icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
28. nov 2010

@kuriatko33 - ona prvy raz pila nieco ine ako MM tusim v 10 mesiacoch, priamo z pohara a vodu... to bol uz april, zacinalo byt teplo... takze bola smädna a ked bola len voda - tak pila len vodu... nam pomohli tie flasky - tusim rajec ich ma - s tym stuplom, z toho bola ochotna pit hocico. Tak som jej tam vodu davala a boli sme stastni vsetci.

A vsak aj Damianka mozes postupne preucit, vzdy mu to rob menej "zafarbene", uuuplne postupne, po tyzdni prejdete na vodu, uvidis 🙂

Preco mas vycitky kvoli vyzivam? Ja si myslilm, ze dostane kvalitnejsie jedlo, ako ked mu to uvarim. Vyzivky podliehaju fakt velmi dobrym skuskam kvality, su kontrolovane, nikto si nemoze dovolit, aby tam nieco bolo... robia sa priamo zo zberu, zelenina a ovocie spracovane do 36 hodin po zbere, proste parada... kde v obchode zozenies spenat bez dusicnanou? Tak rychlo sa na pult predajne ani nedostane. Zeleninu a ovocie striekaju, aby transport prezili, kvoli skodcom a kadecomu inemu. A mozes kupit kadejake bio, ked to takto osetria, tak si nepomozes. V sezone mas este sancu sa dostat fakt k cerstvym veciam - ale teraz - v zime??? Na jar zacneme s cerstvymi vecami 🙂 To uz bude moct papat aj kusky, pekne mrkvicku, jahodku, vsetko do rucicky, melonik a papat 😵 Saska bola tiez junovciatko, tak to mam este priblizne zmapovane, co a ako a kedy 🙂

Ja mam vyzivky v chladnicke do druheho dna - lebo z ovocnej davam do kase len polku - ak by sa nezjedla, tak vyhadzujem.

anjelicek26
28. nov 2010

@kuriatko33 - to hej, 130€ za pidi mixer. Uz nevedia, co by za to pytali... vsak mixovat budes max. 4 mesiace a koniec. Potom aj tak pucit a potom kusky... To mozem kupit akykolvek maly mixer s uzavretou vanickou, co maju pomaly za 15€ vsade... len tam nemam istotu, ze to pomelie az na tak malicko... preto som chcela, aby to bol baby mixer. No hladam, zatial som ho neobjavila.

evio
28. nov 2010

@zfidorka dakujem ano citala som ten prispevok od teba uz som u nas krem pozerala ale nezohnala som ho mali vsetky druhy len tento nie tak pockam kym dostanu tovar uz som fakt zufala ked ho natieram a nic nepomaha,a stale sa mu to len rozsiruje viac a viac

kuriatko33
28. nov 2010

@anjelicek26 ja myslim neotvorene vyzivy, ako skladovat?

anjelicek26
28. nov 2010

@evio - a kozna ti predpisuje rovno take silne masticky? Pre tak male babo ☹

anjelicek26
28. nov 2010

@kuriatko33 - ja ich mam normalne v jednej skrinke v kuchyni, zavrete, aby neboli na svetle, ale teda nic ine s nimi nerobim (?) Teraz som kupila na jeden sup nejakych 50 vyziv, tak mesiac by sme urcite mali vydrzat... a tak dlho teda urcite su v zarucnej lehote... a chladit ich urcite netreba...

zfidorka
28. nov 2010

@evio no skus...ja som jej natierala len 1 nozku na skusku, uz za 1 den bolo vidno zlepsenie oproti druhej nozke, po tyzdni to mala stale pekne, tak jej uz natieram obe nozky...
kde si videla tie balzamy, lebo ja som kupovala cez net a tam mali dost vysoke ceny ako som zistila neskor...

bealondyn
28. nov 2010

@anjelicek26 no predstav si, ze ovocne nechce, ani banan/broskyna. 😀 a to som kupila Hippky...dnes som jej dala normalny banan do rucky, tak to olizla, zakusla, ale ten vyraz odporu ste mali vidiet 😀 a hodila ho na zem. 😀 tak ale pekne papa zeleninku aj kase, nemozem chciet vsetko naraz, ze ano...

evio
28. nov 2010

@anjelicek26 no boli sme u koznej ta sa poriadne na neho ani nepozrele a hned dala kortikoidy a to som vtedy nevedela co to je zac,a potom ked som zistila co to ma tak som bola u nasej pediatricky a ta nas poslala do nemocice ze nech nam nieco daju ,tam nam dali kys.mliecnu miesanu s vazelinou ale to nepomaha vobec,tak skusam zakazdym nejaky novy krem ku ktoremu sa dostanem ci mu pomoze a stale nic.Inak nevedia zistit z coho to je je to nejaka alergia ktora sa prejavy na kozi len takymto malym detickam nemozu robit testy na alergiu ☹

anjelicek26
28. nov 2010

@bealondyn - no sranda, kazde dieta je fakt ine 😅 Ale toto je asi ten lepsi pripad, mozes si byt totiz uplne ista, ze to sladke jej raz urcite chutit bude 😅 😅

babulina
28. nov 2010

@evio - aj nas ma atopick ekzem, z najhorsieho som ho vytiahli pomoc kortikoidu, ale teraz sa nam to dari urdrziavat holtovym kremom a premastovanim od biodermy atoderm sada

evio
28. nov 2010

@zfidorka u nas je bio obcod ale rozmyslam ze to objednam z netu mali tam len take malicke kremy ze 19ml a to co si ty dala link su 50ml tak asi objednam rovno z netu a nebudem cakat,len som pri tychto pripravkoch citala je aj konopny na ekzem tak neviem ci mam zobrat aj ten alebo nie
inak ta 19 u nas stoju 5eur

mici111
28. nov 2010

@babulina ako vyzera taky atopicky ekzem? ozaj a kam to chodis na tu zumbu? ja by som sa niekedy aj mozno pridala 🙂

evio
28. nov 2010

@babulina no aj nam kortikoidy pomozu ale zase sa to do 4dni vrati a bioderma nam nepomaha vobec

kuriatko33
28. nov 2010

@anjelicek26 ja som ich nemala kam odlozit, tak som ich preto dala do fres boxu, ale neviem ci im chlad neuskodi 😨

anjelicek26
28. nov 2010

@evio - no testy mu spravit mozu, ale nebudu mat ziadnu vypovednu hodnotu, kedze ak teraz na nieco zareaguju, na 90% z toho do roka vyrastu. Preto ani nechcu robievat testy skor, lebo je to na dve veci - z liecbou aj tak nezacnu, maximalne ti povedia, comu sa treba vyhybat.

Ekzemy su pre mna este spanielska dedina, svagrinej malinka mala atypicky ekzem od 9 mesiacov do 2,5 roka, potom zo dna na den zmizol, nikto to nechapal, ale mala to desive, na zapästiach stale obviazane, lebo si to do krvi skriabala, proste nidky som nic horsieho nevidela. Nic im na to nepomahalo, len zaväzovat, aby si to o nic nesuchala a neskriabala. Jej vylucili alergiu na kravske mlieko - ALE - svagrina tyzden predtym, nez sa jej to vyhodilo, prestala kojit. A nikdo mi nepovie - ze to aspon v tomto pripade - suvis nemalo.

Neskusis TY vylucit mlieko zo svojho jedalnicka? Na tyzden? Mozno to nebude ono, ale za pokus to stoji...

anjelicek26
28. nov 2010

@kuriatko33 - jaj tak, tak to neviem, ale tak asi by im to nemalo, aj ked je tam na obale napisane skladujte pri teplote 7-25 stupnov (mozno kecam, ale cosi tam napisane je), skus sa pozriet.

babulina
28. nov 2010

@mici111 - suche cervene lozisko, a ma to taku zvlastnu struktura ta koza
a zumbu som bola oskusat v cik-cak centre, nemozem ale povedat ake to bolo, lebo to bola moja prva hodina vobec a mne to po balete na ktorom som zila par rokov pride ako docela barbarske pohyby, ale na vybitie energie sa da
inak ty mas asi blizsie na mlynarovicovej - tam som videla velky plagat ze zumba na terase 😉

zfidorka
28. nov 2010

@evio ja som tiez kupila ten maly 19 ml za 5.- eur...v cr maju ovela lacnejsie... biodermu atoderm pouzivam na cele telicko... o tom konopnom som tiez citala, ale ho nemam...

kuriatko33
28. nov 2010

@evio ty si len myslis ze malý ma ekzém, si nebolo este u doktorky a davas na somo liecbu?? ak to je tak, tak sa neuraz ale robis velku hlupost ze hladas po nete masticky, ty uz si davno mala byt u doktorky a dat mu liecbu a ziadne experimentovanie prípravkov ☹ neriskuj, lebo mu to moze preást do horsej formy a chronicke choroby su neni sranda

babulina
28. nov 2010

@evio - a kde ma loziska? ma to velmi rozsiahle?

evio
28. nov 2010

uz som skusala aj mlieko aj cokoladu uz neviem co by to mohlo byt aj sledujem kedy sa to zhorsuje ale vobec nie je nieco co by som v rovnakom case jedla ja,inak ze 80% deti ktore to maju do 2-3 rokov z toho vyrastu a ostatnym to ostava na stalo,najviac ma hneva ze zacalo nam to na nozickach a uz to ma vsade,som rozmyslala ci to nie je rach na pranie,aj tie som pomenila a ani to nepomohlo ☹

kuriatko33
28. nov 2010

@evio sorry som si nevsimla ze behas po doktoroch 😒

chani
28. nov 2010

@mici111 ja som sa bala ako bude, ale strasne mu nastastie chutilo. sme mu uvarili mrkvicku, popucili vidlickou a prepasirovali cez take sitko s malinkymi dierockami, mixer v tomto pripade ani nebolo treba nastastie 🙂

evio
28. nov 2010

@kuriatko33 ja som bola uz aj u koznej a teraz chodime do nemocnice a ani oni nam nedali nic co by pomohlo

evio
28. nov 2010

@babulina nozicky,brusko rucicky ako kedy raz je to dobre raz komplet vyhadzane a uz sa mu zacina robit aj na chrbatiku

evio
28. nov 2010

@kuriatko33 nic dsa nedeje uz som si vybavila aj liecenie ak to neprejde do maja tak pojdeme

kuriatko33
28. nov 2010

@evio a ako to vyzera?? nemá seboreu nam kyselina mliecna pomohla ale treba nechat cas 28 dni trva proces na pokozke, takze natierat raz denne a cakat min 3tt, ziadny krem po kupani a vobec nie olej, natieraj rano a skus si najst obchod moira maju oblecenie pre deti, kt odsava pot a malý sa v tom tak nepoti

babulina
28. nov 2010

@evio - no tak to sme obdobne, vdakabohu my sme si celkom rychlo nasli vhodnu kombinaciu kremov, takze prezili sme jedno velke vzplanutie - na to isiel kortikoid, a jedno mensie hned po ockovani ale zvladli sme bez medikamentov
drzim palce nech dojdete co najskor na vhodne kremiky to je najdolezitejsie 😉

este mi napadlo - oilatum do kupela si skusala? ja davam tomaskovi oilatum plus super vec
a na liecenie kam? do travnice alebo do tatier?

anjelicek26
28. nov 2010

@evio - najhorsie je, ze dieta moze byt napriklad alergicke na nejake farbivo, ci v latke ci v potrave a to fakt nezistis. Tam pomozu fakt len rozsiahle alergicke testy. A to do roka nikto nespravi. To je asi fakt na porazku, chudatko maly.