Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 12.6.
@stelika ahojcek mi sme sa prednostne objednali za 10eur a zobrala ako mi vyhovovala, ja to robim vsade, podla mna to stoji za to, nez cakat v plnej ambulancii 😒
@anjelicek26 my smeskusali dnes brokolicu a mala uspech som myslela ze mu nebude chutit a spapal
@evio - ja sa bojim tej struktury, ci mu to nebude vadit, lebo predsalen - aj po pomixovani, tak brokolicu trolinka citis. Uvidime, vsak ked nebude chutit skusime neskor...
Inak som sa stazovala? Uz 6 tyzdnov cakam na baby mixer 😠 A idem tej pani hned svacnut negativ, lebo ma stve, uz mi slubovala dalsi, potom ze uz nemaju na sklade, teraz mi uz vyse tyzdna slubuje peniaze, mozem ja ju 😠
@anjelicek26 neviem ci som to spravne pochopila, to das do pol ohriatej vyzivi 4 pol lyzice, sa to tam roztopi?alepo spravim najprv kasicku?? a das tam výzivku.o kolkej mu to davas? uz pred spanim alebo to papanie pred spanim?? tak o 5 to vychadza u nas? ja kasicka tazka na brusko??
@kiculka - hej, kasa sa im akosi tazsie papa, vzdy mu ju zriedim a ona zas zhustne 🙄 Tak neva, davam mu medzi to pit vodicku, u nas to zabera. Aj je vecer viac unaveny, ako okolo tej jedenastej, ked ma obedik...
@anjelicek26 ja som kupila cerstvu,a povarila a len popucila vidlickou a chutilo mu
@anjelicek26 a co je to tan ovocný cumel, kde to kupim? kedy moze dieta surove nakrajane jablcko do rucky?
@mici111 som sa bala ze ked porusim navod a sprvim huste,že mu moze byt tazko papame kasu od 4mesiacov, tie od 6 su ine?
@kuriatko33 - no dam pol ovocnej vyzivy, dosypem 4 PL kase - ryzovej, toho takeho prasku ci vlociek ci ako sa to da opisat a doriedim horucou vodou, troska, to musis fakt odhadnut, ak ti to moc huste bude pripadat, pridas este trochu, ak to "prepisknes", a bude moc riedke, pridas kase... Ale toto je pre Maxa optimalne mnozstvo na veceru, to spapa pekne. Uz mu to neprihrievam, vdaka tej horucej vode je to akurat take teple na papanie.
No a papal teraz o siestej, o pol siedmej do vane a o pol osmej zaspal, takze 1,5 hodiny pred spanim. Aby to uz trosku spracoval a mal este miesto na mliecko.
@anjelicek26 mi mame doma mixer avent, je chutný, taký malicky, šikovný 😉
@anjelicek26 dala som do nej aj vyzivu, aj som to najprv ochutnala ja ze co mu davam a dobre to chutilo, on
este asi nie je zvyknuty na kasicky, aj ked som uz chytala nervy lebo to mal vsade, len v ustachnie, ale zvladli sme 😉
@evio - no na pucenie sa mi zda Max este taky blbucky, predsalen su tam kusky, mohol by sa pridrhnut, ja budem este aspon mesiac-dva mixovat. Filipko je sikulka, ze to tak vie papat.
@kuriatko33 - baby tu davali niekde link z minibazaru, ono v nemcine je to fruchtsauger a tu som to nasla uplnou nahodou v pomockach na jedenie... snad to este raz vyhrabu. Cumel na ovocie... pokrajam to tak na 1*0,5cm kusky a napcham mu to, nech je to pekne plne, a on si to zuzla a kuska do toho, fakt to ma rad, len mu treba dat brindak, inak bude cely od jablcnej stavy.
Jablcko do rucky mu nedavam, prave kvoli tomu, ze moze odhryznut chtiac/nechtiac velky kus a zacat sa drhnut, prinajlepsom sa len povracia, pri horsom sa moze zacat dusit. Ja sa tohoto velmi bojim. Takze mu to drzim ja a on si tak do toho kuska, tak to mam pod kontrolou, robim 1/4 jablcka a tu mu tak drzim, dobre sa mu to hryzie. Pokial viem, tak do 8 mesiacov dieta nema dostavat veci do ruky a uz vobec nie bez dozoru. Snad vynimkou su keksiky co sa rozpustia v puse a kuku cervy, lebo tam nejaky "kusok" nehrozi, lebo sa to v slinkach rozpusti.
@kuriatko33 - nemas link? Uz nemam nervy hladat nieco ineho, objednam ten, ked vravis, ze je dobry. Ja mam len ten veliky na kokteily a to je na dve veci, ak tam dam 1 mrkvu, tak mi ju len rozmeta po stenach, to je o nicom...
@anjelicek26 my sme mali dnes prvykrat mrkvu, mixovala som to tym ponornym mixerom, ale akurat mi to s prepacenim zadrbkalo pohar a mrkva zostala nepomixovana..moc male mnozstvo toho bolo..ako to mixujes ty? ale tusim si spominala, ze davas len hotove vyzivy..
@kiculka - ved hej, je to ako kazdy novy prikrm, treba si na to zvyknut, aj na tu strukturu, predsalen je to hustejsie. U nas pomohla fakt ta vodicka medzi tym, mu to aspon lepsie sklzlo dolu. Inak pije vzdy az po prikrme, pri kasi kuka zufalo na flasu z vodou aj pomedzi... tak dostane a pije riadne..
@anjelicek26 a mozem mu spravit jablcnu stavu? pozriem to v at ale neviem kde by to mohli mat? vacsinou nakupujeme v bipe
@mici111 - no davam hotove, a este dlhsie budem, aj ten mixer mi chyba, vravim, uz 6 tyzdnov na neho cakam a asi sa nedockam 🙄 Bol to taky jednoduchy baby mixer za 30€ sa mi nechcelo za to davat viac. Lebo ako pises - kazdy iny velky mixer ti to pri takom mini mnozstve len roztentuje po stenach a ani to poriadne do hladka neposeka.
@anjelicek26 no ja som tiez skusala najskor mixovat ale nejak sa mu to take riedke nepacilo iba sa nervacil ze to tecie a ked popucim tak sa tvari ze je to super tak len popucim 😉
inak neviete niekto poradit co s atopickym ekzemom uz fakt neviem ako malemu pomoct,davaju nam stale kremiky a nic nam nezabera len kortikoidne masti a tym ho natierat nechcem mac dakujem ak niekto vie poradit
@kuriatko33 - no HIPP sa da kupit jablkova stava priamo, taka pollitrova sklenena flasa to je, mavaju to pri vyzivach. Alebo mu chces robit vlastnu, ze odstavit? To by aj slo... len ci mu to nebude kysle. Saska mi taketo odstavene stavy moc nechcela... musela som jej to riadne riedit vodou. Ona vseobecne dzusy a cajiky nemusi, najradsje ma vodu. Uz od malinka
@anjelicek26 ja som to kupovala v babyone priamo v obchode, skus babyone.at alebo babyone.de stoji 50eur.
neviem hadzat link ☹ alebo avnet stranku skus
@anjelicek26 ako dlho davas maxovi aj vodicku? my sme len cisto dojceni tak vodu nedavam vobec.. 😕
@evio - vsak super, ked to tak vie papat. To je nieco, kam sa my musime postupne dopracovat 😉
@anjelicek26 tak to je super ze saska ma rada vodu, nas musi mat vaznu naladu aby mi vypil vodu, inak musi byt hipp cajik sackovy ovocny, tan pije ☹
ja som chcela odstavovat, sme dost na vyzivach az mam vycitky ☹ mozu byt vyzivi v chladnicke uskladnene?? kde ich mate vy?? nenasla som na etikete skladovanie
@kuriatko33 - idem to kuk, od aventu, hej?
@mici111 - no odkedy prikrmujem, dostava aj vodu. Pravdu - moc mu to stale nejde, ale uci sa, uz vypije pri papani nejakych 30-40 ml... Ja som citala, ze po podani prikrmu sa ma dat dietatu na napitie prsnik. Ale Max hodinu po prikrme ziaden prsnik vidiet nechce. Ale vody sa napije. Som aj fakt rada, ze vie trocha pit z flase, keby volaco... tie moje blbe zapaly kazdu chvilu mozu fakt raz skoncit ze ups - ostaneme bez mlieka a potom je blbe sa za strasneho hladu zacat ucit pit z flase... to uz je neskoro.
@anjelicek26 ano od aventu oni maju dva tusim iba jeden s parným hrneckom a mixerom spolu ale zda sa mi moc dat za to okolo 130eur a tento 50 su k tomu aj via pohariki
@evio uz som to tu davala, mojej malej pomaha tento balzam, aj ked neviem ci to ma ekzem, skor nabeh na ekzem... http://www.saloos-shop.cz/zbozi/352/bio-karite-...

@anjelicek26 no ja som chcela Lukasa a drahy nie tak sme sa zhodli na Filipkovi 🙂 a Max je tiez peknucke meno