Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
Mne maly prave zaspal, Saska este nie, dieta jedno 🙄 Rano potom vyspava do pol desiatej a vecer buntosi. Od septembra tu ide do skoly, tak jej budeme musiet nejak vylepsit rezim. No ale vysvetlujte jej to, ked decka ostane lietaju po vonku, ked je este svetlo 😝 Maly zaspal u nej v posteli, ked som jej rozpravala snehulienku, plan bol, ze zaspi ona no a nist...
Boli sme este na nakupoch, maly zabaleny ako cibula, kosa, mrholenie, fakt fasa... a ja to ani nestihnem uz v lete na slovensko. V obchode sme boli dve hodiny, pokupovali sme kopu veci, co nam este chybalo (akoze dva mesiace dozadu, ked som sa prestahovala ja, drahy je tu dlhsie) - sme mali v chladnicke horcicu a feferonky, v kuchyni tanier a mal jeden noz a dva pohare... byval tu uz od oktobra!! Nehovoriac o jednom uteraku, ziadnom postelnom pradle, jednej mini panvicke a jednom hrnci 😠 Takze dokupujem kedy sa len da, ale stale mi nieco chyba... chlapi...
@fatimuska Sam od seba sa vykakal, odlozila som ho do autosedacky nachvilku, manzel bol pri nom, maly si 3x prdol, ale uz sme citili, ze to bolo do mokra.....a este MM hovori..."NEchajme ho tak este chvilku", no dobre ze som ho isla prebalit, ale ked som videla uz tie gate, tak som vedela, ze to nebude len tak 🙂
Ahojte, uz sem nestiham skoro vobec chodit 😉 AKo sa mate? babatka rastu? My uz mame 5005g a 4170g tak som spokojna. Uz sa zacali aj usmievat a zacinaju objavovat hracky tak su strasne zlati 🙂 Ako ste rpezili tie horucavy? Moji mali strasne potnicky...ale hadam to tera zprejde. 😉 drzte sa!
@trillianka to uspavanie fakt zaberá, eln aby to tým našim krpcom neostalo, kamoška má 16 m dievku a stále uspáva na fit lopte a už to fakt nie je sranda
inak Olivia včera ani dnes doobeda namohla doma zaspať, bola unavená oči klipkali ale nie a nie tvrdo zaspať a potom už začala mrnčať, tak sme ju včera aj dnes naložili do auta a šli na výlet včera spala od 9.00-14.00, dnes sme vyrazili do tesca o 10.30 a ešte spí, muž sa mi smeje, že asi začnem rozvážať pizzu keďže iba to na malú zaberá a nechceme skrachovať kvôli nafte 😅
ahojte baby, prosim vas neviete mi poradit nieco na velmi bolave bradavky, uz neviem ako dalej, uz sa ta bolest neda vydrzat. Skusam calciovu mast aj Bepanthen mast, taktiez klobuciky, no zial zatial sa to len zhorsuje. Mam obavy ako dopadne nase dojcenie sa ☹
Ahojte babule 🙂
mala sa mi odtahuje od prsnika aj chce papat , nieco zje a potom sa jeduje , ocervenie, a zacne sa krcit, place, ale prsnik nechce pustit, co to moze znamenat?
strihali ste uz nechtiky detickam?
@angie267 skus pozriet tu ze co moze byt pricinou: http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/02/bolave... pripadne napisat do tejto temy: https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/vsetko-o-dojceni/ alebo napis alebo zavolaj priamo laktacnej poradkyni v tvojom okoli: http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/po... - tie ti daju najodbornejsie rady...
@angie267 jednoznacne Multi-Mam, je to lanolinova mast, a su k tomu aj take naplaste chladive s lanolinom, po kazdom kojeni si to natieram, netreba to zotierat pred kojenim je to zalozene na prirodnej baze, je to sice zrahsie 17 Eur, ale vydrzi to pomerne dlho, a zabera okamzite, a ja som mala velmi na zaciatku problemy s bradavkami
@takyna - ja striham kazde 4 dni asi nechtiky - teda nestriham, ale pilnickujem malym pilnikom (sa mi pri prvom raze totiz podarilo mu strihnut do prstika, tak sa bojim)...
@angie267 - treba vydrzat, aj ked to boli, inak sa neda, ta kalciova masticka zaberie, ale nie hned, klobuciky to v mnohom este zhorsuju - inak dieta tvori tlak na prsnik, inak vytiahne mliecko, väcsinou dokaze menej, ako predtym. Koj co najdlhsie z jednoho prsnika - aj 2-3x po sebe - a az potom z druheho, nech si maju sancu vzdy jedna a druha bradavka oddychnut.
@takyna - k tomu prsniku, mne to maly robi tiez, pravidelne raz za cas, ked mu to nejde dost rychlo, tak sa certi, rychlo sa prisaje, cucne, zasa certi, mlieko vsade, potvorak... mlieka je dost, len on je nekludny... minuly tyzden to bolo zle... ale uz s tym zasa prestal. Ked sa certi, tak mu to komplet vezmem, prso zabalim, dam ho odgrgnut, chvilku sa "porozpravame" a az potom sa znova kojime, väcsinou medzitym bud zaspi, alebo skludni hormon a koji sa normalne.
Este jedna z dnes. On ma 5 kilo 😲 Uz len 100 g a zdvojnasobit svoju porodnu hmotnost...hehe, ze do 6 mesiacov ju maju zdvojnasobit... to asi stihneme, ked pribera 70-90g denne 😎
@anjelicek26 ale je riadny puckosko tiez, pekne sa zagulatil, bude z neho chlap ako hora, zlaty 🙂
ja som si myslela, ze pije na silu z cicika ked takto sa pucila, lebo raz mi to tiez takto robila a komlet sa mi pocas toho vystrajania cela zgrcala ☹
@takyna - ja viem, ze niekedy robia tie deturence hluposti, ale treba vydrzat, tie prve tyzdne treba vydrzat, najst si rytmus a potom potiahnete kojenie pekne dlho. My sme nakoniec tahali zo Saskou 2,5 roka... drzkajte sa 😵
@anjelicek26 dakujem 🙂
tak to krasne ste potiahli 😨 hlboky obdiv 🙂 , mala dnes nevedela zaspat od jedenastej pred obedom do siestej vecer, som zvedava aka bude noc .... 🙂
@takyna - mne zasa maly spal od pol druhej doteraz. On ma uz sranda celkom rezim, od 19-22:00 je kazdy den hore...takze my sa teraz ideme hrajkat, kupkat, nosit 🙄
No s tym kojenim, my sme museli, Saska nedala flasku do ust a bola strasny zavislak - ona hladovala a ani tak si nic nedala - skoncili sme v nemocke, ked mala 6-7 mesiacov a ja skusky na vyske...mi zo stresu skoro odislo mliecko.. krmili ju hadickou... flasku ani za svet. Takze my sme sa vytrapili... zapalov som mala az az... tie blbe klobuciky... no a kedze mi Saska neprespala do 2,5 roka ziadnu noc, bola to fakt sranda... prvy rok kazdu noc hore aj 8x... Max je proti tomu idealne dieta. Doslova.
@zfidorka
@anjelicek26
@takyna
baby dakujem vam velmi za rady v kazdom pripade zatial urobim co sa da, je mi jedno co ma to bude stat. No dnes som uz rezignovala ale som odsavala a davala cez flasku aj ked so slzami v ociach ☹ ☹ ☹
@angie267 - kojenie nie je - teda nemalo by byt o bolesti, a neznamena, ze ked jej par krat flasku, ze si uz prsnik nevezme. Daj taky cumlik s co najmensou dierkou, nech jej to pomaly tecie a namaka sa, bude este rada za prsko. V noci by som ostala pri prsku. Drzim moc palceky, nech to zvladnete.
No ja tu rozpravam o rezime hehe... maly sa napapal a spal dalej.. .tak to som fakt zvedava, ako to bude vyzerat. Lebo on spi od pol druhej v kuse... len si 2-3 razy pocuckal...
@angie267 - kazdy vravi, ako kojenie nema boliet, ale ... mna tiez boli. Mam jeden prsnik este s trhlinkami dvoma a nie a nie sa zahojit, uz ich ignorujem, plus mam aj mykozu, liecim, je to lepsie, ale nie vyliecene ... a to robim vsetko pre vyliecenie ... takze kojenie boli, nie uz tolko ako predtym, ale boli. Podla laktacnej poradkyne je prisavanie ukazkove, mala papa, sem tam akoby da zle jazycek a ide jej vzduch, take nie chrochtanie, ale akoby preskakoval jazycek ... nie vzdy je to len o matke, ale aj dieta nie vzdy vie dobre pit. Kopec krat ppije pekne, potom tak hltavo a preskakuje jej to tam ... v noci takmer super ...
Inac nasa mala bola na flaske 3 tyzdne a potom sa podarilo kojit z prsnika, takze nezufaj, ono to este pojde 🙂
@anjelicek26 dufam ze potom ked to preliecime nebude prostestovat a bojovat s prsnikom...ano v noci sa chystam dojcit no uz teraz sa bojim ☹
@angie267 - verim Ti a drzim palce, musis byt velmi silna, ked dokazes kojit aj cez krvacajuce ragady, a viem, aka je to bolest a nikto by Ti nemal zazlievat, ze to docasne riesis flasou ... takze drz sa a uvidis, mala este tolko bude pit z Tvojich prsnikov a bezbolestne, ze si uz povies, ze by tolko nemusela 😉
Daj potom vediet, ako sa Ti to podarilo vyliecit a ako to riesis ... vela stastia 🙂

😀 no @mojalili tak som sa uz davno nenasmiala 😀 😀 😀 😀 krase mu to vyslo 😎
to nasa mala dnes po dost zlych dvoch dnoch bola ako anjelik.... 😅 dufam, ze uz nebudu take horucavy, bo ma uz porazi..... ale chuda male co mala robit, ked jej bolo horko 😖
a kupali sme dnes zase v kybliku a uz sa nepokakala 😅 ale pacilo sa
@cuki co som sa pytala na tu satku tak som ju asi naozaj zle viazala, lebo teraz si ju davam tak vertikalnejsie (v koliske) a uz je to lepsie.... a musim povedat, ze zazracne zabera.... aj ked sa vecer zacne pucit a neda sa uspat, tak kombinacia satka+fit lopta ju zarucene uspia 😀