Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
a mimochodom mrcha stále nikde, naposledy 28.2. včera som bola u dokiho či náhodou nie som v tom, a nie som, že ked kojím tak sa nemožem tomu čudovat, že to tak proste je že to nemusí byt pravidelné, tak čakám dalej čo už
@anjelicek26 prosim ta a tu kacku ako malemu robis?
@basa23 aj ja som mala z toho hrozu, ale bohuzial inak sa neda, ked sme chceli byvat a nechceli sme ostat u rodicov.. nastastie som mala nieco nasetrene a prerabili sme z tych peniazkov..
@stelika aj nasa to robieva, ale ona sa pusta uz od zaciatku co sa dokazala postavit, ale to tlieskanie a usmiate ocka su na zozranie.. 😀
@palculka chudatko Samko.. asi mu uz tak skoro nic take nedas, ze..? ☹ ja som mrchu este nemala.. 🙂 🙂 🙂
@jenie123 - no kacku vselijako, dusenu zo zeleninkou - prsicka alebo naporcujem, ja kupujem priamo ze polka, to je tak akurat pre mna a Sasku na veceru, drahy teple vecere ignoruje, ze priberie 😝 Robim aj kacaciu polievku ale teda nie len ze kacka, ale kridelka a a tie dolne stehna s kacky a kurcata tam dam, malemu to vylovim a mixnem z polievkovou zeleninou alebo aj s cestovinou... ak si dam do polievky moc mäska, tak vyberiem a spravim mu druhy den rizoto. To ma fakt rad. Aj mam potom aspon cerstvy vyvar na dolievanie.
@palculka - jej chudatko maly, ze ti tak zle zareagoval, mozno mu to brusko este nezvladlo. Nas par krat vracal z jogurtu 😝
@anjelicek26 citam, ze davas uz malemu peknu stravu ako dospelym (teda podobnu). Ja mam teraz problem, co dat malemu, ked ma mat dietu. len co predstavuje diéta u maleho dietata? ved on neje smazene a tak....fakt neviem co mam robit v tomto..
@stelika dakujeme 🙂 no tak to bude za chvilku aj on si cupitat 🙂
@anjelicek26 dakujeme 🙂 no neboj ani sa nenazdas a uz bude aj Max si vykracovat 😉
@jenie123
@matkaasebko kocky dakujeme vam 🙂 🙂 😉
@anjelicek26 tak to ti verim,ja som unavena uz 7 mesiacov.mozno ma fakt zle sny,a je to len chvilkove.drzim palce nech to je chvilkove,lebo ja s mojou malo si uzivam tie noci uz 7 m 😀
@jenie123 presne ked inak sa neda.no boli sme vyratali nam splatky 125 eur plus neake to poistenie v pripade umrtia a tak.no uvidime stale sa nevieme neak rozhodnut.suma je super sme cakali vyssie splatky ale bojime musime zasadnut a pokecat o tom 😀
@anjelicek26 asi, ale vieš keby toho pojedol vela ale fakt to bolo minimum čo dnes zjedol na obed inokedy spapá viac
@basa23 jaaaj tak to nestete az tak vela...ja chcete este raz tolko.... 🙂 ale aj tak je to hodne splacat furt...a hlavne ked nevies co bude...ale ked to inak nejde...jedine podat loto a vyhrat....ale nam sa zatial nedari...sice sme este nepodali.... 😀
@jenie123 v tescu som bola a v bille- tam som bola nakupit jogurty...nooo o tom uz aj môj sniva...len si mysli ze si pivko vypije v klude ze sa maly bude pekne sam tam hrat...no trt makovy...uz vidim maleho ako ho necha...ked teraz neobsedi minutu....
baby moze mat krpan z cvikly alergiu a zapchu?dva dni sa nemohol poriadne vykakat a este je aj cely vychadzany...taka kopa malych drobnych pupacikov...len teraz neviem ci to je cvikla abo je realnejsi jogurt dobra mama lesne ovocie a dobry tata cucoriedky?
ahojte ja sem chodim raz za cas obcas ked mi to cas dovoli aspon si vas precitam.....aj nas ako asi vacsinu deticiek trapia zubky uz treti den je uplne upistana den aj noc uz pomali nevladzem kedze som nebola zvyknuta lebo mala prespala z jednym az dvoma prebudeniami uz od malicka....... 🙂
@matkaasebko myslim ze to moze suviiet z tou cviklou aj nasa kakala take tvrdsie ked papala cviklu..... 🙂
@matkaasebko - ja tie jogurty nepoznam, tak neviem... my davame len biele a trosku suseneho ovocia mu do toho mixnem alebo z vyzivy... ale o alergii na cviklu som este nepocula. A cucoriedky zapekaju, maju vela zeleza, mozno to bolo to.
@mojalili - veru uz sa mu snazim robit tak ako nam, teda rozmyslam, ked varim, ci by to mohol aj on a pred tym, nez dochutim mu odoberiem, aby mohol... aj tak nam nerobim mastne ci smotanove omacky a taka prirodna by nemala skodit, odoberiem kym zahustim a hotovo...aj ked teraz toho vela nepopapa, ale je rad, ked sa moze napchavat tym, co vidi na tanieri aj u nas.
No a ako vyzera dieta u maleho dietata? Ja neviem, asi vsetko, co je tazke na crievka a hlavne na pecen...
toto som vygooglila
pri poskodeni pecene sa odporuca vyhybat
mliecne vyrobky
mucne vyrobky
mäsko
alkohol
tuky - predovsetkym zivocisne maju velmi zly vplyv na poskodenu pecen.
Co by papat mal a pomaha regeneracii
jablka
articoky
banan
boldo
Chicoré
Grappefruit
trava
lipovy caj
olivy
papaya
redkovky
rozmarin
zeller
hrozno
vermut (?????)
citron
Potraviny ktore su setrne na poskodenu pecen
zelenina
ovocie
ryza
obcas ryba
voda z nizkym obsahom mineralov
lisovany olivovy olej (rastlinne tuky )
miesto chleba ryzovy chleba pouzivat
Lekvar
Vajicka
Hlavne chody by mali pozostvat zo zeleniny
orechy
Ryba ma byt v jedalnicku 2-3x do tyzdna kvoli omega3 kyseline, ktora pomaha regenerovat tkanivo pecene
Lahko stravitelne su tuky z ryb, bielkoviny z jogurtov, syr, tvaroh, vajicka a produkty zo soje. Sojove boby obsahuju phospolipidy ktore chrania membrany pecene pred opakovanou infekciou. Velmi setrne pouzivat sol
@mojalili - a bola by som opatrna s mrkvou, ma vela vitaminu A, maximalne 3x do tyzdna
@matkaasebko a tak vyratali nam ok splatky takze je to prijatelne.cakala som väcsiu splatku 😀 no ked tu v BA su drahe byty jak slak 😀 co som vyhliadla stoji 90000tisic to je chore 😠 no sak musime este poriesit tento a pak sa uvidi 😀
@basa23 tak za taku sumu by si u nas mala dva 3-izbove velkometrazne....a tak to pak radsej ukecaj draheho na ten barak.... 🙂 je to lepsie hlavne pre krpcov...ja sa uz teraz tesim ako bude behat po dvore a max. sa tak buchne na travu...a nie ako doma...dnes s nim bola moja mamina a ona je taka ze ho ani na pol minuty nenecha sameho aby sa nebuchol a jak na just sa buchol o nu...som sa tak smiala... 😀 reku ked sa ma to dieta buchnut tak sa buchne hocikde....ako zajtra ideme na tu poradnu a modriny ma po nohach ako keby chodil na futbal...dufam ze doktorka nebude na mna kukat ako na krkavciu mater...ale ked on sa obucha vsade on ide ako tank po 4....
@katuska01 jeeeej ty si rodila v PE?sme sa asik akurat minali.... 🙂
@anjelicek26 tak asik to bude na tie cucoriedky abo na to ovocie tam...bo ja na to alergicka som a dufala som ze on nebude...ale tak aisk to zdedil....u nas biele nemali ziadny uspech...akurat sme ich tak vygrckali....
@matkaasebko - len ja som bola v tom,ze ovocne jogurty nase deti este nemozu, ze su tam farbiva, sladenie... Ak si alergicka, tak fakt asi "dufat" nestaci. Treba sa tym veciam vyhnut a to co najdlhsie. Hlavne ak su pelove alergie kombinovane casto s ovocim...
@anjelicek26 toto su bez ečiek a konzervantov...holky dake tu uz davali, tak reku vyskusame aj my...len u mna je to s alergiou tak ze ja ju nemam nikde oficialne potvrdenu pretoze mi ju nikto nikdy neobjavil a pritom je...nie je to nic co doktrory bezne robia na testoch...nevedel ani alergolog ani kozna co mi je...tak ako ale ja sa podla seba domnievam ze su to tam take plody, sem tam slnko a tak...ale ved to ako u mna je jedno...tak ale haluz je to ze na jahodove vyzivy a malinove a cucoriedkove by alergicky nebol ale na taky jogurt ano?to mi je divne...preto som ho vlastne aj dala...ze ked dobre znasal tak tak hadam bude aj tak...sak uvidime co povie doktorka...a nakoniec budem prekvapena a mozno je len prach na pranie...
@matkaasebko - aku maju dlhu zarucnu lehotu tie jogurty? Lebo tak pod 5 dni ak je to bez konzervantov... ktore su to? Urcite by sme aj my neskor vyskusali, v lete budeme dlhsie na Slovensku, znie to fajn .
A urcite mas pravdu, moze ti to robit zle a nemusi to byt priamo alergia potvrdena z krvi, mne tiez par veci robi zle a potvrdene to nemam, resp. alergologicka kukala na mna ako na blazna, ze na to sa testovat neda... no ja sa vyhadzem uplne...napriklad ked chytim supku z kiwi...ekzem ako svet 🙄
Ono sa toto tazko zistuje, treba dat zas a pockat, ci sa to zopakuje... ak ano, vies co to bolo... mne sa tak Max teraz vyhadzal cez vikend, jedol vonku nejaku travu (?) kuk foto, mal to do druheho dna...
dobre ranko koceny 😀 ako ste sa vyspali?u nas to bola klasika,budenie 😖
Dobre ranko
@matkaasebko sak to tu v BA su mrtne drahe byty 😠 moj drahy si to zas rozmyslel uz zas nechce ist prec z BA ze do baraku ze radcej byt to je strasny clovek 😒 to aj moja mama a svokra stale len pri nej lebo sa boja ze sa buchne 😉 moja ma tiez modriny ona ide cez vsetko a hlavne to ma jak chodi na balkon tak co prelieza z tade ma modriny tak sradovne take 3 pod sebou taky rebrik modrin 😀 kazde dieta ma modriny si myslim 😉
u nas noc stale rovnaka budenie.isla spat po 9 a vstavala pred 6.to neni mozne cim dalej jej staci menej spanku.sim dalej som presvedcena ze pockam do roka a potom ide na UM.ved myslim ze som ju dost kojila.
@julianka777 dobre ranko.aj u nas klasika 😀
@basa23 tak sme neni same 😉 asi nejako podvedome drzia spolu tie nase deturence 😉
dobre ranko kocky.. tak my sme tahali nocnu smenu, mala stale plakala.. o pol 7 sa obudila a je pekne nervozna.. tak to bude den..
@julianka777 @basa23 baby mam take podozrenie, ze ked vy pekne spite tak to je u nas na prd a opacne 🙂
@basa23 ze rebrik modrin 🙂 nasa ma momentalne modrinu na cele a aj dost na nozickach..
@jenie123 no tak aspon teraz si mala fajn noc 😉
@julianka777 tak,tak drzia na dialku 😀 jeeej az teraz som si uvedomila ze v pondelok maju nase slecny 10 mesiacov boze to letiii 😉
@jenie123 jeeej tak to ste mali noc 😒 .chudatko ktovie co ju trapi,ale asi zubky.musis kuk neak 😉 davas jej stale vecer nieco papat?
@basa23 no praveze som jej vcera nedala, mali sme dlho navstevu a uz bolo vela hodin a mala isla spinkat.. a to som jej navarila ovsene vlocky, ze jej dam s bananom.. bude mat na dnes..
inam baby chcela som sa opytat, myslite, ze mozu nase deti ruzickovy kel, ci je este priskoro?
@basa23 @julianka777 jeee, vase slecny su narodene v ten isty den.. 🙂 my mame buduci tyzden v nedelu.. 😀 ale leti to, ved za chvilku budu mat uz rocik.. 😀
@basa23 aj tvoja bambulka je 18-teho?to je super a cas u nas bol 9:50 🙂
@jenie123 pesne....ved uz ani skoro neviem ako vyzerala ked sa naodila,si musim stale kukat fotky🙂 inak nasa vyzerala ked sa narodila ako maly chlapec,cely tato-cierne vlasy,trochu tmava a este aj kohuta mala ucesaneho 😀
@julianka777 aj na malu hovorili, ze je chlapec.. aj ked bola v ruzovom.. 😀 ja si to uz ani neviem predstavit, ze boli take malinke, len lezkali a spinkali a kde je teraz rektalna rurka, ktoru sme museli pouzivat stale.. 🙂 🙂

no dnes mám teda zážitok, malý sa naobedoval o pol dvanástej, zjedol trošku zeleninoveho prikrmu s masom a ryžou, my sme mali vepro, knedlo , zelo a dali sme mu kúštik pečeneho masko ochutnat, a chutilo mu, trošku zjedol takeho chudeho. O jednej s nim idem von a táák sa mi pozvracal že hrúza, chudátko moje, trikrát vracal. Došli sme domko, nakojila som ho a teraz spinká posediačky v kočíku, chudátenko moje ☹ Ach načo sme mu to maso dávali 😠