icon

Kam smeruje Slovensko po posledných voľbách?

7. mar 2024

Ospravedlnujem sa za politicky ladenu temu, no zaujimal by ma vas pohlad. Poprosim bez nejakych urazok ci nadavok.
To ako dopadli volby ma velmi sklamalo, no bohuzial, mame co sme chceli. Tak som si tak nejak povedala ze dobre, najblizsich par rokov slovensko necaka nejaky vyrazny pokrok, ale nie je az tolko veci co by mohli pokazit. No preslo mozno pol roka a ja sa nestacim cudovat akym smerom nas nova vlada vedie. Miestami je to az bizarne, nasa prezentacia slovenska v zahranici, ci celkova politicka situacia na slovensku. Cez toto sa nedokazem tak lahko preniest, kedze sa ma to osobne dotyka. Mam tu podnikanie v oblasti cestovneho ruchu, ked budeme mat v zahranici zle meno, staci ze aj v okolitych krajinach, odrazi sa to na turizme. V buducnosti chcem mat deti a idealne ostat v mojom rodnom meste, ale coraz viac ma zacina desit ze v akom stave bude slovensko o tych par rokov. Je realne ze by sme ako krajina doplatili s dlhodobejsimi dosledkami na to, aku vladu sme si zvolili? Lebo casto to bolo pred volbami mojim okolim zlahcovane, ze maximalne si zas len nahrabu pre seba. Ale cim viac to sledujem, tym horsie to vyzera.

ciernysokol
10. mar 2024

@pribinak ale no,neprezivajte to tak.doba sa velmi rychlo meni,rezim v rusku nemoze vydrzat,putin tiez neprezije,myslim,ze vsetko sa este tak pomeni,ze sa nebudeme stihat cudovat.hlavu hore,pozitivne mysliet,nebat sa a tesit sa z deti a kazdeho dna.

pribinak
10. mar 2024

@ciernysokol si v poriadku?

ciernysokol
10. mar 2024

@pribinak ale nie je problem,kto chce zit v depresii,stahovat sa a vesat sa pri kazdej sprave,co putin vyhlasi do medii,nech sa paci.

pribinak
10. mar 2024

@ciernysokol tebe fakt hrabe?
Uz mi ani nepis
Pekný zvyšok nedele 🤦🏻‍♀️

ciernysokol
10. mar 2024

@pribinak podla mna si totalne mimo ty,zbytocne zivis tuto zlobu okolo nas,ale nech sa paci.

annm81
10. mar 2024

@bu1bu Ľudia, čo básnia o rokovaniach absolútne ignorujú realitu, že Rusi rokovať nechcú - jedine ak im bude odstúpené územie. Nerozoberajme teraz medzinárodné právo, či vyjadrenia Putina volajúce po genocíde Ukrajincov. Najväčšia tragédia je, že ľudia, čo tu volajú po mierovom riešení sú z národa, ktorý má s takýmto "mierom" osobnú tragickú skúsenosť. Absolútne trvám na tom, že každý Slovák alebo Čech, ktorý vidi mier v odstúpení územia Rusom, spadá nininálne do jednej z kategórií "človek bez chrbtovej kosti" alebo "nevzdelanec".

lulula1990
10. mar 2024

Je to smutné, kam sa naša krajina aj celý svet ženie. Podľa mňa si históriu zopakujeme. Iná cesta asi nie je. Rusi sa nevzdajú, Putin je už starý a rad by sa ešte zapísal do histórie. Mierová dohoda v ich ponímaní znamená ze Ukrajina sa vzdá, aj keď nie celého územia, tak aspoň nejakej časti. Kto vie, či by to Rusom stačilo. A ak by celej Ukrajiny, tak o chvíľu ich mame aj u nás, tak ako v minulosti nás okupovali 40 rokov, ale ľudia už zabudli. Ficko má osobný vzor - samotného Putina zmagoreného mocou. Ale áno, stále dúfam že ešte existuje nadej.

eva8
10. mar 2024

@lulula1990 Ficov vzor je skor Orban a Trump. Mam neprijemny pocit, ze aj usa uz podporuje Trumpa, aby on vyriesil vojnovy konflikt na Ukrajine 😔 Inak by miesto staruckeho Bidena postavili ineho kandidata. A Fico ten cca rok do volieb usa vydrzi

chodec15
Odpoveď bola odstránená
feketka17n
10. mar 2024

@eva8 jednoznačne vytrhnuté z kontextu, účelovo zavádzaš

eva8
10. mar 2024
adrianap83
11. mar 2024

@cafelatte prepac , to
@greta90, nas poslielala hneď na strane 2 žiť inam. Ospravedlňujem sa Ti.

rusalinka
11. mar 2024

Piatkové ukážkové zhrnutie, kam smerujeme -

https://www.youtube.com/watch?v=xn4V3_gPwME

- ale pozor, na vlastnú zodpovednosť, zoberte si vedro k tomu... pre istotu.

eva8
11. mar 2024

Nieco aj po "vzniku" Slovenska z r. 1993

https://www.youtube.com/watch?v=uclWUKXCOXg
drahomirrra
11. mar 2024

@annm81 Súhlasím s každou vetou. Perfektné príspevky máš v tomto vlákne a skutočne oceňujem tú vervu, s akou vysvetľuješ. Lebo Sväté písmo má veru pravdu, načo perly ....ach jaj.

annm81
11. mar 2024

@drahomirrra Ďakujem.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
cafelatte
11. mar 2024

@adrianap83 ďakujem, ospravedlnenie prijímam.

annm81
13. mar 2024

Heh, človek číta noviny a nevie, či sa má smiať, alebo plakať... spomínate si, ako pred pár rokmi, za vlády Fica, mlátili ochrankári s Číny, s požehnaním slovenskej strany, slovenských aktivistov? Aj toho sa asi znova dočkáme. Ficov spojenecký režim a vzor od susedov, podpísal s Činou dohodu, na základe ktorej zdá sa, môžu v Maďarsku hliadkovať čínski policajti. Údajne na pomoc davom čínskych turistov. Tak už v našej novej EÚ nemáme náruč otvorenú len pre ruských agentov, ale aj pre čínskych. Ale rusofili môžu v budúcnosti tlieskať, že sme si ubránili našu suverenitu. Nevadí, že si nás tu rozpalcelujú Rusi a Čínania, tí nám isto zachovajú omnoho väčšiu suverenitu ako USA a EÚ... a pochopiteľne aj kultúrne sú nám omnoho bližší, nie?

mateson
14. mar 2024

@annm81 ty buď potrebuješ odbornú pomoc na tieto fóbie, alebo si tak neskutočný fanatik, a fanatizmus je šialenosť nech je v čokoľvek. Alebo ťa za tieto tvoje elaboráty niekto platí, inak už fakt neviem.....

annm81
14. mar 2024

@mateson A máš aj niečo k veci? Či aj ty patríš k tým, čo majú strašný časový problém napísal jednoduchý argument, ale zato kopec času na písanie slepačích príspevkov, ktorých jediným obsahom je uraziť oponenta? Mne trvá tento príspevok napísať tak 45 sekúnd. Dlhý príspevok dve-tri minúty. Veď si nájdi tie dve minútky a totálne ma argumentačne zotri, zaberie ti to len minútu a 15 sekúnd dlhšie než ťa stál tento hodnotný výgrc a bude to mať snáď aj nejaký obsah.

mateson
14. mar 2024

@annm81 na urážanie si tu majster ty

annm81
14. mar 2024

@mateson Takže nedokážeš použiť jediný vecný argument a prišla si o ďalších 10 sekúnd... nevadí, so sliepočkami ma takéto dosahovanie nebaví. Až budeš veľká a naučíš sa debatovat, môžeš sa ozvať (ja som prišla o ďalších 20 sekún).

eva8
14. mar 2024

@miriam11 inak, ja som pochopila asociaciu s Gazou. Ale minulorocne priame napadnutie Gazy ma iny dovod, nez napadnutie Ukrajiny. V Gaze je, okrem ineho, priama genocida Palestincanov pod ruskom obrsny

timurkvakin
14. mar 2024

@annm81 Tak štúdium "Mnichovského diktátu" sa Vám zachcelo? A čo nalistovať (ak sa ešte nachádzajú) nejaké odseky pred Vami spomínanou kapitolou: Kto "tlačil" na zakomplexovaného "skrčka" E. Beneša, aby v záujme mieru v Evrope..atď. Lord R.: "Priniesol som vám mier"! A títo "spojenci", hoci v NATO, sa určiteee postavia proti eventuálnej invázii ruskej armády na Slovensko! Odhliadnúc od toho, ako dlho sa vojaci RF "kĺbčia" s armádou UA (a "inštruktormi" NATO) o niekoľko (hoci dobre opevnených) dedín. Len do Kyjeva majú ešte kusisko, ak by, samozrejme....ale SR, po vzoru výrokov nutelliera ČR (začal prvý) " je vo vojne". Mnohé z Vás sú "detné" matky. Už Vás vidím, ako po vzoru Čapkovej "Matky" dávate svojmu synovi symbolickú pušku (teraz napr. Sa 58) a posielate ho na Ukrajinu -"Jdi"! Btw.: Ten bruchatý, plechatý pán v umastených texaskách so píše Naď-"Jaro Naď". Pekný a pohodový deň Vám a Vašim manželom a synom, potenciálnym bojovníkom za európske hodnoty proti mongoloidným hordám.

mapa
14. mar 2024

@timurkvakin ty si z akej ruSSkej trollej diery vyliezol s tymito hoaxami a prekrutenou historiou? ...narychlo zaskoleny, pred 2 tyzdnami zaregistrovany siritel alternantivnej "praudy".

annm81
14. mar 2024

@timurkvakin Prepáč, ale na tento chaotický príspevok nedokážem reagovať, pretože naozej netuším čo ním malo byť povedané.

timurkvakin
14. mar 2024

@mapa buďte, prosím tak dobrá, a konkretizujte obsah mojich "hoaxov", ďakujem. A keď nič iného, osvojíte si aspoň správne napísané meno nášho bývalého ministra obrany. Možno ste si transkripciu jeho mena pomýlili s Imrem Nagyom. No ten žil skôr, a bol popravený v súvislosti s udalosťami v Maďarsku v r. 1956. Btw.: Ja som tu nevolal po spätnom štúdiu "Mníchovského diktátu". Dúfam, že si ešte pamätáte, čo ste napísali.

mapa
14. mar 2024

@timurkvakin ja si pamatam velmi dobre a nebolo to nic z toho, na co nezmyselne reagujes. Este raz si precitaj tie bludy, co si tu popisal a nesir hoaxy.