icon

Kde deti dostanú darčeky od Mikuláša?

6. dec 2024

Moje doma, u babky a v škôlke a zvyknú dostať aj u prababky.
Dnes ráno mi písala švagriná či budeme dnes doma, že by prišli. Že má niečo pre našich. Ona ma 3. Nejde o to aby som nemala (aj keď je vysoký dátum pred výplatou!) na ďalšie 3 balíky ale o to, že mi to príde ako úplná zbytočnosť! Načo toľko sladkosti a toľko balíčkov?
Príde vám to normálne aby sme si dávali ešte aj neteram a synovcom? Veď oni tiež majú ešte babky dokonca z oboch strán.

Strana
z3
fantaghiro21
6. dec 2024

Len odo mňa a v škôlke a chceme ísť na Mikuláša u nás v dedine cez víkend...
Jediná starká,ktorá žije,sa o deti nezaujíma

orlikova
6. dec 2024

Áno, podľa mňa to je zbytočné...Naši dostanú len doma a v škôlke ( príde tam Mikuláš a rozdá im). Veď to potom úplne stráca to čaro... Moji aj vianočné darčeky dostanú len doma, veď ich nosí Ježiško a nie babka.

erickatt
6. dec 2024

U nas aj druhej babiny. Moj syn si chcel zobrat dovolenku a dat tajne na balkon, to vybavim ja.😄. A v nedelu na cvicisku co robia. A teda aj doma. Takze , 5 x? Ale! Ovocie, kapsicky a malicke piskotky si prosila

lenka.25
6. dec 2024

Tiež dávam aj krsniatkam . Pre teba je to zbytočné , deti majú z toho radosť . Ve´d nemusí každý kúpiť haldu sladkostí .
Dcéry dostanú doma, u babiny, u krstných rodičov, od mojej najlepšej kamarátky a medzi sebou si s kamaratkami v škole na tréningoch dávajú drobnosti

ina2405
6. dec 2024

Od nás rodičov len 1 čokoládu, lebo potom dostanú balík z obce, z mojej práce a od oboch starých mám. Polovicu skonfiškujem do pečenia, strašne moc sladkého to je podľa mňa.

gabu_lienka
6. dec 2024

Je to uplne zbytocne, stacilo by, keby dostali po balicku doma. U nas sa tak vyskytlo namiesto 2 balickov 7 a este ich budu cakat u babky 🤯 na co?mali by uplne rovnaku radost ci by dostali po jednom balicku, ale po 4. A ano je to totalna halda sladkosti, ktore nemam realne ani kde uskladnit, zbytocne minute peniaze a nespotrebujeme to ani do juna! Vzdy z toho este dam na podarovanie.

ariannazara
6. dec 2024

Mne už to tiež ide na nervy všade balíčky u mami u baby v škôlke. Doma som ešte ani nedala až v noci mu dám ale tiež sa mi to zdá choré všade dostávať balíčky..a sladkosti mu ani nedávam jesť lebo ma kvasinky ma zakázané ta povedz ze nemôže..

13uzivatelka11
6. dec 2024

Doma, v škôlke a od starých rodičov.. Aj keď balík od mojej mamy dostal u nás, takže už len od svokrovcou. Možno ešte pradedo mu niečo da. Tiež mi to už príde od sirsej rodiny priveľa.. Ale na vianoce kupujeme deťom sesternic menšie darčeky.

ivik4
6. dec 2024

Tiez v celej mojej aj muzovej rodine. Ale niesu to len sladkosti, su to aj drobnosti do kupela z DM napriklad alebo od krstneho dostal rukavicky a ciapku. Vela sladkosti sa u nas nepoje

rachel36a
6. dec 2024

Nas dostal odo mna, od otca, od starkych, od svagrovcov , od starsieho brala a ešte dostane zajtra na jednej akcii...aj mne to príde vela, ale nikto z nich nechape, že mu toľko netreba

mamamasama
6. dec 2024

Nam babky dali na Mikulasa peniaze. Urobili sme im balicky. Svagrina donesie hracky, ale to im dame az pod stromcek. Vsetko je to podla mna o jednej normalnej konverzacii.

simca06022011
6. dec 2024

Treba si to vopred dohodnut vsetko, ze netreba. Moja dostava od nas doma, od babky z jednej strany niekedy nieco malo dostane, niekedy nie, od druhej zasadne dostane napr len drobnost, ona dava take zdrave veci, ze sa ten moj mikulas aj hanbi a zvacsa nosi vopred, cize dame to dcere naraz s nasim mikulasom. Tety a ujovia nic, cize tam napr ani ja tento rok neposielam, lebo teda neter mam len jednu ale kedze o nich nepocujem ako je rok dlhy, nejdem riesit :D
Tento rok teda mala neviem... ak neratam ananas, mandle a arasidy v cizmach :D Dokopy jedno take mikulasske vrece 30x20cmx10-20cm?? Moj otec nenosi mikulasa, ani somarinky, on na take nie je. V skole maju ale to je drobnost a patri to k programu + maju vianocny feeling tam, cely december adventny kalendar atd. Na mikulasov mestskych/dedinskych nechodime, ked bola mala bolisme asi 2-3x

lucia13022023
6. dec 2024

U nás sa dava všetkým deťom. To znamená, že môj syn dostane od nás, od mojich rodičov, od mojich starých rodičov, tety, sesternice a sestry. Z mužovej strany taktiež od mamy, starkej.

earlgrey
6. dec 2024

Mona dcéra ešte nedostala 😄 ale chystám sa jej dať niekedy cez deň a v škôlke ju čaká jeden balíček, ktorý si vyzdvihne, keď sa tam vráti cca o týždeň (choroba).

sense
6. dec 2024

Len doma

zuzanockamt
6. dec 2024

Starí rodičia, my rodičia, tety (2) a MŠ/ZŠ.

lelelienka
6. dec 2024

Ja davam aj neterkam, malickost ale samozrejme ze dostanu, je to mile. A predstav si, nemusia byt v balickoch len sladkosti, ved kludne aj ovocie alebo nejaka ina drobnost co nemusi byt ani potravina, ja davam vzdy nieco male kreativne na predvianocny cas - vyrob si pohladnicu, alebo drevena mini ozdobka co si pomaluju a pod.

orangiiina
6. dec 2024

Doma a v škôlke

slavomira236
6. dec 2024

Moji dostavaju len doma odomna a este v skolke dostavali v skole ale to len take mini balicky. To je vsetko..

lenkakravcova
6. dec 2024

My doma nemáme. Čo dostanú v škole a škôlke to nechávam nech si zoberú. To je všetko. Sladkosti máme doma inak aj tak dosť. A ani tieto nedostanú do vlastných rúk ale odložia ich mimo dosah (a davkujeme ich ako rodičia, inak by boli schopní to celé zjesť za deň).

3009
6. dec 2024

V robote, doma a u jednej a u druhej babky.

mantilka
6. dec 2024

Naša dostávala 5 balíčkov....teraz som myslel, že sa zredukuje ale zasa sa rozmnožili.

veronicka1901
6. dec 2024

Nase deti dostavaju v skole/skolke (to su take mensie balicky) a doma, ale doma pripravujem take zdravsie verzie - ako keksiky bez cukru, susene ovocie a pod. Uplne to staci.

dagas
6. dec 2024

U nás robí každý rok mikuláša dedo takže sa stretávame 4 rodiny. Vždy to boli 4 balíčky ale tento rok sme povedali že dáme jeden a starká dá lebo chce aspoň čokoládu. Potom dostávajú od našich do topánky,v škôlke a aj od babičky. Je to veľa ale zase my s mužom väčšinu pojeme 🤭🤣

uctovacik123
6. dec 2024

teš sa, že máte pekné vzťahy v rodine. Že ti napísala švagriná, že má pre tvoje detičky pripravené balíčky. Je to milé. Koľko je tu diskusií o švagrinách a svokrách a nezhodách. Priprav 3 balíčky pre jej deti , uvarte si kávičku a užite si pekný spoločný deň. A sladkosti môžeš zjesť na tajňáša ty 🙂

januska12323
6. dec 2024

Neviem teraz či sa mám hanbiť alebo tešiť, sme doma 4 dospelí a dostala som včera 3 balíčky 😁😊

svetlonos
6. dec 2024

Dohodnite sa v rodine. U nas maju pekný program v skolje aj jaslickach. Príde tam Mikuláš, rozda balíčka a maju desiatu formou švédskych stolov.
Bývame mimo rodiny, problém odpadá
Raz sme boli na sk a mama to prehnala. Príliš veľa sladkosti a tie lacné čokolády. Maly mal 2 roky... Nedávam mu čokolády veľa len občas. Dala som to do koláčov, kamoska robi cokoladovy likér a "vrati" tak rodine 🙂 Maly ma tiež 3 roky jej a dostane od babiek strýkovi, tieto. Takto to vymysleli a je spokojna.
Keby mame rodinu blízko, dojlhodnem sa - jeden da ovocný balíček, iny oriešky, ďalší oblečenie, malú hracku, knižku. Minimum čokolády.
Doma dáme tiez balíček po skolke. Keďže demanz sladkosti casto, maju tam Mikuláša, zo 3 fukane figúrky, stredné veľké kinderko a "sladkosti" z DMky. Su maly načo ich pchať cokoladami. Aj s tym im s mm pomozeme 🫣😁. Každý ešte dostane k tomu malú plysovu hracku, a balík s ovocím a orechmi. Objemovo to vyzerá byt veľa ale nie sú to tony čokolády 🙂 Keby bolo niečo treba - oblečenie, náučné hry atd, kludne aj tie.
Keby sme silno chceli, je Mikulas aj v meste a balíček dostane jazde dieta, ktire ku nemu príde. Ale načo? Maju toho dosť a stačí ze raz videli Mikuláša na zivo, nie v skolke aj v meste. To by iz bolo moc.
Je to všetko o dohode.

anjelikdianka
6. dec 2024

Dostanú doma,l do topánok potom od babky,prababky,krstej,aj od teti a to všetko 4x lebo máme 4 deti aj keď najstarší už tento rok mal 18 r.on má sladkosti najradšej zo všetkých😁A ešte dostanú starší aj v škole malí balíček. MiJa som už aj mame aj starkej hovorila aby nič nekupovali veď majú sladkosti dosť celý rok ale aj tak kúpia.Ja kupujem naším a sestriním deťom + mojmu manželovi 🫣

natall113
6. dec 2024

Dostane doma, od oboch babiek, od prababky a aj od švagriny, boli sme na Mikuláša aj v obci.
Prečo by to mal byť problém? Deti majú radosť, v balíčku niesu len sladkosti ale napríklad sušené ovocie, ovocné kože, farbičky, hovadinky z DM do kúpeľa atď.

autor
6. dec 2024

@lenkakravcova k vám ani Ježiško nechodí ?

Strana
z3