Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
Baby my az 17. letime do Nemecka a dovtedy nic ani piect, ani zdobit, tak ma svrbia prsty... ach jaj... no a drahy si vymyslel 18. vecierok vianocny, je on normalny? Tak to vidim, ako vsetko s dvoma detmi doobeda pozhaname, vyzdobime, pripravime... pre 30 ludi... no bude to vesele... A to som chcela ten den zbehnut a ozdobit strom... no zabudni...
@ameanda ja som vsetky pesnicky zabudla a to si spievam stale a ked maly neprestal plakat tak zaspievame si tichu noc a je tvrdy 😀 😀 😀
@lenocka84 no medovnicky uz mam teda z jednej davky druhu idem teraz robit a chcem venceky skusit, v damskom magazine to raz davali a nezda sa mi to az take tazke, len si musim zdobicku kupit a este taky pudingovy a bebekeksovy.. to su moje naj... 😀 a s mamou dam na vymenu s metrovym kolacom a macie oci 😀 a kto to bude jest neviem 😀 😀 😀
@anjelicek26 to fakt? tak to prelozte .. mna by slak trafil asi 😠 a viem aka som ja ze chcem mat vsetko perfektne, teda aspon podla mna 😀 a neviem ja by som asi letela skor aby som to stihla 😀 😀
@anjelicek26 ja varim z normal, som nazoru ze nebudem mu varit cely zivot z bio, a cim skor si zvykne tym lepsie 😀
tie nase porcie su uz o dost vacsie, a financne by som to nzvladala
@deniskateniska no ved ty to budes jest, a kedze deti maju pit dlhsie UM tak namocis pernicek a das malemu 😀 😀 😀 😀
@deniskateniska - no prelozit neni kedy, len to spravit inde... ale zohnat tak na rychlo restiku pred vianocami je nemozny ukon... akoze priletime o osmej vecer, a rano hned zhon a stres... Max tam nema nic, ani detsku izbu, proste to budeme robit, az ked sa budeme stahovat nazad... takze bude spat vo vanicke z kocara u nas pri posteli... ved uz z toho bude vyhukany ze az... no a hned zhanat, nakupovat, zdobit, lietat... kamosky musime pozriet, lebo by ma prizabili, keby som neprisla hned... a vecer kopa ludi, hluk, hudba... no bude veselooooo... tiez to nemam rada takto na poslednu chvilu, presne, nebude to dokonale :(
dievcata, davam link na super bozske vanilkove rohlicky - mam vyskusane, zajtra sa na ne chystaaaam
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2938#diskuse
@lenocka84 - ja mam praveze v Nemecku moznost kupovat len bio a v celkom rozumnej cene, je to fakt rozdiel mozno 10% a to proste beriem do uvahy, my sa tak stravujeme odkedy je Saska na svete. Ovocie, zelenina, najlepsie sezonne a urcite bio, aj mäsko v obchode... aj z bio farmy kusok od nas berieme mäsko... A ani sme s tym neplanovali seknut, len tu v anglicku sa k takemu niecomu dostat je umenie. A fakt ma to mrzi.
@monky1 - idem si ten link ulozit, lebo sme robili zo Saskou nejake cez vikend a teda nic moc... aj tak sme ich zjedli 😅
@anjelicek26 no na sk kebyze to mam kupovat nerobim na ine len na bio potraviny
pokial je to k dostaniu a v rozumnej cene je to fajn
@lenocka84 - asi taku hodku, to aspon stihame prijst domov 😉
@anjelicek26 - by som ho zabila, pri mojej preciznosti by som zosalela, asi akonahle by som priletila tak by som sa nezastavila, mm by dostal na starost detvaky a ja nastartovane motory a frciiiiiiiiim, no drzim palce a snad si to aj uzijes
@lenocka84 - ja viem, videla som tie ceny ked sme boli na Slovensku, fakt je to drze... doslova drze... akoze 2x take drahe, chcela som kupit hrusky a tri hrusky 2.9€ Som kukala ako puk. To fakt treba mat niekoho, kto ma domace uskladnene, tatino ma kopu zeleniny v pivnici, aj ovocne vyzivy ma narobene, tak aj Saska dostavala tie jeho, bude aj Max v lete 🙂
@babulina mne by hned plakal
@anjelicek26 nam mamina navarila vyzivky domace, z domacich jablk aj hrusiek tak sa tesim
ked sme u nej nikdy nekupujem
@babulina - neuzijem, je to CHLAPSKY vianocny vecierok. Teda cela jeho particka zo studii a kamarati... Takze z vylucenim zenskeho osadenstva. Ja s detmi spim u kamosky oproti, mohli sme ostat na poschodi, ale ja na ten hluk nemam nervy. Nie teda, ze by sa Saska netesila ako blazon, ze bude spat s malou kamoskou v posteli a ja s malym budem mat hostovsku... ale aj tak. Radsej sa nad tym nezamyslam 🙄
Nam v dome pokladali nove parkety, malovali, este som to ani nevidela. Vraj to vyzera uzasne, moc sa na to tesim.
@anjelicek26 - no jezis, tak to je super vizia
ale na ten novy domcek by som aj tesila, my sme inac dopracovali k pracovnej verzii naseho dalsieho fungovania, ze tretie dieta nebude a zameriame sa na kupu domu, sice mame taky dlhsi casovy horizont ale nevadi, len som musela slubit ze sa vratim do prace, no ach jaj
@babulina - takto to u nas vyzerao, ked sme odchadzali do UK - prasknute vodovodne potrubie a mokre vsetko. Fukare sli aj posledne tyzdne, co som tam bola s malou. 40 stupnov a hluk v celom dome... deeees.... uz to vsetko opravili. konecneeee.
Dom uz mame par rokov postavany, ze sa tak rychlo moze pototo potrubie by nikto neveril... nastastie to vsetko cvakala poistovna. Ale kolko roboty, vybavovaciek a nervou okolo toho...
@lenocka84 - no ja som popri Saske dokoncovala vysku, takze mi az taka nuda nebola... a ked mala 2,5 tak nazad do prace... 1,5 roka v praci a dalsie babo... tuto matersku si uzivam nejako viac... lebo viem, ze dalsia uz mozno ani nebude 😖
Takto vyzera nas domcek zvonka 😵
Ahojte babule 🙂
Kocikovanie v tomto necase je iny adrenalinovy sport, netreba ani posilovnu 😉 🙂 , malu ovial mierne sneh zo stromu co zavial a mali ste vidiet aky rev spustila, licka scervenali, ale o chvilku spala ako zarezana, a taha u 3 hodku 😝 🙂 , jablko tie 2 lyzicky surove zabrali, riadne sa vykakošila , lebo tak revušala do obeda aj slzy jej tiekli a to ona nezvykne až taký extrém robiť
@ellysa nam už prišla ta riekankova knižka hracia, no užasná je, dnes som musela vianočný darček Bibianke normalne rozbaliť a púšťať a zabralo 😉 🙂
@takyna tak to sa teším u nás tiež zaberá, len musím spievať aj ja, vždy na mňa jedným okom pozerá, či spievam 😀, teraz sa im páčia len tie pesničky a hudba, ale vydrží na dlho...
@anjelicek26 krásny domček a dúfam, že nebudete chorí, nám domček padol, nevýjde nám to finančne tak som dnes smutná
@babulina mne zasa muž dnes zahlásil, že chce druhé 😕 , tak som mu povedala, že by som po troch rokoch už na tú sľubovanú dovolenku v lete šla a potom už budeme pracovať na druhom
@lenocka84 že si z kravy niečo robíš, je to tvoja vec nikto nemá do toho čo pindať
my teraz papávame na desiatu kupované ovocné výživky alebo banán, sa mi pár krát stalo, že som v obchode kúpila bio jablko alebo hrušku a nedali sa ani rozvariť samá dužina, tak som sa na to vykašľala a poobede zeleninka, dnes má cuketu, zemiak a kuracie mäsko
jáj kočky, som vás ledva dočítala, to nemáte čo robiť 😀 , od rána som si teraz urobila konečne čas aj na vás, inak tu furt dačo robím, len výsledok žiaden , stále binec, akurát je navarené
ešte musím sneh spratať z balkóna, valí už od včera a stále sype , chlap je v robote, malá má náročný deň - 1 z tých , že bavte ma vkuse
@takyna - odkiaľ si ju objednávala ? ja som teraz objednávala lamaze svetlušku - ale do čiech cez švagrinú, tam je to lacnejšie, no a kukala som tu u nás aj túto knižku, len sú to riadne pálky za tie hračky , tak si musím premyslieť, že čo kúpiť, aj keď ja by som jej všetko, ale predsa, peniažkov nie je tak veľa na rozhadzovanie , všetko s mm sami nestíhame a iní sa akosi nechytajú, čo mi troška vadí, akurát len švagriná kupuje malej stále niečo keď príde k nám - je slobodná a je malej krstná aj s druhou švagrinou - tá je tiež slobodná- tá malej ale nič nenosí, no a svokra nekúpila zatiaľ nič okrem 1 ponožiek - a je to jej jediné vnúča - ako ide ju zjesť od lásky ale nič jej nekúpi 🙄
@ellysa - je mi luto, ze vam to nevyslo, ale nevzdavajte to, urcite nieco vhodneho najdete... neni nad to mat kopu miesta 😉 Jej a k nasmu domu, keby si videla, ake oci minuly rok drahy na mna vyvalil, ked som mu povedala, ze musime namalovat dom - na cerveno 😅 😅 Uz to bolo treba, ta zlta uz bola vyblednuta a mala nejake trhliny, blbo to spravili pri zateplovani... a tak mu vravim, ze co trapnu bielu, ci zltu, bude cervena 😅 Nakoniec mi to preslo a drahy je rad dokonca 😵
A drahy uz vymysla druhe? Dve male deticky su narocne, pre maminu hlavne... ja som rada, ze mam ten rozdiel väcsi. Saska ma aj rozum, aj nieco pomoze, aj sa nemusim bat (väcsinou), ze ho nejako prihlusi...
btw. som straaasne nastvata na macku, vyskocila v kuchyni na stol, rozbila sklenenu vazu z kamienkami takymi dekoracnymi, je to v kuchyni vsade, este predychavam a idem rychlo odpratat sklo, nech na to mala nestupne... idem za chvilu po nu do skoly... ale ked toho kocura chytim, nech si ma nezela 😠 Teraz niekde zaliezol, dobre vie, co ho caka 😠
@miculienka podobne u n ás kupujú len moji rodičia také krajšie veci ostatní vždy nejakú čínsku blbosť 😕 🙄 tiež som sa tu len teraz dostala, krpatá spí doteraz som upratovala, varila malej, prala, skladala, ešte musím navariť mužovi, som sa nádejala, že včera som navarila ba dva dni, hahaha v noci to vyžral 😲
ja som jej včera nakúpila nejaké vecičky v tescu, bodynká, tričká, ponožky, elasťáčiky, boli zľavy a niečo v h&m, som zistila, že mi nejak zo všetkého vyrástla, tak musím cez týždeň upratať jej skriňu a čo je malé pôjde sesternici
@miculienka - nase deti nedostavaju nic od nikoho z mojej rodiny. Ani na narodeniny, jedine moja sestra vzdy nieco posle. Ze vraj je drahe postovne. No ide ma rozhodit... ale nejde... kaslat na nich, len si zbytocne nervy robim, ked im to samym nedojde...
@miculienka cez RajHraciek som to objednávala vyšlo ma to 26Eur aj s dobierkou

@lenocka84 - najnovsie ma maniu vrcat a mrncat hodinku a pol okolo druhej nadranom, ale inak spi v takych 2,5hodinovych intervaloch, ako moc este neriesim tu kasu, mne skorej islo o to poradie
lebo my s tomim mame taky problemik, ze akonahle je viac ludi okolo tak on sa kojit nebude, tak ked nechcem aby bol nervny a hladny tak mu davam desiatu -banan takze zrazu po tyzdni a pol od zacatia prikrmov ma aj desiatu aj obed, a nemam z toho naj pocit, kasa na noc by uz bola moc