Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
Bre ranecko babule 😵 😵 😵
My zasa ranny kolotoc, obliekanie, skola.... maly sa mi rano prekotulal cez celu postel a skoro sa zrubal, uz ho nemozem nechat ani chvilu bez dozoru 🙄 Straaasne sa snazi plazit, stale mu to nejde a certi sa, ale myslim,ze to dlho uz nepotrva...taky je pri tom zlaty 😵
Ideme my sa nieco zahrat, von s nim nechcem ist, dost skaredo kasle, tak nech je v teplucku...
ahojte, kam letíte ? idem dočítať
u nás je dnes hmla škaredá, neviem či sa rozplynie na obed, ak by sa vyčasilo, šla by som von s bobcom
ahojky.. 🙂
@anjelicek26 xixi ty mas este ranecko?? ja som uz mala navsetevu hned z rana, obehala som postu 2km dole 2km hore s malou v satke.. vam poviem, ze uz je to co nosit.. isto jej uz do 8kg vela nechyba... noc celkom dobra.. od 4,30 sice non stop na prsku ale uz to nejak neriesim
@mojalili akoze vobec ma to neprekvapilo v tom Tescu.. tu su taki pridr... ni ludia.. sorry za vyraz.. ja by som sa sla stazovat.. normalne napisala list na vedenie, alebo mail, tak ako anjelicek do sedity. akoze nech sa na mna nikto nehneva!! ja som tiez zila 3 roky v irsku, ale toto by sa mi nemohlo stat.. robila som na hoteli supervisorku upratovacej čate, a na tie zlte tabule sme si vzdy davali sakra pozor, vzdy ked bolo len trosku mokro tak tam museli byt. okrem toho si si mohla nepekne ublizit, kolegynu mam teraz v nemocnici, lebo na silvestra padla na korculiach a nemoze hybat krkom a aj koncatiny nic moc...
@mici111, @ellysa... jaaaaaj ja sa chystam do UK na nakupy v maji.. dufam ze nam to vyjde aj s malou, ale mne tam ziju az 4 kamosky, takze mam kde hlavu sklonit 😀 uz sa tesim na next, monsoon, H&M, aj primark 😉 dufam ze sa mi dovtedy podari schudnut.. 😀
@zojec - o desiatej je pre mna ranooo 😅
sa máte baby, čo máte možnosť ísť na fajn nákupy
moja malá dnes spala do 9ej rána, od večera 23ej 😵 , budila sa síce na cuckanie asi 4x , ale to je nič 😵 a teraz má zas šlofíka , to bude tým počasím , akosi mu nohy visia či čo sa robí vonku, ja tam tak ponuro 😝
jéééj zlatučká. Baby obdivujem Vás, že to nočné cuckanie neriešite :( aj malý je za noc hore 4-5 x a potom prevažne spí s nami v posteli aby som sa aspoň ako tak vyspala. Ale ja som z toho hotová hlavne keď okolo mňa počujem samé prípade ako bábätko samo zaspáva a ako prespí celú noc ☹
@lianka22 no tu dosť málo detičiek samo zaspáva a prespí celú noc... nuž to je asi daň za kojenie, to časté vstávanie. snáď to prejde, keď sa prestanete kojiť a možno je to len obdobie dieťatka a prejde to čoskoro... držím palčeky tebe aj ostatným nevyspinkaným maminkám, aby nastala zmena. 😉
@julinka2787 no tak tým, že prestane kojiť to asi prejde moje krsňa bolo teraz odstavené tesne pred 2 rokom a konecne zacal bubat celu noc a co poznam tak viacerí u nás je to ako kedy 😉
no ja ked som este kojila a mala sa mi zobudzala 2 -3 krat za noc, tak to som si pochvalovala, ze aka dobra noc, aj sa mi celkom lahko vstavalo... a teraz ked uz nekojim a mala sa nahodou raz zobudi, tak chodim na druhy den cela opuchnuta od nedostatku spanku... 😉
@lianka22 - no maly byva hore väcsinou o polnoci a potom az o stvrtej-piatej, takze fakt nemam co riesit. Zaspava pred osmou. Dva razy v noci mi fakt nevadia. Teda vlastne raz, ja chodim spat okolo tej polnoci, on sa nacica a vstavame teda len 1x. To sa da, kvoli tomu ani len neuvazujem, ze by sme sa vzdali kojenia. Ja vidim, ako je to fajn, ked nam idu zubky a ked ma sople, ze predsalen to prsko ho ukludni, som rada, ze ho mame... Az okolo roka planujem odstavit.
ja len neviem, kedy prestanem kojiť 😅 , ešte asi niekoľko vody pretečie kým my budeme celú noc hajať bez zobudenia 😅 , ale momentálne keď sa zobudí aj 4x, tak mi to dáko neva, ak viac , tak vtedy som viacmenej zúrivá na druhý deň z nevyspatia 😝
@anjelicek26 ešte som sa chcela spýtať, včera som čítala len som nestihla reagovať. Myslíš, že jedna káva denne až tak ovplyvní pri kojených deťoch ich spánok?
@lianka22 - no u nas to ovplyvni aj cappucino z 2 lyziciek cappucina, zaliate vodou a na pol mliekom - aj tak pol dna nespi. Cola rovnako, jeden pohar a 10 hodin bez spanku maly... mozno je to dedicne, na mna to dost posobi, ja ani kavu nepotrebujem, ak si dam kavu, tak ficim celu noc v pohode - to mi pri skuskach fakt vyhovovalo 😅
No ale ano, podla mna ovplyvni, zavisi, ci si pila aj v tehu a od zaciatku, ci je babo na ten kofein zvyknute, alebo si das prilezitostne, vtedy to vplyv veru mat moze. Kofein zvysuje srdcovu cinnost, "nabudi" a to dieta vnima mozno este senzitivnejsie, ako my, maly nevie vobec zaspat a snazi sa chudatko vtedy :(
@lianka22 moj maly je zaspi okolo 22:15 - hore sme 1 x o 00:00 pak už ide za mnou do postele bo by sa mi nechcelo dako vstavať hore dole, bo mi do rana sa pak zobudime aj 5 x...cez den spi asik tak ze rano sa o 7 zobudi, o 10 zaspi tak na pol hodky a potom mozno okolo 4 zas pol hodka a to je všetko...a toto mame od 2 mesiacov, jeho max. rekord v spani za deň je 3 hodky ale samozrejme nie v kuse....takže aj my mame od celej noci velmo dalako....
@adamala 😀 😀 sme nespiace maminy 😀 😀 😀 no nas sa este nehybe, tak si ma utesila ze sa to zlepsi ked sa zacne 😀 😀 bo nas je totalny lenivec, sak ani mne by sa s takymi sunkami hybat nechcelo 😀 😀 😀
a zaberaj miesta kolko chces sak na to sme tu nie? 😉
@matkaasebko to ako keby si napísala náš deň s tým, že aspoň cez deň 2 x hodinku spí
Max spi cez obed 3-hodinovy spanok a este o piatej tak pol hodku da, to je fajn, aj nieco postiham 😉
@lianka22 hovori sa že nespiace deti byvaju mudre...:D tak my si budeme pak trufat na daku nobelovku...:D ja som dufala ze sa nam spanie zlepši ked budeme v bežke ale dako ho to neunavi....dnes skusame pre zmenu hopsadlo tak uvidime ci aj to dako pomôže a ked nie tak pak už neviem kde to dieta berie energiu....
@anjelicek26 zavidenia hodne...:D
@mojalili 😠 😠 d*bnute slovensko... a danko je sikuliak riadny 😉 len tak dalej.. nas mama povie len ked reve 😀 😀
a s tym napisom, ved to moja mama je upratovacka a aj ked v budove nikto nie je len ona tak tam ten napis da... 😠
@bzucinka2 😀 😀 no uz sa nervaci ked ho stale bozkavam 😀 😀 no ale nebozkavaj ked je na zjedenie 😀 😀
@matkaasebko my cickame tak polhodku po ale to uz prikrmujeme vyse mesiaca, prvy mesiac musel este cicnut 😉 to je normalne
@matkaasebko - no ja ti neviem, Saska bola katastrofalna spacka a nejaku premudrelost na nej nepozorujem. Do roka hore kazdu hodinu, do 2,5 roka ziadna prespata noc... sikulka je, to hej, ale v normalnych hraniciach 😀 A cim sa deti viacej hybu, tym horsie spia, nie naopak. Mozog spracovava prave v noci vnemy z celeho dna a cim je toho viacej, tym castejsie v noci v lahsich fazach spanku sa dieta na taky sen/vnem zobudi.
@deniskateniska 😀 😀 😀
my vstavame rano 7,00 a spime 3x za den cca po 2 hodinky , minule spal 4 😀 cize za den prespitych 6 hodin a vecer ide spat o 19,00 a to sa budime kazde 3 hodinky na papanie alebo bolest zubkov ☹
@lianka22 uz nas to asi prestalo bavit riesit 😀 😀 je to hrozne nevyspat sa, no ale co uz... udel matiek .... teraz maju take blbe obdobie ☹
@anjelicek26 no tak u nas kava ok, ale mam aj bezkofeinovu, ze poobede, doteraz som pijavala len tu, bo maleho bolelo brusko ked som si dala kavu... ale teraz je to ok, ani to nepocitime... 🙂
no my spime do 8,00-9,00 😀 ale tak spi potom o tej 11,00 (hodinku) potom o 14,00 (ked spime pri nom alebo ideme von tak 2 hodky inak hodku) potom o 18,00 tak polhodku - hodku a potom ideme spinkat o 23,00-00,00.. a budime sa kazde 2 hodky... niekedy aj castejsie 😔 momentalne zacne v noci strajkovat tak ide k nam do postele, potom ho prelozim naspat

@ellysa @mici111 ja som ju nasilím obliekla a šupla na balkon, konečne zaspala, tak snad po ceste ešte pospí 😉