Kauza Kramný: Diskusia a nové pohľady na prípad z Egypta
Otváram diskusiu na túto tému, pre mňa je tento prípad roky niečo čo ma zaujíma ako to v skutočnosti naozaj bolo. Prešla som si už viacero vecí, teraz je aj dokument o tomto celom. Kto nevie zahynuli na dovolenke v Egypte v 2013 dcéra s mamou, prežil manžel, otec.
Čo si o tom myslite vy? Ako niekto kto má napozeranych veľa truecrime v ňom vidím vinníka, ale som zvedavá na iné pohľady. 🙂
@vevesh Som si spomenula, že raz v jednej diskusii možno pár rokov čerstvo po tejto kauze sa ľudia tiež bavili a napísala tam jedna žena, je dobrá kamoška Tomašovej mamy. A že sa im nikdy nikto neospravedlnil z nich, ani nepýtal na nič. A to mali ísť spolu do Londýna. Tomášovi mama potom po roku dostala nakoniec nejaký list od rodičov, ale vysvitlo, že ho napísali a poslali len na odporúčanie svojho právnika. Že je tu vtedy ešte viac zlomilo. Prečo sa nikdy nikto z nich neospravedlnil?Zvlášť ak je Judita nevinná, respektíve nevyjadril im tak úprimne ľútosť.🤔
@enmery chapem aj stanovisko tomasovej rodiny- pre nich je judita vinna a ocakavali take gesto lutosti. Na druhej strane juditini rodicia su presvedceni o nevine, za ktoru aj bojuju, a okrem kondolencie nevidia dovod sa ospravedlnovat, kedze ergo judita nic neurobila a tiez je z ich pohladu obet- co chapem tiez. Prave preto by to chcelo aj jednoznacny dokaz, ktory (momentalne) neexistuje....
@vevesh inak vieš ja si zase myslím, že keby to bol ten jej priateľ tak jej rodičia by ju nejakým spôsobom prinútili povedať pravdu, nenechali by takto pošpiniť ich meno. Čo som čítala tie ich stránky tak tiež som bola na pochybách.
@vevesh riešiš vchody, východy. Veď ok. Masaker vyvolaný 49 ranami ( krv bola až na stenách, celá dlážka v chodbe krvavá) aha takže tej dotyčný utekal smerom do lesa (alebo vyšiel komínom ako Santa) bez jednej stopy a kvapky krvi. Veď ok. A čo tak dôkaz v podobe aplikácie,ktorá zaznamenala Judite 200 krokov v čase, keď tvrdila,že chudinka omdlela. V čase vraždy mala Judita na sebe bledé nohavice. Veď to vidno i na fotke. Mala tam špičku Tomášovej topánky od krvi( ležal na chrbáte a z posledných síl sa bránil)...ale veď kľudne ďalej ver a zamýšľaj sa nad rohožkou
@vevesh ale veď nikde netvrdím,že na detektore lží ti podajú otázku na priamo: Slečna Judita, zabili ste svojho spolužiaka Tomáša?
Jasné, že sa pýtaju kadečo okolo. A nie na priamo. Ale detektor lží neberie súd ako dôkaz,lebo je to ovplyvniteľné presne takými psychopatmi,ktorý páchajú vraždy.
@matullienka presne tak. Ak boli jej rodičia ochotní utratiť 70 tisíc za posudky, vraví to o niečom. A ak by to bol ozaj te n odpočtár,tak Juditin tatko by prevrátil aj pól zemegule aby ho dotiahol za uši na políciu. Len aby dokázal nevinu svojej dcéry. Lenže nikto taký neexistuje. Tak iba vyvracajú dôkazy. Je to biedna taktika. Ak by sme boli v USA, Judita by už nevytrčila päty na slobodu.
Ono takí ľudia čo sú tichí a všetko dusia v sebe sú najhorší. Lebo raz vybuchnú a je to potom veľký výbuch. Nesledujem prípad podrobne, ale on nebol blbý vraj, tak vedel asi, že chce začať nový život. A možno to dusil v sebe. A možno, že ani naplánoval nič na dovolenke, ale viac si vypil/vypili, človek v novom prostredí tie problémy čo doma už vníma všedne vníma inak a niekedy intenzívnejšie. A proste vyústilo to v to, že sa pohádali a ju zabil. Proste čistý afekt. Druhá vec je prečo aj ona tam išla s ním a zahrávala sa s ohňom? Proste ten štýl že využijem, užijem si dovolenku a potom začnem nový život. Tu myslím že toto by sa dotklo každého z nás keby vieme že niekto s nami už neráta, ale zahrá divadielko ešte chvíľu, aby mal z toho prospech. To je ak poučenie pre nefungujúce vzťahy, že netreba čakať na vhodnú chvíľu, že ten problém časom vie narásť aj do tragédie. Lebo nikdy človek nevie čo sa skrýva v tom druhom človeku a čo dokáže vykonať.
@stanulienkat ja dufam ze ty zijes minimalne v Monaku a si austrálskej narodnosti, lebo ak ty si Slovenka a zijes na Slovensku, tak take chorobne sranie do vlastneho hniezda som este nevidela.
Nielen skonstatovat co je zle, ale este domyslat keby keby...hnus.
Aj inde sa deju zle veci, budicek.
Policajti to odflakli to je fakt ale ze je vinna je jasne
@babulkomale no praveze nezijem v Monaku. Preto pisem bohuzial realie z tejto krajiny. Ale zrejme ty zijes v nejakej rozpravkovej krajine. Zrejme zijes v nejakej bubline a nesledujes, co sa tu roky deje. Sme na urovni rozvojovych krajin, najma co sa tyka prava. Ci ty si spokojna?🤔
@stanulienkat nie, nie som. Ale neustale kydas a kydas, a nielen kauzy co su realne, ale este to zamontujes aj do pripadu, ktory sa Slovenska právne netýka.
Neviem síce, prečo je polovica diskusie "Kauza Kramný" o Judite, ale čo už.
Ku Kramnému, netuším, či to naozaj urobil (psychologicky sa zdá, že áno, ale ľudové súdy podľa ksichtu majú so spravodlivosťou málo spoločného), ale čo mi je známe, tak dôkazy boli dosť na vode - jednak tá metóda s elektrinou, ktorú mu prisúdili, je dosť krkolomná a (najmä v menej známom prostredí) málo istá, a telá obetí boli dodané českej strane v nepoužiteľnom stave, bez vnútorností a pod. Kľudne mohla egyptská strana tutlať nejaké závažné pochybenia na svojej strane...
@hefo to je tiež jedna z možností, Titanic je veľký luxusný komplex, ak by sa fakt stalo, že by bol niekto otrávený tam alebo zomrel inak vinou hotela-napríklad niekoho z personálu, tak hotel čaká krach, nik tam nepôjde. Kľudne mohli mastne podplatiť policajtov, znalcov v Egypte. Určite ak tu fungujú úplatky, tak v Afrike fungujú tiež a oveľa viac, je to nevyspelá krajina.
@babulkomale prestaň sa navážať do @stanulienkat , má pravdu. tu na Slovensku sme v pekných sr***ach. všetko naopak, ak ta najbližšie niekto okradne, alebo nedajbože znásilní, ten človek vyviazne s podmienkou a ty budeš mať celoživotnu traumu na dušii.
Na Fica spáchali atentát a má doživotné vyhody, doživotnú rentu, atď., pritom to, že zabili novinára a spáchali nanho tragický zločin nebolo podnetom k ničomu, čo by novinárov chránilo. nehovoriac o tej chorej pointe, že práve Fico je do smrti Kuciaka neodškriepiteľne zamotaný.
žijeme v bizardnej krajine, kde ministerkou kultúry je osoba, ktorej jediné kulturne vyžtitie bol StarWars v kine, vinní sú nevinní a nevinní sú vinní, nemocnice sa rozpadávajú, ale ministerka zdravotníctva si žije na vysokej nohe...takže sa ani ja nečudujem, že keby sa to stalo Slovákom (Kauza Kramný), ani by sa to tak do hlbky neriešilo, lebo tu už neplatia žiadne zákony, ani pravidlá. buď by ho uznali vinným na dva roky, alebo by ho neuznali vinným vôbec.
autorka ku Kramnému - ja som to ostro sledovala v danom čase, keď sa tento skutok spáchal. bolo tam viacero verzií, že sa otrávili z jedla, že pili obe to, čo on nie, ale toxikológia bola neodškriepiteľná - podľa všetkého ich zabil on a to priamo elektrickým prúdom, počas súdneho dokazovania bola aj verzia, že ich najprv niečim otrávil (podľa výpovede im, ak si správne pamätám, bolo obom v žalúdku najdena teraz neviem či nejaka otrava, alebo nestravene jedlo, bolo to dost nejasné).
ja si niesom stopercentne istá, či to spravil on, ale dokument si rada pozriem, som naň popravde dosť zvedavá.
@banderaska29 počkaj píšeš,že otrava z jedla to byť nemohla,že toxikológia je neodškriepiteľna a vzápätí ,že ich otrávil sám kramny
@maciatkolulu otrava nemusí byť iba jedlom 🙂 v žaludku im našli niečo, ja si to už fakt nepamatam, to viem ale, že sa to riešilo, že tam bola anomália, ale v zápati sa špekulovalo, že aj po zásahu prúdom sa môže takáto anomália vyskytnúť.
@banderaska29 najprv niečom otráviť a slahnit prúdom je rozdiel. Keď vylúčili otravu,nemohli potvrdiť,že ich predtým otrávil,ako píšeš.
@maciatkolulu nebudem sa s tebou doťahovať, nakoľko ta tu dobre poznám a vždy sa chytíš nejakej blbosti a ideš až do vyčerpania 😀 naštuduj si, akými roznymi teoriami prechadzali počas sudneho dokazovania 🙂
@banderaska29 nepotrebujem si nič naštudovavat,akože nevidím dôvod sa v tom rýpať,čas venujem radšej iným veciam.
Ale nakoľko🤣si napísala,že toxikológia nič a vzápätí,že ich pred zabitím prúdom niečím otrávil,tak ma to zaujalo,že teda je možnosť ,otravy,ale nie inou osobou,iba kramnym. A zjavne to teda mas naštudované,tak som myslela,že to vieš vysvetliť. Že ako to vedia. 🤷Nič viac a ty hneď nedotklivo,to nie je pekne 🤣🤣🤣
@maciatkolulu samozrejme, najprv napíšeš, že nemáš čas as v tom rýpať a nakoniec sa v tom rýpeš. tak vidíš, koľko času máš na tento prípad ! 😀 nebráň sa pocitu, že niečo veľmi chceš, google ti s tým pomôže. a aj to čítanie by sa ti zišlo trošku vycibriť, ja som nenapísala, že toxikológia nič ! ale je pondelok, tiež mi to až tak moc nepáli, ako by sa zišlo. 😂
@banderaska29 a ideš si to svoje a ideš... Tak toxikologia bola neodškriepiteľna...nie nič,lepsie?Zlepšila som sa v čítaní,ok? A vzápätí píšeš,že im bolo v zaludku nieco najdene,čo? Prúd? A že sa pracuje s verziou,že boli predtým otrávene,tak sa slušne pýtam,keď píšeš,že teda stravou otrávene byť nemohli,ani nápojom,že toxi-neodskriepitelna,tak to proste nesedí a zjavne si tomu venovala dosť času a študovala. Ja teda nestudujem spisy ,vážne na to nemám čas. Tak reku,ako je toto možné? Toxiko nič a vzápätí našli niečo,ja ti karle nevim 🤣🤣🤣🤷pardon nie nič,ale neodškriepiteľna.jezisi,ešte ma posles do letnej školy čítania. Opravené,👍👍👍👍👍.
@maciatkolulu dobre. taká malá wikipedia Mačiatko - otrávenie nemusí byť spôsobené iba jedlom.
ale aby si mala srdce na mieste, posielam Ti celý podrobný spis z tejto kauzy ( pozor, aj foto zosnulej) a máš tam postupné verzie, s ktorými pracovali. 🙂 nebudeme si tu predsa predkladať nejaké nedorozumienia.

@liusa82 Prepáč, ale ak ty si lekár tak potom chápem prečo je zdravotníctvo na tom tak biedne. Nik a ani ja by som sa nevyjadrila keby primitívnymi slovami viktimzovacnym spôsobom o inej žene, ak sa zamyslíš mohla by si vedieť, že ten štýl aky si zvolila nebol vôbec korektný ani slušný. Napísať sa to dalo aj inak a o to mi šlo.
Nemám rada takýto krčmovy výraz a ohanat sa profesiou lekára mi príde viac než primitívne.