icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
19. nov 2010

@kuriatko33 - mame jeden z H&M, jeden z tesca a jeden z nextu (2 pyzamka take a jeden overal s capickou)... no a vsetko som uz prala a nefarbi teda ani jedno. Vsak to je blbe, aby to pustalo, no nie? To aby si po kazdy raz davala do prania tu vreckovku - zachytavac farby ... ale teraz ked to uz mas zafarbene... krasne nekrasne... posledny kus ci nie...sla by som im to otrieskat o hlavu... sorry to predsa nejde...zozenies este ine, do vianoc casu dost.

zojec
19. nov 2010

@kuriatko33 ja by som to tiez isla reklamovat.. co to bude za mikulasa s ruzovou kozusinkou 😀 a ked budes prat dalsie, fukni pre istotu ocot do prania, to je ustalovac farby

bealondyn
19. nov 2010

jaj baby, prisla som sa postazovat, uz som bola 5x pri malej odkedy je v postielke, cize za posledne 2 hodky, stale mrnci. 😖 striedavo obvinujem zubky a spln! 😠

zojec
19. nov 2010

@bealondyn aj moja uz mrnkala.. najnovsie jej davam do postele moje tricko.. ako keby ju to upokojovalo 🙂

bealondyn
19. nov 2010

@zojec hmm zojec mozem vyskusat, ale ked tam mala deku, tak si ju omotala okolo hlavy, netusim ako. 😲 tak sa trochu bojim. 😔

anjelicek26
19. nov 2010

@bealondyn - no junovcata a spln je kapitola sama o sebe, aj Saska vtedy priserne spi 😠

valca6
19. nov 2010

Ahojte. Rada by som sa k vam pridala, som tu nova 🙂 Viete mi poradit...kde tu - tam som sa zacitala...moja mala nechce lezkat na brusku. Dlho nevydrzi,zacne plakat..skusam denne viac-krat.. Mam este jeden problem. Uz sa mesiac vozime v sportovom(hlboky nam bol maly), doteraz v pohode,povinne prechadzky 2xdenne,aj 3hodinove a teraz vobec nechce byt vonku v kociku. Co sa jej tam prestalo pacit?

anjelicek26
19. nov 2010

@valca6 - ahojky 🙂 Ani Max tak nechce byt, tak ho tak nedavam... par krat denne ho dam na postel nasu, idem nizsie, aby mi videl z oci do oci a saskujeme, tak dlho vydrzi... alebo si ho dam na hrudnik a tak na mna cumakuje... to mu robim trochu divadlo...

Jaj a ku kociku... to moze byt hocico... 3 hodinove prechadzky - vsak by ma svihlo... staci 45 minut, hodinka, potom supnut spat na terasu ci balkon... ak je hore - vsak jej tam musi byt aj nuda, vsak stale aj keby sa pozerala okolo seba - take zabavne to nie je... Mozno je jej teplo - moc zababusena, mozno sa len nemoze hybat a uz to jej vadi, mozno po troch hodinach by to aj novu plienocku chcelo, moze mat otlacenu ritku, hocico... mozno nema rada ciapku, deku, mozno jej chybaju hracky.. treba vyskusat...

valca6
19. nov 2010

@anjelicek26 Doteraz mi tam pekne spinkala. Tie 3hodinove boli kvoli tomu,lebo vnutri vobec nechcela spat, nijak, ani v postielke ani na rukach...bola zla,stale len plakala. Ked sme zas isli von,len co som zamkla vchodove dvere uz spala. A teraz sa to otocilo,ani polhodinku nevydrzi...z nakupu musim utekat domov. Doma je ako "anjel", striedame hojdacku,hraciu deku,postielku, na rukach a kukame von z okna...Nadarmo jej povesam hracky na kocik! Som z toho zufala ☹

anjelicek26
20. nov 2010

@valca6 - no tak to neries, tak je teraz lepsie doma. Uz budu mat tie nase drobcata pol rocka, je jasne, ze uz nespavaju tolko, to sa neda porovnavat, ake to bolo par tyzdnov dozadu. Uz im tolko netreba, vela veci ich zaujima, kde by oni spali... Myslim, ze vsetky tu striedame kombinaciu hojdacka, hracia deka, lehatko, ruky, tulkanie, blbnutie, krmenie a sem-tam aj to spanie... co sa da robit, je to proste tak 🙂 Ja viem, ze pri prvom dietaku sa clovek chyta za hlavu, lebo ta narocnost starostlivosti o male dieta - co v "teoretickej rovine" len spi, kaka, papa... je v reali o uplne niecom inom 😅

Nemyslim si, ze by dieta bolo zle, lebo placka. Nieco jej chybalo, bolelo, proste potrebovala maminu... alebo drncanie kocika 🙂 Len teraz to uz asi nestaci.

Co mate v kociku? Myslim, co ma na sebe a cim je prikryta. Ja sa niekedy chytam za hlavu, deti overal, fusak, capica ako svet, este deka na to a to vonku ani nemrzne. Max chodi v overali a nic cez to, alebo vo flisovej mikine s kapucou a zavinovacka v kociku... Mame tu 4 stupne... lebo ak s nou nababusenou vojdes do obchodu - teda aj ja by som revala, vsak sa musi potit... alebo ju celu rozbalis a vyzlecies?

weirdo
20. nov 2010

@valca6 - Ahoj a vitaj 🙂
Skus si kuknut tuto temu:
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/hystericky...
Je vela deti, co kocik odmieta. Presli sme si tu tym viacere. U nas tento bojkot trval od konca 3.mesiaca do konca 5.mesiaca takmer. Poviem Ti, to zufalstvo, co som pocitovala, hruza 😖
Aj som si poplakala, ved ked som musela utekat domov po 2 minutach vonku resp.sa ani von nevychystala. Kazdy radi nosenie v babysatke alebo nosici, ja som pouzivala Manducu (a niekedy aj teraz pouzijem), ale uz je zima a da sa to poriesit, ale je to zlozitejsie. Nakoniec nepomohlo u nas nic, ani hracky v kociku, skusala som menej obliect, viac obliect, sportovy kocik, vsade plakala. Tak sme pockali, skusila po par dnoch, hysteria, tak sme to zse nechali tyzden a pol a potom to vyslo. Nemyslim si, ze je nieco, co s tym vies urobit (pokial mu nevadi oblecenie, teplo, zima), proste len pockat. Nezavidim Ti, je to na nervy, ale z mojej skusenosti nema zmysel tlacit na pilu, aby kocik Tvoja Martinka este viac neodmietala. Tak drzim palce, je to beh na dlhu trat. Predsa ale coskoro bude sediet a mozno tam vydrzu znova. Inac ani nasa mala tam teraz nevydrzi neviem kolko, ale uz tu hodinku da, s tym, ze pol hodinku spi (ako vzdy, presne 30 minut 😉 ), ideme von, ked jej to tak vychadza, sem tam pomrnci este, ako aj vcera, ked uz chcela spat a neni jej takej naobliekanej az tak pohodlno ...

miculienka
20. nov 2010

ahoj kočky, tak spln už pôsobil aj u nás, dieťa nie a nie zaspať, mrnčanie, v noci sme sa museli premiestniť z postieľky do hojdy aby som ju uspala späť - no radosť
@valca6 - moja má svoje obdobia keď sa jej v kočíku páči a keď nie, neviem čím to je - asi jej náladou 😀

zojec
20. nov 2010

@valca6 ani moja nechce byt v kociku...od narodenia tam robi sceny .. ale uz je to lepsie. u nas je osvedcena satka, ci je pekne, ci skaredo , tam teda este ani raz nerevala 😉 no do kocika ju davam aspon 2-3x do tyzdna a skusam 😀 lebo sem tam potrebujem byt volna.. napr v meste ked si idem skusat nieco na seba 😀 a ja o takom ako spanie na terase mozem len snivat.. ked sa nenatriasa ritka tak je do minuty hore

deniskateniska
20. nov 2010

@valca6 ani mne by sa v kociku nepacilo 😀 😀 my sme ked bol mini vydrzali aj 2 hodky vonku teraz vydrzi len ked buva, ak sa dobre vyspinka tu hodku tak potom cumi este tak 15 minut, ale musim mu odostriet striesku, bo ho nebavikukat na strechu 😀 a potom na ruky, a ked sme niekde v meste tak rev ako tur, tak kocik tlaci, 10,5 kilove teliesko mat na rukach. ti poviem nic moc.. ☹ a ked ideme do kocika, hisaky chyta, ale pomaha, ze zacnem rychlo dopredu dozadu kocikovat a zaspinka... ide o to najst si tu spravnu techniku, nam pomaha toto.. najprv sok z toho ze ide zrazu rychlo a potom zabuva 😉

jarus8
20. nov 2010

Ahojte, prosim vas poslite mi niekto link na tu kocku, ktora ma laktacnu poradnu a pise aj o spanku babatka. Ja som si ju niekde zapisala, ale neviem to najst. Maly vobec nechce spat ani cez den ani v noci. Uz som na rozsypanie. Dakujem

deniskateniska
20. nov 2010

@jarus8 myslis tu na konikovi? annag sa vola...

takyna
20. nov 2010

@kuriatko33 tak pocitac a televizor, je dnes skoro v kazdej rodine, a nie jeden 😉 , detom nezabranis hraniu na pocitaci, ci uz u kamarata alebo v skole, to prinasa dnesna doba, pocitac budu mat v skole ako predmet si myslim, deti to laka, ako aj mobily a ine technicke vymozenosti. Skor som to myslela tak, ze ako Anjelicek pisala, netreba tlacit na deti aby skoro sedeli, nech to ide podla nich ten vyvoj, v nasej dobe nas do toho tlacili, v 6 mesiacoch babo malo sediet atd..., ale zase si myslim, ze dnesna hojdacka, a vtedajsi "pavuk" to je choditko, maju mnoho spolocneho 😉 🙂

takyna
20. nov 2010

@jarus8 skus pozriet aj toto http://dojcenie.wordpress.com/
to je cela stranka Annag

takyna
20. nov 2010

@anjelicek26 inak my sme sa tiez z muzom zaprisahali, ze sa nasmu Benjaminkovi budeme maximalne venovat, aby nemal cas na huncuctva 😉 , dufam, ze nam to vijde 🙂

miculienka
20. nov 2010

@jarus8 - dobre by bolo, keby ťa niekto aj vystriedal, aby si naňho nebola sama, tvojou stúpajúcou únavou stúpa aj nervozita a to malý cíti a bude tiež mrzutý, skús niekoho poprosiť, aby si si oddýchla , držím palce

jarus8
20. nov 2010

dakujem vam, presne tu som myslela, idem prestudovat. 🙂

niga
20. nov 2010

Krasny den baby...tak ja a moj maly asi potrebujeme len spln 😉 Dnesna noc bola uzasna - 20,00 - 2,45 (za 15 min napapkany a uz tvrdy) - 7,00. Dufam, ze sa to stane jeho zvykom. 🙂 Uz mam za sebou upratanu kupelnu, toaletu, poutierany prach, povysavany a poumyvany byt, upeceny zakusok, uvarena spenatova polievka a upecena fasirka. A ideme na prechadzku, u nas krasne svieti slnko -to za vcerajsok ked som riadne zmokla. Mavajte sa krasne.

anjelicek26
20. nov 2010

@niga - no nechces dojst ku mne na vypomoc? Ja z toho nemam este nic stihnute 😅 😅 😅

deniskateniska
20. nov 2010

@niga prid aj ku mne 😀 😀

bealondyn
20. nov 2010

caute maminy,

@jarus8 drzim palce, nech najdes riesenie, viem ake je tazke ked babo nespi a to teda Isabellka nie je najhorsia. 😔

@niga super sikulka, ja dnes okrem varenia a prania nejdem robit asi nic. 😀
@zojec skusila som nakoniec aj to tricko ale nepomohlo. 😒 tak skoncila u nas v posteli, zobudila sa tusim 2x na papanie, ani neviem uz a o 7 bola hore. do 10 cvirikala a potom potiahla do 13.15 a ja s nou! 😀 😝 uz som tusim aj uplne zdravaaaa. 😀

@valca6 vitaj, no my nastastie nemame problemy s kocikom odkedy som jej zmenila na sportak, tak moze trochu na svet cumakovat. ak sa vam to pohorsilo nedavno, mozno je to tym, ze sa ochladilo a ona je viac naobliekana a vadi jej to. 😕 moja sa v tom kociku tiez ledva hybe a to ma len tenky kabatik, ale nastastie zatial neprotestuje.

valca6
20. nov 2010

@anjelicek26 Teplo jej asi nie je. Overal mame este s visackami v skrini 🙂 My mame kocik Espiro Atlantic a sportova cast nema nanoznik ale tensi fusak. Tak ju ani teplo neobliekam. Ciapka este tenka, kabatik prechodny...uz ani deku nedavam. Predtym som davala taku tensiu,ked bolo zimsie...V obchode ju rozbalim alebo cakaju vonku s tatinom 🙂 Asi ju to uz vonku ozaj omrzelo...

valca6
20. nov 2010

@weirdo Ahoj a dakujem 🙂 My tiez chodime von,ked by mala spinkat,zdriemne si cca15min a potom plac az kym sa nezlutujem a utekame domov...Dufam,ze sa to cim skor zmeni...bola som zvyknuta zrealizovat denne nakupy s kocikom,kedze nam auto ukradli pred 2mesiacmi...tak namiesto velkeho nakupu som mala mensie 🙂 Aj mi to prospelo..vonku na vzduchu a aj nabehane kilometre 🙂

valca6
20. nov 2010

@miculienka mmoze byt ze aj moja...

valca6
20. nov 2010

@deniskateniska ahoj...nasu ani kukat nebavi,ani natriasanie nepomaha, proste nechapem...doma cez den ju uspavam v kociku a vonku ani za svet ☹

deniskateniska
20. nov 2010

@valca6 to ma teraz take obdobie proste si tym musi prejst 😉