Kam smeruje Slovensko po posledných voľbách?
Ospravedlnujem sa za politicky ladenu temu, no zaujimal by ma vas pohlad. Poprosim bez nejakych urazok ci nadavok.
To ako dopadli volby ma velmi sklamalo, no bohuzial, mame co sme chceli. Tak som si tak nejak povedala ze dobre, najblizsich par rokov slovensko necaka nejaky vyrazny pokrok, ale nie je az tolko veci co by mohli pokazit. No preslo mozno pol roka a ja sa nestacim cudovat akym smerom nas nova vlada vedie. Miestami je to az bizarne, nasa prezentacia slovenska v zahranici, ci celkova politicka situacia na slovensku. Cez toto sa nedokazem tak lahko preniest, kedze sa ma to osobne dotyka. Mam tu podnikanie v oblasti cestovneho ruchu, ked budeme mat v zahranici zle meno, staci ze aj v okolitych krajinach, odrazi sa to na turizme. V buducnosti chcem mat deti a idealne ostat v mojom rodnom meste, ale coraz viac ma zacina desit ze v akom stave bude slovensko o tych par rokov. Je realne ze by sme ako krajina doplatili s dlhodobejsimi dosledkami na to, aku vladu sme si zvolili? Lebo casto to bolo pred volbami mojim okolim zlahcovane, ze maximalne si zas len nahrabu pre seba. Ale cim viac to sledujem, tym horsie to vyzera.
@viestta Fico, Kaliňák a Blaha konkrétne ten posledný rozhodne nie je moja šálka kávy ak myslíš nejakú diskusiu. Takže rozhodne nesúhlasím s jeho štýlom, pretože by nemalo byť detinské urážanie náplňou práce politika. Ale čo z opačného brehu- z minulej vlády taký Naď, ktorý si dovolil urážať občanov SR, že sú dezoláti, Krúpa, psychopat Žiak veď oni takisto primitívne reagujú na svojich oponentov. Čo sa týka novinárov, tak bohužiaľ, niektorí sú naozaj len takí presstitúti. Nie sú objektívni, verejne vyjadrujú svoj názor na konkrétnych politikov, ktorých nenávidia ale ktorých milujú tak sa im až podlizujú - taký dobrý príklad Gabriela Kajtárová (tá sa úplne jasne vyjadruje k ľuďom s iným názorom), Hanzelová, Tódová, Bárdy, Vagovič. Samotná TV Markíza sa vyjadrila jasne, že protestujúci ľudia proti minulej vláde sú dezoláti. Táto vláda to robí? K Šimečkovi st. sa vyjadrovať ani nebudem. Ten je úplný antislovenský živel... Jeho syn je na protestoch tiež veľmi ukričaný aj s takým Grohlingom. Úplná hrôza z nich ide ako som to kukla tú časť z protestov. Z koaličných politikov čo sledujem trochu je veľa ľudí naozaj schopných diskusie napríklad zo strany Hlas. Tam som od nich naozaj nepočula nejaké osobné invektívy nikdy, rozdeľovanie spoločnosti. Takže nie je to také čiernobiele s tým, že kto tu šíri nenávisť.
@cafelatte Áno vadí. Že Fico a jeho banda vzbudili najprv u svojich ovečiek paniku, ako sa rútime do vojny (viď prtscr pár strán dozadu) a následne sa tváril ako záchranca, čo ochránil Slovensko pred tým, aby sme.nejakých vojakov museli poslať. Odpovieš už konečne na otázky vyššie? A pokojne k nim doplň aj po jednej-dvocg vetách, ktorými zdôvodníš, ako nás to Fico zachránil pred vojnou.
@greta90 som poctena, ze z tolkych ktori sa ta pytali si odpovedala prave mne. Tak ci tak najviac nenavisti tu siri Smer na cele s jeho predsedom. Pretoze on este stale ide v tom co sa ucil na vedeckom komunizme a riadi sa Gottaldovym heslom: Kto nejde s nami je proti nam. On ma tolko nepriatelov, ze by ho jeden aj lutoval, keby si tych nepriatelov nevyrobil sam. A pre nasu skodu, tych nepriatelov si len v hlave vyfabuloval, lebo keby nebol posadnuty mocou vedel by aj s ludmi s inym nazorom a postojom konstruktivne diskutovat a to on nevie. Akonahle s nim niekto nesuhlasi, tak mu hned navrie zila na cele, zatemni sa mozog a uz ide... Smer smrdi od hlavy, a od hlavi smrdi aj cela sucasna vlada.
Ja to už ani nemôžem pozerať, keď vidím tie primitívne smerácke ksichty,tak mám po nálade. Sme na veľmi zlej ceste, stále dúfam v nejaký zázrak, v niečo....no ti zmrdi sa tam budú držať zubami nechtami. 😭
@annm81 ja som napisala všetko čo k tejto téme mam, úplne jednoducho a pochopiteľne. Nikde nepíšem o Ficovi ako nás zachránil pred vojnou, píšem o jeho nazore na túto problematiku. Je pochopitelne,
že v ľuďoch to vrie a majú strach, nik prícetny si nepraje vojnu v Európe.
A to, ze tebe/vám vadí, že súhlasím s premiérovym názorom, to stačí rešpektovať. No vidím, ze tu sa uplatňuje heslo: kto nie je s nami, je proti nám.
Príspevok som vymazala, lebo som sa pomylila v slove a nechcela som, aby si tu o tom bazirovala na A4.
@mapa nie, nebola som voliť. Áno, aj taká možnosť existuje, pre takých ako ste tu vy asi nie. To, že nepodporuje vojenské, ale diplomatické riešenie konfliktov, robí politiku na všetky svetové strany, pretože tak to robí každý normálny štát, resp. vláda daného štátu. Tých je bohužiaľ teraz veľmi málo, ale tak uvidíme ako dopadnú voľby do EÚ parlamentu. Táto vláda nie je poslušná jednej veľmoci, nevytvára nepriateľov, nie je zložená z vojnových štváčov a nezatiahne nás do vojny. Obávam sa, že u našich západných susedov to asi tak nebude...
@fantaghiro21 ja som sa vyjadrila niekoľkokrát-chápem, že ak to niekto nedokáže a nechce vyčítať, pretože je zvyknutý na presné doslovné odpovede, tak nepochopí z toho nič. Takže ešte raz-mier namiesto nekonečnej vojny, politika na všetky svetové strany (východ a západ naozaj nie sú jediné), odmietanie sa zbabelo klaňať jednej strane, ktorá nás nemá za spojenca, ale úbohého otroka. Skrátka skutočná suverénna zahraničná politika. Nie každému sa páči štýl dnešnej koalície a ja som ju nikdy nechválila a predstav si, nesúhlasím so všetkým čo robia, ale v tomto jednoznačne by nikto z dnešnej opozície lepší nebol.
@kofa77 neviem, kto tu začal prvý hovoriť na ľudí, že sú dezoláti, táto vláda to nebola. To, že tu toto všetko nefunguje, nie je výsledok len tejto vlády, boli tu aj iné za tých 30 rokov a nejako sa na to zabúda. Zahraničná orientácia je jednoznačne najnormálnejšia z toho všetkého čo sme tu mali. Ale tak samozrejme, že ľudia bez akejkoľvek štipky národnej hrdosti ako si toto nedokážu prijať a pochopiť.
Do záhuby...
@annm81 pre mňa neexistuje len Rusko a Západ. Ja v obidvoch týchto veľmociach vidím len bezbrehé súperenie a zneužívanie malých krajín ako sme my na tento nezmyselný boj. To je jediná
nie hodnota, ale pahodnota, ktorú tam vidím. Myslím, že Slovensko má na to, aby prezentovalo niečo iné ako zbrojenie a jednostrannú propagandu. Aby tvorilo skutočný mier. Spolupracovalo s každým štátom a riešilo konflikty mierovou cestou. Samozrejme, so Západom sme skutočne ,,slobodný " ako národ a vôbec nič nám nikto nediktuje a nekarhá nás, že sme neposlušný štátik. Viac nebudem písať, lebo to sa s človekom, ktorý pozná len 2 svetové strany a smery naozaj nedá.
@kofa77 a toto je presne ukážka čo dokáže tá propaganda jednej strany urobiť s človekom. Absolútne nepoznanie histórie, asi v dôsledku prekrúcania našich dejín už v školách, len nadávanie na našu vlasť, pardon, túto krajinu. Mňa by len zaujímalo, že ako teda vyzerá tá demokracia, ako ju máme chápať? Čo je to prispôsobiť sa EÚ? Že ju budeme počúvať na povel ako pes? Veď v tom nie je žiaden rozdiel ako bol za minulého režimu s inou orientáciou.
@cafelatte - ešte predsa len by som... ako si predstavuješ, že by mal ten mier medzi Ruskom a Ukrajinou nastať? Že sa Ukrajina prestane brániť, daruje ju Rusku, alebo sa Rusko stiahne a nechá suverénny štát na pokoji? Alebo ako? Ja tomu naozaj nerozumiem... ak Rusi neodídu z Ukrajiny, ak Ukrajina prehrá, čo bude Rusku brániť, aby pokračovalo ďalej - k nám? keď prídu k nám, máme mu odovzdať náš štát, lebo... lebo mier? Naozaj naozaj nerozumiem tomu, AKO ten mier zabezpečiť ako tým, že Rusko si zbalí caky-paky a pôjde domov a kým tak spraví, Ukrajina sa bude brániť.
@viestta no asi logicky keď sa ma tu niečo pýta 30 ľudí a takmer všetci trepú o Rusku a Západe tú istú pesničku tak asi nebudem každému vypisovať individuálne ako malému decku. Ja som vstúpila do tejto diskusie, pretože som sa nemohla pozerať ako sa tu ľudia ľutujú, že chcú odísť a pritom nadávajú ľuďom, ktorí volili dnešnú koalíciu. Pretože všetko okrem nej je pomaly sväté. Že existuje len Východ a Západ ako po druhej svetovej, žiadna nejaká zmena v myslení, uvažovaní... A keď niekto povie iný názor, tak má ísť do Ruska. Fico a Smer jednoznačne nie sú to najhoršie na Slovensku. Kto to nevidí, je asi zmanipulovaný propagandou z médií.
@cafelatte
@greta90 takze pocuvat slovenskych oligarchov a ruSSkych agresorov je super, ale dohodnut sa v europskej unii, do ktorej patrime a sme sucastou jej struktur je bakane, skarede a hlavne treba im ukazat, ze my sme tu niekto s tymi 5mil obyvatelmi oproti tym 500mil, co EU ma!? Hlavne nesuhlasit s nicim, len brat prachy? Ako je to s tymi svatoplukovymi prutmi, co tu omielaju bojovnici za "mjer"? Velmi obmedzene videnie europy mate.
@greta90 Ktorá je tá tretia strana?
Takže nebudeme patriť ani na východ ani na západ? A to si predstavuješ ako presne? Vieš nám menovať konkrétne krajiny, ktoré fungujú takto izolovane? Nech teda môžme v praxi vidieť, ako to reálne funguje.
Alebo budeme spojencom aj východu aj západu? A to si máme predstaviť zasa ako? Ako s nami má západ zdieľať napr. dôležité bezpečnostné informácie, keď hrozí, že ich posunieme východu? Ako sa máme ako takýto spojenci postaviť k hybridnej vojne, ktorú tu reálne rozpútalo Rusko medzi východom a západom?
Toto sú také naivné, od reality odtrhnuté predstavy. Ja patrím mentálne na západ. Ja nemám najmenší pocit, že nás západ využíva. Ako konkrétne nás využíva? Že v tvojej dedine za európske peniaze postavili školu? Že tvoje dieťa môže študovať v x krajinách za rovnakých podmienok ako domáci a teda za dane domácich? Že naši podnikatelia môžu ťažiť zo spoločného colného priestoru a spoločnej meny? Že sme mohli zrušiť povinnú vojenskú službu, lebo v spojeneckej aliancii nám stačí menšia profesionálna armáda? Že keď štát pošliape tvoje práva, máš vyššie inštancie, kde sa môžeš obrátiť? Môžem pokračovať ďalej a ďalej. Môžeš aj ty?
Mimochodom, prečo hovoriš o západe ako o veľmoci??? Západ je voľné zoskupenie desiatok suverénnych krajín, ktoré zdieľajú spoločné hodnoty.
@cafelatte no a tá mierová dohoda má teda ako dopadnúť? Že Rusko odíde a dá pokoj, alebo si zoberie len polku Ukrajiny, alebo celú Ukrajinu?
A ku tebe keď príde zlodej a začne bývať v tvojom dome - ako s ním budeš jednať tak, aby ste obaja boli spokojní? Dáš mu polku domu? Len tak, lebo on prišiel a povedal, že je jeho? Lebo tu nejde o únos, tu ide napadnutie a privlastnenie si niečoho, čo je tvoje a niekto ti to chce vziať, len tak, lebo sa rozhodol, že odteraz je to vlastne jeho, čo tam po tvojich právach...
@annm81 ja za západ považujem len USA ako veľmoc, nie európske krajiny. Áno, som za EÚ, pretože ako projekt so svojím pôvodným cieľom to bola naozaj krásna myšlienka. Žiaľ, vidíme, kde sme teraz. Držíme s USA a namiesto toho, aby sme mali dobré vzťahy s každým, si vytvárame nepriateľov. My nemáme mať žiadnu hybridnú vojnu, žiadne spravodajské hry. Áno, v praxi to zatiaľ nefunguje, pretože existujú rôzne zbrojárske spoločnosti, ktoré ťažia z týchto nešťastí, máme v EÚ bohužiaľ veľa militaristických politikov, áno aj v Rusku sú ľudia túžiaci po moci... Ja chcem, aby sme ako Slovensko a Európa mali dobré vzťahy s každým, aby nebola žiadna vojna, žiadne len dve strany. Sú 4 svetové strany, nie že nejaká tretia.
@greta90 To čo píšeš je krásna ale veľmi idealisticka predstava. Aj keby sme namiesto dnešných oligarchov a zlodejov (pardon politikov) mali po 10 reinkarnovanych Štefanikov a Dubčekov, nešlo by to lebo tie "elity" čo dnes reprezentuju "západ" a "východ" si idú svoju vlastnú uchylnu agendu a o nejaký mier nemajú záujem. Na vojne super zarábajú a už sa trasu ako sa nabalia na obnove zničenej Ukrajiny, čím zničenejsia tým lepšie pre nich, občania EÚ im to pod ruskom grean dealu (ne)radi zaplatia. Ruský cár oblbuje svet prekrucanim histórie, možno za chvíľu vytiahne že Trex bol vlastne ruský bohatier. K vlastným občanom sa správa ako k nevolnikom a je mu jedno či skapu. Môžeš mať rada ruskú literatúru, balet či divadlo ale "východný" prístup k vlastnym občanom a ľuďom čo nepatria medzi novodobu slachtu je na grc. US neokoni (podľa slov bývalych generálov) nemajú strach ani pred jadrovou vojnou, očakávajú že keď celý svet vyhodia do vzduchu atomovkami tak za nimi do luxusneho podzemného krytu príde Ježiš.
Skrátene povedané aj keby sme tu mali tých reinkarnovanych Štefanikov a Dubčekov nebol by záujem ich počúvať a nikto by s nimi na mierovom riešení nespolupracoval.

Fico, Pellegrini, Danko, clenovia ich stran a ich podporovatelia nas vedu do pekla. Sam Fico povedal, ze ide do pekla na bielom koni, tak co Sa ho tu ludia zastavaju. Tuto su kroky ako sa stat autokratom a Fico a jeho vlada ich splnaju, to musi vidiet aj slepy.