icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

puhinka
25. nov 2010

@ellysa ,dobrú nocku 🙂
@anjelicek26 ,dobrý tata 🙂 a Maximko moc šikovný,keď vie povedať rrrrrrrr 🙂
@mici111 ,no však toto...krásny pocit 🙂
@ameanda ,haha 🙂

ameanda
25. nov 2010

@anjelicek26
k tomu rrrrrrrr, Matusko si drzi slinky alebo mlieko v hrdielku a hra sa s tym, ako ked clovek klokta a potom hrrrrrrrrrka, vrrrrrrrrka, mrrrrrrrka... co ja viem co este 😉
a tiez sa zabava bublinkovanim
ale take, ze ma/ba/va, to nam este nejde...

julinka2787
25. nov 2010

mojej sa zase páči pesnička macko uško a miluje ruské piesne. a asi najviac sa baví na takých smutných alebo sa jej páči aj pieseň práce a pionierska hymna. to jej speva babka a dedko. a ruské sa učím aj ja, keď majú úspech. 😀

bealondyn
25. nov 2010

teda baby, ste mi pripomenuli, ze kukulienka bola moja najoblubenejsia pesnicka, ked som bola mala, dokonca ma tak moja babka aj volala. 😀 ale som zabudla slova, tak som to teraz vygooglila, nech spievam tej mojej kukulienke a nasla som toto, tak davam na inspiraciu:
http://projekty.infovek.sk/pesnicky/ 😉

bealondyn
25. nov 2010

ja mam dost, ze si este pamatam melodie k tym pesnickam z detstva! 😝 a rehocem sa tu pri PC ako koza na tych textoch ludoviek, drahy na mna kuka, ze co to splietam. 😀 😀

zojec
25. nov 2010
anjelicek26
25. nov 2010

Tak kolacik hotovy a musim sa pochvalit, chuti geniaaalne 🙂 Skusim zajtra spravit foto 😉 40 minut a hotovo 🙂

angie267
26. nov 2010

caute fuuuha som tu prva 😀 to este asi vsetko tu spi 😵

uz sa to tu nejako zvianocnieva 😀 kuk........

zojec
26. nov 2010

@angie267 jeeej krasna.. to uz tak pekne sama sedka?

mojalili
26. nov 2010

@angie267 Krásne sedí, sikulka 😉

Ahojte kočky, od 5.20 sme opet hore, kazdu chvilku bol v noci hore, dal sa na brucho past konicky a zacal revat, skoro ma slahlo....paradne som vyspata. Potom s LILI rano letiet do skolky na druhy konec mesta, musela som mraz oskrkavat...ach jaj.
A doma bordel ako svina, tak som si urobila desiatu a ze si vas precitam a serem na par minut na upratovanie... 🙂

monky1
26. nov 2010

@angie267 aka je zlataaaa, ziram, ako krasne sedka 😵 😵 😵

dievcata, nie ste tu niektora z Nitry???? pls

bealondyn
26. nov 2010

@zojec dufam, ze sa neurazis (ved ty si ten clanok nepisala), ale je to dalsi z clankov, kde robia z dojciacich zien nejake supermamy a superzeny a z tych, co davaju umele mliecko obycajne chudery, ktore nechcu to najlepsie pre svoje deti a samozrejme ich deti budu viac chore, hlupejsie a nikdy nebudu mat s mamou take puto, ako keby boli dojcene! tento pristup vo vsetkych clankoch o dojceni ma vytaca a to patrim k dojciacim maminam. 😠
inak dobre ranko 🙂

@angie267 Nicol je zlatucka a ako pekne ti uz sedi 😵
@mojalili spravne, obcas si potrebujes aj ty dobit baterky, duracelko! 😀

bealondyn
26. nov 2010

@monky1 kuk nase tabulky, tam su aj mesta, kde ktora byvame 😉

monky1
26. nov 2010

@bealondyn no uz som kuk, dobry napad, z Nitry je az jedna, ale nevidam ju tu chodievat ☹

bealondyn
26. nov 2010

@monky1 a leveretka nie je nahodou z nitry? 😕

mojalili
26. nov 2010

@bealondyn LILI som mala od 3, mesiaca na Sunare a je to zdrave dievca, hyperaktivne az moc 😉 Danko je dojceny, mlieka mam ako dojna krava, ale neuverite kočky, ON je STALE HLADNY....chcel by cecat kazu hodinu, v noi kazde 2 hodiny. Uz fakt neviem, co je lepsie pre neho a co pre mna, lebo som z toho na nervy. JE to vyhoda kojit, usetrim za UM, vytiahnem cecek kedy chcem a mam to prichystane, je to zdrave, ale ja som uz na nervy z toho nespanku. Neviem, ci mu to nestaci, ci co....

Esteze som zabudla napisat, co tym chcel basnik Říct.....je jedno ci je kojeny, hlavne je, ze dieta i matka su v pohode a užívaju si to... 😉 😉 😉

NO a babo raď, ze? Buduci tyzden mame 6.mesiacov, tak zbehnem k lekarovi sa spytat co s nim... 🙂

monky1
26. nov 2010

@bealondyn tak to neviem, ma uvedene bratislava/nitra, ale vdaka, som to nejak prehliadla, skusim jej napisat IP 😉

zojec
26. nov 2010

@bealondyn jasne ze sa neurazim 🙂 mas pravdu, niekedy sa to trosku prehana, ako keby tie maminy, co nedojcia boli neschopne, je to taka kontroverzna tema, vacsinou je mamickam luto ze nedojcia a pri citani takych clankov im je smutno.. ale zial su aj take,ktore maju dojcenie na salame ako sa hovori , ale take zas take necitaju 🙂 ..ale hodila som link kvoli tym prikrmom kedy zacat a tak.. 😉ale mne sa tam napr. tiez nepaci, ze dita ma jest maso 6x do tyzdna.. to je zas proti mojmu presvedceniu

zzz
26. nov 2010

ahojte....@mojalili neviem ci to bude "len " hladom,ale vacsina chlapcov co poznam, sa takto isto sprava...a najhorsie ze to neskonci ani ked uz bude papat cez den....akurat vcera sme to s kamoskou riesili, ma rocneho syna, ktory cely den papa, je naozaj riadny papkac v pol roku mal 10 kg....a aj tak sa jej v noci budi kazdu 1.5 hod -uz 9 mesiacov .....mne robi ro iste pato...cez den niekdy vydrzi 2 hodiny, v noci niekedy vstava kazdu hodinu.... ale drzim palce, aby to u vas skor skoncili...proste chlapci su taky mamickini cuckovia.... 😎 ...mne pomaha sa vzdy postazovat a potom si poviem,aj tak ho lubim,tak co by som pre neho neurobila vydrzim....
ale ak ti dr nieco poradi a zaberie to, tak prosim napis, skusim aj ja....ale rady typu nechat vyrevat neskusam,skusala som pri dankovi a este sa to zhorsilo....

zzz
26. nov 2010

jeeeej ake kraasne fotocky....
@angie267 nadherne sedi, sikula v 5 mesiacoch....

zzz
26. nov 2010

@zojec clanok som narychlo precitala, musim si k tomu niekedy sadnut, hlavne pozriet to ohladne prikrmov...ja zacinam s mrkvou, zatial som mu skusila dat trosicku...ale nechuti...tak uvidim kolko bude trvat a zlepsi sa to...zacala som tyzden skor, hadam to nebude kvoli tomu problem...s dankom som bola na den presna 🙂 ....teraz ma to zlakalo skor

zzz
26. nov 2010

@anjelicek26 fiiiha 40 minut? hod to foto, mohla by som skusit a urobit radost mojim chlapom, a aj sebe 😝 ....to by som stihla aj pocas patovho 40 min spanku...

zzz
26. nov 2010

@bealondyn no superzeny ako superzeny...ale podla mna je to fajn clanok hlavne pre tehotne, aby chceli kojit..... lebo ja poznam dost bab co sa rozhodlo este skor ako porodili 😖 .... a potom ked to nejde tak to je uplne ina situacia.... ale ja som rada za taketo clanky,lebo aj mne vela veci ozrejmili-teda hlavne pri prvom tehu...

zzz
26. nov 2010

@anjelicek26 fiiha aky papkac ze 125g za 6 minut.... 😨 ....
baby ako dlho krmite? teda my este len skusame zacat,ale za 10 minut dostanem do neho mozno 2 kavove lyzicky....a potom sa uz zacne hnevat tak ho nenutim,vsak ma este cas....

bealondyn
26. nov 2010

@zojec vidis, k tomu som sa v tom clanku ani nedostala, o prikrmoch. 😀 este sa k nemu vratim...

@mojalili u nas presne to iste! cez den papa kazdu hodinu, hodinu a pol a v noci zase kazde 2. 😖 ja som v zivote tusim nebola z nicoho taka vynervovana ako z tohto dojcenia. 🤐 nikdy mi radost nerobilo, ale tak mlieko mam, tak dojcim, ale poviem vam, tesim sa, ze uz mozem prikrmovat a malej chuti, takze budem dojcit menej a menej. a o vytvarani puta s babatkom by som tiez vedela popisat, mne to trvalo par mesiacov, kym som citila tu bezpodmienecnu lasku k malinkej a z velkej casti vinim prave dojcenie a problemy co som s nim mala v prvych mesiacoch. 😔
ale presne ako pise @zojec, je to kontroverzna tema a niekomu to ide lepsie, niekomu horsie a niekomu vobec...

zzz
26. nov 2010

@bealondyn boooze ty mi rusis moje idealy o dievcatach...sa chystam na tretie dievcatko 😎 ..ale take co bude krasne spinkat v nocia cez den papat kazde 3 hodky 😀 😀 😀

bealondyn
26. nov 2010

@zzz ved presne to je problem, ze sa viac nekladie doraz na informovanie tehotnych o dojceni, ved ak si buduca mamicka sama nevyhlada clanky na nete alebo v nejakych knizkach, tak kde sa k takym info dostane? a to sa teda skoro vobec nikde nepise o vsetkych tych moznych problemoch a komplikaciach. 😒 ved povedzme si, je tu medzi nami nejaka mamina prvorodicka, ktora nebola prekvapena aka je dojcenie na zaciatku vlastne drina? 😕

zojec
26. nov 2010

@zzz no ja mam dievcatko a tiez sa v noci casto budi 😉 neboj mrkvicka mu nic neurobi, ja som tiez vcera dala dve lyzicky.. a chutila jej.. kebyze jej dam 20 tak aj tie zdusi.. ale este asi pockam par dni 😉 viem, ze apetit ma dobry a vie aj prehltat... 😀 este k tomu clanku.. ja som sa ich nacitala pred tehu veeela.. a myslela som si, ze budem dojcit v pohode.. a musim povedat ze aj taketo "tvrde" clanky ma nakopli k tomu aby som urobila maximum pre to aby som dojcila, trvalo to dost dlho, ale urobila som pre to fakt maximum.. tym ale neodsudzujem nikoho , kto nedojci, alebo ze neurobil pre to dost 😉

takyna
26. nov 2010

Ahojte babule 🙂
Výsledky z krvi máme dobré až na kreatinin ten je hraničný ☹ tak ako minule, tak asi budeme musieť ísť na sono pozrieť dať obličky, už som si aj poplakala, ale tak hádam, to bude dobré dúfam 🙂
Chcem sa opýtať, malej som dala po 3 dni mrkvu a v pohode aj kakala z nej, a chcela by som skúsiť niečo z ovocia, môžem či musím v zelenine poklačovať? čo poviete

bealondyn
26. nov 2010

@zzz prepaaac 😀 drzim palce, nech sa raz zadari na taku princeznicku, co nebude hladoska ako moja 😀
a este som predtym zabudla napisat, ze ja nepoznam ani jednu maminu, co sa rozhodla dopredu, ze nebude kojit, az po roznych komplikaciach, takze aj to ovplyvnilo moj nazor. 😉