icon

Kam odísť žiť do zahraničia za benevolentnejším systémom?

19. feb 2021

Asi nie som jediná, ktorej sa nepáči, ako Slovensko ide do záhuby. Kam by ste odišli do zahraničia, ak by ste vedeli pracovať aj na diaľku, alebo kde žijete a deti chodia do školy, nemusíte sa pridúšať na čerstvom vzduchu a testovať, ak chcete žiť?

Keď nechceme zomrieť, nesmieme prestať žiť...

jamidea
19. feb 2021

Dobra otazka a hlavne uplne suhlasim. Presne toto hovorim muzovi, ze preco sme neodisli uz davnejsie ked boli iste prilezitosti. Vtedy som ja nechcela, bolo mi dobre aj tu, priznavam. Teraz by som sla hned. Prec odtialto od zadubenych poslusnych nemysliacich ludi, ktori sa nepohnu z domu a este aj v banke ukazuju svoj test a nahubok maju iduc vo dvojici po ulici....cest vynimkam.

autor
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
19. feb 2021

Anonym ty tak s istotou pises ako to je inde - potom asi mas prehlad kde su ake pravidla a tym padom by nemal byt problem vybrat si vhodnu krajinu, ci nie?
A teraz na zaver pises, ze ty teda nie si na Slovensku, ale v inej krajine? Ja som myslela ze praveze si na Slovensku a chces ist inde.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
19. feb 2021

Inak k testom.. pre mna je o vela nechutnejsie kloktat a vypluvat do nejakej skumavky nieco a cakat z toho na vysledok.. by som sa pototo... a chudak zdravotnik.. som to akurat dnes pozerala, no nic moc...

midka
19. feb 2021

@weronika171717 ako sorry, ale fakt sa mi to zda neuveritelne, ze niekoho laka tuzba zit v Lukasenkovom rezime,,,..

sisaka
19. feb 2021

@vlcik1 napríklad u nás v Kanade sa zatiaľ neplánuje povinné očkovanie, ale kto vie ...

midka
19. feb 2021

ja by som si vybrala Japonsko, vyborne podmienky pre zivot,, vysoka uroven, skolstva, zdravotnictva,,, celkom slusna zivotna uroven,, znamy ma vystudovanu VS japoncina-anglictina, zije tam,, nadmieru spokojny... 🙂 samozrejme predpoklada sa urcita miera pripravenosti na zivot v danej krajine,,, neviem, ako si pripravena,, ty,,,,

autor
Autor odpoveď zmazal
sisaka
19. feb 2021

Anonym, keď nežiješ na Slovensku, tak čo ta trápi ake sú tam opatrenia a kde by sa ľudia chceli odsťahovať....
fakt zmysluplná téma 🙄

misickaa4
19. feb 2021

A kde teda zijete? Ake tam mate pravidla?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
dankanka
19. feb 2021

Švédsko

elementissa
19. feb 2021

@nafka0483 suhlasim, u nas to bol cca rok a pol aktivneho a podrobneho prieskumu, nie je to len tak. Kazdy ma ine prioroty a poziadavky. A hlavne, ak niekto odchadza zo SR, tak to nie je len kvoli korone, ci len kvoli vlade, to je nespocetne mnozstvo faktorov, ktore cloveka utvrdia v tom, ze v tejto krajine nechcem preit svoj zivot

elementissa
19. feb 2021

@vlcik1 no normalne, ako v kazdej krajine. Nelegalne tam ani nevies prist. Pouzi google ;)

zarrinka
19. feb 2021

O čom je táto debata??? Ak sa nudíš, skús nabudúce pokec,teda tak sa to kedysi volalo... 😉 A ak žiješ inde, tobôž tak. Načo sa zapodievaš tým zlým Slovenskom a riešiš tu takého otázky keď tu vraj nežiješ? Šak to ťa vôbec nemusí trápiť. Ži si vo svojom raji kdekoľvek to už je a predstav si,že sú aj ľudia ktorým je na SVK dobre 😘

vevesh
19. feb 2021

Pytas sa, kde je to jednoduchsie? Tak severna Afrika, Blizky Vychod, Rusko ( Mongolsko a pod., nie europska cast), teoreticky aj India ci Thajsko. Z europy sa najvlaznejsie k sucasnej situacii postavili Dani, cize mozno tam este. A mozes si vyberat, kamze kufre zbalis. Staci PCR test , peniaze a mozes okamzite ist🤟🤟🤟

kinderzwillinge
19. feb 2021

@vlcik1 Ano ano, pouzi goooogle, co sa pytas 😂😂😂😂😂

kinderzwillinge
19. feb 2021

@zarrinka Tato debata je o tom, ze nam @autor neprezradi kde zije, lebo sa boji, ze prideme vsetky na navstevu 😝

leuchtturm
19. feb 2021

Bez do Svedska. Ti vraj stavili na zdravý ludsky rozum, ci to uz zmenili neviem. Zisti si 😉

aylinn
Autor odpoveď zmazal
zarrinka
19. feb 2021

@kinderzwillinge Áno, už som zbalená 👍🤔 inak mám takú kamošku, žije v USA. Stále nadáva na Slovensko, čierna diera na mape a Amerika jej životný sen. Hold ale realita je zďaleka iná a jej životná úroveň v Amerike nedosahuje ani zďaleka tú na SVK a jej kabelky Michael Kors z výpredaja to nezachránia. Tiež sedí teraz doma v USA na home Office, deti majú zatvorené školy..

jana_eyre_2
19. feb 2021

Opatrenia sú všade a všade sa menia.. mne sa veľmi nepáči ako komunikuje a chaoticky koná naša vláda a nikto nie je z koalície schopný to zastaviť a počúvať odborníkov a dostali sme sa sem..

ale nemyslím že teraz je výhra sa niekam odsťahovať, pretože pandémia tu reálne je a opatrenia sú naozaj všade, všade sú ľudia obmedzovaní, nie je to len tak zo spásu ale z choroby.. to čo bolo v Taliansku je teraz tu.. to je jednoducho fakt...

Ale ak by som na to mala kapacity a silu, išla by som do Rakúska.. nie preto že korona je tam inak zvládana.. ale preto že som tam vždy chcela žiť, vždy ma to tam ťahalo, ale keď sme sa pred deťmi rozhodovali, tak sme sa rozhodli pre Slovensko.. ale ak mám byť úprimná, je mi to čoraz viac ľúto...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
20. feb 2021

Chod do USA. Tam zapadnes uplne perfektne.