Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
podľa frekvencií mojich návštev sa dá ľahko identifikovať aký je Maximko🙂
@zojec toto sa už aj mne párkrát podarilo, ale keď dnes spinkal, tak som sa radšej hodila do bazéna, ako na koníka🙂 nie je to až tak zlé, teraz som mu dala maca na ktorom spávam, tak si ho obíma, ovoniava a myslí si, že som to asi aj ja🙂 tak hneď pokojnejšie spinká, prestala som riešiť čo zjesť, čo nie, sledovať prečo plače. lebo aha zjedla som mrkvu, atd...a už je to zrazu dobre, aj kaká ako má, aj ťahá ako má....a tak,,,,,koľko km bývaš od Starej Kremničky?
no nas ma tiez obdobie stale na cicke.joj.dnes som bola zufala,siahla som po cajiku pre deti od 1tyzdna .trosku sa ukludnil.sme sli von a bolo.inak cely den grckal.a tie hystericke place mal dmes prvy krat.a bola som sama bo mm bol strechu robit,nemala som kedy ani jest.ideme sa kupkat a dufam spinkat🙂inak o ktorej deticky kupkate?
@deniskateniska ráno ho kúpem, vtedy je najpokojnejší, aj ja🙂
@takyna u nas kupel v kybli zarucene zabera, potom odpadne a spi ako dudok.
inac baby ta hacka, to je ciste bozie pozehnanie, ju nemat, tak sa v tomto teple s adamkom nadobro roztopime v satke aj doma, teraz som si bola nakupit a mamina ho v pohodicke uhojdala v hacke do spania. Vrelo odporucam, celkom dobre investovane peniaze to su.
@fatimuska sa nenechaj recami blbnut, prave odisla mama, co ma stale prehovara, ze mu treba dat v takom teple vodicku a ze ked reve mam mu dat dudusku a cojaviem co ahaa a ze mu je zima ked je len v tricku v tychto strasnych horucavach, tak som jej na to, ze su taka zo vsetkeho poserinkana generacia a ze teraz sa len koji (ma popisanych tristo plienok, tak ma dost tekutin) a dudu nechcem (ani on nechce, radsej cuca mamu) a ze zima vyzera inac, co na tom ze si kychol aj ja kycham a zima mi nie je
co sa tyka refluxu, nasa predosla lekarka ho nikdy neriesila, pokial babo pribera, on sam vacsinou odide, ked sa zacne prikrmovat, no a co ze grcia, ked nevyvrati vsetko co ma v brusku, tak netreba ani ten nutriton (aj tak z neho zapeka)a uz vobec nie antirefluxne UM (BEA!). Skor skuste porozmyslat, ci napr. neplace a negrcka lebo mate uplne naboxovane prsia a mlieko mu brutal strieka ked potiahne. To som teraz riesila ja a trosku sa mi podarilo to zmiernit (2-3X kojim len z toho isteho prsnika, znizuje to tvorbu v tom nepouzivanom) a cuduj sa svete bruskabol ovela lepsi, grckanie takmer ziadne. Vraj az 30% deti ma reflux, este im dozrieva ta zaklapka na pazeraku ci co. No a?
@cuki neboj sa, už pri Vladkovi som im odolávala, to moja mama ako chorá, a vodičku mu daj, vodičku, veď ajja TEbe som dávala, prečo ho týraš,,,,ešte, že je 190km od nás🙂pri Maximkovi sa už len na nich bavím, ale lezie to na nervy....jej chúďa má studené nožičky, ručičky, a to ste bez vankúša a kde má fľašku s čajíkom a kde ma dudlík, do medíku namočíme🙂))
@fatimuska jeeejda do medika namocime 😝, ta moja je tak 2 km odo mna, ale ja sa zase nedam, ja som taky rodinny rebel 😀 Inac ked si zdatna sicka, hacka sa da hrozne lahko usit, len k nej bude chybat pruzina, na ktorej je zavesena a super pruzi- ta je na nej najlepsia a dost tazko sa zhana (ale da sa samozrejme zohnat) Ja mam situ hacku a pruzinu od jednej holky z ciech, co ich davala robit na mieru viac dokopy ma to cele vyslo asi 25 eur.
@cuki hej, videla som video, medzi dverami taká páskavá, sa mi marí🙂šička nie som, ale teta by to zvládla, no ja som jediný čo dojčí dlhšie ako mesiac, a to nás mala mamina 5-tich, ani starké, ani tety, ani svokry ani.....keď som kojila ešte 2,5 ročného Vladka tak si ťukali na čelo...hihi...ok, idem spať,,dobrú nocku
dobru
@fatimuska kde je stara kremnicka?? ja byvam cca 20km od ZV na smer Lucenec...
@cuki tak tak ja mam tiez taky postoj k tomu vsetkemu.. odolavam natlaku 🙂 kurde ani k tej hacke som sa nestihla dostat.. neviem si predstavit kedy by som ju teraz sila.. ☹ a ked nezozeniem ten stojan co som tu spominala, tak mi bude aj tak naprd, lebo mame v izbe sadrokarton a o poschodie nizsie keramicky strop.. 😒
dnes od 16tej dojcim.. prave som sa vzburila a nechala malu trochu revat... po 5tich hodinach mam uz dost 😒 moj mm to nevydrzal a uz je pri nej.. ale ved nech sa trosku vyreve.. aspon potom rychlejsie zaspi.. dufam. no idem ju utisit... mm na to chyba prsko 😉
Babulky, ako by ste definovali, ze ma dieta crevnu chripku ci rozhodeny zaludok?? Mne maly dnes 2x vrackal (nevracia nikdy, ani neublinkne) a 3x kakal uplne riedko(kaka max. raz za den)... a je nejaky nekludny... co ja viem... Treba to riesit??Malatny ani nic podobne nie je a pekne pije...
@anjelicek26 vrackat mohol kludne z niecoho, co si jedla ty (u nas zvysuje vracanie, ked si dam nieco kysle, napr. paradajkovu polievku, ta je zarucena), alebo sa proste nahltal viac vzduchu, kakat mohol tiez z tvojho jedla viac krat, pripadne sa telo v tomto teple potrebovalo viac precistit, ak mas 5-6 popisanych plienok a maly je kludny a pekne papa, tak sa nestresuj, chore babatko, je velmmi nepokojne, placlive, ma zvysenu teplotku pri hnackach a pod.
@cuki uz som tu pisala, ze ja neuvazujem nad ziadnym umelym mliekom, to tu koluje nejaka mylna info. ani som nevedela, ze nejake antirefluxne existuje. ja som objednala homeopaticke kvapky na reflux a pouzijem ich len v pripade, ze zase nebude spat cely den/noc .
inak vcera aj dnes mala viac zelenu kaku a pritom taha dlho a mam pocit, ze aj zadne mliecko, niekedy davam ten isty prsnik 2x po sebe, aby som mala istotu. hmm, je aj nejaky iny dovod na zelene v plienocke ako len pitie predneho mliecka? 😕
@cuki
inac ja som tiez chcela kvoli refluxu skocit za dokim-no potom som si precitala super clanok od Annag a som pokojnejsia 🙂
ahojte... 🙂 no my sme mali problem z bruskabolom, ale zacala som ju davat odgrgnut aj 2x pocas kojenia z kazdeho prska (cize aspon 4x na jedno napapanie) a uz 3 dni ani tuk 😵 dufam, ze to vydrzi.... inak, neviete ako zmiernit hltave jedenie? skusala som cigaretove drzanie ale asi to nestaci..... niake ine triky? 😅
@trillianka
Janka-mozno castejsie prikladat,ked este babo nie je velmi hladne 😕
no praveze, kojim dost casto.... cez den aj kazdu 1.5hodku.... v noci kazde 3.... ale mam dost mliecka - mozno skusim odstriekavat.... 🙄 ale aj tak mam pocit, ze je to nou. ona normalne vydava pri tom take zvuky, ze sa niekedy s MM neudrzime 😀
@etuska neodsavam, necham vystriekat do plienky ked sa pusti prsnika. Mne zase nejako nevyhovuje dojcit po leziacky, lebo mu potom chudacikovi ide mliecko nosom von a chrchle celu noc.v ring slingu sa da dietatko nosit aj nazvislo, len taketo malicke velmi nie, tam je naj ta koliska.
ale nasla som toto, jedine co mi trochu vadi, ze to moc nedrzi hlavicku

@takyna aj moja zvykne sem tam cmuknut.. sa jej pera zasunie dole z dvorca ked uz tak hltavo nepije, alebo ked si robi pauzicku.. ak ta z toho nebolia bradavky tak ju mozes tak nechat, ale ak taha velmi bradavku, tak ju odpoj a nech sa prisaje znova.. tolko rady mojej laktacnej 😉 a neboj mliecko jej ide, ale nie tak rychlo a dobre ako ked ma v puse aj dvorec...
uz som sem ten link dala niekolkokrat.. ale vsak opakovanie matka mudrosti.. : www.mamila.sk , tu najdes kopu dobrych rad ohladom dojcenia 😉