icon

Kde nájsť ideálne miesto na bývanie?

3. sep 2024

Ahojte.
Tuzime po domceku, uz dlho 😊 Najvacsi nas problem je vybrat si miesto/ mestecko/obec. Dolezite su pre nas skoly ZS, MS, pripadne aj SS by potesila, kde je pohodova atmosfera, ludia sa zdravia a vedia sa podporit. Viem asi to je na SK skoro nerealne... Sporadicky hladame uz niekolko rokov. No vzdy to ma nejake ale... Jz Slovenska. Paci sa nam aj pod Tatrami, ale asi ten JZ skor. Pripojenie na dialnicu, vlak, cyklochodnik su vitane.

autor
3. sep 2024

@vkatush
@harrisson Kosice poznam. Nemusi to byt zle tam studovat. S detmi skor okolie. Na druhej strane vychod je otazny pre nas, kvoli vojne na ukrajine...

lusyc
3. sep 2024

Čo tak Malacky?

autor
3. sep 2024

@brendaa robime z domu. Hlavne o deti nam ide a ano, aby v pripade potreby sme sa vedeli rychlo dostat na dialnicu. Mne sa pacilo v okoli Strby. Priroda, vzduch, sport, turistika.

autor
3. sep 2024

@inaemre aj to je moznost. Od Rakuska nas odhovaraju, ze su tam striktni na vsetko a je to drahe byvanie. Madarsko s Orbanom na cele, to asi nebude lepsie, hoci krajina okolo Dunaja je super. Este CR, pripadne dalej sa nam az tak nechce.
Ktora krajina je podla teba dobra na normalny zivot?

autor
3. sep 2024

@doriiis takto nejako si to predstavujem. Nieco jednoduche, ale zaroven roznorode. Bezpecne pre deti s perspektivou do buducna

autor
3. sep 2024

@lusyc vyzeraju dobre. Dakujem za typ.

kacena2022
3. sep 2024

Autorka ja bývam 10km od Nitry v dedine kde je komplet občianska vybavenosť.Mame skoro 5000 obyvateľov, škôlku,školu,lekárov,obchody,akcie pre deti,príroda,je tu veľa pracovných možností kde sa zamestnať.Ja som spokojná.

lienka.7
3. sep 2024

@autorka asi závisí najmä od vášho rozpočtu, či? Darmo budeš snívať o vile pod Slavínom keď máš tak na bungalov v Hornej-Dolnej.

autor
3. sep 2024

@kacena2022 ak chces, napises nazov?

autor
3. sep 2024

@lienka.7 rozpocet je dolezity, ale ja sa pytam, kde sa dobre byva. Slavin so svojimi uzkymi ulickami, nie je to, co hladam. Nie vsetko, co je drahe, je dobre. Hladam miesto pre pohodlny rodinny a spolocensky zivot so vsetkym. Som nenarocna viem 😎

sandra49
3. sep 2024

Šaľa..základné aj materské školy veľmi dobre, aj stredná škola, gymnázium. Autobusom aj do NR. Vlaková stanica..velmi pekne mesto, mesia zóna, lekári aj kopu detských ihrísk a parkov. Cyklotrasa niekoľko km po hrádzi, hneď za hrádzou váh kde sa dá kupat. Veľa zelene ci uz v meste alebo okolí. Ľudia sú v pohode, aj milí aj nie asi ako všade, žiadne náboženské sekty. Velmi dobre kultúrne vyžitie. Cele mesto v pohode obehas pešo alebo s kočíkom. Za mňa je to top a teda mam obehane toho veľa. A este pripojenie na diaľnicu do par minút. Aktualne sa stavia aj obchvat takže doprava bude úplne odľahčená.

eviku777
3. sep 2024

Toto je tazko povedat niekto ma rad klud na dedine iny ma radsej ruch v meste. Sama musis vediet co uptednostnujes.

inaemre
3. sep 2024

@autorka My byvame v Rakusku. Ale my mame obaja manazerske pozicie, dobre zrabame, takze nam sa tu zije dobre.

ivanaks
4. sep 2024

Nepoznám tu dedinu osobne, iba ňou prechádzam, ale páči sa mi. Je tam čisto, infraštruktúra tiež vyzerá OK - chodníky, obchody, škola, škôlka, obecné múzeum, veľa udržiavanej zelene, ale ceny nehnuteľností sú tomu tiež prispôsobené - Veľké Ripňany. Ak sa nemýlim, je tam aj možnosť pripojiť sa na obecnú vodu a kanalizáciu plus plyn. Autom, busom (neviem, ako je na tom vlak, ale aj vlaková zastávka tam je) je to pár minút do Nitry aj Hlohovca. Kúsok odtiaľ je možnosť napojenia na diaľnicu či R1. Za mňa ideálne. 🙂 Len teda neviem, ako je to tam s hlučnejšími spoluobčanmi, lebo tých je v dedinách okolo NR (aj priamo v nej) tiež dosť veľa.

christie11
4. sep 2024

Moja svagrina byva v Novej Dubnici. Vsetko je v pesej vzdialenosti, kopec zelene a ihrisk, dobre skoly a Trencin hned za rohom.

doda3103
4. sep 2024

Bývam v dedine pri NR máme cca do 10km do Nitry. Máme zs,ms,supermarket jednota plus 2dalsie malé obchody,pošta,ihriská,posilňovňu,pizzerie 2,kaderníctvo,kozmetický salón,doktorov. Mladý starosta čiže akcie sa robia rôzne cez celý rok. Napojenie na cyklotrasu je hneď vo vedľajšej dediny čo je kúsok po chodníku a ideš až priamo do NR dostaneš sa až k mestskému parku.

doda3103
4. sep 2024

@christie11 tam by som bývať nešla ani zadarmo😉 to je úplná dedina a nikde nič. A áno poznám to tam veľmi dobre svokra tam má byť po máme a rovno na namesti

jana_eyre_2
4. sep 2024

Bývam kúsok za Bratislavou, býva sa mi tu viac-menej dobre, ale už 15r premýšľame ísť niekam inam.. aj vieme kam, len to nie je také jednoduché..

autor
4. sep 2024

@ivanaks dakujem za typ. Celkom dobre to vyzera

autor
4. sep 2024

@jana_eyre_2 kusom za BA v satelite nejakom? A kam niekam inam?

autor
4. sep 2024

@doda3103 v tych dedinkach okolo Nitry sa viacerym dobre byva. Pre nas je to nezname. Hoci v Nitre sme boli, dedinky nemame popozerane. Nejaka zaujimava akcia v okoli, zeby sme mali zamienku??

miui
4. sep 2024

Ivanka pri Nitre, skola, skolka, zdravotne stredisko, fajn obchody s potravinami, cokoladovna Lyra s kaviarnou, starostka sa stara, stale su tu nejake akcie, nemenila by som 🙂 vsetci nas plasili kolpnami ale nic strasneho to nie je, obcas par minut postojim, v Ba som.cakala v kolonach denno denne aj dve hodiny

kia241
4. sep 2024

Senica,Skalica,Holič....

sperka
4. sep 2024

Brezno sa v poslednej dobe celkom vyšvihlo. Škôlky, školy, lekári, kultúrne , spoločenské a športové vyžitie.

doda3103
4. sep 2024

Teraz bude cez víkend čo vedľajšej dedine Novosadská brázda a ďalší víkend máme hody. Ináč keď menšie mesto čo tak Levice?

lucia245
4. sep 2024

@vkatush také ceny nehnuteľností sú na JZ úplne bezne

jana_eyre_2
4. sep 2024

Áno, je to už taký starší satelit - stavať sa tu začalo pred cca 20timi rokmi, máme tu už vlastne všetko, hoci nie dokonale.. nie je to zle, ale stále cítime že tu nie sme úplne ok..

cakanka22
4. sep 2024

@thirstymonk ja som sa na Spiši narodila a žijem tu a nemám pocit, že by tu bolo málo dedín/miest, kde je kľúd 🙂

katka533
4. sep 2024

V Trnave je úžasne

majka2959
4. sep 2024

Trnava, Sereď, Hlohovec, Leopoldov, Piešťany.