Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@basa23 my sme niekedy v noci hore aj 20 krat, uz to radsej neratam a prestala som sa pozerat aj na hodinky, lebo ma to zbytocne hnevalo.. Vacsinou sa mala zobudi, dostane prso a zaspi.. Ale stava sa, ze sa zobudi uplne a musim sa jej venovat 2, 3 hodky nez opat zaspi.. Uz som uvazovala aj nad UM, ale nechce flasku..
@jenie123 - no nauc ju co najskor zaspavat samu, nie na prsniku. A to cim skor, tym lepsie, inak si vybuduje silnu zavislost, viem co vravim, dcerku som kojila 2,5 roka, zavislak neskutocny 😝 Mali sme to seknut v roku, ked to bolo este o jedle a nie o mojkani, teda aspon pocas noci...
Max zaspava od narodenia nie na prsniku, ale v postielke, dbala som na to ho tam davat nie spiaceho - ale zobudene, aby sa naucil zaspavat sam. Teraz je uz mesiac u seba v izbicke a zaspava tam do 3 minut, ziadne revy... ked sa v noci zobudi, spravim flasu, idem po neho, dam mu flasu, prso a dam ho bud k sebe do postele alebo do jeho postele... podla toho, kolko je hodin a ci sa mi ho chce prenasat, ci nie...jemu je to jedno, kde spi mam pocit... ale u mna spi kludnejsie.
Citam ako vam tu niektorym deticky, krasne spinkaju aspon cez den. Nasa ani cez den a ani v noci. Vstava rano o siestej, potom zaspi tak okolo jedenastej a pospi tak hodinku ked spi uz dlhsie tak mam chut oslavovat. No a v noci ako kedy tak od troch mesiacov kazdu hodinu hore to trvalo tak dva mesiace, potom sa to ustalilo na dva krat za noc a posledny mesiac tak 5 krat.Tiez som uvazovala nad UM, ale tiez mam strach, ze to bude to iste. Teraz ked jej dam cucnut tak za 10 min spi dalej a s falskou neviem ako by bolo.
Nebojte ja verim, ze ten den kedy sa vyspime pride coskoro 😉
@jenie123 vidim ze nemam len ja taky problem ako uspat dieta bez ciciku, my bez neho zaspime akurat tak v kociari ale aj to po pol hodinovej prechadzke, sem tam sa vecer zadari zaspat bez cucania ale pak o 3 hodky hore s revom...tiez sa obavam toho co bude ked odstavime ale minule som mu dala UM s flase a zaspal pri nej...
baby inak vase deti papaju ako slusny ludia??bo to moje dieta sa zacina moooc sparat v jedle ako ked mi pomaha s lyzickou ze si ju da do pusy je to ok to mu dovolim ale pak sa mi chce prstami v miske babrat...nie ze si zobrat do rucky a dat do pusky, ale pomacat prsty a poutierat pak o vsetko...a to som dnes ked to spravil zobrala misku aj s jedlom to ste mali pocut ten rev az sa siel zajst...pritom bol napapany...mam mu dovolit abo takto zakazovat??
@mape - no nasa neprespala jedinu noc, kym sa koijila... a to bolo v 2,5 roku...hroza... budila sa snad kazdu hodinu. Ale Max je rovnako kojeny (do 8 mesiacov len prso) a budi sa od porodnice max. 2x za noc, takze je to o dietati, nie o tom, co papa.... deti sa budia kvoli zlemu snu, rastu, bolesti zubov, neni to len o hlade... a prsnik je najlepsi sposob ukludnenia, lepsi nebude..
Nas krpec spi fakt super, 4 hodky pocas dna (väcsinou na jeden sup) a 12 hodin v noci s 1 zobudenim...
@matkaasebko - no co sa tyka krmenia... lyzicka je moja, nie jeho... nedostane ju a ani misku. To su zakladne pravidla. Brindak uz na 90% nepouzivame, len ked mame nieco fakt tekute. Naucil sa neprasacit. Ak mi to chce vziat, prestavam krmit. Ak sa hadze, prestavam krmit a pockam. Nic mu na to nepoviem, len proste stichnem a prestanem krmit. To spozornie na 100%...
No a teda ked ho nechavam krmit sa sameho - ovocie, cestovina, kukucervy - tak no hej, je to bordel, dostane celotelovy brindak, pod stolickou je igelit, viac neriesim. Nech sa bavi 😅 Aj ked je to uz lepsie ako par mesiacov dozadu.
Och joj, ked citam kolko Vase deticky spia... aj ja by som chcela.... Mne spi 2 krat po hodinke a v noci 10 hod, ale v kuse( od osmej do rana do siestej)... takze aspon to.. ale asi jej to staci.. 😅
baby mne sa už olivia preorientováva na jeden spánok, už btýždeň dá taký čudný 20-30 minútový ráno o tej 9.00 a potom o 12.00-2.00 väčšinou 😕
som skusala ju nechat samu zaspavat ale to bol taky rev aj som pockala ale plakala az tak ze sa dusila.fakt neviem ako ju naucit zaspavat samu ked tak place pritom.
aj ja by som brala uz ten jeden spanok, keby vydrzala spat tie dve tri hodky v kuse....
@anjelicek26 ako lyzicku neriesim bo on sa uz tvari ako keby chcel sam papat to mi pomaha...ale ta miska to je za trest...podbradnik u nas nikdy nehrozil, v momente ho dal dole abo prestal jest..ale to ma ako vôbec netrapilo sak pracka operie....
@anjelicek26 si si to so Saskou fakt uzila. Je pravda, ze je tam viac dovodov preco babatko nechce spat nie iba hlad, len keby clovek hned vedel co je vo veci. So Saskou si to mala naozaj tazke tak Ti to Max teraz vynahradza a spinka krasne.
@basa23 tiez som ju skusala nechat par krat plakat, ale sa nedalo vydrzat, plakala skoro dve hodiny. Vzdy som isla k nej po piatich minutach, ale ked som odisla tak rev nenormalny. Viac krat to skusat nebudem raz stacilo. Snad sa to raz nauci a bude zaspavat sama. Len kedy to neviem
@mape - no ja si vzdy vravim, ze Maxik je za odmenu 🙂 Saska ale vela spavala cez den, tak aspon vtedy som si s nou lahla, inak to neslo.
Boze baby je taaak hnusne, von sa neda ist, co my budeme robit? Cely den byt doma zasa nemozeme :( Mozno konecne skusim s Maxom nejake hry, mydlove bubliny, zrkadlo a krem, ukaz bodku... nech sa cvici 🙂
Joj, no tak to máte super, že mrchu ešte nepoznáte 😀 I keď na druhú stranu, tiež by som sa bála, že som tehotná aj tak. Poznám pár báb, čo takto otehotneli a zistili to až tak vo štvrtom-piatom mesiaci 😀 Každopádne, u mňa to vyzerá na testík 😉
@basa23 ja mám so školou tiež často praštiť, a teraz tým duplom. Ale viem, že keby som to nechala, tak by som sa už do nej nevrátila. Tak to chcem zmáknuť do konca. Ale je pár výnimiek, kedy by som toho nechala.
@anjelicek26 krásne bežká malinký 😉 U nás zatiaľ ani behanie po štyroch nehrozí, zatiaľ sa len plazí, ale aj tak niečo. A hlavne závidím, ako si pekne Maximko sadá.
@ludka_r - no som zvedava na vysledky testiku 🙂 Mna normalne napadlo, ze by bolo fajn byt zasa tehu 🤐 Ale snazim sa tento napad ryyychlo odlozit do poslednej zasuvky 😕 O par rokov ho mozno vytiahnem, ale teraz radsej nie, neviem kde mi hlava stoji uz pri tych dvoch skriatkoch, co mam doma...
No a Maxik sa naucil sediet pred mesiacom na stretku, neviem od koho to odkukal, tusim od Olivie 😅 Stvornozkuje, sadne, zmeni smer, stvornozkuje, postavi, zlezie, sadne, odstvorznozkuje, ked je zobudeny, je furt v pohybe 😅
Aj my mame so spankom problemy, cez den spi 2 x po 1.5 hodine, ale len vtedy, ked je kocik v pohybe. Ked kocik stoji, tak sam dokaze prespat 30-40 min. a je hore.Takze si musim stopnut ten cas, byt pri nom a ked sa zobudi, znova pohojdat. V noci uspavam jedine na prsniku, ine sposoby davno zrusil. A aj tak je po 40 minutach hore a zas sa musi ududlat. A v noci momentalne hore tak 8 krat urcite, asi mu idu zuby, smatra tam jazykom po dasne, zuby si brusi o co sa da, ale zatial ziadny nemame. Normalne je, ked sa budi tak 5 krat, a ked len 3 krat, som happy. Pred troma dnami sme sa ho snazili uspat inak, len hladkat na posteli a nosit a tak, a skoncilo to hodinovym revom a vynervovanym dietatom, takze zas sme pri klasike.
Snad od 18-ky to robit nebude 🙂
Ja nechcem provokovat, ale krpec spal 4 hodky cez obed a spi uz 45 minut zas 😕 Idem ho ja radsej zobudit 🙄
@anjelicek26 zavidim 😵
@anjelicek26 no len aby ste sa v noci vyspali 😅
Max ma pozitivny vztah k spanku 🙂 Snad nase druhe bude tiez take,ak sa niekedy odhodlam 😀
ale baby aj tu aka debata zrazu 😀 😀 😀 v poslednom case tu bolo mrtvo a teraz ste sa rozpisali...

@basa23 moja spinka pekne cez den.. doobeda si pospi aj 3 hodinky a poobede hodinku az dve.. Ale v noci je to katastrofa, stale sa budi..