icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

monky1
13. jan 2011

@riska jeeeeeeeeeee, chces mu zablahozelat? 😀 😀 😀 😀 😀

@mojalili ale co tam po vahe 😀 😀 😀 .... dame si ku kave ... a zajtra so svokrickou a svokrikom, lebo mi privezu Hanicku 😵

anjelicek26
13. jan 2011

@kuriatko33 - Damianko teda vyrastol, nas krpec uz treti mesiac takmer nepribera... ale tak on nema byt po kom velky...

@bakatuska @ameanda - vsetko najlepsie k 7 mesiacikom 😵

@mici111 - krasne fotky, fakt ako v jasliach 😅

anjelicek26
13. jan 2011

Este prihodim jednu od nas 😵 😵 😵

weirdo
13. jan 2011

@hori - fuha, tak skore uzdravenie ... aj si bola u doki?

mici111
13. jan 2011

@zojec ano to je tomasko, ceresnin starsi syncek 😉 vymyselnik maly 🙂

mici111
13. jan 2011

@ellysa
@riska heeh, no moja ked vidi, ze ide papat, tak ju hned striasa..ziadne nadsene ham ham ☹

ellysa
13. jan 2011

@mici111 ☹ neboj rozpapká sa, daj jej čas 😒

moja zalomila, tak som rýchlo dala variť a šupla kávu s horalkou do seba-áno hanbím sa ale muž mi šľohol celý chlieb a nestihla som ešte napiecť, tak mi nič iné naostávalo a už mám hviezdičky od hladu.
taká bola zlatá pri zaspávaní, samozrejme najprv ma celú poobliezala, potom som ju začala škrabkať po chrbátiku, tak si normálne sama sadla a nechala sa škrabkať a potom ako psík si ľahla na chrbátik, že nech jej to robím aj na bbrušku a tak zabuvala, no zlatíčko moje 😎

monky1
13. jan 2011

@mici111 aj ela zacala nejak vymyslat ... musim jej spievat, robit opičky, vselicim hrkat, o vselico buchat ... a ona len reve a reve a pomedzi to otvara pusu a ked sa podari, tak jej tam supnem lyzicku a co-to zje ... nastastie nevypluva 😒

mici111
13. jan 2011

@ellysa 😵 😵 😵 😵 jejeeej 🙂 aj sara ma rada ked ju skrabkam..ona vzdy stuhne a kuka a vychutnava si to.. 😵

mojalili
13. jan 2011

Kočky, este je nejake babatko junovciatko, ktore nesedi samo? Danko sa ani nechyta, ale v stolicke v pohode, ani sa operat nemusi o chrbatik....neviem neviem, kedy zacne, zato by stvornozkoval o 106....

ellysa
13. jan 2011

@monky1
@mici111 baby musíte nejako vydržať, Oli mala takéto obdobie pred Vianocami a potom ju to prešlo, teraz zasa papá menej, ale tak zatiaľ papá a ak mám pravdu povedať ja mám skôr strach, že zdedila gény po mne a bude tučko, toho sa bojím momentálne viac ako toho, že by nejedla... 😕

anjelicek26
13. jan 2011

@mici111 - aj krmenie Maxa je na bobrika za trpezlivost... pridrzat rucicky, aby si tam furt nesahal, nekradol mi lyzicku a sem-tam pootvori usta a akoze nieco spapa - ale tak 50ml tipujem papa teraz 3x denne... ziadna slava teda 🙄 Ale ja si stale vravim, ze je to len prikrm a keby mal hlad, tak zje viac, no nie?

mojalili
13. jan 2011

Tak kočky, vytlacila som si knihu "kazde dieta sa nauci spat " a idem na to, pokial mi oci ostanu otvorene, skusim to nastudovat... 😕

anjelicek26
13. jan 2011

@mojalili - Max nesedi dlhsie ako par sekund a kydne na bok, akoze o sedeni fakt ani reci nemoze byt... nelezie, nestvornozkuje, nist 🙂 Len sa vie otacat do oboch stran, to je asi tak vsetko...

mici111
13. jan 2011

@mojalili ja malu moc nedavam do sedu..len ked sa moc jeduje, udrzi sa relativne pekne..ale snazim sa tomu vyhybat..akurat dnes jak 4nozkovala tak tak prelozila nozky ze bola v takom polosede 😀

ellysa
13. jan 2011

@mojalili my nesedíme vôbec, tiež v stoličke pohoda, chrbátik už má silný, štvornožkuje, chodí okolo nábytku, dokonca už sa aj pusyí rukami a stojí, ale pridržiava sa o bruško, ale myslím, že tak to má byť, že dieťa sa posadí až ak sa samé začne dvíhať, tak ja čakám a dúfam, že tak o mesiac sa dočkám 😀
ako ona si niekedy sadne ale drží sa ma jednou ručičkou alebo sa aj pustí ale vydrží len pár sekúnd, no vôbec ju to nebaví, len stáť, stáť, stáť 😝

riska
13. jan 2011

@mojalili, ani ninka nesedí sama...myslim, že je nas tu ešte stale dosť 🙂

@monky1, jasnéééé 😀 že pozdravujem 😀 😀 😀 😀

adamala
13. jan 2011

Baby poradte :
mojmu malemu davam ryzovu kasu s vodou uz od 5.5 , od 6mes davame okrem tej kase aj obed ,zeleninu sme mali do 7mes cize mal 2chody uz mesiac,teraz posledne styri dni pridavam masko k zelenine na obed .Rozmyslam ze by mohol mat este nieco extra.
ako casto mam davat maso do tyzdna?
ake masko je naj?
kuracie morcacie?(zacala som kuracim)
mozem potom dat napriklad kralicie a chude jahnacie?
mozem davat olovrant medzi obedom a vecerou?
zatial som davala ovocie par krat do kase vecer( jablko hrusku a marhulu, broskynu) co este davate ake ovocie?
davate zriedene ovocne stavy?

trosku vela otazok ..upsss 😅

@monky1 takto ma prekvapi aj moj synacik ,ale stava sa to raz za cas, utesovala som sa po narodeni ze prvch 30di je zlych,stale spal zle, takze po 3mes, stale nic, potom ze ked dam prikrmy bude lepsie spat sa zasyti ale zistila som z to zasytenym nie je, je to bud ze sa mu sniva a potom sa ukludni len prsom alebo ma len chce citit ale uz mam dost tych prerusovanych spankov 😒
raz spal ze 8hodin vkuse a ja som sa aj tak budila ,uz som naprogramovana.

sesterke sa narodila dcerka Lea v decembri a ze spi 6hod vkuse uz skoro od narodenia,tak akoze,zavidim,to su asi take deti spiace a nespiace.

snad sa to do 1roka upravi 😝

kuriatko33
13. jan 2011

@mojalili ahojček nas tiez nesedi, na poradni ked ho drzala ho chvalila, že je uz pevný, ale sam si sadnut tak to nie, zacina konečne sa plazit/stvornozkovat do kopy 😉 ale to len z lahka, miluje hupanie na styroch

mici111
13. jan 2011

@mojalili ja som tu knihu zacala citat, ale asi po 30 stranach som ju zatvorila a koniec..nic pre nas..

mici111
13. jan 2011

@adamala moja Sara tiez zo zaciatku spavala 6 hodin vkuse, v noci sa budila len raz a vstavala okolo pol siedmej siedmej..ale asi tri mesiace ?? uz neviem presne kolko - sa to pokazilo a je hore bud kazde 2 alebo 3 hodky..ked da vkuse 4hodinovku, tak ja sa citim akoby som spala 12 hodin 🙂

fatimuska
13. jan 2011

@adamala tak ja čo viem, má sa dávať kuracie, morčasie, králičie, mladé jahniatko a telacie, aspoň 1 príkrm denné, na 7. deň, žĺtok, nie bielok!
no naše spanie ani nie je spanie, 20 min. doobeda hodinka poobede, a v noci ani nerátam už radšej a to spíme spolu vo veľkej posteli

fatimuska
13. jan 2011

@ellysa no to je zaujímavé, sedíme už skoro mesiac, a bez opierania, ale aby sa sám držal pri stoji to nie, a liezť to tiež nie, chrbátik má silný ale nevie nejak skoordinovať ručičky nožičky,,,,buď na brušku sa trepoce, alebo položí hlavičku a vypučí riťku a kolienkami šuchoce, alebo trepoce rúčkami a nohy vystrie🙂

anjelicek26
13. jan 2011

@mojalili - ta kniha mi prijde dost kruta, nic pre nas... dieta sice zacne lepsie spavat, ale nie, ze chce, ale kvoli tomu, ze rezignuje. A toto ja fakt nechcem, aby moje dieta zaspavalo v slzach a strachu, ze je same. Max zaspava v postielke, sam, a zvladli sme to bez vyplakavania.

@adamala - no raz do tyzdna mu davaj zltko do prikrmu, mäsko ma Max 3x do tyzdna, kuracie dostava snad najmenej, lebo je najmenej "vyzivne" a casto aj hormonami rychlene (antibiotika a ine srajdy, skandalov je dost), ked tak zo stehna mäsko. Najradsej hovädzie, kacacie, kralicie, aspon to davame my. Kuracine sa pravdu povediac vyhybam aj pre nas 🤐 Z morcacieho stehna uz tiez kusok mal.

Chces zacat s tretim prikrmom? My mame o 09:30 ranajky, 13:30 obed a o 18:30 veceru... medzi tym by mi nic nejedol... ale tak ak ti papa, mozes skusit ovocie... ale ja by som pockala do 8 mesiacov a potom mozno skusila jogurt... aj ked myslim, ze mlieko na olovrant je stale este lepsia alternativa. Stale su to len prikrmy. Nie prechadzanie na tuhu stravu.

Do kase davam banan, hrusku, jablcko, susenu marhulu ci slivku alebo primiesam detsku vyzivu.

Stavy nedavam, dostava vodicku. Ak by sme davali stavu, tak riedit 1/3 stava a 2/3 voda. Ale to my az po roku.

anjelicek26
13. jan 2011

Hm Max dnes nejako moc spi, spal rano az do siedmej, potom 09:30 - 11:00 a 12:10 -14:?? Zatial spi...

fatimuska
13. jan 2011

@anjelicek26 no s otáčaním máme problém, on rozpaží rúčky, vytvorí taký statív, takže sa mu nedá prekopŕcnuť, aj kope nohami a keď je na chrbátiku, tak sa vykrúca na všetky strany, aj sa dá na bok,,,ale otočil sa len veľmi málokedy

fatimuska
13. jan 2011

@mici111 jééjda, to sú tam kto všetko na foto?

weirdo
13. jan 2011

@anjelicek26 - a ako ste to zvladli, ako si ho naucila zaspat sameho v postielke bez placu? Moj nazor je stale taky, ze su deti, co to vedia a rodia sa s tym a deti, co to proste nevedia. Mylim sa? Da sa to naucit bez placu? 😕

mici111
13. jan 2011

@fatimuska no moja Sara, @babulina Ninka a Tomasko @lenocka84 Patko, @ceresna Tomasko a ADamko 🙂
ucast bola celkom hojna.. 🙂

ellysa
13. jan 2011

@fatimuska no určite vie dieťatko samo sedieť aj keď ešte nelozí, ja som myslela, ten prípad, keď sa samo dá do sedu z akejkoľvek pozície aj sa z neho dostane, to ževraj zvládne až vtedy, keď už chodí okolo nábytku