icon

Kam smeruje Slovensko po posledných voľbách?

7. mar 2024

Ospravedlnujem sa za politicky ladenu temu, no zaujimal by ma vas pohlad. Poprosim bez nejakych urazok ci nadavok.
To ako dopadli volby ma velmi sklamalo, no bohuzial, mame co sme chceli. Tak som si tak nejak povedala ze dobre, najblizsich par rokov slovensko necaka nejaky vyrazny pokrok, ale nie je az tolko veci co by mohli pokazit. No preslo mozno pol roka a ja sa nestacim cudovat akym smerom nas nova vlada vedie. Miestami je to az bizarne, nasa prezentacia slovenska v zahranici, ci celkova politicka situacia na slovensku. Cez toto sa nedokazem tak lahko preniest, kedze sa ma to osobne dotyka. Mam tu podnikanie v oblasti cestovneho ruchu, ked budeme mat v zahranici zle meno, staci ze aj v okolitych krajinach, odrazi sa to na turizme. V buducnosti chcem mat deti a idealne ostat v mojom rodnom meste, ale coraz viac ma zacina desit ze v akom stave bude slovensko o tych par rokov. Je realne ze by sme ako krajina doplatili s dlhodobejsimi dosledkami na to, aku vladu sme si zvolili? Lebo casto to bolo pred volbami mojim okolim zlahcovane, ze maximalne si zas len nahrabu pre seba. Ale cim viac to sledujem, tym horsie to vyzera.

kofa77
7. mar 2024

v com je zahranicna politika normlana? v tom, ze fico povie, ze zapad podporuje zabijanie slovanov? v tom? a par dni predtym povie, ze budeme predavat zbarne na ukrjainu? vobec v tom necitit tu schyzu? ten mentalny kotrmelec?
a ze par rokov dozadu chchel byt jadro EU? to jadro, kde je zapad? ze my chceme byt zapad?
alebo ze zapad demonizuje putina? ze my chceme mier? a kali ide pri tom do usa podpisat dohodu?
ved to je absolutna znoska nezmyslov.
co myslis, preco je kali ticho?
lebo robi to, co robia aj ine staty EU. ale vam staci fico a blaha a danko, ktori vas natahuju ako babky, aby mali vasu pdoporu

annm81
7. mar 2024

@greta90 To je pre vás typické- nedokážete pochopiť, že 1. partnerstvo môže byť vzájomne vyvážené, nie len podlizovanie sa, alebo diktát. 2. Žiadny štát v Európe nie je schopný existovať bez partnerov.

adrianap83
7. mar 2024

@greta90 záujmy Slovenska v zahraničnej politike sú teraz na dobrej ceste? Rozumieš aj tomu, že ak nás nebudú považovať za spoľahlivých partnerov, tak odídu a investori? Ani žiadni iní neprídu, ak tu nebudú mať stabilitu. A stabilita vyzerá, nehnevaj sa, inak. Keďže už aj Česi stratili trpezlivosť. Možno západné strojárske firmy vymení Lada.

carolynka
7. mar 2024

@kofa77 toto je tiez taka logika, ze zapad podporuje zabijanie Slovanov, a pritom Rusko vtrhne do Ukrajiny (slovanskej) a dva roky tam vrazdi (Slovanov)
Panenko Marie podsrpenska...

viestta
7. mar 2024

@greta90 kto vyvolava tuto nepriatelsku naladu? Pre koho je kazdy, kto si dovoli na tlacovke "vyrusovat" svojimi otazkami presstitutka? Pre koho je prezidentka "americka agentka"? Kto ma retoriku posledneho krcmoveho burana? Kto vidi v kazdom, kto sa ho dovoli kritizovat triedneho nepriatela? Kto si obtiera usta o kazdeho kto mu nejde na ruku? Kto si v zrychlenom legislativnom konani nechal schvalit novelu trestneho zakona situ na zakazku istych ludi?
Takze na zaver len jedna otazka konkretne pre teba, pretoze tie predchadzajuce su len recnicke otazky: Kto z vladnej garnitury je schopny korektnej diskusie? Korektnej diskusie o comkolvek.

modrava
Autor odpoveď zmazal
letmebe8
8. mar 2024

Inak tu pridávam z FB len malý príklad toho, čo som spomínala vo svojom prvom komentári. Na margo toho prečo je to tak ako to je.....

eva8
8. mar 2024

Vláda zavádza novú daň z vody, dôsledkom budú jej vyššie ceny, tvrdí SaS
https://www.postoj.sk/148587/vlada-zavadza-novu...

annm81
8. mar 2024

@letmebe8 To si akú slušnú pani poslankyňu vytiahla? 🙂 Môžem aj ja pridať? Z čoho sú smerovoliči vymletí:

annm81
8. mar 2024
jednoduchomaria89
8. mar 2024

Precitala som si komenty pod Ficovymi Postami na facebooku . Tato krajina je oficialne dokonana. Vsetci velebia jeho Kroky a Jeho posluhovacov (predpokladam, ze negativne sa Mazu, ale aj tak to Nahana obrovsku hrozu co si tato vzorka ludi mysli ) samozrejme Nikomu Nevadi zvysovanie Platov pre vladu, rozkradanie 2.piliera , nicenie pravneho statu , smerovanie Slovenska do izolacie - uz ked nasi ceski Bratia sa od nas chcu distancovat - samozrejme ze je Fiala na vine Podla posluhovacov . Ked Odidu investori , ludia co nepoberaju min Mzdu , vzdelani atd, som zvedava kto Bude robit na Davky, materske, dochodky pre Luzu , sorry za vyraz

annm81
8. mar 2024
annm81
8. mar 2024
annm81
8. mar 2024
letmebe8
8. mar 2024

@annm81 och bože ja grcám 😖 toto je bohužiaľ realita SR

eva8
8. mar 2024

@annm81 skoda takeho pekneho, mladeho chlapa. Ale je uspesny a zabezpeceny....

eva8
8. mar 2024

No, a Gaspar ml. ma kompetencie SIS

rusalinka
8. mar 2024

Pandémia covidu ukázala to, čo asi aj predtým bolo, ale nebolo to také viditeľné... že ľudia sú neuveriteľne hlúpi. A táto neobmedzená hlúposť ostala aj po pandémii a naďalej si prekvitá a práve tí najhlúpejší si myslia, ako oni "vedia."
... a schválne nepíšem, koho sa tá hlúposť týka... a ak to niekoho urazí - tak áno, práve jeho sa to týka.

cafelatte
8. mar 2024

Fiala je v CR veľmi " oblubeny".

cafelatte
8. mar 2024

To je riadny rozdiel oproti slovenskému premiérovi.

annm81
8. mar 2024

@cafelatte Prezradím ti malé tajomstvo: máš tam označený výber "najrelevantnejšie". Ak hádaš, že to znamená, že ako voličke vládnej koalície sa ti budú zobrazovať príspevky, ktoré sa páčili podobným voličom ako si ty, hádaš správne.

carolynka
8. mar 2024

@cafelatte Fico ma obmedzene pridavanie komentarov. Napr na Instagrame som mu nikdy nebola schopna pridat ani jeden jediny komentar.

bu1bu
8. mar 2024

@carolynka presne tak, ja som chcela komentovat foto z oslav MDŽ, ze sa mi chce vracat z tolkej demagogie a ludskej hluposti a ci mdz oslavuje s Katkou alebo Svetlankou a nedalo sa..

cafelatte
8. mar 2024

@annm81 Ale ja som porovnávala počet like Fiala verzus Fico, príspevok o Slovenko- Česku zverejneny pre 1 dňom
Fiala 1455 ( a to sa mu tam.obcania rehocu) verzus Fico 26 325.
SK 5 miliónov obyvateľov ČR 10 miliónov.
Takže áno Fiala je veľmi obľúbený.🤣

mapa
8. mar 2024

@cafelatte Fiala je v CR oblubeny medzi ludskymi, moralnymi, uspesnymi a inteligentnymi volicmi. Na opacnej strane spektra su potom prispevky, ktore si tu pridala. K screnshotu z facebooku toho luzra, ktory je momentaln na cele mojej krajiny sa vyjadrovat neoplati. Len tolko, ze cez socialne siete sa tato alkoholicka, zlomena troska z rokov 2020-2021 dostala pomocou sirenia nenavisti, hoaxov a strachu k moci.

mapa
8. mar 2024

@cafelatte statistika pobavila, pocet like je mocny nastroj, fakt vypoveda o vsetkom. A co dobre pre teba ficot a jeho banda za ten pol rok, co je pri moci urobili? Zaujima nas to urcite viacerych.

annm81
8. mar 2024

@cafelatte A z toho si si vyvodila aký záver, prosím ťa? Zahrnula si do tejto analýzy aj parametre ako je pomer absolútneho počtu slovenských a českých užívateľov facebooku, priemerný počet interakcií na užívateľa a podobne? Už nehovoriac o fakte, že pri jednom príspevku svieti značka 1 deň a pri druhom jedna hodina... brilantná analýza.

cafelatte
8. mar 2024

@annm81 zle si si to pozrela. Fiala sa zmierňoval o Slovensku 1 deň späť.
Nie, nič som nezahrnala, iba som si príspevky premiérov pozrela a spravila si názor.

mapa
8. mar 2024

@cafelatte ty si robis nazor na zaklade likeov na facebooku? A teda suhlasis so vsetkym, co sa za poslednych 6 mesiacov na slovensku deje a mas z toho nejake vyhody?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
cafelatte
8. mar 2024

@mapa ja podnikam a mam aj fb stránku, mojim sledovatelom keď sa paci služba ktorú ponúkam, mi dajú like. Takže áno vypovedá to o niečom.
Tak isto tu na MK to funguje pri príspevkoch.

Co spravil premiér pre mňa? Osobne pre mňa nič, ja s nim sympatizujem kvôli jeho postojom co sa týka vojny. Len za jedine sa modlím voci Slovensku a svetu, aby vojna nebola.