Kam odísť žiť do zahraničia za benevolentnejším systémom?
Asi nie som jediná, ktorej sa nepáči, ako Slovensko ide do záhuby. Kam by ste odišli do zahraničia, ak by ste vedeli pracovať aj na diaľku, alebo kde žijete a deti chodia do školy, nemusíte sa pridúšať na čerstvom vzduchu a testovať, ak chcete žiť?
Keď nechceme zomrieť, nesmieme prestať žiť...
@mnamko Neviem sice, kde presne ste, ale ani sa velmi nedivim, ze sa chcete radsej vratit. Nemecko je uz stratene tym prilivom migrantov ☹
@kinderzwillinge ja migrantov vobec nevidim,ale dovod je smutok za dospelymi detmi,rodinou,kamaratmi,tu sa nikto o nikoho nezaujima.A este pribudnu nam naraz vnucatka v septemri ,moja dcera aj muzova dcera nsraz cakaju rozdiel v termine 3 dni.
@vlcik1 ako u nas ide 3-izbovy byt okolo 750tis€, garsonka tak od 500.000, domy nad milion€. Minimalna mzda je 1500€ bez dane. Na dedine v zapadakove mas samozrejme lacnejsie- tak o 100tisic. A v nemecku mas najvacsie danove zatazenie v celej eu. V anglicku u znamych takisto- celkovo na zapade eu byt/dom si nekupujes v hociakej stvrti a za "normalnu stvrt" zaplatis a urcite nie 100tisic....
@kinderzwillinge vsak aj my sme migranti😀 a toto je celosvetovy fenomen- vsade je potrebna pracovna sila, ktora to urobi lacnejsie ako domaci...
@vevesh Ja som myslela tych, co priplavaju na lodkach...
@kinderzwillinge ale to mas vsade takychto " na lodkach" ako si ich nazvala. A v nemecku teda nerobia rozdiely ci si "z lodky" ci zo slovenska. Ausländer je raz Ausländer, aj ked je uz v 2-3 generacii nemecky obcan....
@vevesh Vsade nie su, my sme tak biedna krajina, ze sem ani oni ist nechcu, zato teta Merkel si ich napozyvala na tisice...
@kinderzwillinge ale su😉 a teta Merkel potrebovala trosku porozdavat z dani, ked uz tolko vela vyzbierala a a zabezpecit opatrovatelov do domov dochodcov, tak si napozyvala tolko, kolko potrebovala pokryt pracovnej sily🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@vevesh Chces mi povedat, ze ti mladi muzi co priplavali budu vytierat v domove dochodov zadky a menit plienky ??
@kinderzwillinge plan a realita su 2 rozdielne veci a ano, veci sa menia. Socialne davky uz nedostava kazdy a v takej miere a tejto prace je v nemecku neurekom (aj bude, ak im corona "neomladi" obyvatelstvo). Oni ich sem nevzali na to, aby okamzite isli pracovat (lebo by sa v tych lodkach okamzite aj otacali vo velkom), ale navnadit, aby potom pre nich makali do nemoty....vies, peniaze treba domov posielat a nemecko tych, co nerobia, aj posielaju jednosmerne bez navratu domov...
@vlcik1 a vies o tom, ze na akciu musis mat komplet prachy, lebo banka ti neda ani cent? To mi chces povedat, ze ludia skreckuju 100tisic+ doma(na ucte?)- ludia, co upratuju? Lebo na toto potrebujes minimalne 20 rokov sporit....a od tohto roku urcite na ucte tolko nikto v eu skreckovat nebude, lebo sa platia negativne uroky....
@jana_eyre_2 No vidis, tvoja nespokojnost s vladou je v tom ze su opatrenia prilis benevolentne, prilis neskoro a dodrziavanie nie je kontrolovane a pokutovane. Autorka je nespokojna s vladou pretoze su opatrenia prilis prehnane.
Podla mna sa ti politici jednoducho musia snazit o urcity kompromis... zaviest opatrenia ale zase nie prilis prisne, aby ludia nezacali protestovat.
Zase frustraciu z toho ze oni sami nedodrziavaju opatrenia uplne chapem. Lenze to co robi autorka, ze si mysli ze je to ine vo svete, je naivne. Tu bolo asi pred mesiacom v spravach ako v kazdej provincii sa naslo 10-20 politikov, ktory si chodili pocas lockdownu na dovolenky do zahranicia. Spravy poburili a potom vysumeli.
No a na zaver si nemozem odpustit maly podstuch... ak by zacali ludi pokutovat za porusovanie pravidiel ako navrhujes, pokutovali by aj teba. 😉 Neber to v zlom ja sama porusujem pravidla ked chodim raz do mesiaca na nakup co nepotrebujem a fandim tvojmu sposobu ako si udrzat socialny zivot a mentalne zdravie a zaroven byt opatrny ale ked raz pravidla su, clovek si ich nemoze upravovat, lebo nie vsetci su tak uvedomeli ako vy s kamoskou.
@jaskolka To akoze myslis, ze by bolo lepsie opatrenia nerobit, nechat ochoriet velke mnozstvo ludi a populacia by si rychlejsie a ucinnejsie vytvorila imunitu a odolnost?
Myslim ze o to sa uz tak trochu pokusili napriklad v Brazilii alebo v UK ale bolo to neunosne. Lenze dlhdoba izolacia je tak isto neunosna ako vravis ty. Neviem ako sa toto vyriesi.
@vlcik1 bavíme sa o aukciách? Tiež tu nebudem písať koľko stojí dom, v ktorom ilegálne pestovali marihuanu v nejakej pochybnej štvrti, myslela som, že sa bavíme o normálnych kupach nehnuteľnosti, keď napíšem, že v našom meste idu domy po cca pól milióna, nemám na mysli ani nejaké staré domy v štvrtiach s neprisposobivymi, ani vily v centre s výhľadom na mrakodrapy, mám na mysli obyčajne domy, ktoré si kupuje stredná vrstva. Ak tvoja kamoska kúpila v Anglicku normálny dom vo velkomeste za 100 000 gratulujem, žijú mi v Anglicku 2 kamosky a aj sesternica - asi neschopné, lebo za toľko si nekúpili ani pred 15 rokmi a to 2 z nich majú len byty
@andreatytler Autorka naivne žije bez rúška, bez testov, má otvorené školy, môže ísť do reštaurácie, do kina, na koncert, do športového strediska, na lyžovačku, ku kaderníčke, ale hlavne naivne. Keby nebolo internetu, ani by nevedela, že sa niečo deje, ale hups, rodina a priatelia prestali chodiť na návštevu zo Slovenska a majú obmedzený život, lenže nie každý má odvahu odísť, lebo počuli, že všade je to rovnaké.
Áno a dôležité je aj zdravotníctvo, zaradenie sa do života v krajine ako cudzinec, ovládanie jazyka krajiny, nie chodiť po svete s angličtinou a tváriť sa, že to stačí, lebo nestačí. A jasné, že je lepšie, keď sa chránia ohrozené skupiny obyvateľstva a zvyšok funguje normálne. Možno je najvyšší čas začať sa zaujímať o svoje zdravie, lebo táto ignorácia zdravého životného štýlu vytvára z ľudí ohrozených jedincov, kvôli ktorým sa potom napríklad starším, ktorí svoj vek nedokážu ovplyvniť, nedostane patričnej starostlivosti. Na tom lacnom Slovensku som uvažovala nad hypotékou a v tom drahom zahraničí mám nehnuteľnosti dve aj bez nej. Kde, kde, kde, no väčšina z diskutujúcich je spokojná na Slovensku, tak im to môže byť jedno. Zvedavosť je jedna vec, ale koľkí by sa tu reálne boli ochotní kvôli lepšiemu životu naučiť nesvetový jazyk nejakej krajiny? Koľkí z tých, ktorí chcú odísť, len nevedia kam? A lepší život nie je o tom, že sa viac zarába. Môže sa zarábať aj menej, ak sú primerané ceny, dostupné bývanie, lepšie možnosti a naplnený život. Namiesto otázky KDE sa spýtajte sami seba, či ste ochotní sa prispôsobiť krajine, ktorá vám poskytne spokojný život bez buzerácie.
od cca 20 min. je to zaujimave
co este treba?
k nasmu vytieraniu nosov...aj lajk s priemernou inteligneciou musi vediet ze strkat neustale nieco do sliznice je proti nasmu fyzicnu
@kinderzwillinge ty mas pocit, ze stojis pod sibenicou? 🤣🤣 Preco ti to vsetko tak vadi? Na koronu ti asi v rodine este nikto nevykapal, ze? Bud rada, v tej nasej zatial dvaja mladi ludia. Mne teda ruska ozaj nevadia, vadi mi rosenie okuliarov, tak si ich na tu chvilu, co som von v rusku, davam dolu. Testovanie mi vadi lebo je mi to neprijemne, vcera to bol pre mna hotovy masaker, ale treba, tak idem. A ze je vsetko zavrete? S manzelom chodime beztak cely rok len do potravin a drogerky. Akurat nam chyba obcasna navsteva restiky, ale nie sme lavi, vieme varit. 😊 Popravde, ani nevnimam, ze je nejaky lockdown. Na jar bude zas lepsie, ked sa otepli lebo virus ma rad chlad.
@andreatytler vieš to je to - aké pravidlá vlastne.. u nás sú otvorené školy a pritom pred ani nie mesiacom sa tvrdilo že sa neotvoria ak počet hosp.neklesne pod 3000.. dnes je hosp.3885 ľudí, sme prví v úmrtnosti na počet obyvateľov a deti niekde chodia do škôl s takými opatreniami že stačí mať nespolahlivy ant.test jedného.rodica aby mohlo chodiť.. sama riaditeľka nám písala, že mali prípad keď jeden rodič bol negat. A potom vysvitlo že druhý bol pozitivny a dieťa tiež.. ktovie koľké deti a rodiny na takyto prístup.ludi doplatia a ešte to len uvidime.. mne príde 100x rizikovejsie poslať deti do troch kolektivov v interiéri kde sú rodičia vseliaki ako byť hodinu vonku na vzduchu s ruskami s kamarátkou ktorej verím že tak ako my sa s nikým nevidaju.. viem že podpichnutie nemyslíš zle a áno súhlasím, keby pokutovali tak budú aj mňa (hoci deti v okolí chodia do škôl, my ich učíme doma a pasujeme.sa s nepochopením okolia ako to tým deťom môžeme robit).. ale to je presne to - keby pravidlá nastavili logicky a počúvali by čo im vravia odbornici(čo sa dodnes nedeje), bol by nejaký konkrétny a jasný plán opretý o odbornosť, čo by nemenili z večera do rana, naozajstná pomoc ľuďom čo ju reálne potrebujú, tak bude o 60%menej ľudí čo budú na pravidlá kašľať.. nikdy to nebude 100% to naivná nie som, ale toto NEvedenie nás dostalo do stavu že už aj tí, čo v prvej vlne sa snažili na to začali zvysoka... Naša prezidentka volá po zmene v systéme..
Aj nad školou by som pre deti uvažovala ak by začali uvazovat nad testami pre samotné deti a aj by to dotiahli do konca (k dispozícii je už x spoľahlivejsich ako sú ant.) Ale takto, keď viem že x ľudí tu ide obchádzať systém a navyše su testovaní testami čo na take testovanie nie sú určené, nespoľahlivé... No toto všetko nás smeruje len do väčšej záhuby...
@17alexis Ty prosim ta na com ficis ?? Zabudla si si dat rano tabletky ??
Ja som jasne napisala, ze ja vsetky obmedzenia dodrziavam. A nie, nestojim na sibenici, ja som len poukazala na to, ze sme vsetci vydierani a nuteni chodit na testy.
@vevesh pointa je v tom,ze mame tie hypoteky. V zahranici si ani tie hypoteky nemozu dovolit. Sme jedna z mala.krajin s vysokym percentom vlastnictva domov,bytov,mame skolstvo zdama dostupne pre kazdeho,zdravotna starostlivost dostupna pre kazdeho. Kazdy nadava,ale trochu sa treba ohliadnut lepsie a spoznat krajiny detailnejsie,nielen z fotiek a pocutia
@marca12 No zdarma ako zdarma... skola mna, ako rodica stoji teda nemale peniaze, zdarma to bolo ked som tam chodila ja. Zdravotna starostlivost je dostupna, ale tiez nie zdarma... nemas peniaze, nevytrhneme ti zub, chces lieky, zaplat...
ja sa sice nechystam odist zo SVK, ale naozaj by som rada vedela, kde vo vyspelejsej casti sveta sa zije bez obmedzeni a napriek tomu im nekolabuje zdravotnictvo. Nerozumiem tomuto tvojmu tajnostkarstvu, preco nechces prezradit, kde zijes. Vzdy mi liezlo na nervy, ked sa niekto hral na tajomneho 🙂

@vlcik1 ja zijem v Mnichove a nikto sa mi este nesmial, myslim ze ani poriadne nevedia kde Slovensko je ,lebo vacsina si mysli,ze Slovensko je Slovinsko az ked poviem Tsechoslovakia tak vedia