icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
13. apr 2011

@julianka777 - ako pise lenocka, predajcovia chcu len a len zarobit a do presnidavok davaju kludne zeler, rajciny, cibulu a ine veci, co detickam nerobia dobre... ako cokoladova kasa na dobru noc od hippu, presladene nieco neurcitej chuti a zapachu v pohariku, no amen tma... na vyrobcu co sa tyka postupnosti prikrmov sa urcite spoliehat neda, vzdy treba citat zlozenie, co tam napchaju (ja som nasla vo vyzive od 7 mesiacov napr. sampiony 😕 )

Oni to beru tak, ze nie je dokazane, ze to skodi, tak sa to asi moze... len ktora mamina ked sa jej dietatko vyhadze vola do hippu, ze ako je to mozne? Skor vyradi a dava nieco ine... a nie vsetky alergie sa prejavia okamzite... ale moze byt "spustac" uz krmeny v tomto veku. Alebo ani neprijdes na to, na co dieta zle zareagovalo...

Nikto ta nezvozi za to, ze si tam dala trosku skorice, hovorime o kazdodennom papani niecoho zo skoricou a ty jej tu domacu vyzivu asi denne nedavas. Takze klud. Len to treba vediet, nie vela sa o tom hovori a nie kazdy to o skorici vie, ja som tiez bola zarazena, ked som vtedy videla reportaz o skorici. Ja mu ju proste nedam a teda posledne som si na krupicu nasypala kakao miesto skorice, nejako mi to nedalo 🤐

bealondyn
13. apr 2011

baby, ked vy o jedle, minule som citala, ze ak dieta nechce nejaku potravinu/jedlo, tak treba ponuknut znova po par dnoch, tyzdnoch a ak odmietne 15x, az vtedy sa da povedat, ze to proste nechce! 😀 neviem, ci by som malej ponukala nieco tolko krat, ale pri detoch asi treba, stale vymyslaju. 😝

angie267
13. apr 2011

@bealondyn no neviem si ani ja predstavit az 15krat nieco stale ponukat dietatu 😕

angie267
13. apr 2011

@miculienka dobre napisane 🙂 SUPER 😵

miculienka
13. apr 2011

@angie267 😉

znamia
13. apr 2011

@kuriatko33 je to tak vzdy, vo vsetkom co robime, nielen pri nasich mrnusoch. ale nemyslim, ze niekto bude niekedy vediet tu spravnu odpoved na spravne prikrmovanie.
mna by napriklad zaujimalo, ako prikrmovanie riesia vegani... 😒 tam sa bud vzdaju zasad, alebo su ich moznosti dost obmedzene na to, aby zabzpecili ten spravny prisun zivin v strave.
neviete niekto?

zojec
13. apr 2011

ahojte nezname aj zname maminy junovciatok, vam sem vstupim.. tie, ktore ma poznate viete, ze malej nedavam este veeeelmi vela veci a niekedy len oci otvaram co jedia 10mesacne deti. nechcem vsak nikoho sudit ani kazat, radsej do vasich debat o jedle ani nevstupujem, lebo moje nazory by sa tu urcite nestretli s pochopenim. ale aj napriek tomu si myslim, ze nie je na mieste, ked sa niekto uraza, ked sa snazime poradit a podelit sa so svojou skusenostou.
@bealondyn asi je na tom nieco pravdy a neplati to podla mna len na deti.. ja som tiez neznasala pohanku, a ako som ju zacala varit malej, tak z nej tak po troske okostujem a zacina mi normalne chutit 😉 nejdem sa sice za nou zabit, ale zjem 😉 pekny vecer vsetkym

jenie123
13. apr 2011

@zojec ahoj, poznam ta ked si sem este chodievala a viem, ze si velky odbornik na bezmasite prikrmy..
Potrebovala by som radu. Mam doma kukuricnu krupicu.. Mohla by si mi poradit, co vsetko by som z nej mohla spravit.. Dakujem..

bealondyn
13. apr 2011

neviem ako na SK, ale v anglicku prebehla minuly tyzden v novinach a telke sprava o manzelskom pare z Pariza, ktory teraz sudia, lebo im v roku 2008 zomrela 11-mesacne dcerka na podvyzivu a nedostatok vitaminov a zivin. Rodicia su vegani, matka dietatko LEN dojcila, ziadne prikrmy, nic. ☹ ani na upozornovanie lekarov nereagovali a takto to dopadlo. velmi smutne. 😢 prepacte, ze sem pisem take smutne veci, ale zjavne taketo pripady svedcia o tom, ze deticky potrebuju pestru stravu. 😔

bealondyn
13. apr 2011
jenie123
13. apr 2011

@bealondyn to je strasne.. ☹ zavriet ich a nedat im jest.. ☹

zojec
13. apr 2011

@jenie123 no velky odbornik je skor napr. Mudr. Bukovsky, ja sa len snazim zit trosku zdravsie a viest k tomu aj malu od malicka 😉 kukuricnu krupicu (tal. polenta) mozes pouzit na sladko ale aj slano ako prilohu. na sladko uvarit na kasu, pridat susene, alebo cerstve ovocie, mozes s nou zahustovat prikrmy, par linkov: http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italsk..., http://www.maminkam.cz/kase-z-kukuricne-krupice..., tu je navod ako uvarit : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3934

@bealondyn je to smutne mas pravdu, ale este smutnejsie je, ze mnoho ludi nejde do hlbky pripadu, nezaujima ich, ze zanedbali starostlivost, hned sa len hovori o tom, ze rodicia boli vegani. kebyze sa to stane masozravcom, tak to nikto tak hlboko neriesi ☹ tym som vsak nechcela povedat, ze sa stotoznujem s ich postupom. je mnoho veganov, co maju deti a a stravuju aj vychovavaju ich tak a nic im nechyba. no je to naozaj tazke, urobit jedalnicek tak, aby sa nic nezanedbalo. ale veganstvo, to uz nie je nic pre mna 😉

bealondyn
13. apr 2011

@zojec ved jasne, tym som sa ta nechcela dotknut alebo nieco. ved aj ja som bola kedysi 2 roky vegetarianka, ale potom mi zrazu zacala chybat sunka! 😀 😝 len sa tu spomenulo veganstvo, tak som si spomenula na tento pripad. 😔
a prikrmy su teda riadna veda, ved ja sama som z toho magor, hlavne ked sa v anglicku odporuca nieco ine ako napr. na Sk, tak potom si mam akoze vybrat. 😕

julianka777
14. apr 2011

@miculienka pekne napisane 😎

julianka777
14. apr 2011

@anjelicek26 dakujem 🙂

julianka777
14. apr 2011

inak adka uz od 4 buntosi...a v noci x-krat zahodila cumlik z postielky,som ho hladala po tme jak blazon 😉 a samozrejme jej sa to pacilo 😉

basa23
14. apr 2011

Dobre ranko holky 😀
no tak mi tato noc otraaaaaaas mala bol asi 10 x hore ked nie viac 😉
@julianka777 aa vidim ze dnes ste nas predbehli vstavani 😉 vidim ze si pisala ze uz mate vyhliadnutu tortu ja si neviem vybrat tooolko ich je takch krasnych 😉

julianka777
14. apr 2011

@basa23 ahoj 🙂 no tato noc bola hrozna,tiez sa stale budila a potom este ten cumlik 😒 ano uz sme s mirkom pokukoval,chceli by sme tortu Tweety,mala by nam ju spravit sesternica,robi nadherne torty...a cesto by som chcela aj obycajne piskotove a plnku nejaku tiez obycajnu,hlavne nech to vyzera ako tweety 🙂 a mamina tiez povedala ze spravi taky vlacik z marina keksov,kedysi ked mala sestra 2roky tak ju spravila 😀 a vobec nevieme co jej mame kupit ☹

julianka777
14. apr 2011

dievcence,je lepsie kupit sportovy kocik,alebo golface? 😀

jenie123
14. apr 2011

dobre ranko baby, mrzia ma tie vase noci, ale ja sa musim pochvalit, mala bola hore len 4 krat, to sa jej dlho nepodarilo.. 🙂 zobudila sa o 6, ale este na hodinku sa mi ju podarilo prehovorit.. 🙂
@julianka777 co sa tyka kocika tak ja mam sportovy a som spokojna 🙂

julianka777
14. apr 2011

@jenie123 tak to ti zavidim tu noc🙂 u nas nepomohlo ani mliecko ani uspavanie,ked ma zbadala zacala na mna hukat 😀 tak sa pomaly pozberame a pojdeme babku zobudit,nerada byvam sama doma ked je priatel v praci

basa23
14. apr 2011

@julianka777 neviem,neviem co sa to stymi nasimi detmi deje zeby zubky?! 😉 u nas bude piect moja mama tortu a jednu da svokra ale este netusim aky motiv 😉 no to aj mi mame stym problem co kupit malej,nakolko myslim ze to co potrebuje ma a hraciek ma straaasne vela uz to neni kam davat.u nas to dopadne asi tak ze nam daju peniaze a tie jej dame na knizku.
ja mam tiez sportovy a som snim spokojna 😉
@jenie123 gratulujem k noci.to je super.aspon si si ako tak oddychla ked uz menej vstavala 😉 len tak dalej.
no uz varim brokol.polievku na obed lebo ta jej najviac smakuje 😀

kuriatko33
14. apr 2011

dobre ránko,mi od 5:30hod hore ☹ malý ak sa mi takto skoro zobudi vzdy ma tazku plienku,čo mi na to poradíte?
mna slak trafí,menia nam vchodové dvere na cinziaku,taký buchot a vonku to vyzerá na pršanie,to bude dnes spánok ☹

fatimuska
14. apr 2011

@kuriatko33 nerozumiem, že je veľa pocikaný?

jenie123
14. apr 2011

@basa23 ja tiez neviem co k narodeninkam, asi jej dame bazenik s gulickami a zacneme zariadovat jej izbicku.. od krstnych dostane trojkolku, a starym rodicom dam kupit hojdacieho konika, od sestry bude mat odrazadlo a dalej neviem.. 🙂 a torty budem asi robit sama.. skor som rozmyslala, kde tu oslavu spravit, ze keby bolo krasne tak u svokry na dvore.. teda este o tom nevie.. 🙂 k nam by sa vela ludi nedalo.. dnes vyskusam niektoru z tvojich inych polievociek.. mrknem par stran dozadu.. 🙂 ale brokolicova najsamlepsia.. 😀
@kuriatko33 nepotreboval by vacsiu plienku?

kuriatko33
14. apr 2011

@fatimuska no ma tazku plienku,vela je v nej nacikané 😉 a vtedy sa mi skor zobudi,popritom bol by spal,lebo uz teraz spí
@jenie123 ma4+ ,mama ma straši či neni prechladnutý,ale u neho to nie je pravidlo,niekedy pekne spinka a plienka je rano v norme, v noci ale spí nic nepije,tak neviem čo sa deje

jenie123
14. apr 2011

@kuriatko33 no keby vela pil v noci alebo nepil vela vecer.. mozno by to chcelo pre istotu zavolat doky..

basa23
14. apr 2011

@jenie123 hej ta brokolicova je najlepsia 😀 konika,odrazadko take ma musim nieco vymysliet.izbu jej este nemam aku zariadit ja lebo v nasom dvojizbaku.dnes ideme akurat s muzom do banky poriesit hypo no tak uvidime co z toho bude.zas dnes prsi strasne to pocasie 😒 to mate super nase obidve babky byvaju na bytovke takze musime jedine u nas 😉

jenie123
14. apr 2011

@basa23 tak nech sa vam zadari v banke.. my uz to mame nastastie za sebou a uz si len platime a platime.. 🙂 🙂 🙂 u nas to je tak, ze len my byvame na byte a ostatna rodinka byva na rodinnom.. tak snad rad sa aj nam podari nejaky domcek.. 🙂

anjelicek26
14. apr 2011

@julianka777 - ja mam velky sportak do terenu a male golface do auta... vyuzivam jedno aj druhe... su miesta, kde sa s jednym ci druhym proste nedostanem.

Inak nasa noc tiez na prt, ako niekomu to prijde ze fajn, ale na to, ze Max sa budieva od porodnice len 1-2x je to zhorsenie riadne 😝 Nepapa cez den a dohana v noci, ani neviem, ako toto riesit... spal 20:00 -23:00-01:00-03:00-05:30 vtedy sme vstavali 😠