Kde by ste deťom zakázali vstup?
Kde by ste deťom zakázali vstup?😁 Prípadne nechali osobitne miesto/čas na deti s rodinami.
Nepohoršujte sa, myslím to z hľadiska, že častokrát prídem do reštaurácie a dieťa obťažuje cele okolie vreskotom, behanim popod nôh čašníkom. Tiež si pamätám pamiatky, kde boli rodičia s deťmi a nič z toho som nemala, lebo cez vreskot dieťaťa a plač, to nešlo.😀 Tam by som uvítala aby rodiny s deťmi boli v nejaký určený konkrétny čas aby ten, kto deti nemusí vedel si vybrať aj túto možnosť. K deťom mám vzťah, ale vadí mi, že často musím ja rešpektovať arogantné, drzé, rozmaznane deti, ktoré ich rodičia ignorujú.
A miest, kde by som to uvítala by bolo asi veľa. 😄 Kde by ste to uvítali vy?
@mimka1402 na sto percent wellness. A nie že deťom. Normálne bez mihnutia brvou by som ho povolila až od 18 rokov. Ľudia oddychujú v termálnom pokojovom bazéne a nabehnú tam rodinky s deťmi s rukavnikmi, plavacimi kolesami, loptami a ostatnými blbostami. A začne rev, vreskot, pistanie a skakanie s rozbehom do vody. No ozaj oáza pokoja. A pubertiakov z dôvodu toho (okrem vyššie spomenutých) že sa náramne bavia na ľuďoch v plavkách a nahrávajú si ich na mobily, tie by som tam zakázala tiež. Všetko vymenované som zažila a pokazilo mi to dovolenku. Z reštaurácie môžeš aspoň odísť, ale keď si zaplatíš pobyt a nevychovanci ti z neho spravia peklo, tak to fakt nasere.
@mimka1402 toto je super téma. Ja som deti vždy neznášala a cudzie nemusím dodnes , hlavne tie čo sú vychovávane tou ,,modernou ,, výchovou,,. Ja mám dieťa , skoro 3 roky, je šikovný aj chápavý a strašne ho baví hrať sa na dospeláka ale tiež ho neťaham do restiky , múzea, kina a podobne. Keď má svoj deň, nejdem s ním ani len do MHD ak to nieje nevyhnutné lebo viem aké to je znášať tam naprudene decko čo si v Tom tantrume nedá vysvetliť... Tak isto ako aj ja keď mám zlý deň, nejdem ho kaziť aj druhým 😁 ale teda chápem že sa to nedá vždy ( lekári a podobne veci sa rušiť kôli tomu nedajú že áno ) .. v Čechách bola nejaká kauzicka o reštike kde vycapili na dvere že to nieje vhodné miesto pre deti ( nepamätám si formuláciu) a bolo mi to strašné sympatické E že konečne niekto povedal aj to B , teda pohľad čašníkov čo musia slalomovat medzi nahanajuce deti, ospravedlňovať sa miesto tých rodičov hosťom že sú rušení , niektorí chceli odchádzať bez platenia , že za túto atmosféru platiť naozaj nebudú a čašníci to musia len prekusavat lebo detičky... Ale čo som sledovala tu restiku, výrazne si polepšila a svoj pokoj tam chodí hľadať ešte viac hostí... Ja by som teda určite tie restiky , hlavne keď sú to naozaj tie modernejšie kuchyne , nechala bez detí.. platiť za večeru 100-120 eur v naozaj pokazenej atmosfére , to by nebavilo ani mňa. Dnes sa dá nájsť všetko s kútikmi aj bez a minimálne rodičia čo vedia že majú ,, živšie adhd a neviem ešte aké ,, deti by mohli chodiť tam kde to je uspôsobené... A za mňa by bolo super keby aj wellnessy nie len tvrdili ale aj dodržiavali zákaz vstupu deťom. My sme takto pred rokmi prestali chodiť do Senca , lebo na dverách síce bolo plesknute že vstup do 15 rokov zakázaný, ale bežne sa tam naháňali a ziapali 5,6 ročné deti, lebo veď rodičia to mali v cene aquaparku a nemajú ich kde nechať .... Personál to neubránil tiež a to tie decká rozhadzovali jedlo , bagety a kroasanty po lezadlach a podobne... Teraz je väčšinou wellness od 9 rokov niekde je hranica ešte menšia a doslova je to oddych na hovno... Ale súhlasím s predošlými komentármi že nebyť vytupenych rodičov bez sebakritiky ale zato s nekonečné vysokým egom , všade by bolo lepšie aj s deťmi , nemuseli by vznikať adult-only zariadeniami...😊
@mimka1402 podla mna je uplne regulerna vec aby existovali restiky, hotely, wellness a podobne iba pre dospelych (resp nad 15r) a rovnako aby boli baby friendly miesta, kde nevadi trochu kriku a detske povehovanie. Ja mam 2 deti, starsia ma 4 a vacsinou sa naozaj vie spravat kamkolvek ju vezmeme, ale teda je to dieta a obcas je prestimulovana, unavena alebo len este nezvladne emocie a mame vylev na svete, rozumiem ze to moze ludom naokolo vadit a preto by mal mat kazdy moznost vyberu.
Ja ked idem raz za cas s muzom na rande, tak si tiez vyberame miesta, kde pravdepodobne stretneme minimum alebo zidne deti, lebo si chceme od toho oddychnut 🤷🏼♀️
Chodime s detmi vsade aj do galerii, muzei, restik, kina a podobne, relativne vela cestujeme (takze aj lietadla), ved ako sa maju naucit spravat v jednotlivych situaciach a na roznych miestach, ked ich tam vlastne rodic nevezme.
@fajnova presne toto, raz za par mesiacov sa s muzom vyberieme do wellnessu, vezmeme si drink a vtom tresk tym polystyrenovym hadom po hlave, skor popri hlave do vody (zakaz skakania rodicia uspesne prehliadaju), oci aj pohar mame plne vody, vresk k tomu a este skus rodicom nieco povedat.
Nerozsirovala by som zakazy, akurat mam potrebu rodicom odkazat, aby sa zo svojich deti neposierali.
Ja vždy chodím len do hotelov určených pre dospelých, tam by som deti nestrpela ani sekundu, ani vizuálne :D :D
@stanulienkat áno a veľmi radi také navštevujeme keď ideme bez dcéry.
Pritom mam dieťa s ktorých pravidelne chodíme kade tade, ale dokonca vrestoace nevychovane deti začínajú vadiť aj jej a to ma len 11r
na základe mojich skúseností rozhodne wellness a biznis trieda v lietadle 🙈, tam by som dovolila sedieť deťom od 10 rokov
@sense vreštiace a nevychovane deti, (čo sa napr. naháňajú po reštaurácii) vadia aj mojej 7,5 ročnej 😁 ale jej celkovo vadia deti, čo viac kričia , než rozprávajú, čo sa nevedia zmestiť do kože, strkajú sa, a pod....
Keď bola malá, bola dosť nervózna, vzpurná, urevaná, tak sme do reštaurácií jednoducho nechodili. Nepokazim predsa niekomu obed lebo ja chcem za každú cenu ísť do reštaurácie, aj napriek tomu, že by tam dcéra polovicu času prerevala a druhú polovicu by sme ju naháňali pomedzi stoly.... Jednak by sme z toho nemali nič my a za druhé ani ľudia naokolo.
@stanulienkat nerozumiem, preco by si mala dostat od ludi, ktori sa snazia o respektujucu vychovu. Ved v nej v prvom rade ucis dieta respektovat inych.
Nemyslela si benevolentnu?
Asi do obchodných centier.Robim v nákupnom centre niekedy deti keď prídu tak sú super.Prve pozdravia poprosia samé zaplatia.A sú deti a dnes bol taký deň s nimi ,že behali po predajni ,kričali , vbehli zo zmrzlinou a keď upozornis ,že nesmu ísť dnu tak rodičia vsak sú to deti.A to že máme zakaz jedla pitia zmrzliny na dverách to si už nevedia prečítať.Dnes dokonca dieťa veselo na kolobežke pomedzí poháre.som zvedavá keď by sa strieskalo a rozbilo sklo a sa porezalo kto by bol na vine .určite my ako obchod 😅.a to dnes ešte sme rodičov upozornili ,že dieťaťu treba cikať a oni nič.Chuda dieťa už chodilo suchajuc nohami .Potom utekala rýchlo na wecko ešte chvíľu behania po predajni tak sa pocika.Ale to dnes bol taký blbec deň s tými deťmi.su aj v pohode deti že vedia ako sa správať.
@mimka1402 pozri tebe vadia deti,ale vies kolko je otravnych skupin ludi? Napr taki ožrani,ja by som im tiez zakazala pristup na rozne miesta,len ako to urobit? Inym zas vadia hlucni studenti, ufrflani dochodcovia...Neviem zijeme v roznorodej spolocnosti,kde kazdy ma pravo chodit kde chce, ak chces aby si bola respektovana musis aj ty ostatnych respektovat. Neverim,ze ti pokazi den placuce dieta. Ak ta dieta fyzicky otravuje tak to treba riesit s rodicmi. Viem,ze su hotely only adult,tak tie mozes vyuzit.
Rozhodne do wellness, nie je nič horšie ako ukricane deti spliechajuce vodu naokolo. Takisto do reštaurácie pokiaľ sa nevedia správať a vydržia sedieť, alebo aspoň vyhradiť čas pre dospelých od 19.napriklad.
Ja sama mam 3 deti 7,5,3 rocne ale nevyhladam spolocnost kde viem ze nevydrzia, do restiky chodime ale nenatshujeme cs najeme sa a ideme a medzi tym ich usmernujem a smazime zabavit rozpravame sa kde sme boli abo kam ideme atd aby sa spravali slusne ale uz su zvyknute vedia ze ideme sa najest ale nevysedavame proste sa najeme platime odchod, boli sme tak raz v restike a dajake decko prislo k nam a zacalo tam medzi nas na moje deti sa vysmiechovat matka haha hihi jake smiesne nasiel si frajerky ja som pozrela na manzela a na to decko jak videlo moj ksicht jak som sa zatvarila radsej odislo proste nemam rada otravnych ludi, do kina atd viem ze nevysedia tak na take akcie prosre nechodime chodime na take kde su deti a detske akcie
Nasi chodia do adult friendly hotelov, najviac chvália jeden v HU v Eger. Pediatricka nášho syna tiež keď ide na dovolenku, tiež vždy iba do adult friendly hotela. Aj chápem.
@mimka1402 neni nad hotely, kde nemozu prist s detmi. To boli vzdy najlepsie dovolenky. Na plazi to nevrieskalo, nehadzalo nic piesok, v restike si nemusela davat pozor ake dieta do teba vrazi alebo co vsetko pochytalo na švédskych stoloch. No ale uz musim pockat kym budu chalosi velky a mozem sa vratit do takych hotelov 🤣🤣🤣.
Mne deti nevadia pokiaľ ich sprevádza dospelý, ktorý má aspoň základy slušného správania. My sme brali deti všade , keď sme videli že situácia pre okolie alebo pre ne prestáva byť príjemná, komfortná odišli sme a to aj za cenu, že prídeme o peniaze či zážitok . A dovolím si povedať, že nikdy sme neboli zdrojom pohoršenia. Chodili sme do galérií, múzeí , divadiel,kín. Veľa sme cestovali , vlakom ,MHD ,lietadlom . Každá takáto skúsenosť bola pre ne prospešná,naučili sa správať a teraz sa naozaj za ne nemusím hanbiť. Človek sa učí skúsenosťou , keď deťom zakážeme vstup, bude im táto skúsenosť chýbať. Napríklad ,my sme s deťmi nikdy nevyhľadávali herničky,detské kútiky , aquaparky. Tieto miesta sú nám cudzie a necítime sa tam dobre. Máme radi slovenské kúpele ,vždy si zistíme kam môžeme aj s deťmi, a teda žiadne skákanie ,špliechanie atď nehrozí. Keď sme boli prvý krát, mala menšia rok,sedela na okraji bazéna a všetky babky okolo nej a prelievali z kýblika do bazéna vodu a späť a bolo to veľmi milé. Mňa naposledy nesmierne v kine vyrušoval vedľa sediaci pár, ktorý celý film šuchotal s pukancami , podávali si fľašu , keďže bola voda sýtena vždy to vyprsklo , potom nasledovali orechy. Pred nami sedeli deti a tie boli len raz na wc a inak ķľud.
@ankare
@huxy Každý si myslí to isté, pritom ak sa pozrieš väčšina rozumných matiek má rovnaký názor ako bezdetni. Tam sa útočí potom na akú vec?
A k odpovedi, mám ich 25 kusov, ľúbim ich nadovšetko a poznám asi všetky povahy sveta, ale aj napriek tomu zastávam názor aký zastávam práve preto lebo poznám detský svet.😀
@denithestrange1993 Mne nevadia deti, pozor. Vadia mi ich rodičia, ktorí nevedia si ich upratať a to je obrovský rozdiel v interpretácii. A ano pokazí mi to jedlo ak nemôžem sa v reštaurácii v kľude najesť a porozprávať lebo nepočujem priateľa na druhej strane stola lebo dieťa vrieska a beha čašníkom popod nohy, ale tí sú tak vystraseni sa dnes ozvať, že to ticho tolerujú.
Netuším prečo máš pocit, že ak vidím problém v tomto, že nevidím nikde inde. Samozrejme, že môžeme riešiť otázky všeličoho a asocialov, ale nie som spasiteľ a deti sú za mňa častejši element v reštaurácii, a wellnes, v rôznych prehliadkach a vše co bolo spomenute. Ja by som radšej prijala aby psy mohli byť na viacerých miestach než to, že musím akceptovať niekoho kto mi narušuje komfort. K dospelým sa viem ozvať, k matkám ktoré si myslia aké sú deti úžasné, sa ozvať da, ale ver tomu, že nikdy to nikam neviedlo. Z 10 oslovených - zakrocujem až keď je to fakt veľmi urgentne, tak sa ospravedlnili možno 1-2 matky, že si to neuvedomili. Ostatne dali výsmech alá " ja som matka, kdo je vic".😀 Takže mam skúsenosti aj s tými aky dokážu byť rodičia mimo a nevnímat realitu aká je.
A ano sú takéto typy hotelov a určite ich využijem otázka, ale znela inak. Ja by som uvítala napríklad aj Zoo, bez detí na nejakú obmedzenú hodinku, deň. Tiež sa z toho stala detská atrakcia, pričom to tak úplne nie je. 🙂 Ale to je len môj tip.
@stanulienkat mám dve deti a som za.
@kikulienkadd Aj naivita má svoje kúzlo, že?
@mimka1402 rozumiem,ze pokial deti prekracuju medze (rozumej behaju kde nemaju,biju sa navzajom,robia vytrznosti) tak ti to vadi a plne vsetkych podporujem nech toto riesia s ich rodicmi. Sama niekedy detom poviem v praci,ze tu sa nebeha,tu nekricime (ked su to starsie deti,ktore by sa uz mali vediet regulovat). U mladsich deti to ale nie je nevychovanost,skor bezne prejavi. Batolata nevedia inak komunikovat ako placom, veruze obcas trucuju,vystrajaju ked su uz fakt unavene. Ale to by podla mna kazdy mal chapat,ze teda deticky su take. Inak takyto nazor som mala aj ako nematka,nikdy mi nejako extra nevadil detsky plac, batolacie "zúrenie",skor teda ked sa uz skolaci nevedeli zmestit do koze.
@mimka1402 Ty si sama ešte dieťa, tak ako rodičia, čo si nevedia upratať deti. Preto Ti to vadí, lebo tam vidíš kus seba. Už zoo na hodinku bez detí je výmysel dieťaťa, ktoré si myslí, že sa mu celý svet musí prispôsobiť. Zoo nie je hodinová zalezitosť. Takže je to nereálne. A dospelý človek pochopí, že celý svet sa nebude prispôsobovať jeho detskej ješitnosti a nereálnym sebeckým predstsvám. Ak sa ozvem k rodičom, aby si upratali deti a nereagujú, tak si to vybavím u zamestnanca prevádzky. Ak nie je ochota, tak do tej prevádzky nejdem.
Ja som ešte v žiadnej reštaurácií nezažila spomínané správanie sa dieťaťa. Jediné pobehovanie, na ktoré si pamätám, bolo vo vlaku, ale bol to detský vagón.
Popravde moje dieťa sa vedelo spraviť všade, tak by ma mrzelo keby sme sa niekde nemohli napr najest na dovolenke. Na druhej strane aj keď som s dieťaťom, vadí mi hluk a nevychivanost . Len keď si všimnete, rovnako hlucni sú aj rodicia, dospelí ľudia huciaci na crly podnik a robiaci teatro napr na fakultatívnych výletoch atď... ;)
Myslím ze k spokojnosti každého by sa toto riešiť nedalo a ani zakazmi :D vyriešili by sa veci keby sa ludia celkovo naučili správať ohľaduplne. No v živote nikdy som dieťa nenechala behať po restike a ani som nechodila s nim do tých "úžasných " vyvarovni kde môžu ísť aj deti, kde to vyzerá ako herňa a nie ako reštaurácia. To by som rovno mohla ísť do mekaca. Pri jedle sa sedí a je, na jedlo sa kľudne počká za stolom= nehrá sa, nebeha sa.
A potom je tam určenie limitu veku... ktoré dcéra, aký vek? Poznám 13r deti co sa nevedia slušne, kľudne, "skromne" správať ani chvilu :D ak sa moja vie správať môžem ísť iba do detského hotelika, lebo vek? :D a trpieť budeme my aj vrueskajuce batoľatá, aj staršie deti atď?
Čiže zamna nejaké všeobecne zakazy nie ale mal by mať personál možnosť hostí vypoklonkovat ...
Ja len pozeram o čom to točite mne ešte deti nevadili nikde. V reštike velmi často deti stretavam no nespravaju sa ako opisuješ nekričia a nerevu. Ak aj chvylku nejake babo zaplače nevadi mi to ani najmenej. Ani v kulturnych pamiatkach mi deti nevadili ešte nechapem kade chodite. Možno to je o tom že prave vo vašom meste su take matky a deti alebo ide o to že ste prave vy priliš precitlivena na každyjeden dedsky prdik.

@zeldia no mna a mojho brata aj deti kamaratov nasich rodicov nas bravali rodicia aj do restauracii pravidelne...ked moja mama bola mimo domu dovolim si tvrdit, ze sme boli v restike dvakrat do dna, pretoze otec nevaril... ale ide o to, ze sme sa vedeli spravat...a vie to aj moje dieta a beriem ju vsade od mala a ked boli dni ked sa nevedela vpratat do koze urcite som nesla na ziadne miesto ako restauracia ... ja by som bola rada keby v tych restauraciach upozornili rodicov aby ukludnili deti inak budu musiet odist pretoze rusia ostatnych....a to iste by mohlo platit aj pre hlucnych dospelych... pisklava smejuca sa zena ci chlap so zvonivym hlasom prezivajuci pribeh, ktory rozprava to je pre mna rovnaky masaker ako vrestiace dieta😂