Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Babule a ako to mam poslat? Mam pozhanat take male krabice, alebo kupim tie A4 obalky, co maju vnutri tie "bublinky"?
@alenv No, tak já mám teď na prosinec jednu objednávku od kamarádky... Jinak jsem pekla pro syna k narozeninám, pro bratra k narozeninám, pro kamarádku k narozeninám, jeden jen tak pro radost a na Vánoce asi upeču taky jeden zimní, jen tak a rozdám ho každému na ochutnání... Pak v únoru možná budu péct sestře, jinak zatím nikdo tak nějak moc neví, že se o dorty pokouším, i když taťka už mě jmenoval vrchní rodinnou dortařkou a mamka si dělala srandu, že si konečně otevře tu vysněnou cukrárnu, já budu péct domácí dorty a cukroví a buchty a ona to bude prodávat 😀 Tak uvidíme, jestli budou nějaké rodinné objednávky nebo ne...
@lucineska1 vykrojila som kolečkom, ale sa mi zrazili a nevošla tam celá sviečka 😉
@dm1 ja som myslela, ze tieto fialove su takto robene...
http://www.vierau.com/2010/12/kosik-kvetov-s-la...
@dm1 dani a na co sa potom pouzivaju tie formovace, teda kvietky z nich, nemas nejaku nazornu ukazku? 😉
holky jak dlouho dopředu si děláte korpus.. myslíte, že bych ho mohla upéct již ve čtvrtek, když je to na sobotu odpoledne? A postavičky necháváte jak dlouho vyschnout?
@alenv Já jsem ho jednou taky dělala ve čtvrtek a rovnou naplnila a v sobotu dopoledne ještě pomazala zvenku a potáhla... Autíčko z marcip. jsem nechávala přes noc až do oběda, kytičky asi hodinu, než mi ztuhl krém a než jsem dort potáhla... Ale většinou dělám korpus tak den předem a druhý den zdobím
@mizulienka veru nemam nic take co som videla baby co to davali tak nie na dratik iba tak na tortu
no pridavam moju dnesnu rychlovku..pre manzela k dnesnym narodkam 😉
keby ste nevedeli, co to je, tak je to symbol drupalu, co je redakcny system, v ktorom sa tvoria webstranky, s tym on pracuje 😉
som pri tom myslela na lusilku, ked tu pisala ako jej muz chcel po nej tortu do roboty s motorkarom v tureckom sede ci mackom Pu so samopalom...a moj muzik len takuuuuu jednoduchuuuu 😅 😝 😀 😀
@alenv Jasně, je to tady http://cukrarske-pomucky.cz/?bdns=1
@yamahafazer a kde je ten obchod? Vieš ulicu? Ja chodievam do ZA, by som zbehla ku vám do NM 😀

@vera_vila no tak já peču jen, když je něco.. ted pro synovce a na vánoce bych chtěla udělat dva až půjdem k tchýni a mé rodině. A pak má přítel narozeniny ona se pak vždycky něco najde 😀