icon

Kam smeruje Slovensko po posledných voľbách?

7. mar 2024

Ospravedlnujem sa za politicky ladenu temu, no zaujimal by ma vas pohlad. Poprosim bez nejakych urazok ci nadavok.
To ako dopadli volby ma velmi sklamalo, no bohuzial, mame co sme chceli. Tak som si tak nejak povedala ze dobre, najblizsich par rokov slovensko necaka nejaky vyrazny pokrok, ale nie je az tolko veci co by mohli pokazit. No preslo mozno pol roka a ja sa nestacim cudovat akym smerom nas nova vlada vedie. Miestami je to az bizarne, nasa prezentacia slovenska v zahranici, ci celkova politicka situacia na slovensku. Cez toto sa nedokazem tak lahko preniest, kedze sa ma to osobne dotyka. Mam tu podnikanie v oblasti cestovneho ruchu, ked budeme mat v zahranici zle meno, staci ze aj v okolitych krajinach, odrazi sa to na turizme. V buducnosti chcem mat deti a idealne ostat v mojom rodnom meste, ale coraz viac ma zacina desit ze v akom stave bude slovensko o tych par rokov. Je realne ze by sme ako krajina doplatili s dlhodobejsimi dosledkami na to, aku vladu sme si zvolili? Lebo casto to bolo pred volbami mojim okolim zlahcovane, ze maximalne si zas len nahrabu pre seba. Ale cim viac to sledujem, tym horsie to vyzera.

dominikamacakova
7. mar 2024

V skratke: do pi*e 😂

annm81
7. mar 2024

Inak tie, čo máte informácie zo štandardných médií, či už Tv alebo tlačoviny, odporúčam vám otvoriť si profil pána premiéra na Facebooku. Je to neuveriteľné, kam sme sa dostali - najmocnejší človek našej krajiny šíri nenávisť a propagandu akú šírili najhorší autokrati sveta! Predseda vlády európskej demokratickej krajiny v 21. storočí káže o "médiách nepriateľských k vláde"??? Dzurinda bol aj so svojou skupinkou milý pán, čo nosil novinárom sladkosti a zahŕňal ich lichôtkami, aké dobré otázky kladú. A ich voliči mu za tú nenávisť tlieskajú... toto nedopadne vôbec dobre. Najhoršie na tom je, že za mečiarizmu to bolo zlé, ale bolo to len kvôli nám a len o nás. Teraz ovplyvňujú situáciu aj tlaky z vonka a je to globálne.

Mimochodom, ja si zvládnem prečítať vždy len pár príspevkov a reakcií pánov zo Smer a SNS - potom musím skončiť, lebo je mi naozaj fyzicky ťažko. Čo za ľudia sú schopní konzumovať to denne??

carolynka
7. mar 2024

@adrianap83 najhorsie je, ze aj ked nam zrusia EU fondy, vlada zo seba spravi obet a jej volici im to zozeru aj s navijakom. A Pellegrini je ticho a v prieskumoch vyhrava.

fantaghiro21
7. mar 2024

@viestta by si sa cudovala.maju svojich fanusikov aj 15-18
A toto uz vobec nechapem....Este ani ti,co nemaju pravo volit ,a su uz zarytí fico fanusikovia....
A toto je dalsi pruser.Toto nie je len o babickach ,dedkoch a karafiatoch....

chodec15
Odpoveď bola odstránená
oblecenie99
7. mar 2024

Príklad máme od hraníc južne. Sledujem to tam nejaký čas, a preberá sa ešte aj rétorika. Niekedy až ako cez kopirák.

17alexis
7. mar 2024

Autorka, aj my tu podnikáme, ale stále sme naklonení tomu to tu "zavrieť" a ísť mimo SR. Možnosti na to máme. Stále však muž otáľa a čaká, čo ešte zlé sa stane a až mu dojde trpezlivosť, potom sa zbalíme. On tvrdí, že z EU nevystúpime lebo z nej majú politici peniaze, ale môj možno blbý názor je, že EU a NATO nás sami odčlenia...a ak sa bude k tomu schyľovať, tak asi vtedy pôjdeme žiť preč.

fantaghiro21
7. mar 2024

Ako do dnesneho dna ,stale nemam argument ,preco stale volia dobrovolne zlo...co take je pre nich prinos fico,pele danko.

Ak je to sposob,ako dokaze fico nahravat svoje videa,alebo vystupovat na tlacovke,rozhadzovat rukami,naucit si gestikulaciu,slova,byt hercom ,obdivovat recove vyklady ,ktore su chrumkave akurat tak ako jeho chrumkave bradavice,tak su dotycni nechutní,ktori hltaju prizemnosti ,povrchnosti
Ja son radsej zvladla sialeneho matovica a jeho one time next time,alebo skor Hegera,ako toto....

annm81
7. mar 2024

@fantaghiro21 Podľa mňa sú dôvody dva. Prvá skupina sú ľudia, čo nemajú ktovieaký prehľad o svete a sú dostatočne rozmaznaní, aby nedokázali spracovať akúkoľvek, aj menšiu, krízu- tí sa jednoducho, pod vplyvom posledných kríz, v strachu úplne zrútili zo strašenia, kam svet speje.

Druhá skupina sú jednoducho zlí ľudia. Tých poháňa nenávisť - k úspešnejším, k bratislavčanom, k západu, k EÚ, k US, k menšinám...

carolynka
7. mar 2024

@fantaghiro21 podla mna vela ludi sa nezamysla nad realnym dopadom vladnych krokov, myslia si, ze vsetko co pochadza z inych zdrojov ako Ficov alebo Pellegriniho Facebook a im spriaznene media, je len liberalna EU propaganda a klamstvo, a ze to nie je/nebudem vobec take zle ako sa pise. Ja som pevne presvedcena, ze obrovske mnozstvo volicov podporuje koaliciu Lebo sa v nich vidia, su taki isti, a nemaju dovod pytat sa logicke otazky. Najhorsie na tom je, ze tymto postojom sa sami stavaju tymi oucami, ktore kritizuju, a nie su si toho vobec vedomi.

mapa
7. mar 2024

@fantaghiro21 za tym nehladaj racio, nejake spajanie suvislosti a premyslanie v sirsom kontexte. To je cista emocia, pudy - na to utoci tato dezolatska sebranka vo vlade. Racio pouzivaju len ti, co vedia, ze si dobre nakradnu pri smerohlasns mafii. Tuto je jedna krasna reportaz...https://www.instagram.com/reel/C4KbfyVqw7i/?igs...

letmebe8
7. mar 2024

@annm81 ja tiež sledujem FB stránku jednej mojej "známej" ktorá sa stala Poslankyňou NR SR za SMER.... a tie sra*ky, ktoré tam prezentuje a komentujú jej to tam prívrženci SMERu to je čístý grc.... jedna inteligentná baba to bola - teda aspoň som si myslela.

carolynka
7. mar 2024

Inak, buddhizmus hovori, ze nenavist, nevedomost a chamtivost su tromi hlavnymi zdrojmi utrpenia, a presne na fanusikoch koalicnych stran a (a clenoch koalicnych stran) je to vidiet. Nechcem sa nikoho dotknut a nevravim, ze ostatne strany su dokonale, to vobec nie, ale od volieb sa tu neriesi nic ine ako unos pravneho statu, ved to nie je normalne.

greta90
7. mar 2024

@janinah a čo ti bráni odísť aj teraz? 😅

greta90
7. mar 2024

@pribinak 😅🤦‍♀️

fantaghiro21
7. mar 2024

@letmebe8 a toto prave duplom nechapem.Ked inteligentni,vzdelani ludia dokazu taketo cosi volit .ale ja mam na to svoje vysvetlenie.
Šuch sem,such tam.ty mi das nieco,ja ta za to budem velebit.ako isty pan podnikate.Pan velky podnikatel ,pobocky v BA,v ziline.To,co stvaral,ake spiny,ako zdieral svojich zamestnancov,daval im nezmyselne pokuty...Nevravim ako obchadzal zakony,problem co i len prihlasit cloveka na zdravotku.A ako svoje prijmi,dane dokladoval?
No znamosti na vyssich poziciach.Preto zase fico volic.lebo moze kradnut,obchadzat zakony ako sa len da...a nieco za to zase dostane pan podnikatel ..nieco fico ....znamosti na policii,danovom.tak je tk v reale vo svete ficovstva...cest naozaj poctivym podnikatelom ktori svoju pracu robia zpmodpovedne,nekradnu a neobchadzaju zakony.
Lebo toto sa poton nikdy neskonci...

greta90
7. mar 2024

@msnesquik a do akej diskusie bol Pellegrini s Korčokom pozvaný? Veď žiadna spoločná diskusia nebola okrem tuším jednej kde nebol ani jeden z nich. Inak milujem ako tu vy všetci
,,správnovoliči" nadávate na voličov súčasných koaličných strán že nech si to vyžerú ale evidentne ste to vy koho to najviac škrie. Ale ako nič vám nebráni aby ste odtiaľto vypadli, lebo v čase normalizácie už našťastie nežijeme a aj vďaka tejto vláde dúfam že už nebudeme, takže dvere do lepšieho sveta máte otvorené 🙂

carolynka
7. mar 2024

@greta90 ved normalizacia sa zacala stvrtou Ficovou vladou

pribinak
7. mar 2024

@greta90 len si búchaj po čele, raz keď ti toto celé docvakne tak budeš grcat z toho koho si tu zastávaš

chodec15
Odpoveď bola odstránená
fantaghiro21
7. mar 2024

@greta90 a na dochodok ti potom kto bude robit??

mapa
7. mar 2024

@greta90 vitaj smerohlasns troll, mas aj nejake argumenty do diskusie, ci len si sa tu prisla vyskierat? Noze daj 1 pozitivnu vec, co tato zberba pri moci urobila konkretne pre teba. Ti dopina, ze ten marazmus tu kritizuju ludia, co su narozdiel od bezzubych bojovnikov za "mjer" aj uzitocni pre tuto krajinu? Len najvacsi obmedzenci rozmyslaju sposobom, ze vyzenme sikovnych a vtedy tu bude raj...

adrianap83
7. mar 2024

@greta90 my sme tu v EÚ, NATO atď, kde aj chceme byť. To Ficovi a jeho voličom a tu nepáči a chce back in time. Dvere sú otvorené aj na východ.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
greta90
7. mar 2024

@annm81 aha jasné čiže EÚ, Bratislava, USA sú super, všetko ostatné je fuj, kto tvrdí opak je dezolát, extrémista, prorusky orientovaný a blabla... Proste my sme dobrí a oni sú zlí. Lenže takto, bohužiaľ pre vás, svet nefunguje a našťastie je ešte na Slovensku veľa skutočne dobrých ľudí, ktorým záleží na svojej vlasti a nechcú ju vydať niekomu, kto ju zapredá za pár dolárikov.

fantaghiro21
7. mar 2024

@mapa takyto clovek ,dalej ako do vecera nemysli,nerozmysla a ma podla dost obmedzene kapacity na to aby rozmyslali .vyhana ludi z krajiny,ale az mozno casom by jej docvaklo,ze ficovolici jej na dochodok nezarobia.aj to uz bude neskoro a aj tak by to zhodila na terajsiu opoziciu...

mapa
7. mar 2024

@adrianap83 niesu, vsak toho chudaka, co do ruSSka doplaval na plavacom kolese, aby poziadal o azyl zavreli do vazenia. Sa ani nedostanu do zaslubenej zeme chudatka.

mapa
7. mar 2024

@greta90 vymenuj co konkretne pre tvoju vlast urobili od volieb sucasni predstavitelia vladnej zlomoci...
Za vela vela rublikov by si svoju vlast predala?

fantaghiro21
7. mar 2024

@greta90 ty predas za par rublov...aky je v tom rozdiel???

adrianap83
7. mar 2024

@mapa ježiš fakt, tak to je všetko z tej frustrácie, že sa tam ani nedá odísť 🤣 ale nejaký kompromis a riešenie by sa vždy našlo. Nejaký študijnom- pracovný pobyt.