icon

Kam odísť žiť do zahraničia za benevolentnejším systémom?

19. feb 2021

Asi nie som jediná, ktorej sa nepáči, ako Slovensko ide do záhuby. Kam by ste odišli do zahraničia, ak by ste vedeli pracovať aj na diaľku, alebo kde žijete a deti chodia do školy, nemusíte sa pridúšať na čerstvom vzduchu a testovať, ak chcete žiť?

Keď nechceme zomrieť, nesmieme prestať žiť...

elementissa
21. feb 2021

@vlcik1 keby som si mala vybrat z tych troch, tak asi Svajc, lebo hory 🙂 UK na mna moc surove pocasie (lovely London sky :D cely rok prsi :D) a Belgicko moze byt tiez fajn, jedna spoluziacka zo strednej tam odisla a je tam velmi stastna. Len trochu rovinate na moj vkus. My ideme do Kanady 🙂

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
elementissa
21. feb 2021

@vlcik1 tak pardoon :D to tie stereotypy. Ja som bola 10 dni v Skotsku este na strednej, isli sme tam na skolsky vylet v ramci anglictiny :D autobusom :D :D jasne, ze sme prechadzali cez vsetky okolite krajiny v Europe, boli sme sa pozriet v Europskom parlamente napriklad a cool bolo, ze sme sli z Belgicka trajektom a stravili 2 dni na lodi... No ako sme prisli do UK, tak lialo a lialo cely cas az kym sme neodisli :D a kedze som tam bola len raz ,tak to vo mne nechalo taku spomienku...ze furt prsi :D
Co sa tyka nasho stahovania, tak rodina do toho nema moc co povedat. Je to v prvom rade nas zivot. Oni si ten svoj uz zariadili. Budeme v spojeni online a na 90 dni aj vedia prist za nami. 🙂

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
weronika171717
22. feb 2021

@nafka0483 ano, realne by som vsetko predala a odisla a kde? No neviem uplne presne, ale hladala by som mesto kde je vysoky dopyt po manzelovej profesii.

nafka0483
22. feb 2021

@weronika171717 Jaj ja ze uz mate vybrate presne ked si pisala ze keby boli otvorene hranice tak tu uz nie ste. Myslela som ze iz ste v takom stave ze ozaj vsetko premyslene a uz "na odchode" a ze povies kam.

elementissa
22. feb 2021

@vlcik1 jezkovi oci... To by som nedala, keby ma niekto buzeroval a vyvolaval, kedy sa vratime..by som zmenila tel.cislo a nech volaju na lamparen

nienna
22. feb 2021

@misickaa4 nezijeme v Luxembursku, sme na Slovensku ale manžel pracuje pre lux. firmu, cize poistku, pridavky atd. máme odtiaľ. Ale kebyže nemame dieťa a starých rodičov, ktorí su na nás závislí, tak okamžite balim kufre a idem prec odtialto. Myslim, ze to tu nema budúcnosť.

misickaa4
22. feb 2021

@nienna presne tak aj ja...a kam by ste rozmyslali ist? My asi svajc, sever talianska, rakusko...

weronika171717
22. feb 2021

@nafka0483 mame nieco popozerane, ale nepisem, ze kde presne, lebo to zalezi od tej manzelovej prace. A nebalim kufre zatial, lebo rusi sa tak skoro neotvoria. A inde na svete to nema vyznam. Ano, zatial to je v inych statoch v pohode, ale pride to vsade. Ale Rusko to je nieco ine. Putin nedovoli genocidu na ludoch, vsetky ine staty ano postupne. Pride to vsade.

vevesh
22. feb 2021

@nafka0483 preco si myslis, ze su zatvorene hranice? Vsak ked mas aktualny pcr testa pracovnu zmluvu, mozes ist kdekolvek. Vlastne s testom mozes ist aj na dovolenku kdekolvek....

nafka0483
22. feb 2021

@vevesh Ved pisu, ze Rusko zatvorilo hranice a neda sa tam ist. Vychadzam z toho, ze tie co o tom pisu o tom maju aktualne info, kedze tam chceli odist.

vevesh
22. feb 2021

@nafka0483 viem, ze teba sa to netyka, ale treba citat s porozumenim. Rusko zatvorilo hranice pre turistov-takisto ako zopar inych krajin. Ak sa niekto ale planuje tam usadit, normalne moze ist (pcr test+ pracovna zmluva).... Neviem preco si ludia v eu (a na sk) myslia, ze sa nesmie cestovat. Vsak okrem zapadnej eu, ruska a usa sa dostanes takmer vsade- a aj do tychto statov sa dostanes pracovne, a aj sukromne, pokial splnas vynimky....

nafka0483
22. feb 2021

@vevesh Ja sa tam nechystam odist, cize nesledujem ako maju otvorene/zatvorene hranice. Nejaka tu pisala, ze Rusko ma zatvorene hranice, ale keby nemalo, tak su uz odstahovani. Tak som si myslela, ze to ma zistene a ze skutocne sa tam prestahovat nemoze, lebo to Rusko neumozni.
Ak hovoris, ze to tak nie je, tak potom klame schvalne ona a "akoze" zatvorene hranice su len vyhovorka, alebo zije na omyle, ze sa tam odstahovat aktualne nemoze.

sisaka
22. feb 2021

@andreatytler
Neviem odkiaľ
@jana_eyre_2 čerpala informácie, ale podľa worldometer, kde sa udáva počet mŕtvych na milión, Slovensku určite prvenstvo nepatrí, Slovensko ma k dnešnému dnu 1204 úmrtí na 1 mil a nemusím ani prácne hľadať a môžem hneď nájsť 5 krajín, ktoré majú viac USA, UK, Taliansko, Španielsko, Česko a pridám ešte jednu, ktorá ma upútala Slovinsko a ked len tak scrollujem dole vidím ďalšie....

att123
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
22. feb 2021

@sisaka https://www.startitup.sk/sme-oficialne-najhorsi... napríklad tu, je kopa štatistík ktorými som sa riadila, pozri si dáta bez patosu, tam je toho dosť, len nemám teraz čas to vyhladavat.. už sme aj prví v hospitalizaciach.. takže vklude má spochybňuj, zrejme to asi odborníci nevedia počítať..

nienna
22. feb 2021

@vevesh uz to nie je tak celkom pravda, ze s testom mozes cestovat, toto su najnovsie podmienky vstupu do krajin, ako vidite, vela z nich uz ma podmienku očkovanie. Zachvilu to budu mat vsetky.

nienna
22. feb 2021

@misickaa4 netusim kam by sme sli, asi je uz vsade to korona sialenstvo, cize z tohto hľadiska nema zmysel sa stahovat. Ale keby nehladim na koronu, asi by som volila juzanske krajiny so salamistickym pristupom k zivotu. Take Španielsko mozno 🤷

sisaka
22. feb 2021

@jana_eyre_2 tak to je tá rétorika médií a politikov, všetkých strašiť a čo najviac, až tak že si ľudia nevšimnú “detaily” ako slovíčka momentálne, za posledných sedem dni atď. Prečítaj si (nie preletí očami) ešte raz články, ktoré si tu dala, žiaľ takáto manipulácia s ľudmi je v dnešnej dobe úplne bežná

anita1978
Odpoveď bola odstránená
vevesh
22. feb 2021

@nienna ono sa to bude menit este vsetko, ale tak cas ukaze. Doteraz bolo cestovanie v pohode , niekde dokonca aj bez testu a aj bez ockovania a niektore krajiny aj ostanu v pohode aj bez ockovania. Len mam taku blbu predtuchu, ze podla toho z akeho statu prides/pochadzas, budes (ne) potrebovat ockovanie na cestovanie....

jana_eyre_2
22. feb 2021

@sisaka aha, čiže keď ty preletis očami jeden worldmeter, tak to je správne, ale keď ja preletim pár oficialnych článkov lebo nemám čas tak to už je zle, lebo médiá manipulujú.. super argument..

Chcela som ti poslať oficiálne štatistiky ktoré som myslela pôvodne, ale kašlem na to, vlastne k čomu to bude viesť? My si tu vlastne žijeme ako v bavlnke, úmrtia si media vymýšľajú, nemocnice nie sú plné, všetko je fajn...

vevesh
22. feb 2021

@nienna teraz som si pozrela, co plati pre nemcov a nemci nemusia mat ockovanie nikam-zatial. Vsade staci pcr-test alebo potvrdenie o prekonani kovidu...

misickaa4
22. feb 2021

@nienna urcite je korona sialemstvo vsade ale taketo opatrenia ako tu , nie...

autor
Autor odpoveď zmazal
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
elementissa
22. feb 2021

@jana_eyre_2 worldometer je ovela hodnovernejsia statistika v realnom case ako cokolvek, co media baziace po senzacii vypustia. Mozno by si si mohla najst cas ;)
Ja som si nasla a ako kriterium som vybrala vzdy iny stlpcek.
Stpec umrtia/1M populacie = SR 24.miesto
Stlpec umrtia celkovo= SR 42.miesto
Stlpec nove umrtia = SR 13.miesto
Stlpec vazne/kriticke stavy= SR 25.miesto

A nie sme ani v Europe prvi

Ale jasne, sme prvi vo vsetkom. Akurat tak v nasom egu a mysleni si, ze sme prvi vo vsetkom ;)

angelinja
22. feb 2021
https://www.youtube.com/watch?v=ihw90nE8pNQ

8 minuta ak sa am to nechce pozerat od zaciatku..ale zaujimave video, vypoveda to o vsetkom co sa deje vsade