icon

Kam odísť žiť do zahraničia za benevolentnejším systémom?

19. feb 2021

Asi nie som jediná, ktorej sa nepáči, ako Slovensko ide do záhuby. Kam by ste odišli do zahraničia, ak by ste vedeli pracovať aj na diaľku, alebo kde žijete a deti chodia do školy, nemusíte sa pridúšať na čerstvom vzduchu a testovať, ak chcete žiť?

Keď nechceme zomrieť, nesmieme prestať žiť...

tncka
19. feb 2021

@alchemilkazltozelena vyskusaj si basu a potom to skus porovnat🤣🤣ja objednavam vsetko online,okrem toho ze nemozem ist trebars do aquaparku vymocit pazure tak mam na haku🙈😅Nemam zaruku ze inde vo svete mi bude lepsie

misickaa4
19. feb 2021

Svajciarsko, rakusko...ja by som isla aj do talianska, ale tam asi muza nedostanem...ver mi, nikde nie su taki obmedzeni ako tu a nikde inde by so sebou takto ludia nedali manipulovat...

nafka0483
19. feb 2021

@misickaa4 Nemalo Taliansko uzavrete "okresy" (neviem presne ako sa u inch volaju jednotlive casti), nemali v uliciach vojakov a prisne kontroly, ze pustili len naozaj do najblizsieho obchodu? Ludia nechodili do prace, deti do skoly, mali naozaj tvrdy lockdown, bez milionov vynimiek ako mame my.
Isla by si do Talianska aj na jar ked mali takyto rezim, alebo len teraz, ked uz to maju uvolnene? Taliani so sebou vtedy nechali zametat?

tncka
19. feb 2021

Autorka,ano niekto musi zostat. Ale nemyslim si ze za hranicami ta cakaju s otvorenou narucou,rob ako myslis. Mne je na SR dobre,mam tu vsetko a vsetkych co potrebujem,biedou netrpim,debilov vo vlade bolo a bude,to zmenit nedokazem. Ale co dokazem je,ze rano vstanem,dokonca sa na to velmi tesim,odrobim si co treba,vyzdvihnem malu zo skoly a spravim si pekny zvysok dna

jenny224
19. feb 2021

@vlcik1 tiež som nepochopila niektoré odpovede. Vyguglit si informácie o krajine je pekné, ale najlepšie a z praxe o živote v inej krajine povie človek, ktorý tam aj nejakú dobu žije. Táto téma mi príde 100x normalnejsia, ako nejaká, kde dáva žena kritériá pre meno jej dieťaťa a druhé jej ho majú poradiť (a milión iných)

cookie29
19. feb 2021

@kinderzwillinge ved prave, boli pred virusom... uviedla som problem restauracii, ale skusme turizmus, z ktoreho zije nemalo ludi. Je na mrtvom bode. Vacsinou. Letecke spoocnosti funguju s obmedzenou kapacitou. Zeleznice, ktore su vo vacsine krajin sprivatizovane funguju na minime... doteraz mozno boli nejake ulavy, odsuvanie odvodov a pozicky a cash-flow ale vsetko ma svoj koniec... a zacne sa to sypat... pretoze sa bude prepustat, pretoze dodavatelia, ktori dodavali automobilkam, leteckym spolocnostiam, zelezniciam... tiez nemaju zakazky. Polnohospodari, ktori mali zmluvy s restauraciami, skolami, centralnymi jedalnami maju zrusene zakazky... ked sa toto zacne sypat, kaskadovito, tak bude nezamestnanost jedna basen. Zijem v zahranici... viem o com pisem. Nie nas nenutia chodit na testy. Ale pre rokom sme boli povinne 2 mesiace doma. Bez moznosti vychadzky do prirody. 2 mesiace pracovala len kriticka infrastruktura... a aj do obchodu mohol ist len 1 clen rodiny, dokonca ani s dietatom ta nepustili, pokial si nemala papier, ze si slobodna matka. Psa si mohla ist vencit 10m od vchodu, dalej ani na krok... a momentalne mame lockdown. Uz si ani nepamatam ci od septembra? Vychadzka povolena len od 6 do 18h ... a represivne opatrenia... uz si ani nepamatam, kolkokrat ma kontrolovali

misickaa4
19. feb 2021

@nafka0483 taliani sa -pokial necitas a nesledujes, ale proti tomu dokazali vzburit, zacali ,,neposluchat" a otvarat prevadzky...takze vlade nezostavalo nic ine, ako ,,hrdinsky" oznamit, ze uvolnuju opatrenia...takze tak...tam je vidno ten rozdiel, medzi talianmi a nami...my sme-cest vynimkam-a nechcem nikoho urazit, ale sme ovce, bohuzial...

nafka0483
19. feb 2021

@misickaa4 Jaj, ale tak autorke ide o inu vladu. Talianska vlada konala prisne, tak neviem ci by to vyhovovalo.
Ja som nezachytila, ze by Taliani hufne vo velkom otvarali prevadzky a vlada kvoli tomu popustila opatrenia. Nejaki rebeli sa najdu vsade, aj u nas su otvorene niektore restauracie a prevadzky.

tosomja
19. feb 2021

Ja nikde, tu mi je dobre. Jedine obmedzenie vidím v tom, že dcéra je doma, nechodí do školy, čo vlastne aj chápem, rešpektujem a aj schvaľujem, nakoľko je to jediná možnosť, ako ju ochrániť od covidu. Lebo všade inde, aj keď sú obmedzenia, zákaz stretávania, vychádzania, atď...tak všade vidím ľudí, ako sa zgrupuju, v obchodoch hlava na hlave, aj keď máš zakázané, vlastne odporúčané nekúpiť si metlu na zametanie, v pohode si ju kúpiš a ešte s úsmevom ti ju nablokuju. Všade treba testy a nikde ich nekontrolujú. Ľudia neoslavuju v reštauráciách, ale stretávajú sa doma.
Väčšina nakupuje online tak či tak, čiže ani v tom nejaký extrém nevidím
Jedine kvôli niektorým ľuďom, ktori si myslia že sú nesmrteľní by som najradšej odišla, ale kde? Sama s deťmi na opustený ostrov, kde by mi vedeli doviesť jedlo a niečo na oblečenie 😄

zarrinka
19. feb 2021

Pozri, ak máš dostatočný budget zober sa a choď kam ťa chuť zaveje. Začať môžeš kdekoľvek na svete. Aj na vlastnom opustenom ostrove... Inak ale si myslím,že je to všade rovnaké. Všade sú opatrenia, pravidlá. Len sú aj vysoké pokuty a ľudia to dodržiavajú. Problém je,že tu sú ľudia apriori proti všetkému. Chytajú sa čohokoľvek kde sa môžu vyzúriť. Aj preto je tu taká atmosféra...

jaskolka
19. feb 2021

To som myslela tak, že je jedno, kde žijeme, v zmysle, že všade je a bude prítomný ten vírus 🙂aj keď viem, že to asi nebola priamo odpoveď k tvojej téme, proste všeobecne som to dala

malva123
19. feb 2021

@alchemilkazltozelena a myslis ze inde to tak nie je? Decka mam v zahranici a tvrdia mi ze je to ako u nas,len s tym rozdielom ze u nich sa pravidla respektuju.

simca06022011
19. feb 2021

Tak dnes mi hovorila polovicka ako to je v HU, ze tam to premier vobec neriesi, ziadny kovid... a to v lete veselo boli futbalove zapasy, nikto ich s ruskom nenahanal, ale v obchode som videla, ze sa pouzivaju, ekd sme tam boli. Jedine co urobil, bolo, ze proste zostavil ten "krizovy stab", ci ako sa vola... a ten zasada a robi tlacovky KAZDY den a riesi. On riadi krajinu a nik nema pocit, ze virus riadi krajinu... u nas, co som veru bola benevolentna a brala som to, ze ok.. zvladneme.. sa to uz prehana. A to doslova. Nic ine sa neriesi, neriesi sa zdrave podnikanie, neriesi sa NIC podstatne. Riesi sa rozdavanie penazi, ktore budeme musiet vratit, vyhadzovanie penazi do vzduchu, rrptiom by podnikatelia mohli dalej pracovat minimalne v obmedzenom rezime (ale niektorym to takto vyhovuje, ved dotaciu dostanu, sedia na ritke pekne a este maju aj viac ako predtym zarobili.. teraz zalozi niekto v decemrbi zivnost, nic nerobi a dotaciu v januari dostane? ako vazne? ). Nezavidim ludom peniaze, ale je mi jasne kto to zaplati v konecnom dosledku.
Pritom za zdravie ludi nikdy nemoze zodpovedat vlada, za to si kazdy zodpoveda SAM. Ked vidim, ako ludia sa vcera o 11tej tlacili pred billou, 75% dochodcov (ktory uz mali davno mat nakupene) a v obchode sa na mna jeden dedo lepil hadam v celom obchode, az som myslela, ze ma sleduje, o odstupe nemohla byt ani rec, ved to sa tam lepilo na kazdeho vsade... Tak tu uz chyba zdravi rozum ludom a nie vlada, co na nich "dozrie" a zlym zlym podnikatelom povie, ze maju zavriet... pre priklad, bola som sa vcera testovat.. babky veselo debatny kruzok, jedna bola na teste, ostatne sa nahodou stretli... zrazu ta jedna dostala pozitivny vysledok a ten cirkus co tam narobila, a ona sa veru nejde hlasit k lekarovi :D potom veselo doklabosila s kamoskou, vbehla do lekarne, vybehla, vbehla do obchodu..a potom som uz bola prec :DDD
Ako chce se mi blít velebnosti... kvoli tomuto firmy maju byt zavrete a penaize sa vyhadzuju do luftu?

simca06022011
19. feb 2021

A inak, nie neviem kde je lepsie... :DDD

weronika171717
19. feb 2021

@stanulienkat keby boli Ruske hranice otvorene uz by som tu dnes nebola 🙄

nafka0483
19. feb 2021

@weronika171717 Ked otvoria hranice, tak by si sa naozaj odstahovala? Mas aj vybrate presne kde?

weronika171717
19. feb 2021

A k autorke - jedina krajina je Rusko, ale ako som pisala vyssie teraz sa tam clovek len tak nedostane. My sme zvazovali odist do Bieloruska, ale ani tam to nevyzera dobre. Myslim, ze pred tym co sa ide diat niet uniku.....aj ked jedna sanca by bola, ale ked vidis, ze ludom to tak vyhovuje, tak to radsej nejdem ani pisat, lebo zase sa tie ..... mozgy ozvu. Ak chces mozme o tom popisat IP. Kludne napis. 😉

cookie29
19. feb 2021

@malva123 presne... len ludia si myslia, ze v zahranici je to med lizat...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
loginexistuje
19. feb 2021

Ak by som mala ísť do zahraničia tak tam kde by sme mali pracovné uplatnenie a školu pre dcéru ale nám sa neoplatí ísť nikde nepadá ju pečene holuby do huby a v zahraničí sa vypracovať je náročnejšie ako cudzincom
Ja nahovárať muža ísť na par mesiacov do chorvátska služobne a my pôjdeme s nim 😉

simca06022011
19. feb 2021

Inak ja som cez víkend prišla s nápadom všetko predať a odísť do chorvátska, kúpiť dom a leharo... Môže si aj tie svoje kozy chovať keď chce😂 A môj chlap zhrozený, že a co zemetrasenia, požiare? 😂
No všade je dačo..

autor
Autor odpoveď zmazal
alchemilkazltozelena
19. feb 2021

@tncka tak ja si napr topanky bez skusania urcite nebudem objednavat cez net.. a spolocnost ludi nepotrebujes? Dat si kavu na terase, ist do kina, ist na plavaren, zalyzovat si, ... cize k zivotu nam staci pocitac, testovat sa do bezvedomia a chodit do roboty (ak tu robotu vobec mame) nepotrebujes ziadne odreagovanie a vlastne vsetko je super 👏 nuz, co dodat....

nafka0483
19. feb 2021

Neviem, ved preto som sa pytala, ze ake mas kriteria alebo poziadavky a ze co presne ti vadi. Nevedela som, ci moze byt krajina, kde robia testy a nosia ruska, ale je ina vlada, ktora k tomu pristupuje inak, alebo co presne hladas. Preto som sa pytala.

misickaa4
19. feb 2021

@nafka0483 oni hufne...

kinderzwillinge
19. feb 2021

@malva123 neviem, v ktorom state mas deti, ale naozaj ti hovoria, ze je to tam presne tak isto, ako tu?? Cize ich premier/vlada urazaju a vydieraju??
Lebo co sa tyka dodrziavania pravidiel na spomalenie sirenia virusu, tak s tym ziadny problem nemam a tieto veci cely cas dodrziavam

alvaluka
19. feb 2021

Mne by sa pacilo na Svätej Lucii 🌴🌞

angelinja
19. feb 2021

@kinderzwillinge suhlas suhlas suhlas..ja tiez uz sa citim niekedy ako ze asi ja som skor mimo uz nechpaem to...neviem si predtavit co bude dalej ked budu ludia takyto ako su...nechcem aby maly vyrastal v takejto spolocnosti.

angelinja
19. feb 2021

@kinderzwillinge este raz uplna pravda!!!! bohuzial ten kto toto vypustil tak teda ten plan pocital prave s tym ze clovek si zvykne aj na tu sibenicu..ze clovek je viac stadovity ako rebelasnsky so svojou hlavou. tiez som sa zapajala do diskusii kde som sa snazila davat , pisat presivedcat davvat dokozy ze nech ludia otvoria oci..no nie to s aneda to je boj s veternymi mlynmi ja nerozumiem proste to su zadubene mozgy, hlavy ja nechapem v com ti ludia ziju taka naivita?alebo fakt ziadne samostatne IQ? ziadne spajanie veci?iba kukanie dopredu ale nie ani dolava ani doprava?iez sa boji co bude...ako budeme zas s ockovanim nuteni, ako ziju tieto deti, je to jedna katastrofa este vacsia ked pocujem ze niekto ide dat sparat dietatu aj ked nemusi 2 rocnemu!!co sa uz pomiatli???naco ?atd atd atd proste uz ja nemam ani silu pisat ani citat taketo diskusie lebo ked vidim tu druhu stranu ludi co si nevidia dalej od nosa oblieva ma pot co nas tu caka

erienka
19. feb 2021

@nafka0483 no ja neviem, ale znama stravila leto v taliansku a vraj v kazdej restauracii ci kaviarni, kde bola, musela zapisat svoje meno a telefonne cislo pre pripad, ze by bol niekto pozitivny, aby ju vedeli dohladat. Neviem si predstavit, ze by nieco take zaviedli tu