icon

Kde nájsť ideálne miesto na bývanie?

3. sep 2024

Ahojte.
Tuzime po domceku, uz dlho 😊 Najvacsi nas problem je vybrat si miesto/ mestecko/obec. Dolezite su pre nas skoly ZS, MS, pripadne aj SS by potesila, kde je pohodova atmosfera, ludia sa zdravia a vedia sa podporit. Viem asi to je na SK skoro nerealne... Sporadicky hladame uz niekolko rokov. No vzdy to ma nejake ale... Jz Slovenska. Paci sa nam aj pod Tatrami, ale asi ten JZ skor. Pripojenie na dialnicu, vlak, cyklochodnik su vitane.

Strana
z3
x_mery_x
4. sep 2024

Neviem preco vam radia Salu, ale tam by som nikdy nesla byvat. To je horsie nez Galanta.

marienka1989
4. sep 2024

@thirstymonk neviem o žiadnej sekte v Lendaku, ale viem o tom, že prisťahovalectvo nehrozí, pozemok ani dom tam nekúpiš, tie si strážia😉

majka2959
4. sep 2024

@majka2959 V blízkosti Vážska cyklomagistrála.

cafelatte
4. sep 2024

Paci sa mi Zvolen a Piešťany.

thirstymonk
4. sep 2024

@marienka1989 To som mal presne na mysli pod pojmom "sekta" :D

mmchlk
4. sep 2024

Ahoj, ja bývam síce kúsok ďalej ale pracujem v Martine a mám tam aj veľa známych a teda keby nemáme tu celú rodinu, určite rozmýšľam nad Martinom a okolím. Ľudia sú super, je tam výborná mlntessori škôlka a dokonca aj škola súkromná a čo viem aj iné školy super, bilingválne gymnázium v Sučanoch.. kúsok do ZA aj na diaľnicu a snáď bude ta diaľnica čím skôr spojená aj cez Martin. Príroda krásna, kúsok do Tatier - vysokých aj Nízkych, kúsok na Oravu a do Fatry.. ja si myslím že to je výborné mesto polohou aj vybavením a príležitosťami z kategórie okresných miest. Nehnuteľnosť ale môže byť priamo v MT problém čo sa pozemkov týka.

dooscoby
4. sep 2024

No to ale bude asi vsade. Ono susedia su taki aj taki, tazko povedat, ale co z prace byvaju Malinovo, Hviezdoslavov su vcelku spokojni. Sice satelity, ale vsade mlade rodiny s detmi, ktore vyrastaju od MS, robia si medzi sebou rozne akcie, navstevy. Staviame dom kusok od Smolenic, ale tam vyzitie nie je, mini dedina 600 ludi bez skoly, ale zase to mame na dochodok. Minule suseda zvonila ci nejdeme oberat zadarmo slivky, ina minuly rok nam davala prebytky cukiet. Plot nemame, co necham vecer vonka rano najdem. My sme zase hladali opacne bez priamych susedov, mimo bezny ruch mesta. Ale kusok mame Trnavu, mne sa to mesto velmi paci. Teraz tam vyrastaju nove nehnutelnosti ci bytovky ci novostavby RD, ktore sa uz, ale cenami priblizuju BA. Inac aj NR okolie ma sialene ceny nehnutelnosti. Ani tie Piestany nemusia byt zle, kusok mas potom Trencin. Kamoska maju demcek pri Piestanoch a su velmi spokojny.

vevebono
4. sep 2024

Ja som okolie NM, TN, nedám dopustiť. Blízko do mesta, ale kľud dediny

slniecko5
4. sep 2024

Častá…najorv tam kamoska hundrala, ale to tak prvý rok býva a teraz sú tam mega spĺokojni, všetko poruke, krásne prostredie a hlavne, komunita podobne zmýšľajúcich mamiciek, robia kopec akcii pre deti, letné tábory a kadečo, rôzne krúžky. Ona sa tam našla.
Aj my sme sa našli v dedinke pri Ke, ale na tuto oblasť si sa nepýtala. Našli sme tu domov po každej stránke.

zuzinabila
4. sep 2024

@x_mery_x autorke už poradili kadečo, aj miesta, kam by som napríklad ja osobne nešla ani zadarmo ba ani keby mi za to platili🙂 okrem spomínanej Šale aj Sereď (tam nevidím jedinú výhodu okrem nízkej nezamestnanosti, inak je to slovenská India), Levice (ubíjajúca rovina), Senica (no comment...) a ďalšie vychytávky... ale aspoň to potvrdzuje staré známe pravidlo, že človek je tvor, čo si vie zvyknúť na všetko🙂

zuzike123
4. sep 2024

Pozri, byvam v malej mestskej casti BA len s rodinnymi domami a ludia sa na ulici zdravia dodnes. Nie je problem dat sa do reci s babickou o 3 ulice dalej hoci sa nepozname. Dieta mi tu chodi do lesnej skolky a teraz uz lesnej skoly, to su skusenosti na nezaplatenie. Zakladna vybavenost tu je, ostatne riesime v meste, kedze tam pracujeme. Tiez mame v dostupnosti MHD-ckou mnozstvo SŠ, ktore budeme coskoro potrebovat. Zvykneme chodit do luznych lesov, aj v zime je to tu krasne, korculko na mociary ma svoje caro, pod nosom hradza a kusok jazero na kupanie, na dialnicu par minut... Nie je preco menit.

monika2017
4. sep 2024

Piestany 🙂

tanya65
4. sep 2024

Ja uz hladam v CR. Slovensko ide dole vodou.

draculla
4. sep 2024

@thirstymonk no v KK mozno ano, ale vo Svite je super

lujza123
4. sep 2024

Ja som zakotvila v Trenčíne a páči sa mi tu.
Mesto ani malé ale ani veľké, okolo sú kopce, lesy veľa možnosti ist na turistiku, cyklotrasy. Pri Váhu sú pekne zákutia len tak so psom sa prejsť.

Mesto je to mensie, ale už jazdí MHD co je super, v tých miny mestečkách musíš všade pešo alebo autom a niektoré sú rozlohou už dosť veľké. Mne pešo chodiť nevadí, ale som rada ze dcéra nemusí niekam šlapať 40 min koli krúžku či škole ked už je v zime skoro tma, bála by som sa o ňu, v tomto je bus super

Kazdopadne Trencin ma cestnú infraštruktúru dosť nahovno, cez Váh idú len 2 mosty pričom jeden je už v havarijnom stave, to ked zavrú tak oprava bude trvať slovenských 10 rokov

Kultúry je tu dosť, cez leto 3 veľké festivaly, historické centrum s hradom takže aj návštevy je kam vziat.
Po diaľnici si za hodinu v Ba, za 2 hodiny v Brne či Viedni na letisku, na druhý smer za hodinu v horách v malej fatre. Vlaky smer Ba či Košice jazdia cez deň každe 2 hodky..

Keby si mám vybrať ine mesto na Sk paci sa mi Banska Bystrica a Martin, koli veľkosti a blízkosti hôr.

ouwecka
4. sep 2024

Byvame pri ziline,museli sme koli ztp dcere a súper

viera321
Autor odpoveď zmazal
slniecko5
5. sep 2024

Inak je to tak trochu alchymia nájsť si to správne miesto, môžeš si nakombinovať ideálne podmienky a nenájdete tam svoj domov a naopak. Často sa stava, zw niekto sa niekam proste bez dlhého uvažovania presťahuje a zisti časom, že je to super. Strašne závisí aj od ľudí okolo seba a to človek ozaj dopredu nevie, ako vypáli.

zuzinabila
5. sep 2024

@viera321 uplny suhlas,len som nechcela este aj Nitru verejne zhodit☺️Inak, cele Slovensko,povedzme si pravdu ,je celkom dost diera.mame krasnu prirodu,ale vlastne nevieme co s tym ,ako s nou spolunazivat. To je asi tak vsetko co mame. Ja tu teda nepoznam jedine mesto,kde by sa mi obzvlast pacilo ,zato za hranicami by som si nevedela vybrat z dovodu velkeho vyberu.😊 Staci prejst hranicu do ČR alebo Rakuska a clovek dostáva kultúrny šok.

slniecko5
5. sep 2024

A ešte, ak sa rozhoduješ medzi oblasťou JZ a Popradom, tak podľa mňa Poprad je oveľa lepšia voľby, JZ je už tropická časť Slovenska, tepla a sucha dlha časť roka. Poprad je sviezi, blízko Tatry, obaja naši kamosi majú výhľad z okna na Tatry z bežných bytoviek na sídlisku a pôsobí to veľmi relaxačne. Prácu majú oveľa dobrú a výborne platenú. Neviem, možno sú nejaká výnimka, až tak tam tie pomery nepoznám. Ale chodíme tam radi. Len ta hlavná ulica.,taký neusporiadaný chaos pre mňa.

thirstymonk
5. sep 2024

@draculla Svitu pomože už len keď tam dakto hodi bombu.

marienka1989
5. sep 2024

@thirstymonk no ja som to aj tak pochopila, len mi ten pojem "sekta" prišiel v tomto prípade trocha mimo😉

6mia6
5. sep 2024

Okolie Žiliny, Martin. Viem nie je JZ

autor
5. sep 2024

@slniecko5 suhlasim, preto hladame tak dlho 😊 mame co to poobzerane, aj nejake vlasne naroky plus naroky pre deti, no zatial nam nic take nefrnklo do nosa, aby sme do toho isli. Len uz potrebujeme zmenu, velmi.

autor
5. sep 2024

Dakujem dievcence za vsetky typy. Niektore aj mimo JZ, ale nevadi, tie mesta maju nieco doseba. My kebyze vieme kam, tak uz tu niesme.
Dalsia vec je ako to bude na Slovensku. Absolutne sa nevieme rozhodnut, ci nebude aj lepsie na par rokov vypadnut a vratit sa neskor spat.

rouzie
5. sep 2024

Presne, my už ani nezvažujeme ktoré lokality ako kedysi, ale skôr kde v Česku či hranice či Praha či Brno a okolie .. bude tu už len horšie a aj to že to "dopriať" svojim deťom nechceme od zdravotníctva až po školstvo

evkatk
6. sep 2024

Riešenie by bolo a môžem po 40. rokoch povedať, že je to úžasné a oceňujem to hlavne v dôchodku. Tiež sme chceli blízko všetky školy,kultúru, atď tak, aby deti necestovali. Obaja sme boli z mesta a chceli sme aj kľud od rušna v meste. Vyriešili sme to tak, že sme si kúpili v centre krajského mesta väčší byt a školy, obchody, zdravot. zariadenia, kultúru s divadlom sme mali pod nosom. Popri tom sme si kúpili aj 5 - izbový dom s veľkou záhradou 23 km od mesta. Už síce na rovine, ale za dedinou sú Slanské hory a les len asi 200 m. Ticho, kľud teplo, odpočinok a pre deti príjemné prostredie na učenie. Každý piatok popoludní sme išli " domov" a vracali sme sa domov v nedeľu večer. Nemuseli smme sa ani baliť, pripravovať jedlo. Domácnosť sme aj tam mali kompletne vybavenú a modernejšiu, všetko sme mali 2x. .Nákupy robím dvojmo, všetko sme tam mali kompletné. Chodievam aj teraz z "domu" - domov. Odkedy som na dôchodku, som tam viac a najmä vnúčatá sú tam radi. Od pieskoviska, trampolíny, preliezok, tam majú aj bazén. Takéto vypínanie sa po pracovnom týždni je skvelý relax. Má to iba jednu nevýhodu - 2x platiť kompletné inkaso. No stojí to za to.

autor
7. sep 2024

@evkatk toto je tiez zaujimave riesenie. Aj nad tym uvazujeme. Inkaso by ma az tak netrapilo ako prefinancovat kupu novej nehnutelnosti bez predania starej. Ale nejake riesenie by sa hadam naslo, ak objavime tu pravu nehnutelnost.

Strana
z3