splachne ta blba chut v ustach... niekedy babatko tlaci len plienka a uz reve.. ja by som urcite nic neriesila tabletkami ani kvapkami ani nicim.. ako pise cuki, prisatie na prsnik je najlepsi liek, to cuckanie zmiernuje bolest a ukludnuje babatko... ja prikladam niekedy aj cele doobedie.. kazdych 10 minut ak si to tak ziada.. tiez mi to vyhovuje, nemam s tym problem.. asi som si zvykla.. 🙂
bealondyn, tiez nevidim riesenie refluxu v tom, ze jej zacnes davat umele mliecko.. to by bola velka skoda... ☹
mojalili, krasne fotocky.. 🙂 aj ja sa dufam budem coskoro nudit a s mm urobime nejake .. lebo zatial sme sa k tomu nejak nedostali.. a moze nas to potom mrziet..
kajca50, krasny Misko.. moja zvykne zaspavat na prsku.. 🙂 a ja zaspavam s nou... 😉
ahojte maminky,tak nam zapoja net az o mesiac.hroza.vcera sme boli vonku,svokra ta furt ze mu bude zima bo sme mali dupky kosielku a mikinu.a vonku horuco jak v pekle.ja sa stale hojim,ale uz je to lepsie.kojime stale len neviem dokedy mu bude stacit mliecko,tak odstriekavam radsej bo vecer mu dam aj to odstriekane bo mu nestaci moje,abo je lenivy dotahat.ved prvy den v nemocke vsetky deti papali 20 max.a moj 70 ml.tak si neviem predstavit kolko papa teraz.a inak maly ma 2 tyzdne a dviha hlavicku,je to silacisko.sam sa na bok prevali a tak spinka,bo ked je teplo nedavam ho do perinky,aj tak sa vykope.
@sportpark ,ahoj...no maličký vážil 4020 gramov a meral 55 cm 🙂
@fatimuska ,tak o 13:00 hod minulý piatok mi podali čípok,pak do pól hodky prišli bolesti...každých 20 min,druhá po 15 min,potom po 10,pak už po 5 a potom už len 3 min...pozrela ma doktorka,otvorená na tri prsty,že ideme rodiť...už vtedy som plakala od bolesti...bolo to neznesiteľné,ale potom to bolo ešte horšie...išli sme na klistír...a pak hneď rodiť...to boli niake 4 hodiny...intervaly stále každé 3 min...2 min...otvorená na 5 prstou...po hodine na 6 ..pak som skákala na fit lopte,to mi pomáhalo...o osmej mi odtiekla voda a bolesti už boli také hrozné,že sa to vydržať nedalo...kontrakcie mi vyskakovali na 120 na monitore a neuveriteľné tlaky,ale len do krížou...do pól jedenástej ma nechali tlačiť...otvorená na 9 prstou a malinký stále neklesal...manželovi som roztrhala plášť...pak došla doktorka a povedala,že malinký sa nemá dobre,že ideme sekciou...som jej tam ruky nohy bozkávala...ešte spinalku mi pichali v tých bolestiacha pak už bolo dobre...začali tŕpnúť nohy a ja som už nič necítila...s úsmevom som kukala do stropu a čakala...o 22:56 hod ho vytiahli a ja som sa rozplakala od šťastia... 😀
inak...koľko sa vám hojila sekcia?čo ste rodili sekciou?
puhinka no hoji sa to tých 6 týždnov a potom začneš pomaly cvičiť a všetko chce čas..u každého je to individualne.....
zojec presne tak mas pravdu...ako píšeš proste si myslim ze zbytocne vsetko rozoberáme jasne že máme strach ale proste je to tak a musíme sa s tým naučiť žiť..aj malá mala jeden den uplne blbý a proste hned lekarka chodte na sono bruska a reflux ale nič jej nie je mala zastavené vetry tak sa trocha trápila.....ja som tiež mala dilemu kvoli mliecku ale proste už to beriem tak ze nemám toho mliecka tolko a hotovo dokrmim mala je spokojna a tak to má byť.....
deniskateniska aj malá ma mesiac zajtra a zdvíha hlavičku...ako je to krása jak tie deti nám rastu pred očami a všetko vnímajú....
evina 0 no aj my sme nato podobne ale malú stále prikladám.....prosím ťa kolko dávas papkať a podla coho dávas dávky? lebo mala mi včera vypila 150 a ešte chcela ale nechcem dávať viacej aby ju nebolelo brusko....a ako kakáte často nezapeka nutrilon?
baby ja neviem kde ste zobrali, ze chcem dat umele mlieko, ved ja ju kojim nonstop a prikladam proti tej kyseline. objednala som jej homeopaticke kvapky, aby sa aspon v noci vyspinkala, lebo ked vam mesacne babo spi za 24 hodin max 10 hodin a ked je hore tak len place alebo sa jeduje, tak to asi neni uplne normalne. 😒
a my sme mali dobry den naposledy minuly tyzden v piatok, tak uz som chcela nieco riesit.
@leveretka - tak sa pridavam do klubu, v piatok nadranom som chytila zapal prsnika, zrejme v zaciatkoch, hrce este nemam, ale boli ako svalovica a uzasne teploty, v noci vyse 40, pekne som si povracala, hlava boli otrasne, bleee ... a este jedna ragada mi zacala krvacat, tak fasa je to ... doktorka mi dala antibiotika a snad uz zacnu zaberat, je to na skapatie. Teraz mi troska klesla teplota, manzel je s malou vonku a ja som sem dobehla kuki a "pochvalit" sa. Dufam, ze aspon Tebe je lepsie a preslo Ti to ...
@bealondyn no ja som mala včera celkom fajn den.... bola som u mamy a mama jej vytiahlaten vankus s polistyrénovými gulčkami..., ktorý sme jej upravili tak, že pod hlavičkou vyššie a potom miernym sklonom k nohám..... ona prespala skoro celý den.... užívala som si ticho bez revu...ani som nespala, pritom som unavená ako čík....
dnesok už nevyzera tak super...poslala som pre tan vankus manžela k našim, a este kupit antireflixny, kde ma babo tiež hlavu vo zvysenej polohe, tak som zvedava či pomožu....
baby nas maly grcka stale.ale niet sa co cudovat ked je velky.nam to aj v nemocke povedali ze vacsie babatka grckaju bo su papkaci a ked prehltnu bublinu tak grckaju.nas spinkava na boku na zlozenom vankusiku,tak nas dali aj v nemocke ked grckal.ale naucil sa pekne bud vyplut alebo prehltnut aby sa nedusil.
puhinka
neprehánaj to s cvičením po sekcii
ja mám za sebou už druhú a ako vidím každá je iná
teraz mám jazvu ale riadne citlivú
a myslím si, že pri dieťati pôjdu kilá dolu samé..
@mojalili -uplne v pohodicke, jasne ze to neprehanam, ale je to fajn pocit zasa nieco pre seba robit... ja uz dva tyzdne ani nespinim, tak podla mna mozem kludne zacat cvicit..
@weirdo tak to mi je luto 😢 no mne to zacalo v pondelok vecer, teploty, zle uz presli, ale od vcera sa mi vytvorilo viac hrciek a asi su to upchate mliekovody, lebo mala sa na prsku jeduje a nestaci jej 😢 a pritom to je u nas dominantny prsnik, takze naozaj smola, druhy jej nestaci 😢 ja si to nahrievam, masirujem pred kazdym dojcenim alebo moc nezabera...uz neviem co robit, lebo nic ma neboli, ale mam dost hrciek v tom prsniku...pisala som aj laktacnej annag, citala som o tom na jej stranke a uz som robila vsetko co tam ma a nic...tak ja neviem...u mna tie bradavky uz nastastie trochu lepsie...drzim velmi palce, viem ako ti je na prd 😢 skore uzdravenie
nasa mala tiez obcas grcka, obcas sa puci, place a boli ju brusko a nic jej nedavame...tiez ju prikladam na poziadanie a pokial to nie je naozaj vazne, tak by som nedavala do nej nic...
@mojalili - oziky, aj Ty si to mala ... no je to radost, dakujem za rady ... kapusta je uz v chladnicke, ozaj, ten octan potom ako? Nebude mala odmietat prsnik kvoli "smradu"? Lebo umytim to aj tak bude smrdiet ...
@leveretka - dakujem. Problem, najvacsi, ktory mam teraz je, ze z teploty mam take migreny, ze sa neviem postavit, hlava picha, najradsej by som ju odtrhla od tela ... je to neprijemne, lebo nie som schopna sa postarat o malu, teda ju podrzat ani nic, lebo sa mi toci hlava ... a aj ked mam zrazenu teplotu, len okolo 38, tak aj tak boli, neviem, co to je ... keby tej hlavy nebolo, bolo by to 100x lepsie ... a ako doprieku sa dnes chce kojit kazdu hodinku, tak manzel mi ju nosi, ja sa davam dokopy, kym sa pripravim na dojcenie, hlavne v 40 teplotach, tak to trva aj pol hodku a mala reveee 😅 .
Leve, drzim palce, aby to preslo ... co uz Ty mas za starosti s tym, to je otras 😒 . Ja si neviem predstavit, co by som napr.vcera robila, keby somnou nezostal manzel ... na gynekologii som pomaly odkvicavala, malatna som bola, toz, kazdy na teplotu reaguje inac 😠 . Tak skore uzdravenie a daj vediet, ked Ti to prejde ...
@weirdo och chudatko.. :( nezavidim ti.. rychlo sa daj do poriadku.. aj ty leve 😉
@bealondyn sorry tak som asi niekde zle precitala.. 🙂 clovek teraz cita tak v ako z iduceho vlaku.. 🙂 ja verim, ze to je narocne ked babatko v jednom kuse place... mala som kolegynu, ktorej syn od narodenia plakal v jednom kuse az do dvoch rokov.. spaval tak 3-4 hodky denne.. ked mal tri roky zistili mu hyperaktivitu.. a vraj to sposobilo aj ten neustaly rev.. jemu tie 3 hodky stacili.. mamina vychudla na 50kg, "maly" uz ma 18rokov a ostala len pri nom.. povedala ze deti uz nikdy viac.. 🙂
@bubina1 aj mala ma kyselinku? chudatko.. nema to dedicne po tebe? ☹
inak tu je dnes ako v pekle horuce.. neda sa ist von ani na chvilocku.. len pekne dnu .. ale aspon v dome mame prijemne
@bealondyn ahoj bea.. mozem sa opytat ake homeo si objednala? A na co to je? Tiez mam niekedy problem s malou a nechcem zacinat s liekmi 🙂 Dakujem
@sportpark ako sa da zistit ze mam malo mlieka? Alebo moze byt nejak zle? Mala mi poslednu dobu zacne papat hltavo ale po chvili place a chce ist na druhy prsnik.. Moze byt len smadna?
@marcelka123 moze byt smadna, moze sa chciet pritulit a len si pocuckat, moze sa chciet upokojit.. 🙂 to, ze mas malo mlieka zistis najjednoduchsie na pocte plienok.. ked ho mas dostatok, tak denne by mala mat aspon 5-6 pocikanych.. na hovienko sa nespoliehaj, lebo niektore kojene deti nekakaju aj tyzden.. a niektore (ako aj moja) maju v kazdej nakadene 🙂 mlieko nemoze byt zle.. ani slabe... to su somariny!!! hlavne nad tym kolko ho mas netreba stresovat, lebo ho naozaj mozes stratit 😉
@zojec dakujem... tzko sa mi zistuje co ju trapi, vacsinou vecer je taka zla, ze place, ked jej dam cicik tak sa prisaje strasne hltavo a potom zacne plakat a pusti ho a potom jej ho vopcham do ustociek opat sa hltavo prisaje ale potom pusti a krici na ratu... A ja tomu nerozumiem... A v kutiku ust ma mliecko tak si vravim, ze netaha na prazdno ale aj to robi rada cucka si a spi.. ale ked place a tvari sa ze je hladna a vypluva a place... to je nepochopitelne.... Neviem co jej dat.. ako pomoct.. A dnes aj cez den uz takto plakala, nic jej nebolo dobre, vsetko a vsetci boli zli.. teraz spinka..
@marcelka123 marcelka...dnes mi mala robila skoro to iste ako tvoja.... každu hodinu chcela byt na prsniku...pila hltavo, potom grckala...potom už nevedela či chce cicík alebo nie... chytala hysterické plače.... 2 krát taký hysterický, že bola cela napnutá, celá bordova...ukludnit ani za svet... začala som jej masirovat brucho...tak bol krik este hysterickejši ako pred tým...ale už aj ten predtým sa zdal, že sa vystupnovat už neda...manžel chodil, že ty ked začnes rozprývat budes mat hlas ako Berry White... a kedže plakala ked som sa jej dotrkla bruška, tak som si povedala, že sa jej pospáram v ritke teplomerom... o chvilu sa mi pokakala...potom som si povedala, že mam aj rektálnu, lenže tu som vedela strcit tak asi len na 2 cm...a zdalo sa mi, že na viac to už nejde... o chvilu strelila dalsia dávka... takže mala zaseknute micka skoro 2 plné dávky..pritom už dnes aj kakala... od vtedy mi spi... už som si pospala aj ja...a to božské ticho..... 😵 aaaaaaaaaaaaaaaaach
Ahojte baby, neviem ci ma prijmete do vasej diskusie , ale my sme tiez junovy, tak budem rada, ak predsa, vopred dakujem,
mam na vas otazku, pri kojeni mala moja vydava taky zvlastny zvuk ako cmukot, ako keby velmi sala prsnik, a bud ho zle uchopuje , alebo nejde jej mliecko, som s toho zufala, nemate podobne skusenosti?
Dakujem cuki 🙂
má to tak praveze, pekne sa vie prisat, ale po urcitom case, zacne ako keby cmukat, potom zase glgy pocut, a zase cmuka, pred tym mi to nerobila, inak sa prave s nou trapim asi 3 hodky co nechce spat, iba by jedla, potom zgrcne, a zase plac...., idem ju skusim okupat a uvidime ci to zaberie ☹

ahojte maminy
Ja som si priniesla anjelika z pôrodnice a teraz čo dokazuje posledné dni tak som ko
včera zaspal o 23.30 aj to na rukách a to som ho už o 20.00 kojila a on oči ako sova , no režim otras. S prvou dcérkou som vôbec nemala problém. Tú som o 19.00 okúpala a dala jej papať a išla spinkať.
Ak máte nejaký recept 😀 na uspávanie tak poradte.