icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zojec
26. nov 2010

@ellysa ja by som nemenila, vyrastala som na dedine, potom intenzivne byvala 8rokov v meste a s mm sme sa rozhodli postavit dom na dedine v mojej rodnej 😉 ...on je inak z mesta.. po dlhom pracovnom zhone v meste, je dedina a samota ako balzam na dusu, ked mas auto nie je o com.. sme tu celkom partia mladych ludi tak je to super 😉 ale samozrejme to ma svoje uskalia, hlavne ked som teraz na materskej. ked mi nieco pochybi doma, nemozem len tak vybehnut kupit, s malou chodim na prechadzky kazdy den po tej istej trase, niekedy je to uz otravne, kebyze nemam net tak sa asi zastrelim 😀 ale byvanie v dome sa neda s bytovkou porovnat, mame vlastny dvor, kde v lete mozes sediet na terase.. mozes si robit co chces a nikto ta tu nevidi a neotravuje.. ak neratam susedove ovce, ktore nam sem tam vbehnu do dvora a pasu sa na nasom anglickom travniku 😠 no ale aspon mame trosku adrenalin.. 15km od mesta to je ako za rohom, ja som v meste za 15 minuta dalsich 15 minut sa taham v zapche cez cele mesto do roboty.. 😠 pre panelakove dieta moze byt problem s travnikom, s tym ze o dom sa treba starat, vzdy nieco urobit , viem podla mojho mm, proste su taki pohodlnejsi.. 🙂 viem podla mojho mm, sem tam ho musim do veci tlacit ako kapustu do suda.. 😉
co sa tyka gule.. kupila som taku lacnu.. takze to nie je bohvieco.. hlavne mi chyba vona pradla.. som ani nevedela ze to bude az tak chybat.. :(

ellysa
26. nov 2010

@zojec tak tam je záhrada len 160 m to je akurát pre lenivcov

zojec
26. nov 2010

@ellysa 😀 no tak to potom nemas co vahat.. my tu mame na kosenie asi 800m2 to je len dvor, este vpredu z boku.. proste 3,5 hodiny intenzivneho kosenia 😀 jedneho by aj slak trafil 😀

zojec
26. nov 2010

ale pre tento vyhlad sa oplati byvat aj na dedine.. 🙂 to je nas dom zo zadu 😉

ellysa
26. nov 2010

@zojec to je krása, akurát ideme omrknúť ten "náš"

bakatuska
26. nov 2010

@julinka2787 mne ked Dominik dlhsie place tak ma aj slzicky

@zojec krasne ale vy ste tusim ako na samote ci vedla su dalsie domy?

chani
26. nov 2010

@takyna mi pouzivame na ritku uz len krem od Weledy, uplne krasnu ju ma a ked mal zapareninky, lebo rybacia nezaberala, tak vdaka Welede sme v priebehu dna mali ritku uplne krasnu a zhojenu

anjelicek26
26. nov 2010

@ellysa - pri vzdialenosti 15 km by som nevahala.

Pozitiva - vlastna zahrada - pieskovisko, hojdacky, v lete bazenik, otvoris dvere a dieta sa moze ist hrat. Ak ma na navsteve kamosov, nezbombarduju detsku, ale vyzenies ich do zahrady. V lete grilovanie, moznost mat nejake zviera - my mame macku a mali sme zajaciky vonku v bude. Kludne okolie, poznate sa zo susedmi, tu ked by ta niekto vykradal, tak sa niekto ozve. Kludnejsia ulica - mensie riziko, ze ti zrazi dieta napr. na bicykli. V meste pustit von sa dieta bicyklovat same - no way. Deti sa poznaju, chodia do rovnakej skoly, skolky, lepsie socialne väzby.

Nevyhody - VSADE musis ist autom. V nasej dedine nejsu ani potraviny (teraz myslim v DE), do skolky ju musim vozit a aj na kruzky ju budem musiet rozvazat. TAk uz som si zvykla... ale... vsetky kruzky, hudobna, tanecna, vsetko bude v meste... to znamena vzdy cestovat. A mozu byt zapchy a stoji to cas.

Viac fakt neviem, ja som maximalne spokojna. Rozhodujuci je casovy faktor... ale 15 km by som nevahala

bzucinka2
26. nov 2010

@mojalili dakujem, ale dvaja loptosi nam stacia 🙂 krasne si vyzdobila, super 🙂 ja som dnes riadne vyupratovala kuchynu a detsku a zacala som s vyzdobami 🙂
@weirdo super, perfektne prekvapko 🙂

bzucinka2
26. nov 2010

@anjelicek26 poviem ti v pondelok po poradni 🙂na poslednej mal 63 cm v septembri 😉
@anjelicek26 uzasne ma tie licka, take na pusinkovanie 🙂 cmuk krasnucky je

fatimuska
26. nov 2010

@mojalili no ten väčší chlapec/11/ tak on mi pomáhal, aj bol sním na vychádzke aj všetko, nebol dnes v škole, mm mal dnes toho veľmi veľa

fatimuska
26. nov 2010

ďakujem

anjelicek26
26. nov 2010

Inak babulky, boli sme zo Saskou po skole na takom ich skolou organizovanom bazariku, dali sme si kolac a ja som kupila par blbosti, vsetko za libru ci 50 centov - no a najväcsia sranda - toho psa, co keca a spieva, co ste tu davali, tiez ze 50 centov, no som sa pobavila 😅 😅 Tak uz je doma a najviac sa z neho vytesuje Saska zatial, Maxovi sa to zatial nejako nezda 🙄

A mam nove autoooo, celkom je pekne 🙂 Len nema pi piiip a ani central, nechapem, ako to drahy mohol tak objednat, alebo to pokopali pri objednavke. No nevadi, tych par mesiacov to prezijem. Ale ma uzasne vela priestoru, aj v kufri, aj vo vnutri, dobre sa soferuje, to je vlastne najdolezitejsie. Tak som rada. a je farba corida red 🙂 Ziariva cervena 🙂

ellysa
26. nov 2010

@anjelicek26 no akurát som zistila že k mestu kde bývame teraz je to 9km a na hranice do BA tiež 9 km, je to úplne tichá samostatná oblasť je tam 16 domčekov, zatiaľ čo tam bývajú samé mladé rodiny, ihrisko je za domom a asi 200m kúpalisko, no mne sa tam veľmio páči, ešte nalomiť muža a pokec s bankou, je to také akurátne ani malé ani veľké-4 izbák 110m plus 160 m záhradka
a aké autíčko máš teraz roomster? to má naozaj obrovský kufor 😉

anjelicek26
26. nov 2010

@ellysa - to znie fakt super 🙂 Podla mna ak ma clovek deti, neni co vahat. A ak su tam aj ine rodiny s detmi, tak si vzdy budete mat o com pokecat a Oliv bude mat kamaratov. To je fakt najlepsie..

A auticko roomster 😵 Nejaku cenu za design by to auto asi nedostalo, ale napcham do neho jane s prehladom a aj nejake nakupne tasky, a o to mi slo 😎

angie267
26. nov 2010

@zojec ano je sikovna uz pekne sedi 😵

@bealondyn
@takyna
@zzz
@monky1 dakujem Vam vsetkym za pochvalenie mojej Nici 😀 aj Vy vsetky mate krasne deticky 🙂

zojec
26. nov 2010

@bakatuska sme na samote, ale su tu okolo aj domy.... do dediny mam pesi asi 1o minut.. hore je to horsie.. ked idem s malou na postu, tak cele obehnutie pesi trva presne hodku aj 10minut..
@ellysa tak to nevahajte a berte 😀

ameanda
26. nov 2010

@zojec
vyborny clanok, dik za link 🙂

angie267
26. nov 2010

@anjelicek26 juj aky krasny vysmiaty chlapcek 😉 cmuk

weirdo
26. nov 2010

@zzz - hej hej, tak potom 16 rokov 😀
@anjelicek26 - tak to je pravda, postovne je vysoke, to by hadam aj cenu toho rukavnika prevysilo, ved uz coskoro ho kupis v DE 😉
@zojec - hehe, Ty sa nedosijes 😀 . ALe toto fakt vyzera lahko. Teda pre niekoho ako Ty 🙂

weirdo
26. nov 2010

@bzucinka2 - dakujeeem ... ale prekvapko by bolo, keby som napiekla taku peknu tortu ako Ty 😵

zojec
26. nov 2010

@weirdo este som to sice nazivo nevidela.. len na obrazku, no ale snad nad tym zmaturujem 😀 ake je to asi siroke? 30cm?

kuriatko33
26. nov 2010

ahojte babule ja neviem ci mam malemu dat to 2 mliečko, nie je lepsie 1 citala som niekde ze sa moze do roku? ako to je nie je 1 kvalitnejsie
dnes mame pol roka 🙂

sofinka2009
26. nov 2010

ahojte.jpouzivate niekto tu filtracnu kanvicu brita?treba z nej vodu aj prevarat ak z nej chcem robit mliecko?lebo na lucke zachvilu skrachujeme plus krabica humany 13€ zacala sa nejak rychlo minat...

sofinka2009
26. nov 2010

@kuriatko33 my zatial pokracujeme v 1 akurat prechadzame z HA na klasicku humanu a asi pri tej 1zatial zostaneme.

weirdo
26. nov 2010

@sofinka2009 - my ju mame, ale prevarat radsej budem, lebo tu na Zapotockach je otrasna voda a tvrda 😠

weirdo
26. nov 2010

@zojec - ej, idem Ti to odmerat ... tak chvilku ... chces ak vysku aj sirku?

sofinka2009
26. nov 2010

@weirdo no ved prave sak mi sme par metrov od vas a je top hrozne kavovar kazdu chvilu musime odvapnovat pracka musi byt na tom toez strasne 🙄 a kde kupujete filtre?

weirdo
26. nov 2010

@zojec - siroke cca 50 cm a vysoke cca 20 cm. Je to nasadene, tak je to cca ...

weirdo
26. nov 2010

@sofinka2009 - kupovali sme cez pixmania.sk, tam sa to najviac oplatilo, ale tusim 12 kusov ... pri vacsom pocte sa to oplatilo ...