Kam odísť žiť do zahraničia za benevolentnejším systémom?
Asi nie som jediná, ktorej sa nepáči, ako Slovensko ide do záhuby. Kam by ste odišli do zahraničia, ak by ste vedeli pracovať aj na diaľku, alebo kde žijete a deti chodia do školy, nemusíte sa pridúšať na čerstvom vzduchu a testovať, ak chcete žiť?
Keď nechceme zomrieť, nesmieme prestať žiť...
@erienka Ty nerozumies tajnostkarstvu autorky, ja zase nerozumiem tomu, naco ma niekto, kto je spokojny potrebu zalozit temu a pytat sa, kam ma ist zit prec zo Slovenska, ked tam uz nezije. Ale rada si to od niekoho necham vysvetlit a inak je mi sumak, kde zije dotycna pani 😀
@jaskolka na Slovensku pri prasacej chrípke zomrelo 56 ľudí za sezónu.. teraz na slovenku na kovid zomrelo 6500ludi za rok.. to sa nedá porovnávať.. navyše vtáčia chrípka sa zatiaľ neprenáša na človeka, je to zatiaľ záležitosť zvierat..
Ale súhlasím, že veľa opatrení nemá absolútne žiaden zmysel a nie sú podložené ničím logickým, a presne týmto prístupom to postupne ľudí dohnalo tam že sa na to vytoto...
Mna velmi zaujima kde zije, lebo najprv tu chce tipy od inych a ked vlastne ona ma tip lebo tam zije a je spokojna, tam uz nepovie kde to je. Ved mozno pomoze dalsim co nevedia kam odist.
Dievcata, ked budete taketo zvedave, budete skoro stare 🙂
@jana_eyre_2 nuž otázka je, či aj sa presne vedeli, koľko ľudí ozaj umrelo na tie "iné chrípky" keď sa to tak nesledovalo.Zase teraz je otázne, či toľko ľudí ozaj umiera na "koronu" alebo "s koronou" a ako to je s testami, keď skutočne sa opakovane stalo kamarátkam, čo pracujú na kovid oddeleniach, že prijali pacientov s testami s rôznymi výsledkami, behom pár hodín. Tak ako je možné, že "prišiel pacient, bol pozitívny" o pár hodín umrel, ale ktovie prečo, mu zase urobili test, bol negatívny. A toto bolo už viackrát, samé sestričky vravia, že je to čudné, pacienti sú polymorbidni, ale"umru na koronu "nevravím, že je to stále tak, ale neviem si pomôcť, príde mi to, že reálne už existuje len jedna smrť, na koronu. A tak sa zvyšuje strach, panika a navysuju počty mŕtvych. Pritom ten človek by bol zomrel tak ci tak(rakovina, ochorenia pečene, ťažká cirhoza, ChOchp, staroba) ale prvotná "príčina" je automaticky už pripísaná korone.
@vlcik1 😂😂😂😂😂
@jaskolka mám kamarátku lekárku, ktorá robí už na kovid oddelení a vôbec nemá také skúsenosti ako píšeš, je to tam reálne zle, ale ľudia tomu neveria.. navyše u nás sa aspon niečo deje správne a to je to, že či niekto zomrel s kovidom alebo na kovid sa posudzuje dosť prísne, či ale tomu budeš veriť je na tebe.. myslím, že tu by sa našli neveriaci v problem situacie aj keby sme mali pandémiu eboly... poznám bohužiaľ už aj mladých zdravých ľudí čo tu už niesu.. áno mohli zomrieť aj pri autonehode.. ale zomreli na kovid, to je asi taký istý argument..
Takze trochu som googlila a myslim, ze zijes na ukrajine. Akurat som videla yt video z odessy, kde ludia ziju napriek nariadeniam normalnym zivotom.
@jana_eyre_2 nuž ale práve to závisí od imunity. Bohužiaľ, vírus nezmizne, nič iné len žiť s nim, sa, urobiť nedá. Preto vravím, že je nevyhnutné podporiť imunitu,vitamíny, zdravý životný štýl, odbúranie stresu, aký média chrlia dennodenne, nie ju znižovať zatváranim sa a, absolútnou izoláciou a hroznym strachom, podporený každodennou prisernou štatistikou chorých a mŕtvych. Chápem, že aj mladý človek na to môže umrieť a poznám naopak 94 ročnú babku, čo to prekonala bez problémov. Čiže summa sumarum, ide len o to, ako s tým telo zabojuje.Lebo tento stav, aký je teraz, je dlhodobo neudržateľný.
@vlcik1 na sk su najlacnejsie imobilie v ramci eu k platom, takmer kazdy dostane hypoteku a takisto pozicky- dokonca aj na dovolenku ci vianocne nakupy, aj ked mas na krku hypo a x milion dalsich poziciek. TOTO v zahranici neexistuje. A mame tolko exekucii hlavne vdaka tomu, ze exekutor ma na sk velmi velke pravomoci oproti zapadnym krajinam (vsak ked sa takto pozicky rozdavaju, tak sa aj hned skasnu, ked niekto neplati..). Apropo aukcie- to je kupa macky vo vreci- niekomu to vyjde a velmi vela ludi na to doplati (pokial nie su od fachu). Ale v drvivej vacsine ide o imobilie vo velmi problematickom/ dezolatnom stave, na ktore nedostanes ziadnu financnu podporu od ziadnej institucie (aj ked sa mozno nachadzaju na lukrativnom mieste). Takze take, ze niekto kupil niekde dom za 100tisic, ked normalne garzonky v slusnej stvrti a pre strednu vrstvu idu od pol miliona eur ma nulovu vypovednu hodnotu...
@jaskolka ano s imunitou súhlasím, ale to sa nerobí tak, že pri takto rozbehnutom víruse sa prestane riešiť, (imunita sa tvorí najmä pohybom na čerstvom vzduchu a zdravým jedlom a to nám nikto nezakázal, ja to dodrzujem každý deň.. taktiež napr.taku astmu čo majú moji synovia nevyriešis posilňovaním imunity) na to treba tiež systémové riešenia - práve preto že nikto nepozná aka bude imunitna odpoveď tela jednotlivca či už chorého alebo zdraveho..
ja poznám môjho 73r otca čo má kopu vážnych diagnóz (je to ležiaci pacient) a koronu prežil bez následkov a nemal dokonca ani teplotu.. ale poznám 46r muža čo nebýval bežné chorý, nebol dokonca ani obézny a zomrel.. toto nebude také jednoduché že podporme imunitu a ono sa to časom prispôsobí..
ten stav čo je teraz je dlhodobo neudržateľný z pohľadu ekonomiky a psychiky ľudí.. ale bohužiaľ ľudia prežili už aj omnoho horšie pandémie a vojny, čo ovplyvňovali svet hroznejsim spôsobom ako lockdown pri kovide.. ľudstvo sa zachovalo ale za tým bolo mnoho smutných osudov.. kovid nezmizne, budeme musieť s ním žiť, ale je dôležité ako sa zachováme v kritických situáciách..
A bohužiaľ sa ukazuje, že ako spoločnosť zlyhávame a zlahcujeme a neveríme, nepomahame tým nicomu..
A kde autorka zije??? V akej krajine? Pytam sa naozaj preto , lebo aj my sa zamyslame nad moznostou odist , ale zostava vyriesit otazku kam...ked tak napiste sukromnu spravu, ak to nechcete pisat sem. Dakujem
@misickaa4 To je tajomstvo, ktore nam pani autorka neprezradi 😉
@simca06022011 V HU mám švagrinú aj dve sesternice s rodinou. Síce majú všetko otvorené,okrem reštik a pod. samozrejme,ALE: rúška majú povinné aj oni. Od ôsmej je zákaz vychádzania ale taký,že keď sesternici volal svokor,že ich mala tam zostala na noc a tebe za mamou,ona rovno povedala,že ostane tam plakať,lebo sa neodváži vyjsť z domu po ňu,lebo predtým deň dostal jej muž pokutu za to,že skočil za susedom vrátiť mu nejaké náradie,už v čase po zákaze vychádzania. A najmä,TAM nepromenaduju pozitívni na covid po obchode. Ak si pozitívni,tresknu ti na dvere červenú nálepku!!!! a ostatní členovia domácnosti,bez ohľadu na to,či boli alebo neboli testovani,zostávajú s tebou sedieť doma.na zadku,doslova doma,žiadne výnimky. Aj deti,a to tak,že príde pred tvoj dom policajt,zavolá ti,či si doma a aj dieťa musíš dať k oknu aby policajtovi zamávalo. Cize áno,Orbán riadi krajinu a majú tam na prvý pohľad viac voľnosti,ale snažia sa najmä o to,aby chorých resp. pozitívnych čo najviac izolovali od ostatných. U nás to robíme naopak s tým testovaním.
@vlcik1 kedze podnikam na aukciach s imobiliami v zahranici, tak vidno, ze zvasty tu pises akurat ty....vobec nemas ekonomicky a vseobecny prehlad o zahranici, imobilach, hypotekach a financovani mimo sk. Na slovensku sa maju ludia dobre, len nemaju ekonomicke zakladne vzdelanie a nevedia narabat s vlastnymi peniazmi ( a tym vobec nemam na mysli, aby boli studovani vo financnictve, ale vobec nevedia ani uroky si vypocitat, nechapu poistnym zmluvam, nevedia svoje ekonomicke prava narozdiel od zahranicia...)
@vevesh na sk sa ludia velmi dobre nemaju, Ako mozno sa dostanu lahsie k nehnutelnosti, ale inak je to nic moc. Hlavne to ako ma vela ludi na sk ofiko minimalku a ostatne na ruku ( lenze ofiko sa to nikde nezaratava) . Toto je v inych krajinach ne akceptovatelne. Pretoze sa to odzrkadli vo vyske dochodku, ci materskej. A clovek potrebuje mat funkcny socialny system, co na sk je velmi zvlastne fungujuce. Ako ked si vezmem, ze moji svokrovci maju dochodok okolo 2500-4000 eur a na sk moji rodicia okolo 600-800 . A mali podobne pozicie aj vzdelanie. Cize to su velke rozdiely. Rovnako na ask nemas velmi moznost ako prist k socialnemu bytu ak lepsie zarobis. Ako nehovorim , ze na Slovensku je to zle, ale roznymi nezmyslami v zakonoch sa rozryva socialny system, nakolko ludia vsetko chcu obist. Moj muz bol dobre v soku ked so mnou bol par mesiacov v Bratislave. Lebo pre neho je zakon a zmluvne proste nieco, co sa neskusa porusovat.
@jana_eyre_2 iste, boli vojny, boli pandémie. S tým súhlasím, súhlasím aj s tým, že vírus je tu, a áno, je to niečo nové. Ale ide aj o to, že voľakedy, teda v čase vojny a neviem akých epidémii, ľudia zili trochu inak. Predsa len boli to malé spoločenstva, viac menej sebestacne (pole, lúka, rola, dobytok)v čase vojny sa, neriešilo, či pôjde dieťa von v topánkach, či bosé. Ono je to extrém, čo uvádzam, ale teraz určite nepošleš dieťa vonku bosé, či by pred 120 rokmi bolo celkom normálne, hlavne pri biede v čase vojny a podobne. Neboli ani také vedomosti, ľudia neboli zaplavovani bomnastickymi článkami a štatistikami. Nebol taký tlak na psychiku, ako je teraz. To nie je, že neverím, že je korona. Ale myslím, že príliš sa už o tom hovorí, striktne nariaďuje a rozkazuje, poukazuje len na zlé, zle a zle a práve to je pre ľudí už neúnosné.
@kiki68 no a sme pri kameni urazu- obchadzanie, len aby co najviac bolo zadara od statu. A potom sa cudujeme, ze na vela veci nie je, i ked podla teorie a zakonov by malo byt. V zahranici nedostanes na minimalku hypoteku- lebo ludia neocakavaju nic zadara od statu (samozrejme, ze je dobre, ak nieco nedostanes, ale vela ludi s tym nepocita). A tiez s dochodkom v zahranici nesuhlasim- bola zlata doba, ale generacia terajsich 40tnikov nedostane take dochodky, pokial si sami neprisetria alebo sa inak nezabezpecia a vidim to v buducnosti rovnako aj v zahranici ako na sk. Netreba zabudat, ze dochodkovy system je pyramida a pokial sa nezacnu deti rodit, tak my si dochodok ani nezazijeme (a urcite nie tak ako dnesna generacia dochodcov). A najvacsia otazka je, ako chce dnesna vlada vykryt ten statny dlh, ktory vznikol pocas korony pandemickymi ocrkami, pnkami, testami a neviem co este povyplacali vsetko zo statnych penazi. Doteraz bolo fajn, teraz este len nastane hospodarska kriza a poriadna....

@andreatytler obrovské epidémie ake boli, trebárs Španielska chrípka a podobne, mali síce opatrenia, ruska a podobne, ale nemyslím, že ich niekto takto zatvaral a doslova dával nezmyselné nariadenia. Pretoze trebárs "paskovanie veci" je úplná hlúposť, rusko vonku, kde okolo mňa nikto nieje je nezmysel, naháňať ľudí na testy, v zime a mraze cele hodiny stať davy, je už úplná blbosť. A predovšetkým neboli sociálne siete, internet a televízie, ktoré hlavne šíria stres, paniku a strach. Dokonca aj tu pred rokmi, keď boli prasacie a vtáčie chrípky, nebola taká šialená panika, a boli chori, aj zomreli...len sa o tom až tak nehovorilo, a akosi to zmizlo. A ano, čím viac sa bude zatvárať, tým viac bude imunita"v cudu"lebo okrem fyzickeho zdravia ľudia už kolabuju psychicky. To sa neberie akosi do úvahy, že akonáhle je človek vystavený dlhodobému psychické u tlaku a stresu, ako je teraz, tak zároveň s tým padne aj fyzická kondícia.