Kam smeruje Slovensko po posledných voľbách?
Ospravedlnujem sa za politicky ladenu temu, no zaujimal by ma vas pohlad. Poprosim bez nejakych urazok ci nadavok.
To ako dopadli volby ma velmi sklamalo, no bohuzial, mame co sme chceli. Tak som si tak nejak povedala ze dobre, najblizsich par rokov slovensko necaka nejaky vyrazny pokrok, ale nie je az tolko veci co by mohli pokazit. No preslo mozno pol roka a ja sa nestacim cudovat akym smerom nas nova vlada vedie. Miestami je to az bizarne, nasa prezentacia slovenska v zahranici, ci celkova politicka situacia na slovensku. Cez toto sa nedokazem tak lahko preniest, kedze sa ma to osobne dotyka. Mam tu podnikanie v oblasti cestovneho ruchu, ked budeme mat v zahranici zle meno, staci ze aj v okolitych krajinach, odrazi sa to na turizme. V buducnosti chcem mat deti a idealne ostat v mojom rodnom meste, ale coraz viac ma zacina desit ze v akom stave bude slovensko o tych par rokov. Je realne ze by sme ako krajina doplatili s dlhodobejsimi dosledkami na to, aku vladu sme si zvolili? Lebo casto to bolo pred volbami mojim okolim zlahcovane, ze maximalne si zas len nahrabu pre seba. Ale cim viac to sledujem, tym horsie to vyzera.
@tilly Je možné, že cesty späť už niet. Nakoniec to dopadne ako v minulosti.- svet sa tvrdo rozdelí na bipolárny. My na západe budeme žiť rovnakým životným štýlom ako doteraz. Oni na východe tiež. V praxi, my budeme niečo budovať a oni nám budú hádzať na zodpovednost, že im sa tak nedarí, lebo ich vykorisťujeme. Dopadlo to tak v Európe ako celku, v Nemecku, v Kórei... scenár sa bude opakovať.
@cafelatte nie som social media expert . Na IG ma fiala 64000 followers , fico 32000 incl tisice fake profilov atd a je Aktivny 20 ci Kolko rokov vo vrcholovej Politike
@annm81 Naše deti sa budú učiť o Genocíde ktorú spáchal Izrael na Palestínčanoch 😢
https://edition.cnn.com/2024/02/29/middleeast/g...
@mipu neotvori...precitaj si blahov telegram a zistis, ze nam niet pomoci...ja len ziram, co za bezmozgovcov medzi nami ziju
Vcera bol muz na vystave motoriek. Mal tam vyhliadnutu prilbu,ktoru na vystave davali v akcii. Boli to cesi,zakecal sa s nimi a ze teda tu prilbu kupuje. A cech mu hovori: viete co,ja vam dam este dodatocnu zlavu. Zivot vas slovakov s tym Ficom aj tak dost bije 🤣😭
@annm81 NATO sa malo rozpadnúť asi preto, lebo sa rozpadla aj Varšavská zmluva. Koniec Studenej vojny, nie? Veď to vzniklo kvôli tomu. To nemá nič so mnou. 😅 Alebo sa mala spoločne vytvoriť nejaká aliancia, v ktorej mohlo byť zahrnuté aj Rusko. Putin ešte na začiatku svojho vládnutia sa pýtal Clintona, či by sa Rusko nemohlo pridať k NATO. Clinton mu to najprv odsúhlasil, keď sa spolu stretli a potom, že nie nie. Prečo? V Rusku už vtedy nevládla komunistická strana, ekonomicky bolo na dne. Dosť nepochopiteľné. A čo, že má základne po celom svete? Vieš, ak by nikoho za tých 30 rokov nenapadli a nesnažili sa násilím vnútiť to svoje vlastné ,,náboženstvo demokraciu" tak by som mohla veriť, že Rusko nikto neohrozuje. Lenže USA rozhodne mierumilovné nie je. Taká skoro istá situácia bola v 1962 na Kube. Sovieti tam rozmiestňovali svoje jadrové zbrane. Hneď vedľa USA. Ukrajina je samozrejme suverénne krajina, to že nechcela byť s Ruskom, neznamená, že musela ísť do náručia zlu na opačnej strane. Nepodporujem Rusko, ale ak si to myslíš z mojich vyjadrení, tak potom s tebou nemám o čom. Vy skrátka neviete pochopiť, že bojovať sa nemusí len fyzicky, zasahovať do vojny sa nemusí len zbraňami, vojakmi. Ak nevieš prijať fakt, ktorý potvrdil už aj New York Times, ktorý je hádam aj pre teba ten dôveryhodný správny mainstreamový zdroj, že USA má na Ukrajine 12 tajných CIA základní, že Zelenskyj musel oznamovať výmenu generálov do USA, takže tá Ukrajina asi nie je až taká suverénna, potom nepochopíš asi naozaj nič. Ale veď pokojne si ďalej verte tomu, že Rusko prehrá, stiahne sa, začne si stavať nejaký múr a vy sa mu na to pozbierate 😅🤦♀️ Toto ma teda skutočne pobavilo, aké sny a predstavy to vy máte teda. No nič, jedného dňa možno pochopíte. Len či už nebude neskoro...
@tilly Ja ani neviem, co napisat, ja som sa narodila uz v slobode, nepoznam neslobodu, ale viem ju bezpecne zavetrit. Toto bude velmi zle. Musime vysvetlovat, motivovat rodiny, siroke okolie, aby pochopili.
Preco mam pocit, ze je rok 1948…
@greta90 Rusko sa momentalne snazi o Mnichovsku dohodu. Aj pretext rovnaky ako Hitler pri Sudetoch. Aj chcimiri tentokrat nie na Cechy,ale na Ukrajinu utocia. A vsetci vieme ako to dopadlo tie uzemne ustupky,bol to mier iny,bola to vojna. A to nas caka zase,nastastie uz spojencov nevedie Daladier ani Chamberlain. Do 2 rokov tu mas vojnu,Rusko zautoci na pobaltie. A vsetci sa z toho pose.ieme,ale nepreseka sa Europou ako Hitler. Na to nech zabudne.
@drahomirrra ja mám pocit, že je 1938... ja som sa narodila do komunistického ČSSR, pamätám si málo, ale stačí mi to na to, aby som vedela, že to už nechcem
@greta90 Rozhodne nik kompetentný neodvodzuje pojem západná civilizácia od rozdelenia sveta po druhej svetovej vojne a už vôbec ho nestotožňuje s USA. Termín západ sa vzťahuje k Západorimskej ríši.
A čo má Macron a ďalší asi tak robiť? Aká je tvoja predstava, keď prosby nezabrali? Kto prerušil mierové rokovania, pretože odmietol odísť na pozíciu, ktorá mu podľa medzinárodného práva patri? Macron to rozhodne nebol. Čo teda by si robila ty? Nie báchorky o tom, že treba vyjednávať- také pokusy boli a Rusi sa odmietli stiahnuť na svoje územie.
Ako chceš spolupracovať s dvoma znepriatelenými stranami? Ty si naozaj myslíš, že budeme plnohodnotný a dôveryhodný partner pre dve strany súčasne? A ani jeden nebude mať najmenšie obavy, že ak nám dodá bezpečnostné informácie alebo technológie, dostanú sa do rúk druhej strany? To si naozaj myslíš? Vieš aj uviesť nejakú krajinu, kde to takto funguje, alebo to v minulosti fungovalo? Mimochodom, my sme s Ruskom v istej miere obchodovali. Kto vyhlásil, že od istého bodu sme nepriatelia? Neboli to náhodou Rusi?
USA má nejaké chúťky? Koľko krajín sa aktuálne snaží obrať o ich územie? A koľko menšín, ktoré ovládli, sa snažia o samostatnosť? Koľkým krajinám sa vyhrážalo, že nemôžu byť partnermi Ruska? Koľko opozičných predstaviteľov im vypadlo z okna alebo sa otrávili čajom? Koľkým krajinám sa vyhrážali, že ich vymažú atómovkami? ... ale hej, inak je to to isté.
Nikto nás nenúti byť odkázaní na platenie obrany. My sme prišli prosiac na kolenách, aby nás vzali k sebe. Ibaže my sme neboli schopní dávať na obranu ešte ani to málo, k čomu nás zaväzovalo NATO. A ešte aj proti tomu ste protestovali, že to je vyhadzovanie peňazí. Ale mohli sme sa tváriť, že sme ako neutrálne Švajčiarsko alebo Rakúsko... až na to, že na rozdiel od nich nie sme dookola obklopení krajinami NATO, čo by nás chránilo- drobný detail.
Aká kolónia USA? Už som sa ťa raz pýtala, ako konkrétne spojenectvo s USA negatívne ovplyvňuje tvoj život, neodpovedala si. USA nemá dokonca možnosť rozhodovať v rámci NATO samostatne, lebo napr. Slovensko má právo vetovať akékoľvek rozhodnutie. Napriek tomu, že sme menší, prispievame neporovnateľne menej, máme v hlasovaní NATO rovnako veľa hlasov ako Poľsko, Nemecko, Francúzsko, GB, Kanada aj USA - to je pre teba znak kolonializmu? Kde majú Američania zakotvené právo páchať zločiny na Slovensku a nebyť za ne potrestaní?
Opakujem znova - Rusi si prihlášku do NATO NEPODALI. Rusi ale boli prizvaní spolupracovať v rámci Partnerstvo pre mier a aj spolupracovali - kto sa rozhodol túto spoluprácu povalit? Áno, bolo to Rusko. Už prestaňte omieľať ten neznysel, ako bolo Rusku krivdené - Rusi sami sa rozhodli ignorovať partnerstvá, porušovať zmluvy aj nedodržiavať medzinárodné právo.
Kto začal rozsirovať NATO? No už som napr. spomenula Slovensko, ktoré prosíkalo na kolenách. Poľsko a Česko, ktoré sa za nás prihovárali. Slovinsko pobaltie, s ktorými sme to spolu ťahali, až kým nám nakoniec nepovedalo NATO áno, Švédsko a Fínsko, ktoré po ruskej agresivite expresne rozhodlo, že tam chcú tiež.
A hej, je to skoro to isté, ako bola Varšavská zmluva. Tam sme tiež mali právo veta. A aj sme odtiaľ mohli kedykoľvek odísť bez toho, aby nám sem poslali tanky, tam sme tiež mohli cudzích vojakov kedykoľvek vyhodiť z nášho územia... úplne to isté.
@chodec15 presne na podobný príklad som si spomenula pri tých jej slovách, ale prišlo mi aj zbytočné jej ho písať..nerozumiem ako jedna žena môže niečo také zo seba vypustiť..
@greta90 a toto bol podľa niekoho jeho hlavný záujem? Tak si teda tie deti pobral, o čo mu ide ďalej 🤔 Žeby predsa len o to územie?
dnes som v obchode zacula dialog. Starsi pan (cca 60 rokov): "A ako ten Fico sluboval, ze potraviny budu lacnejsie a stale taka drahota. Uz na nas nema cas. " som mu chcela zakricat: Dobre vas o..bal, ten Fico! Ako vzdy.
@chodec15 ako vieš že si ich chce ponechať? Nebolo ešte žiadne rokovanie, kde by sa jasne vyjadrili. Ja za nikoho nič nesľubujem, to musí spraviť Rusko, ja len nevidím vojenské riešenie, ktoré bude pre Ukrajinu úspešné. Už všetci priznávajú, že Ukrajina prehráva. Tá vojna môže trvať ešte roky, kým sa všetky prostriedky nevyčerpajú a to naozaj nevidím nádejne potom. Čo im má akože pomôcť ešte aby vyhrali? My sme už za tie 2 roky poslali hádam všetko, čo sme mali.
My sme sa dnes s mužom bavili, že niektorí ľudia volili smer len aby nevyhralo PS, lebo tí by dovolili homosexuálom sa brať a adoptovať si deti... jedno nepochopím, mne je jedno, kto si koho zoberie, mňa to vôbec neovplyvní, čo ma ale ovplyvňuje je znovuzavedenie daňových licencií, zníženie druhého piliera, zvýšenie DPH na vodu, zrušenie dotovaných energií apod... čakám, kedy zvýšia DPH
@greta90 otazky som ti polozila lebo si pisala aby nespokojni obcania odisli, otazky velmi uzko suvisia so stavom nasej krajiny. Vyhla si sa odpovediam a pouzila si argumentacne fauly. Dakujem s tebou nemam o com dalej komunikovat. Zi si svoj sen o dokonalosti rezimu v ktorom aktualne zijeme, cas ukaze ktora mala pravdu …
@greta90 velmi pekne pises, ale vsetko to je odtrhnute od historie aj od reality.
A co mozme robit pre Ukrajinu? Podporit ju vsetkymi moznymi sposobmi v jej spravodlivom boji, pretoze Ukrajina sa stale iba a len brani agresorovi, ktory ju obral o uzemia, nici jej infrastrukturu, unasa obyvatelov, v dosledku tejto agresie utekaju jej obyvatelia do cudziny, zomieraju tam ludia. Ukrajinci nechceli a nechcu nic ine ako chces ty. Spokojny zivot v mieri a toto im bolo agresorom znemoznene.
@mateson áno už viac nebudem nič pridávať, toto nemá zmysel. Že som vraj neodpovedala na otázky keď som dala jasné odpovede, ale tak kto nechce, nevidí. Takí, ktorí nevedia inak reagovať okrem toho ich typického ,,choď do Ruska", omieľajú si do nemoty svoje, s takými sa naozaj nedá.
Zásadným rozdielom tu je, že kým my ozdravujeme prevažne na príjmovej strane zvyšovaním daní, v Česku hlavnú časť konsolidácie tvorí výdavková strana, teda šetrenie štátu samého na sebe. Paradoxne tento postup odporúčal pre Slovensko aj expremiér úradníckej vlády Ľudovít Ódor.
https://hnonline.sk/finweb/ekonomika/96135269-c...
@mateson krkavci 🤣🤣🤣 to už ani argumenty, len nadávky?
@greta90 no prvá nás poslala preč @cafelatte. Tak sme jej vysvetlili, že ak nezvláda západný kultúrny okruh - kde patríme, historický, kultúrne aj my. Ma vždy na výber.
@chodec15 dakujem za povolenie. Rozhovor s tebou koncim zacitovanim ta (str.9?)
"Myslel som si, ze by malo platit pravo. Takze aj domace nasilie je tym padom podla teba opravnene a normalna evolucna vec, ved silnejsi (muz) vyhrava a slabsi zena bude chodit dobita... atd."
Slovna "hegemonia" na internete nie je fajn
Uz vies, preco som sa ozvala?

@mapa ta Zenska , Bude asi na podobnej urovni ako on . Je to Smutne ake osobnosti lahodia Slovakom 😞 ved pan velkovazeny premier , Tusim este stale Zenaty , sa vlaci so svojimi milenkami, Nemal problem nazvat prezidentku k**** , taraba atakoval a vysmieval sa jej dcere . Toto sa presne Lubi tym Pravym slovakom!! Ku huliakovi Nemam ani komentar