Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
malo tam byt: ako kazdy sam uzna za dobre, samozrejme 😀
baby, mate pravdu s tými vianocami, ja kedže som chorá, tak doma bordel, stále nenapečené...a ešte nás čaká predvianočný nákup, ale taký klasický, akoby víkendový, nič extra..ked si predstavím tých tlačiacich a nervoznych ludí, tak mi je zle 😠
volala som so sestrou zubarkou... pri zubkoch može byt zvysená teolota, kedze tam prebieha zapalový proces... vyssiu ako 38 sme nemali, potom len zvysenu do 37,5... dnes je to treti den.... uvidim...nevyzera byt chora...vravim nekasle, nema sople... len zvysenu teplotu niekolko krát do dna...je mrzutíá hlavne poobede, podvečer
@kuriatko33 vidis to je uz ina rec... vies treba si 2x precitat co pises lebo to moze fakt urazit.. ☹ ja tiez citam, zaujimam sa co sa ma a co nie, ale ked viem ze maly sedi sam, tak preco ho neposadit... kludne mozem odist z izby a on si dalej sedi, nie je podlozeny ani vankusmi ani nicim, pekne sa hra, nacahuje sa za hrackami a chce si zut nohy 😀
@ellysa my ideme dnes kupovat rifle, bo mam len jedny aj tie mi uz padaju, ale vobec sa na to netesim bo viem ze prd kupim 😅 a myslim ze to salko sa ma najprv urobit na karamel v konzerve... no recept je tusim aj na oplatkach co kupis v obchode ;) ja som to asi podla toho robila sa mi zda.. ale to bolo daaaaaaaaaaaavno.. a si ma navnadila asi aj my urobime milujem grilazky 😀
@riska place pri tom? ja som zistila ze nas sa len straaaaaaaaaaasne rozculuje ziape akokeby sme ho rezali ale slza ani jedna... ono ved aj ja ked smrkam je to neprijemne a este sopliska riadne tak sa necudujem ze sa to tym dietkom nasim nepaci... nech vas to coskoro prejde, bo je to o drzku s tymi soplami ☹
jaj k tym navlekom na kolienka som pisala, ze ja nie som proti nim, mne sa praveze pacia a keby sa tu dali kupit, tak ich malej kupim. len som sem hodila, co pisu o nich "odbornici". 😉
@bubina1 asi to bude predsa len z tych zubkov, ved by si si vsimla, keby bola chorucka, to by mala aj ine priznaky urcite. snad sa rychlo prerezu. u nas este stale nic. 😕
@bealondyn no parada, hned si idem napisat co mam kupit 😀 je ineked takto recept vidis ako ked o nom len pocujes 😉
@bubina1 no to mozu byt tie zubky, ked je mrzuta... ono aj sopliky mozu byt zo zubkov a aj hnacky, predsa ako vravis prebieha ten proces... 😉 prajem nech coskoro vydu, nech sa uz netrapite 😉
Ahojte, ja len tolko, ze mi pripada chore riadit sa podla nejakej tabulky, na ktorej si nejaky mudry urobil docenturu. Kazde dieta sa vyvija inak, moj brat napriklad hned isiel do stoja asi v styroch mesiacoch a aj choditko mal od styroch mesiacov a neni mu nic, este aj sportoval na dost vysokej urovni. A tiez bolo mudrych, co sa do mamy starali ze co s nim robi a tak. Osobmne si myslim, ze to nie je chyba matky alebo otca, ked sa dieta nepretaca, mozno sa mu proste nechce a robi si to, co sa mu paci. Ja som mojho tiez davala d sedu dost skoro, lebo sa mu to pacilo a teraz sedi krasne sam. Asi tolko...
@deniskateniska, no plače, až jej slzy idú..na nervy 😔 ved mne je jasné, že jej to je neprijemne, ale čo už narobíme....
musime vydržať 😉
ozaj, neviete mi poradiť, či jej môžem niečo natrieť pod noštek, má ho úplne červený... len neviem čo, lebo určite si to dá na ručičky a bude to lízať 😎
ahojte 🙂
dávate detičkám kašu z prosa? Včera som takú objavila v DM (babylove) a uvažujem, že mu ju kúpim....
@riska joj chudatenko.. hlavne nech vam to prejde coskoro 😉 ja natieram co mam obycajny balzam na pery, ved aj ja to "ochutnam" ked si napr. obliznem pery.. vies klasicka ruzova pomada taka mala... alebo indulona obycajna.
@deniskateniska, dakujem 🙂
a k tomu sedeniu, lozeniu, ležaniu, tabuľkám a preskakovaniu fáz prirodzeného vývinu 😀 náš malý už dobrý mesiac pri priťahovaní sa za prsty do sedu ide rovno na nohy, do stoja.... a to by ste mali vidieť ten krik a plač, keď mu to nechcem dovoliť 😀 Cca štyri-päť dní už sedí sám pekne... bez podopierania, bez toho, aby mi padal do boku alebo dopredu... a dokáže sa v sede hrať aj pol hodinku.... a tiež ešte nelozí. Keď ho položím na chrbátik, v momente sa pretočí na bruško (na chrbte mi nebude ležať ani za svet... max. v kočíku pri zaspávaní 😀 )... a na brušku? Vydrží cca dve minútku a v momente plače.... proste je to pre neho obmedzujúca poloha, pri ktorej sa odmalička jeduje.... pokusy o plazenie boli aj sú, ale trénovať to dlho nejde, lebo jednoducho na brušku nevydrží a keď je zlostný, tak maximálne zaborí nos do postele a je po plazení 😝 Môj manžel tiež nelozil a v deviatich mesiacoch už behal.... možno bude malý po ňom.... ja som zase začala chodiť na 18 mesiacov 😝 Ono tabuľky sú jedna vec, ale život a prax druhá.... a hrdinské slová môžu mať len mamičky, ktoré majú naozaj tabuľkové deti.... ale poviem vám.... mať doma takého jedocha ako je náš "anjel" 😀 som zvedavá, dokedy by ste ho nechali ležať alebo na brušku a nedovolili mu sedieť alebo sa občas postaviť na pár sekúnd 😉 na nožičky....
@ellysa 😀 😀 tak mas mandlove 😉 mnam uz sa tesim idemhned muzovi zavolat nech mame zavola ze by nam nachystala orechy 😀 😀 si ma riadne namotala 😀 😀
no a idem dnes robit bebekeksovy kolacik, metrovy je uz hotovy (moja mama robila 😀 😀 😀 jaom jej krem dodala z neuspesneho pokusu o venceky 😀 😀 ) a este idem banan v piskotikoch a v cokolade a mam free 😀 😀
Ahojte babule 🙂
@kuriatko33 ty si doktorka?, inak pred par rokmi deti v 6 mesiaci mali sediet podla tabuliek, moja prva dcera napr. najprv chodila a potom lozila, myslim si, ze kazde dieta je ine , nejake podobnosti su tam , ale vyvijaju sa predsa len rozdielne, niektore sa pretaca ine sedi samo, cize nezdielam tvoj nazor
@deniskateniska, @ellysa - nejako ste sa s tým pečením rozšupli 😀 😀 ženy na materskej, čooo? 😝
@deniskateniska ešte nestuhli ale už som ochutnala, mňam na prvý krát sú dobré, musím sa pochváliť, len ich schovať pred mojim, lebo nevydržia do Štedrého dňa on je grilážový závislák, ja už nič nepečiem, máme 4 druhy to nám stačí, svokor nám isto z učňovky objednal krabicu a mama nám tiež niečo nabalí, no kto to bude jesť...
takyna 😉
žienky, žiadna nemáte skúsenosť s tou kašou z prosa? ☹
tak čo je tu nové ? ja akosi nemám čas, to vypekanie a upratovanie 😝 , a v pondelok som mala návštevu z roboty , tak lietam ako drak 😖
@piacere - ja som taku kasu este ani nevidela 😕
@ellysa - grilaz mi bude chybat, ale tu v DE som kondenzovane mlieko este neobjavila ☹ My sme s malou vcera spravili pernicky, su fajne, dnes linecke a zajtra rozteky. To bude vsetko... U nas sa to akosi nepoje 🙄
@deniskateniska - mas po ruke ten recept na ten Bebe kolac? Ja som ho robila kedysi davno a bol fajn, ale recept uz nemam...
My ideme o chvilu na vianocny nakup, sa teda "tesim" Bude naroda...
@piacere - Max tiez, len by stal... proste sa zatne a stal by... ma z toho straaasnu radost, ked moze. Ked reve a chceme ho ukludnit - staci ho postavit 😅 😅 😅 Konecne sa zacal otacat, lezenie su len prvotinkove naznaky, ani ritusu nedvihne. Takze on je fakt pomalinky... ale nevadi, prve dietatko bolo uuuplne tabulkove, druhe ma vlastne tempo... lubim ich oboch a sikovny budu obaja, si myslim 😉
Dieta clovek aj tak neprinuti robit nic... len to, co chce samo 🙂 Na pretacanie je srandovny cvik, ten pomaha, aby to dietatko pochopilo... Ale na lezenie? Asi len motivovat, motivovat, motivovat... mne sa Saska rozliezla na vianoce kvoli novinam, ktore boli pod stolikom 😅 Proste ich musela mat 🙂
Ja som ale inak tak rada, ze je Max este tam, kde ho necham... ze nemusim ratovat kvety, veci, ze sa nikam nevytahuje, ze nemusim vsetky veci vykladat o policku vyssie, zabezpecovat skrinky, umyvat dlazku dva razy denne... toto je uplne idealny stav 😵
@ellysa - ja som raz tiež nemala orechy , tak boli arašidové 😀 , ale boli fajn, dala si originál maslo ? ja dávam len to, lebo s inými tukmi mi stále tiekli keď boli v izbe na stole , jednoducho to nedržalo
som to tu konečne dočítala 😝 , hm, búrlivá diskusia , ja sa tabuliek nedržím, prečítam si to , ale keby som to mala vážne brať, tak sa zbláznim , ja sa zameriavam na rečový vývin, sledujem to dosť ostro, lebo sestrin malý - má 3 roky stále nerozpráva, len ľapoce a používa dvojslabičné slová, krátke , chodia s ním kadetade, posledne mu prerezali uzdičku pod jazykom, že vraj je to tým- chodí aj k logopédke , tak ja mám obavy skôr takéhoto rázu , pokiaľ je decko fyzicky zdravé, tak sa rozlozí, rozsedí, rozbehá - skôr či neskôr 😉 , každý máme niečo iné čo sledujeme 😉
tak idem vám vymenovať moje pečenie - čo mám : medovníky, kokosové ježe, medové pláty, kokosky, linecké, gaštanový sen, karamelové rohlíčky, grilážky, šuhajdy, no a rumové guľky a končím , dnes to už len namáčam do čokolády a zdobím , ešte spravím dekorácie a hotovo 😵
@anjelicek26
🙂
ja ked chcem maleho ukludnit, dam mu knizku
hrajuce zvieratka, hrkalky, cumel, hryzatka... nic nepomaha 🙂
vlastne este jedno zabera - telka, on sa hrozne kosi na moderatoroch, najma na Svajdovi, ale neviem, ci ti to meno nieco hovori, ked zijes mimo SR
@miculienka ty si sikulka, tolko mas napecene. 😵 ja som si teraz s malou 2 hodinky pospala. 😀 tak mam aj energiu nieco robit, ideme do obchodu a potom piect, urobim asi aj tie grilazky lebo ich milujem, ak teda budu mat anglani v obchode vsetko, co k tomu potrebujem. 🙄 upratala som vcera, tak sa tesim, ze aspon to mam z krku. 😝
@deniskateniska hej, tak stranka je fajn, nech sa ti vydaria! 😉

tak zbežne som si prečitala vašu burlivú diskusiu 🙂 súhlasím s @kuriatko33, nič netreba uponáhlať, treba počkať, kým je dieťa pripravené a rozhodne sa samo pre nejakú činnosť...a každá fáza vo vývoji je strašne dôležitá....a naozaj napr. skoré sedenie môže mať veľmi negatívny dopad pre budúcnosť 😖
na druhej strane verim aj tým druhým maminám, že ich bábatká sa proste rozhodnú preskočiť alebo zameniť nejakú fázu vo vývoji a nemusíí to znamenať nič zlé....každá mamina určite chce pre svoje dieťa len to naj a som presvedčená, že ked sa bábo samo rozhodne preskočiť fázu lezenia a posadí sa, tak to nevadí 😉