icon

Kam smeruje Slovensko po posledných voľbách?

7. mar 2024

Ospravedlnujem sa za politicky ladenu temu, no zaujimal by ma vas pohlad. Poprosim bez nejakych urazok ci nadavok.
To ako dopadli volby ma velmi sklamalo, no bohuzial, mame co sme chceli. Tak som si tak nejak povedala ze dobre, najblizsich par rokov slovensko necaka nejaky vyrazny pokrok, ale nie je az tolko veci co by mohli pokazit. No preslo mozno pol roka a ja sa nestacim cudovat akym smerom nas nova vlada vedie. Miestami je to az bizarne, nasa prezentacia slovenska v zahranici, ci celkova politicka situacia na slovensku. Cez toto sa nedokazem tak lahko preniest, kedze sa ma to osobne dotyka. Mam tu podnikanie v oblasti cestovneho ruchu, ked budeme mat v zahranici zle meno, staci ze aj v okolitych krajinach, odrazi sa to na turizme. V buducnosti chcem mat deti a idealne ostat v mojom rodnom meste, ale coraz viac ma zacina desit ze v akom stave bude slovensko o tych par rokov. Je realne ze by sme ako krajina doplatili s dlhodobejsimi dosledkami na to, aku vladu sme si zvolili? Lebo casto to bolo pred volbami mojim okolim zlahcovane, ze maximalne si zas len nahrabu pre seba. Ale cim viac to sledujem, tym horsie to vyzera.

cafelatte
8. mar 2024

@bu1bu ano sympatizujem s premierovym postojom na zachovanie mieru a nevyslanim našich vojakov na Ukrajinu.
Ty nie? Chceš aby naši vojaci vstúpili do vojny a tým sa vojna rozšíri na naše územie?

simca06022011
8. mar 2024

@cafelatte @bu1bu tak zase tak ruska a ukrajinska mentalita az taky velky rozdiel nie je. ALe nie nadarmo sa hovorilo dlhe roky na "ja ho zabije".. "objedname nejakeho ukrajinca"... nie rusa, ukrajinca. Podla mna v povahach si vobec nie su nic dlzni.
Tak o tom sa naozaj hadat nemusite.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
mapa
8. mar 2024

@simca06022011 si si ista, ze si to podnikaatelia nezohladnia v nakladoch?

bu1bu
8. mar 2024

@cafelatte ty rozumies tomu ze Fico klame a ziadne vysielanie vojakov na ukrajinu nebude? Ze je demagog a vie coho sa ludia boja a tak zivi ich strach? Hecuje ludi proti sebe klamstvom a vytvaranim neexistujucich nepriatelov.Tak ako z migrantmi pred volbami, celkom ako cez kopirak… vie co plati na dlovenskeho volica a tak zivi tento strach… keby tolko energie venoval na ekonomicke reformy mohli by sme byt velmi uspesny stat, a namiesto toho mame stat ktory pada z utesu a mu sa tu hadame.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
eva8
8. mar 2024

@chodec15 kde a ako som ta nazvala? 😃🙃

simca06022011
8. mar 2024

@mapa co mam zohladnit v nakladoch? ak mi nepojde hore faktura, tak co zohladnim? netreba robit paniku zo vsetkeho

annm81
8. mar 2024

@cafelatte Dobre vás ten Fico zmagoril.
1. Kto na Slovensku kedy hovoril o vyslaní slovenských vojakov? Nedajbože tvojich blízkych?
2. Kto má kompetencie vyslať slovenských vojakov do zahraničia?
3. Chápeš, že máme profesionálnu armádu, kde sú vojaci dobrovoľne a rátajú s tým, že nasadení môžu byť kedykoľvek?
4. Vieš, kedy môže dôjsť k odvodom neprofesionálov?
5. Vieš že vojnový stav môže byť vyhlásený len pri priamom a bezprostrednom ohrození Slovenska?
6. Vieš, že vyslanie slovenských vojakov na obranu Ukrajinského územia je z pohľadu medzinárodného práva úplne v poriadku a ani náhodou to nezakladá legálny dôvod na to, aby na nás Rusko zaútočilo?

P.S.: je pekné že spolu s premiérom zastavate postoj udržania mieru. Škoda, že taký postoj je neaktuálny, keďže mier nie je. A nie je preto, že postoj udržania mieru nezostáva Ruská Federácia.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
8. mar 2024

@chodec15 no ale oni sa sem pchaju. Vsak by ich aj do eu urcite niektori radi prijali aj hned. By ma zaujimalo, kto by proti tomu isiel protestovat
myslim, ze ukrajinske mafie su uplne ina kava ako nejaki miki... vsak pogoogli. Ale to je jedno, ja sa nechcem zapodievat ani s jednou z tychto krajin. chcem aby sa dohodli a nejak to ukoncili. Nepodporujem ziadny z tych "statov". AK pridu k umne zvonit o pomoc ruski obcania dostanu ju rovnako ako ukrajincki. Ludia ako taki, za politikov nemozu.

mapa
8. mar 2024

@simca06022011 si uvazovala, preco sa sem "pchaju"? Keby im ruSSko nehadzalo bomby na hlavu, mohli pekne budovat svoju krajinu a neobtazovat ta tu svojou pritomnostou. Treba hladat pricinu, nie nasledok.

cafelatte
8. mar 2024

@chodec15 tak Volynom som ti stúpila na otlak, hneď som si všimla tvoju nadaktivitu.

greta90
8. mar 2024

@bu1bu Ale Fico nehovoril, že sa to stane, že budeme posielať. On hovoril o možnosti posielania, na tom stretnutí v Paríži sa aj s Macronom o tom diskutovalo a Macron to potvrdil aj s českým prezidentom. Fico len jasne deklaroval, že žiadne posielanie vojakov z našej strany nehrozí, ak by k tomu nejakým spôsobom naozaj došlo.

cafelatte
8. mar 2024

@bu1bu V Paríži sa o vyslaní vojakov na Ukrajinu hovorilo, ale k zhode nedošlo. Premier sa zachoval správne.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
annm81
8. mar 2024

@cafelatte Premiér môže o cudzích vojakoch rozhodovať jedno veľké NIČ. Nemá na to žiadnu kompetenciu. Zároveň je Fico JEDINÝ človek, ktorý fakticky môže rozhodnúť o slovenských vojakoch, takže jeho výkriky neboli nič iné, len strašenie svojich ovečiek, ktoré o svete okolo seba netušia nič.

mapa
8. mar 2024
annm81
8. mar 2024

@chodec15 Aj ja si myslím, že od @cafelatte nedostanem odpovede na tieto otázky. Nevadí, snáď si ten príspevok prečíta a zamyslí sa aspoň jeden človek, čo stále nevie, čo si má o tom myslieť a nakoniec sa nenechá zomlieť tou prázdnou ficovou propagandou nestojacou na žiadnych faktoch.

greta90
8. mar 2024

@bu1bu odpovedz mi prosím ťa ako kolaborujeme my s agresorom? Lebo to, že si niekto s niekým podá ruku, neznamená kolaborácia s agresorom, ale normálne stretnutie dvoch ministrov zahraničných vecí. V takom prípade ale asi je kolaborant aj minister zahraničných vecí USA, ktorý sa s ním od začiatku rozsiahlej invázie na Ukrajine stretol tiež.

bu1bu
8. mar 2024

@cafelatte Fico uz do Paríža odchádzal s tým, že klamal a zastrasoval,konspirival ze viaceré štáty Aliancie chystajú poslať vojakov na Ukrajinu, a samozrejme hral na city svojich volicivže pre Ukrajinu môže prísť o funkciu. Do Paríža pritom neprišiel šéf NATO Jens Stoltenberg ani významnejší predstaviteľ USA, ktorí by sa pri takom rozhodovaní museli zúčastniť. Fico opat konspiruje a klame.

bu1bu
8. mar 2024

@greta90 tebe budem odpovedat az po tom co mi ty zodpovies otazky ktore som ti tusim vcera dala v tomto istom vlakne a ani obraz ani zvuk…

greta90
8. mar 2024

@jednoduchomaria89 do tej luzy patríš aj ty a aj budeš patriť lebo aj ty budeš raz odkázaná na dôchodok 😅

katka700
8. mar 2024

@cafelatte Ver tomu že keby sa EÚ jedného dňa rozhodla že ide do vojny, tak fiko bude verbovat prvý. Hranol je plný kecov a robí presný opak, je to čistý demagog ktorému ide len o koryto a beztrestnost pre jeho ľudí, na občanov zvysoka kašle.

greta90
8. mar 2024

@bu1bu aké si mi dala otázky? Je tu 200 príspevkov a ja nie som natoľko vymletá aby som ich čítala deň aj noc 😅 ja som sa vyjadrila XY krát ale tak ak niekde niečo nájdem ešte tak určite s radosťou odpoviem 😉

cafelatte
8. mar 2024

@katka700
Daj zdroj kde sa tak Fico vyjadril, ze nas bude verbovat do vojny. To si si vymyslela?

cafelatte
Autor odpoveď zmazal