Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@deniskateniska my tiez mame za sebou krasnu celonocnu koliku teraz spi 10min naposledy spal vcera o 17h 🙄 medzi tym po chvilockach k tomu riadny rev 😖
aj ja hlasim naprd noc - konecne sa ochladilo a deturence takto vystrajaju 😠 ........ asi im chyba ta horucava, hehe
@deniskateniska a potom ho este kojis, ked vela vygrcka alebo uz nie?
dobre ranko ... co sa tyka tych vloziek na bradavky, tak ja pouzivam obycajnu pusapku podprsenku, ktora ma aj akesi vypchvky ale len take tenke, dvihne mi prsia mam ich dost tazke a velke a zaroven sa mi latka podpresenky nesucha o prsia a ked prejde mliecko tak ho nevidno na triku - fakt sa mi osvedcili, jedine pri kojeni je troska menej prakticka, ale uz sme sa s nou naucili aj kojit ...
ja mam maleho zatial strasne zlatuckeho mne spinka skoro celu noc, budi sa len max. 2 krat a to je len take mrnkanie tak ho rychlo prilozim a ani neviem kedy sa odpoji od prsnika spinkame pri sebe, postielka je prazdna 🙂 negrgame a v noci neprebalujem ... som leniva co? ani pri jednom som to nerobila
😉
co sa tyka nosicov - nedavno som citala odporucania nosit dieta otocene zasadne tvarou k matke, vraj vtedz ma dieta pocit bezpecia, citi matkynu vonu, ked je otocene opacne vraj to ma opacny efekt, podbne hovoria aj o kociaroch, v prvzch mesiacoch by malo byt dieta obratene k matke nie k ludom na ulici 🙂
@hori poloha chrbtom k nosiacemu je v manduce aj uplne vseobecne nevhodna, pisu to aj v navode. Dietatko si neprirodzene vystiera chbatik o maminku a je vystavene prilis velkemu mnozstvu podnetov, ktorym v takejto polohe nemoze uniknut, naproti tomu ked je tvarou k mamine, moze sa opriet a spinkat, alebo schovat pred podnetmi (napr. skaredou tetou co robi pudlikipudliki) tvarou k mamine.
@naty1976 zavidim dobre spanie, vobec nie si leniva, podla mna to tak ma byt, babatko patri k maminke...aj v noci 😉
Dobré ráno, ja hlásim dobrú noc. Maličký spal s jednou prestávkou na papanie, tiež neprebaľujem. Akurát sme dnes prvý krá skúsili postieľku, tak som často vstávala a kontrolovala a hlavne poávala cumlík. Stále mu ho niekto zoberie a nevráti 😀 😀 😀
Mne nevadí, že pri mne spí, ale mm sa už mesiac nevyspal, lebo musí dávať pozor, aby ho nepriľahol. 😅
Inak asi som prišla na to, prečo zaspáva až okolo 24:00-1:00. Máme 1-izbový byt, takže spálňa, denná izba a obývačka v jednom a keď večer pozeráme telku a mám zasvietené malé sveielko, lebo stále niečo musím robiť s rukami, tak on nezaspí a čumikuje do tmy. Zaspí, keď všetko pohasíme a je úplná tma a ticho.
Neviem ako na to, veď nemôžeme žiť v tme a tichu od 20:00. Má s tým niekto skúsenosti? Už som rozmýšľala nad nejakým baldachýnom, ale zdá sa mi, že potom bude vidieť všelijaké tiene. 😒
Dobre raneckooo 😅 My sme prave vstali, maly spal od 21:00-01:00-05:30-08:30, takze tazka pohoda... Saska sa s nim prave hrajka 😵 U nas je konecneee po vyse tyzdni slniecko, snad sa to udrzi...
@anjelicek26 dufam, ze to slovenske slnko vycestovalo aspon na tyzden k vam 😀
uz zacinam zvazovat, ze vyhlasim malicku zo skolky, lebo behat po nu cez obed v tychto horucavach aj s Elou je o zivot 🙄
ahojte mám dotaz tie čo ste v zahraničí a posielali ste papiere kvôli príspevku a príplatku k príspevku pri narodení, museli ste poslať notárom overený rodný list preložený do slovenčiny, č stačí zahraničný a potom doložiť slovenský????
hori najprv som sa bala mu dat,ale co ked vygrcia tak potom je hladny,chvilku pockam ci nejde este grckat a nech sa zaludok ukludni a potom mu dam.nema zmysel ho trapit.hlasim spanok.akosi sa mu rezim zmenil neviem preco.spinkaval pekne v noci do pol tretej a potom do piatej a dnes o pol jednej a o pol tretej.a potom uz moc nespal.len kukal a mrncal.
@ellysa - ako som to pochopila ja, tak treba priamo slovensky a kedze ta matrika ma 3 mesiace cas, tak sa to casto ani nestihne, kedze tu ziadost o ten jednorazovy prispevok pri narodeni treba podat do troch mesiacov od narodenia dietata... ostatne neviem, ja poberam matersku a rodicovsky a prispevok na dieta z nemecka, kedze som tam az do porodu pracovala a mame tam trvaly pobyt.
Ja som poslala original mamine, aj kopiu mojho obcianskeho a moj rodny list a ona to na tu matriku pojde vybavit osobne. Potom si dam maleho zapisat do pasu, snad to nebude trvat vecne a mozeme cestovat... Sme v anglicku teraz vlastne nuteny ostat, kym sa to vsetko vybavi ☹
toto je zlaté 😀
https://www.youtube.com/watch?v=UV7HO9FazkIcaute kocky, dlhsie som tu nebola, potrebujem sa poradit. mam uz treti tyzden na bradavkach taku bielu skvrnu, objavuje sa po sprchovani alebo po dojceni na spici prsnika, tam ako tecie mliecko. vyzera to asi ako rozmocena koza, tak zbledne. obcas to stipe. najprv som to mala na jednom prse, teraz uz na oboch. laktacna povedala, ze to mam candidu a dala mi taku zarabanu masticku na to, ale uz si to natieram treti tyzden a nic sa nedeje.. nemate niektora nieco podobne? neviem, ci to mam vobec riesit, kedze to nie je ani malemu ani mne nejak na zavadu.. ak pojdem s tym k lekarovi, tak konec dojcenia a da mi antibiotika, takze to urcite ne..
ahojte, my sme mali dobrú noc klop klop klop musím povedať, že naša v noci nevystrájala ešte ani raz...ona si to vie síce vykompenzovať cez deň, ale aspon sa vyspíme 😀 malinká spinká tak na etapy 4-5 hodín prvýkrát a potom taždé 3 hodinky, niekedy aj dve je hore...a konečne je príjemnejšie...
anjelik, tuším akurát včera alebo predvčerom si písala, že si mala tie zápaly z klobúčikov stále 😖 mne sa včera urobili tiež hrčky, ale zatiaľ ma to nebolí, dávala som si na to hneď octanové zábaly, tak uvidíme ako to bude nasledovať...ja som už mala dva zápaly a tiež používam klobúčiky, lebo malej to nejde od narodenia...teraz sa už aj vie ako tak prisať, trochu potiahne a potom chytí také nervy, že musíme skončiť pri klobúkoch, lebo nedá sa inak...to sú také revy, že musí to byť počuť 11 poschodí a ani za svet sa utíšiť...drží ju to veľmi dlho 😔
ellysa no ako vidím trosku melej ukludnilo brusko fráncuzke mlieko.....tak uvidím či sa jej ulaví aj v tom kakaní.......neviem prečo už niečonevimyslia aby deticky nemali tento problem....tiez sa ti tak puci a tlaci stale?
tibinka a ty dávas len umele alebo aj kojis?
pouzivate niektora probiotikum infants dophilus? bojim sa dávat vsetko na skusku malej....máte skusenost?
@cuki
super prispevok-som minule zjazdila MM ked chcel maleho nosit v nosici v tejto polohe-tak potom chcel,aby som na nom uviazala babysatku 😀
@deniskateniska
my sme mali tiez problem s grckanim-ale uz je to o dost lepsie.Minule som hadzala tento link-super clanok:
@ellysa
@anjelicek26 na vybavenie vsetkych prispevkov zo Slovenska mame 6 mesiacov.
ja nebudem cakat na slov. rodny list, peniaze by sa zisli skor, takze posielam anglicky rod.list original + kopiu + slov.preklad overeny notarom. tak to vybavili aj kamosky, bez problemov. 😉
@bealondyn - na slovenskej ambasade mi este zapisu dieta do pasu, ze ano??? Lebo mamina ma vcera uplne zrusila, ze sa to uz nerobi, ja dufam, ze ano, lebo neviem, kedy sa s Maxom inak dostaneme k nasim ci k draheho rodicom...
Kde si si davala prelozit rodny list?? Ja som poslala anglicky mame s tym, ze nech ho da prelozit na slovensku a aj overit... Ako ste to robili vy?
Nemajú vaše detičky nádchu? Čo ste im dávali? Musím ísť s upchatým nosíkom k lekárovi? Alebo stačí fyziologický roztok a odsávanie?
anjelicek jasne, ze ti ho zapisu, ale az ked bude mat slov.rodny list. ako u debilov. 😠 zavolaj si na nasu ambasadu, ci to urobia aj na zaklade anglickeho. pripojila by som ti link, ale nejde to. chod na stranku http://www.slovakembassy.co.uk/ do casti: konzularne a vizove informacie -} zapis dietata do pasu 😉
ja som si ang.rodny list prelozila sama, na ambasade mi povedali, ze je to super ale nechceli mi to overit, lebo som nemala ang.original s apostillou, tak som to poslala mame a ona to dala overit na SK u notara. 🙂

no dobre ranko kocky,noc hrozna..☹spal 2 hodky max.a ked mu idem dat druhe prso tak ani za boha ho zobudit.a potom mrnci celu noc.ja uz neviem,nic som take nejedla.do kelu ved ja som nevyspata a co musi byt potom on.joj