icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

fatimuska
13. jan 2011

@mici111 téda, to muselo byť super

anjelicek26
13. jan 2011

@weirdo - podla mna ano, da sa to. Zakladom je, ze spi sa len v postielke. Takze ja ho kludne necham zaspat na prsniku a prelozim do postielky. Ak blbne a na prsniku zaspat nechce (co je väcsinou), tak ho vezmem, pomojkam, potulkam, dam do postielky. Ostavam pri nom, nie je tam sam. Na zaciatku som mu vzdy hladkala brusko, hlavicku, on si cucal prst (alternativa cumel, tulkaci macko, hocico, co ma normalne na ukludnenie), a tak zaspinkal. Par krat zamrnkal, ale ja som spravila len pssst, hladkala, aby vedel, ze som tam. Teraz sme na tom tak, ze ho polozim, uz nehladkam nic, on sem-tam zamrnka, ale rev to nie je, do 5 minut spi. Ja som stale pri nom, robim si na laptope, on ma pocuje klikat, to je podla mna najukludnujucejsie 😅 Z miestnosti idem az 15 minut po tom, co zaspinkal. Pre istotu - moju a aj jeho.

Par krat sa nam stalo, ze reval, tak sme ho vybrali. Vtedy ale treba davat pozor, aby to nespajal s tym, ze rev-vyberu ma. My ak ho vyberieme, nedame ho spat minimalne dalsich 30-40 minut... Proste on ak nespi, tak nie je unaveny. Pri druhom "pokuse" zasa normalny ritual - kojit - polozit do postielky - a spinkat.

Dufam, ze to dava nejaky zmysel.

mici111
13. jan 2011

@anjelicek26 mne sa sara tiez naucila sama zaspavat, aj ked sa jeduje pri tom vacsinou, ale do 10 max 15 minut zaspi..ked dovtedy nezaspi, tak uz zaspi len tazko..len predtym mame taky ritual, ze ide na cicik aj ked nema papat..ona si pocicka, podudluje, ukludni sa a ide do postielky..bez toho neviem ci by zaspala, aj ked ju chcem uz aj tak zacat ucit..

julinka2787
13. jan 2011

@mojalili moja tatianka síce chvíľu posedí, ale ako sa naťahuje za všeličím, tak sa hneď aj skotí. nejako udržiavať rovnováhu to nie. ale ani neštvornožkuje. na kolienkach ešte nebola.ale voľáko sa presúva, len mi nechce ukázať ako. 😀 vždy len keď som preč. teraz mi tu rozoberá vysávač. už sa s tým zabáva 15 minút a furt ju to baví. 😝

lenocka84
13. jan 2011

pekne zdravim vospolok

@mici111 @babulina @ceresna dakujem krasne za pekny dnik ktory sme mali
Zuzka chcem recept na tu omacku co bola na obed, mnamky

adamala
13. jan 2011

@fatimuska no ja musim pockat s tym zltkom,kvoli jeho alergii na bielkovinu kravskeho mlieka ,to nehovoriac o bielku. Tak ok, idem na tie maska,urcite to spapa,on zjedol uplne vsetko co som mu zatial nakuchtila. diky

@anjelicek26 no myslis,tie nemecke kurcate a aj bravcove a hovadzie tiez? mama mi nieco spominala, kupila som mu bio kura , drahe bolo jak neviem co ,ale rozporcirovala a zamrazila,lenze samozrejme ze to nebude takto stale,bude musiet jest normale kura neskor, to nabobulovane .
vraj naj je inak jahnacie, pre deticky je najcistejsie maso.
jogurt nemoze ani neskor bohuzial ta jeho alergia, ovocie by zjedol,on fakt je jak vtacatko,otvara usta a pyta viac,ale tiez,si myslim ze mlieko ma pokryt viacej ako tuha strava pocas dna,len som sa chcela poradit,porovnat ze kolko papaju vase deti ked su v skoro rovnakom veku.

@mici111 no tak sa mozno tesi marne ta moja sesterka, ale prajem jej nech jej spi.
Ty si sa aspon 3mes vyspala, ber to tak 🙂 ja teda moc ne od juna .
dufam ze sa to do 1r upravi,to je posleda utecha,naprv bolo po30dnoch bude lepsie,potom po 3mes,potom po 6mes po prikrmoch a nic z toho,stale to iste mozno o 10%lepsie.

adamala
13. jan 2011

@anjelicek26 aha tak ja si robim zle to ze reve a vyberem ho a nakojim ak je to casto tak ponosim na rukach ,niekedy si grgne,prde a si dalej,polozim a spi..Lenze keby som ho nechala hore min 30min tak to by som bol uz totaln troska ked sa mi budi casto,tak to by som spala asi tak 3hodiny vnoci.Je to jednoduchsie mu dat prso on sa ukludni cucne a v minute spi, ja v polospanku nakrmim a spim,ale tusim,ze to nie je spravne len sa to tazko robi inak ked si unavena jak pes.

mici111
13. jan 2011

@adamala inak mozem sa opytat? 😅 ako sa zije v arabskych emiratoch? mas manzela odtial? ..lebo co som citala a videla niektore zeny, ktore sa vydali do arabskych krajin.. 😕 ak ti je to neprijemne, tak nemusis odpovedat 😉

anjelicek26
13. jan 2011

@adamala - no v noci sa mi Max nezobudi nikdy - fakt nikdy - mne sa v polo spanku rozmrnci, nacucne a spi dalej. Ja myslim zaspavanie cez den a navecer tak riesime.

No a prikrmu suma sumarum tak 150g denne spapa... nic moc...

fatimuska
13. jan 2011

@adamala ja to tak robím, niekedy skoro ani neviem kedy sa v noci dojčíme, väčšinou sa odpojí sám, žiadne odgrgnutie a veci podobné, zamravčí o 2 hod. prehodím si ho na druhý prsník a spím🙂 a koľko zje cez deň
, neviem ale asi tak, 4 ružičky brokolice, 1/2 banánu, 1dl kašičky, 1/5 rožteka.....a veľa veľa materského mliečka

riska
13. jan 2011

ja som teraz postavila ninku k stolu a veselo si tam sama stala 😅 😅 tak sme sa rozhodli cez vikend znižiť postielku, lebo aj tam sa snaži rano a večer postaviť, našťastie je v spacom vaku a obmedzuje ju to 😀
vy ste už znižovali postielky?

adamala
13. jan 2011

@mici111 ahoj, hej mam muza z Jordanska 🙂 american -jordanec,ale narodeny a vyrastal v Jordansku.Nie je mi to neprijemne co si
Podla mna sa vela bab vydalo alebo konvertovali na inu vieru za arabov co boli vacsinou oblbovaci co ich stretli niekde na diske alebo na dovolenke.Iste je vela sloveniek co vzdy inklinovalo k arabom a islamu a im nevadi zit inak ako su zvyknute.Ja som tu zila 2r predtym ako sme sa stretli s muzom,teda po roku sme randili a teda sakra so ho studovala, lebo som si vzdy povedala ze arab
neexistuje :D :D :D jaaaj ,teraz kukaj na maleho uz je tu.
Cize som vedela co nechcem a ze to je ina metantalita,ale nie kazdy arab pozor,ak je vzdelany a je nakloneny europskej ci americkej mentalite,lebo vela z nich je proste zaujaty len ich arabskym bla bla bla..tak s takym by som nesla ani na rande. Hned by som vedela,moj muz je jak obycajny slovak aleb ako by som to nazvala, on vzdy inklinoval k amerike,preto tam aj studoval a dokonca ani nikdy nechodil ,nerandil s arabkou, on vraj vzdy citil ze je iny, jeho kamosi su super ale vsetci maju arabky zeny, moderne samozrejme, nezahalene, ani nevies ze je arabka ,proste on nie je striktny muslim, nezije v tej plechovke ich kde si nepripustaju nic od europy .
fuuuha vela som popisala ale len aby ste si nemysleli ze tu mam doma araba v tom habite a ja som tiez zahlena 😉 ani som nemenila nabozenstvo,nas krpec je krsteny a neriesime nebozenstvo....ale priznam sa s jeho rodicmi to bola ina kava, jeho mamu nemam rada. To uz je ina generacia predsa.

mici111
13. jan 2011

@riska ja sa na to chystam uz tyzden..len vzdy zabudnem..ale teraz cez vikend uz musim ..

adamala
13. jan 2011

@anjelicek26 no tak to co mas ty cez den my mame vnoci,nacucne a spi,este ze sa nezobudi uplne a nemusim ho uspavat,mohlo by byt aj horsie. 🙂
Pri Saske si to mala ake?vedela si tiez ako ju naucit,co robit a nerobit? ja pri druhom teda budem vela veci robit inak, aby som to mala jednoduchsie. Uz teraz viem.

hori
13. jan 2011

@weirdo jj, boli sme vcera u doki... ale nezistilo sa nic... krv mala v poriadku aj moc... tak asi nejaka klasicka vracacka s teplotou, co za par dni prejde, dufam... lebo dnes je to narocne... vcera mala vysoke teploty a aspon cely den spala, dnes ma nizke a to ani nezaspi, ani sa pekne nezahra... len pisti a vymysla... 😒

ellysa
13. jan 2011

@hori no tak hlavne, že je dnes lepšie
Oliv práve len tak šupla do seba 130 ml jablkovo-hruškovej výživky, ale podľa zvukov a výrazu, už aj ide von 😎

monky1
13. jan 2011

@hori takze to asi nebude reakcia na zltok, ci myslis ze ano???

monky1
13. jan 2011

@adamala i tak mas moj obdiv 😔 .. neviem, ci by som tam dokazala zit

monky1
13. jan 2011

@ellysa ale si ma rozosmiala 😀 😀 😀 😀

hori
13. jan 2011

@monky1 doki vravela, ze nie, ze alergia by sa prejavila vyrazkami, ale ja myslim, ze jej bol este na zaludok tazky... urcite ho aspon na mesiac vynecham... a tak isto aj maso... to jej tiez moc nevonia...

monky1
13. jan 2011

@hori tak jej potom skus ten zltok pridavat po troske - nie cely, ale len stvrtinku napriklad ... nech si pomalicky zvyka
nam tiez zltok nevonia .... masko doteraz ano, len posledne dni cosi vymysla 😒

monky1
13. jan 2011

muzik uz je doma, torta odjedena, kavejo vypite, eli spi od 14.45 .... som zvedava, kedy pojde vecer spat, sojka mala

@riska mm som pozdravila, ze pekne dakuje 😉

deniskateniska
13. jan 2011

@ellysa vcera sme boli v meste tak otvorili v kubine druhy bio obchod, ale este som tam nebola.. 😀 ma to len tak napadlo ze ti napisem

ahojte maminky, tak mi nespime, mrncime cely den tak nemam ani kedy tu chodit a teraz idem sit vankuse ocino mi opravil masinu 🙂

anjelicek26
13. jan 2011

@adamala - no pri Saske som bola vystresovana, blblo nam kojenie, v noci hore kazdu hodinu az do roka hore, furt na prsniku, do 2,5 roka neprespala jedinu noc... strasne... a nerobila som nic inak ak mam byt uprimna 🙄 Max je uplne ine dieta 😕 Ona ma potrebovala citit a my v zaujme "robit vsetko spravne" sme ju polrocnu odstahovali k nej do izby, ani za svet, ze by spala s nami v posteli a podobne "uzasnosti", na nu to nezaberalo vobec, potrebovala byt s nami, az som sa nastvala a jej odtlacila postel zas k nam, prirazila ju k mojej a odvtedy dieta spalo cele noci. Ze som ja celu tu dobu robila zo seba debila 🙄 No clovek sa fakt uci az na vlastnych chybach. Pri druhom je to fakt hodne jednoduchsie. Aj si to omnoho viacej uzivam. Som oddychnutejsia, uvolnenejsia a to tu poletuju teraz dvaja.

hori
13. jan 2011

@monky1 jj, urcite s tym zltkom zacnem opatrne... dnes ma tak napadlo... ona ma rada kase vseho druhu, len sa tak po nich zaprasi a minule som sa cudovala, ze co tu piskotovu je tak akoby nasilu... a tot ho mas... suseny zltok v piskotach...

babulina
13. jan 2011

kedze dneska sme trhli rekord v noci - 8krat hore, tak sa nado mnou vsetci zlutovali brali si deti rad radom 😀 keby ich mam doma osem tak asi vsetky budu mat dneska opatrovatelku

riska
13. jan 2011

@hori @monky1, ani moja nechce žltok, a inač je papkáč riadny...čim to bude? 😲

babulina
13. jan 2011

@riska - moja ho nechce doteraz - pricom bielko zje, jedine ked o nom nevie, napr do spenatu rozklepnem vajce a rozmiesam, tak sa strati, podla mna je to najma tou konzistenciou

hori
13. jan 2011

inak babenky s tam spanim... ono to asi fakt zavisi od dietata... moja ked bola malinka v zavinovacke (teda u nej to bolo do troch mesiacov), tak som ju hojdala na rukach alebo na fitlopte kym nezaspala a potom som ju polozila do postielky, vecer mi vzdy zasadne zaspavala na prsniku a do postele isla az tuha... som sa od veskerej rodiny napocuvala, ze ako si naucis, tak budes mat... jedneho pekneho dna som ju polozila do postielky bez zavinovacky a tym padom aj bez hojdania... ona sa chvilu hrala s hrackami na spirale a potom zaspala... a tak je to doteraz, teda ako nechcem provokovat a uprimne som zvedava na dnesnu noc, ked je chora a cez den skoro vobec nespala...

ellysa
13. jan 2011

@babulina juuuuuuuuj závidím, že máš opatrovateľky, nepošleš aj mne jednu? 😉
@deniskateniska super, pôjdem kuk, keď budem v DK