icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

jarus8
7. mar 2011

aký čaj dávate piť detičkám? Skúšala som čistú vodu-nič, lucku-nič, čaj Hipp mamičkino pohladenie- nič, teraz dávam teekanne pre deti- nič. Neviem do neho dostať nič okrem mlieka alebo polievočky. Lekárka povedala, že nasilu, to mu mám striekať do pusy? 😨

anjelicek26
7. mar 2011

@stelika - ono je to na jednej strane fajn, na druhej niekedy tie pohlady, ako v style, ako moze byt nastka maminou - a este dvoch deti! Co nevie davat pozor? No fakt uzas 😝 Ale nie, uz mi to tak nevadi...

Myslis, ze mam s vlasmi pockat az pred svadbou? Ved to je este skoro dva mesiace... mne sa to taaak nepaci 😖 Som chcela zajst koncom marca, lebo sme pozvany my na svadbu, aby som vyzerala fajn... no a potom zo dva dni pred nasou svadbou este raz... aby to bolo pekne...

stelika
7. mar 2011

@anjelicek26 no uvidime lebo donedavna sa budil aj v noci, ale kvoli tomu, že ho draždia zubky, ale okrem toho všetko v pohode som zvedava kedy bude dalsia etapa nocneho budenia a mrzutosti kvoli zubkom teraz napr. mi už spi dvehodky a dovecera zas nebude huncut maly ale tak sa aj tak riadne unaví pri 4nožkovaní a chodení a taktiež pokusy o samostatne postavenie sa a státie 😀 potom spi jak drievko 😀

anjelicek26
7. mar 2011

@jarus8 - my sme prve dni striekackou do pusy. Po odstaveni pil mliecka maaaaalinko a tak sme museli... ani proti tomu nic nemal, neskor uz otvaral pusu, ako striekacku videl 😅 Cajik dostava len k papaniu... aj ho smädi, tak pije dobrovolne... vypije pri kazdom prikrme tak 40 ml... pri troch prikrmoch 120 ml... aj to je nieco... plus ma v izbe vzdy flasu z vodou... s tou sa viac-menej hra, zuzle, ale tak nieco aj prehltne, ale ze by to bolo vela, si nadeje nerobim, väcsinou je obliaty 🙄 Ale keby aj len 30 ml za den s toho skonci v zaludku, tak uz je to super...

Cajik pije len vlazny, studeny ho nechce... dostava sackovy normalny fenikel a este nieco (musim kuk) a ten mu chuti. Prisladzujem ho ale. Pol lyzickou cukru. Na 200 ml... snad to nie je vela. Momentalne je dolezite, aby mi nieco pil. Lebo ma srajdu uz treti tyzden 🙄

stelika
7. mar 2011

@anjelicek26 ked budes, ale farbiť tak radsej tyzden pred lebo hlavu aspon min. 2x zmyješ a aspoň stopy čo ostanú na pokožke zmiznu 😉 ojojoj to Ti tak rychlo zbehne ani sa nenazdas 😉 kolko cca ludi chcete mat...

anjelicek26
7. mar 2011

@stelika - no ratame okolo 50 +/- Este treba tooolko toho vybavit, bojim bojim... ja som v tomto strasny stresak, byt v centre pozornosti - no moja nocna mora - ale nejako to zvladneme. Navyse som na tancovanie strasneeee drevo, to bude zahul 😅 😅 😅 Hlavne, nech to deticky nase zvladnu, sa velmi tesim, ze budu s nami v tento den uz obaja a uvidia, ze aj po 7 rokoch sa maminka s ockom este taaak velmi lubia, aj ked vsetci hovorili, ze nam to tak dlho nikdy nevydrziii 😵

stelika
7. mar 2011

@jarus8 čajik leros su naozaj dobre a semtam bojkotoval poharik tak striekackou z nurofenu 😀 myslel si že mu davam medicinku a potom opäť z poharika kazde rano urobim hrncek caju 2,5 decia vypije od 1,5-2,5 ako kedy a to ma ešte naobed polievku mištička pre deti až doplna a on ju spraska takže ešte viac 250 ml tekutin ma urcite ked nie viac neviem odhadnuť mištičku zhruba asi 2,5 deci možno viac.... 😀 na tvojom mieste tiez by som skusila striekačkou... my sme najprv sladili dextrozou, ale prestali sme a pijeme bez cukru nesladene...

stelika
7. mar 2011

@anjelicek26 ale vydrží čo by nie, len sa hovorí, že práve po svadbe sa všetko mení no u nás to tiež tak napr. nie je mame sa dokonca ešte stale radsej a radsej 😀 ale maly prisiel az rok po svadbe 😎 a zvladnes to nemas sa coho bat ja som sa tiez bala, ale tym ze som vsetko pekne pomalicky a postupne vybavovala tak to bolo ok aspon som potom nestresovala 😝

deniskateniska
7. mar 2011

@anjelicek26 ono to nie je svadbou, ved spolu mate deticky zijete spolu uz dlho, ono sa hovori po svadbe sa vsetko zmeni - ono je to skor ked dieta pride sa vsetko zmeni, lebo maminka ma viac starosti... vobec to nie je o tom ze po svadbe... je to potom este krajsie lebo si mozes povedat ze mas uzasneho manzela a nie priatela 🙂 a vsetko proste ste jeden celok a tak.. 😉 prajem veeeeeeeeela stastia .. a ziadny stres 😉 inak ja som preto mala svadbu - surodenci rodicia - teda nas bolo 19 koli tomu ze neznasam byt stredobodom pozornosti.. 🙂

deniskateniska
7. mar 2011

@anjelicek26 mne tiez nechce normalny caj ,teda nesladeny, my pijeme ten granulovany ten je sladsi ale dam mu len polovicnu davku do vodicky a to vypije ak je smadny 🙂

deniskateniska
7. mar 2011

@jarus8 skus striekackou, no ono nechce to preto ze je to horke.. mne nechce ani za pana, tak davam granulovany, ten je sladsi... tusim od hipp od 1. mesiaca co je ten mam doma od narodenia tak ten mu davam a vypije ho.. inak doteraz som mu nedavala nic, lenze kedze sa uz menej kojime, len asi 2x do dna tak musim aj ine tekutiny do nho dostat.. alebo skus lyzickou 😉

anjelicek26
7. mar 2011

@stelika - no snad to zvladneme vsetko, este stale nemame zo sudu papiere... ze som slobodna totiz musi potvrdit nemecky SUD na zaklade mojho cestneho prihlasenia, lebo Slovensko nevydava doklad o tom. Co je take tazke na tom potvrdit jeden papier? No fakt mi to nedochadza... ale tak snad to bude nacas. Este to by nam chybalo, aby nie...

@deniskateniska - tiez si myslim, spolocne byvanie vela zmeni, spolocny ucet a hospodarenie vela zmeni, dieta vela zmeni, aj tie spolocne roky... svadba je uz len take plus 🙂 Mi hovor, ja by som tiez chcela malinku svadbu, ale drahy, ze musi pozvat svojich naj kamaratov a teda rodinu, co je uz samo 30 ludi... ja pozyvam len najblizsiu rodinu a 3 naj kamosky 🙂 Bez ktorych to tam neprezijem 🙂 Tesim sa na ne...

Ja som rada, ze pije, momentalne je mi jedno, ze co... ten cukor neskor dam uplne prec... ked bude leto, teplo, bude ho smädit, bude pit aj vodu. U nas zabrala ta striekacka - teda nie striekacka - ale ten aplikator z nurofenu, ale to je to iste - 10 ml na jedno streknutie, pekne to pil, srandu z toho mal...

chani
7. mar 2011

u nas nastastie nie je pb ani s vodou, ani so ziadnym cajom, pije z flasky, netrha rekordy ale pije bez protestov od zaciatku

etuska
7. mar 2011

@jarus8
ja Simiho este kojim,ale uz ho tiez zvykam na ine tekutiny-davam mu zatial prevarenu vodicku,alebo aj ked udusim jablka,hrusky-tak tu vychladenu stavu mu davam-po lyzickam-kedze z poharika velmi nechce,ale po lyzickach pekne vypije-i ked je to pracnejsie ,ale nevypluva 😅

etuska
7. mar 2011

kocky ktore davate UM-kolko asi babo vypije?lebo ja este kojim-nemam predstavu 😝 ,ale pomalicky musim nahradit kojenie UM kedze idem do prace.Chcem, sice este kojit rano a vecer/v nocii-ale aspon priblizne kolko vam babo vypije UM?-alebo je stanovena nejaka denna davka na kg hmotnosti babatka?dik 😵

stelika
7. mar 2011

@anjelicek26 no tak to držím palce, aby ste to mali načas doma...

anjelicek26
7. mar 2011

Aktualny stav 🙂 Tak nas maly uz spi vo vlastnej izbicke 🙂 Cez den a aj v noci... srdiecko mi krvaca, normalne som si ho o jednej vzala k sebe, lebo mi za nim bolo smutno 🤐 Ale z kosa mi uz ide vyskocit... nejde to uz..

deniskateniska
7. mar 2011

@anjelicek26 no presne svadba je len taky bonus 😀 no mojmu muzovi vravia v robote " co ty mozes vediet, ved si zenaty rok" no ale nechapu ze my sme sa brali po 6,5 rocnom vztahu, 2 rokoch spolubyvania... tak len cumia ked im to povie.. a starym tetkam to nevysvetlis ze teraz sa ludia neberu po 2 mesacnej znamosti... 🙄 to je jasne inak ta podpora musi byt, ja som mala tiez kamosku ta mi bola svedkom zaroven.

a tu vodicku, ja som malemu davala len ju lebo caj ble.. .kukal po mne ze co mu to za humus davam, tak sommu teraz ten hipp zacala tak to celkom vypije... a v lete ako vravis budu smadny vypiju hocico :D a hlavne budu uz vacsi 🙂

anjelicek26
7. mar 2011

@etuska - no na krabici je 3*210 od 7 mesiacov... takze podla vyrobcu 630ml denne... mne maly nepije UM naraz vela... 70-90 ml, ak da 110 tak ze vypil fakt dost... Ma flasku o osmej, o desiatej, o stvrtej, o osmej, o jedenastej... potom sa este koji o tej jedenastej a o siestej rano sa este tiez koji... to neviem, kolko vypije... ale UM pije tak 450 ml zatial...

Ale uz to postupne bude menej a menej, od roka je to uz len 500 ml denne mlieka A mliecnych vyrobkov, takze ak das 150g jogurtu - to je ako 250 ml mlieka... po roku uz staci len vecer a rano mliecko... a to mozes kludne aj kojit, aj ked budes chodit do prace... to si nebude odporovat..

etuska
7. mar 2011

@anjelicek26
ja mam Simiho postielku v spalni-ale aj tak spi pri mne kedze ho kojim a MM aj tak chodi na nocne 😝

deniskateniska
7. mar 2011

@anjelicek26 😀 no ja by som to asi nezvladla, dat take malutke prec od seba.. ale ked musis tak musis... a ma daleko izbu od spalne?

deniskateniska
7. mar 2011

@etuska ides do prace? a drobec co do jasliciek? ci?

anjelicek26
7. mar 2011

@deniskateniska - mne pije vodu, ale len ak to moze mat v ruke sam, hrat sa s tym a cely sa tym dooblieva 😝 Ja som radsej, ak vypije trochu toho caju, ved ho zasa nepresladzam, mne ked to ochutnam, to neprijde vobec sladke... ved co je to pol lyzicky... pre neho to staci na to, aby to pil, tak je dobre...

A to ste boli spolu dobre dlho 🙂 Kedy ste zacali spolu chodit? Ved to ste museli byt uplne mladucky este... ale ked je niekto ten pravy, tak je to jedno, v akom veku sa date dokopy, ze ano 😉

etuska
7. mar 2011

@anjelicek26
dik 😉
no ja by som rada este aspon do roka.jul/august aj tak budem doma kedze pracujem v skole,akurat ten april-jun musime nejako preklenut,ale tazku hlavu si z toho nerobim-9mesiacov na mater. mliecku je aj tak super

etuska
7. mar 2011

@deniskateniska
v aprili idem na tlmocnicky kurz a od 9.5 nastupujem do prace.pride svokra,takj sa tesime ze ho nemusim davat cudzim ludom a babka si uzije deticky.ja mam fajn svokru,tak sa tesim

majuto
7. mar 2011

dnes mame prve meniny 🙂 🙂 🙂

anjelicek26
7. mar 2011

@etuska - ja do spalne postielku nezmestim kvoli nasej XXL posteli co drahy kupil - vraj tam aj tak raz budeme spavat vsetci. No len Saska spi uz od leta len u seba (pred tym casto chodila k nam, ale prestala s tym) a Max salam parky, spi u seba, drahy chrape, takze ma vlastnu spalnu, tak si v tej posteli spim sama, no miesta mam az az... ale radsej by som bola, keby mam Maxa u seba vedla postele, to mi ver..

etuska
7. mar 2011

@majuto
jeeej-blahozelame 😵 😵 😵

deniskateniska
7. mar 2011

@anjelicek26 nas ten cumel tak hryzie ze mu to musim zobrat a potom revuuuuuuuuuu 😀 😀 😀

no ja som mala 15 a mm mal 21 😀 laska na prvy pohlad.. sice sme sa spoznali o rok skor ale siel pracovat do ciech a ked sa vratil tak sme sa dali dokopy 😀 a to sme boli spolu stale, okrem casu ked sme spali a boli v praci ci v skole 😀 a od 18tich sme byvali spolu ..... ale ti poviem pravdu potom mi zacalo chybat ze som sa nemohla flakat a balit chlapov... 😀 😀 😀 mozno by som mu aj zutekala na chvilku keby nebolo maleho, ale niekto hore chcel aby to takto bolo 😀 osud...

anjelicek26
7. mar 2011

@deniskateniska - neni daleko, tu je vsetko malinke, kopa izieb, ale krtince su to, ja neviem, tipujem, 6 metrov od mojej spalne? Pocut ho pocujem ked mam otvorene dvere v pohode, dnes ale aj tak pohladam babyfon... netusim kde je, od leta sme ho nevytiahli...

@etuska - ty si tlmocnicka? Ake reci tlmocis? Slovinu/anglictinu?

@majuto - gratulujem Tomaskovi 😵 😵 Pekne to oslavte 🙂
@babulina - to aj vas Tomasko ma meninky? Ja ten kalendar vobec nesledujem... aj ze maju deti meniny viem len, ked nam niekto zavola xixi... gratulacia aj vam 😵