icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

bubina1
15. júl 2010

@nonika1979 a nemože to byt tým, že z cicíka sa mu ťahá horsie ako z flase... pri flasi nemusi až tak makat....

nonika1979
15. júl 2010

@zojec ha tak ja ujz viem tam som sa docitala aj to ze preco sa deticky nechcu prisat a to vsetko som aj mala po 8 hodinach ukrutnych bolesti som si teda davala pipchat epidural a do vtdy mi stihli vytiect tri infuzie takze super asi svoj boj prehram i ked mi je az do placu lebo som sa na to tak strasne tesila ko si budem babenko pekne kojit 😢

nonika1979
15. júl 2010

@bubina1 ved prave ze je to tym ale co s tym mam urobit ja som ho ved vravim drzala vcera celu noc aj den iba na ciciku a nespal nic az vecer lebo to som uz padala na nos sa mu dalo s flase a spal 4 h a 15 min a v noci sa budil kazde dve hodky ale z flasky sa mu davalo a teraz aha este stale spinka najedeny spokony akurat som dovolala s mojim a povedal aby som sa neprapila ze miliony deti boli na UM a su tu a nic sa im nestalo ale ked mne je to tak luto 😢

zojec
15. júl 2010

@nonika1979 nevzdavaj to este... prikladaj a prikladaj..mozno sa raz chyti... bude to narocne, ale za pokus to stoji... a skus ho prikmovat lyzickou.. a ked mu das palec do pusy tak taha?? och skoda ze si v rakusku.. ta laktacna by ti urcite poradila.. aspon dodala psychicku podporu...

zojec
15. júl 2010

@nonika1979 jasne ze milony deti su na UM, netrap sa preto.. ak nevladzes, tak je to ok.. a ved zatial mliecko mas, ak nevytiahne on, tak odstrekavaj... poznam baby co takto robili prve tri mesiace.. pootm sa babatko zvykne chytit.. uvidis ci vydrzis, ak nie.. nic sa nedej.. hlavne bud v pohode.. 😉 treba mysliet pozitivne a podari sa to uvidis.. 🙂

cuki
15. júl 2010

@monky1 hopp cairo -dobra volba, len rataj s tym, ze ju treba zanosit, na zaciatku sa ti bude zdat trochu tvrdsia, treba ju oprat a uzlovat, spravis slucku, v nej dalsiu a tak zasluckovat celu satku, potom nechaj malu nech po nej skace, sedi na nej hra sa snou a ona tym pozivanim zmakne tak, ze bude super nosiva. 🙂

cuki
15. júl 2010

@nonika1979 nechces kontaktovat nejaku sikovnu laktacnu poradkynu? len tak na povzdbudenie a kvalifikovanu radu. Kukni poradkyne na www.mamila.sk. Mi napadlo, ze ked chces kojit a zaroven musis dokrmovat, ci si nekupis suplementor - to je taka flaska s hadickou, ktora sa nalepi sa prsnik a babatko pri sani taha aj prsnik aj mliecko z flasky (nemusi byt UM, ak mas vlastne odstriekane). Alebo ho skus dokrmit striekackou po prste, pri tom sa posilnuju svaly jazycka a deti sa natrenuju na prsnik. Kojenie je krasne, ja by som este zabojovala ak mas silu. Zacala by som pri dobrej poradkyni 😉 (tu na MK je annag)

cuki
15. júl 2010

@nonika1979 a este mi napadlo, ze keby som ja chcela veeelmi kojit, zrusila by som cumel a flasu.

sofinka2009
15. júl 2010

ahojte.ja kojim vzdy s obidvoch a neviem co je lepsie kojit zakazdym z obivoch alebo radsej raz jeden raz druhy?nas maly to teplo hrozne znasa cely den uplakany je mu teplo skusam vsetko mozne ale stale je z toho hotovy spi max 1hod pritom on je dobry vzdy spava 3hodky teraz cely den preplakany.nech uz sa konecne ochladi ☹

takyna
15. júl 2010

tak mala sa mi komplet pogrcala, hadam celu davku 90tku vygrcala ☹ , som ju prekrmila, stava sa to aj vam?, co robit?, teraz jej nedat kolko papat?, lebo uz je lepsie a zase hadze kaprika a hlada prsnik

bubina1
15. júl 2010

@sofinka2009 ja som začínala s kojeni tak že jedno kojenie obidva prsniky po 7 min... teraz kojim jedno kojenie jeden prsnik 15 min.... a po 15 minutach odpájam, to sa už aj tak hra len s bradavkou... alebo do 15 min zaspi... intenívne tahanie je takých 10 min...

jarus8
15. júl 2010

Ja odpaadnem, Branko vstal o 10:00, papal, poobzeral si svet a o 11:00 zaspal. Vstal teraz a znova papá.
Niekto mi vymenil dieťa!!!!

anjelicek26
15. júl 2010

@trillianka - ja mam rovnakeho spachtosa a tiez uzasne pribera. Tiez je hore len hodku-dve denne... aj ked dnes je viacej, aj ked nie je pri "vedomi", ale driemka a papka... podla mna mame nejaky rastovy spurt, dnes+vcera je stale na cecku, no vsak budeme mat za chvilu 6 tyzdnov, tak sa ani nedivim... Dneska ma 4380 g... pribera denne tak 70 g...

@kosta123 - pri malej to bola tiez rychlovka vlastne 4 hodky od prevej kontrakcie po poslednu, ale mala o pol kil viacej, prenasala som a aj ma nastrihli... Teraz pri malom dokopi 2,5 hodin kontrakcii... kym sme sa obliekli, dali malu k susedke, sme to fakt skoro nestihli. Toto by som si normalne v pohode zopakovala 😅 😅 😅

anjelicek26
15. júl 2010

@angie267 - zabku potierat ciernym cajom, malo by to zmiznut... My sme ju mali tiez, neries, zmizne...

@trillianka - mne tak maly spi v aj v noci... prvy spanok 4,5-6 hodin, potom po troch hodinach... to dieta je uzasne... Saska byvala hore kazdu hodinu... toto mam za odmenu 😵 😵 😵

@sportpark - som rada, ze mate oblicky v poriadku 😵

@nonika1979 - maly sa ti jeduje, ked mu to nejde dost rychlo? Alebo je to namahave, ked sa koji? Preco ma nervicky? Aj ten moj sa teraz certi, ale mliecko mu ide, dnes som si na just po kojeni odsala mliecko, nech viem, kolko tam ostane a este som odsala 80 ml, tak nech ma nestve... urcite je to tym rastovym spurtom...

bakatuska
15. júl 2010

baby dakujem za rady pojdem kupit kapustu a vyskusam
@jarus8 super aj ja chcem- ako to robis,ze tak pekne spinka?

anjelicek26
15. júl 2010

@takyna - mne to maly robi tiez posledne dni, ze sa preziera a to doslova. Potom to trosku vyblinka... ale uz ho zacinam "vychovavat", ked sa puci na prsku a zacina sa metat, tak mu to vezmem, strcim uz len cumel, inak sa preje... nevie, kedy ma dost. Mam stale viacej mliecka, ako dokaze vypit... ale on tomu nejako neveri 😖

anjelicek26
15. júl 2010

@jarus8 - super, ze pekne spinka 😎

U nas tazka pohodicka, maly spi, sice len tak napol, ale spi... kojime sa kazdu chvilu dneska, ale vzdy len par minut a spi dalej... som zvedava, kolko cm bude viacej na konci tyzdna 😀

fatimuska
15. júl 2010

ahojte, sme mali dnes bábatkovskú párty pri bazéne, unavená som strašne, ale bolo to zlaté, už nech je zima

desmodka
15. júl 2010

@angie267 na zabku je aj boraxglycerin

leveretka
15. júl 2010

@anjelicek26 malu davam obcas na decku, vyhodou je,ze mozes tie kruhy dat daleko od seba a tak uz aj teraz tie hracky visia priamo nad hlavickou, cize uz ruckami chtiac nechtiach do nich bucha a to sa jej paci, takze mne to vyhovuje, ze je to take flexibilne, da sa to odstranit, prestavat a tak...fajn...mne sa pacila aj kvoli velkosti, ze je vacsia, inak sa mi pacila tiez ta zirafkova, ale ja som kupila tuto za taku cenu ako je ta zirafkova a je teda variabilnejsia, ale z druhej ruky...ale nevidno to na nej. ten kolotoc a polohovacie aj ine veci sme kupovali z anglickeho amazonu...sa to oplatilo viac, u nas hrozne ceny

miculienka
15. júl 2010

ahoj kočky, mali vaši malí reakciu na očkovanie proti tbc ? moja tam má taký červený opuch a v strede také hnisavé ložisko a celá je nervozná, celý deň slabo spí a len plače 😢

nonika1979
15. júl 2010

@cuki no tak mozno si tvrdsia ako ja ja som svoju druhu dcerku kojila rok a islo to pekne prirodzene a toto by mne pripadalo ako trapenie nemozem mu zobrat tu flasku ked sa s nim musim a nejde to to ho mam nechat hladneho???a v tychto teplach este aj takeho uplakanehoa spoteneho ved by mi srdce puklo spolu s jeho placom...nic ja sa uz nejako zariadim ☹

miculienka
15. júl 2010

@zojec 🙂 aj tu na mňa myslia 🙂
aj doki vravel, že to bude buď z tepla a lebo som ja niečo zjedla, povedal, že to nemám olejkovať, ak chcem natreť , tak modrou indulonou
ako sa drží malá Barborka ?

nonika1979
15. júl 2010

@anjelicek26 to myslim moja ze sa jeduje lebo mu to nejde dost rychlo a to s cicikom nijako nedokazem lebo mi teraz vstal znovu sme to s cicikom skusali asi tak pol hodku uplakany spoteny dostal flasku a zase sppi tak naco ho trapit zo slzami v ociach to asik vzdam dobre si poplacem a ulavi sa mi.... ☹

ellysa
15. júl 2010

@marcelka123 no ja nekupujem tie detské vody, máme doma http://www.brita.net/sk/index.html?L=21 a ani mi už nekupujem žiadne balené vody tú jej prevarím a zatiaľ v pohode, nič sa jej nerobí

anjelicek26
15. júl 2010

@nonika1979 - neskusis mu medzi kojeniami dat obycajnu vodicku? Ved v takom horku potrebuje proste viacej pit... nie jest.. mozno by to pomohlo... bola by to skoda aby pil len z flasky...

@miculienka - no u Sasky to dopadlo tak, ze jej to rezali 😠 Vytlacili kopu hnisu 😠 Nastastie Maxovi uz nic takeho nepichali. Uplna zbytocnost ockovat tbc babatku, ako keby sa pohybovalo v nejakom pochybnom prostredi 🙄

@leveretka - no vaham este, ale paci sa mi ta, co mate vy. Pytala som sa draheho - a tomu je to jasne jedno, ako vlastne vsetko... nechava to na mne...

Inak malej som objednala take krasne nalepky do herne, sa z nich tesiiiiim, bude to uzasnucke 😵

fatimuska
15. júl 2010

@mojalili mne to potom behom týždňa prešlo akoby z hodiny na hodinu, priznám sa u doki som ešte nebola, ono to bola asi taká bodka na záver🙂

fatimuska
15. júl 2010

@nonika1979 no mamu v žiadnom prípade nepočúvaj, neexistuje riedke, slabé a neviem aké nie mlieko, treba ho dopredu upokojiť, možno cítil nervozitu, ktorú si mala z mamy, alebo si kúp el, odsávačku a odsaj a daj vypiť z flašky, rieši to tak moja suseda, ktorá v podstate nemá bradavky

fatimuska
15. júl 2010

@misik1 presne ako píšeš, pekne sa to upravilo a to je veľmi dobre, malé bude mať zas obdobie, keď bude potrebovať viac a bude aj viac chcieť sať, treba mu to dovoliť🙂

zojec
15. júl 2010

@nonika1979 k tomu suplementoru co ti radi cuki.. nemusi to byt zrovna suplementor, staci lacnejsia verzia.. novorodenecka sonda.. (hadicka) , tu strcis do flase a druhu cast do pusy.tak som to robila ja.. hadicka stoji 0,80centov a suplementor je drahy ako cert.. :(